Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Çok şükür maddi olarak bı sorun olmaz zaten tedavi gördüğüm tüp Bebek merkezi yapar içim rahatlatiginiz için teşekkür ederim

Kızlar merhaba. Burada yazacaklarım size umut olsun inşaallah bende çok kötü dönemler yaşadım şu an 9 haftalık hamileyim. Sürecim şöyle başladı, evliliğimizin 1.5 senesinde eşimin azospermi olduğunu öğrendik. Bunu öğrendiğimizde hepimizin olduğu gibi bizde şoku yaşadık. En iyi doktor kimdir diye araştırırken Ankara da prof.dr. Kaan aydos hocamızı bulduk. Kaan hoca tahlillerde fsh değerinin 4 olduğunu sperm olabilir fakat dışarı çıkışta problem olacağını düşünerek tese önerdi. Tese öncesi çekilen ultrasonda vaz deferens agenezisi teşhisi konuldu bu testisten spermlerin meniye taşındığı kanalların doğuştan olmaması demekmiş. Kaan aydos hocamız ankarada hrs hastanesinde eşimi tese ameliyatına aldı ve 5 tüp sperm bulunup donduruldu. Genetik bir problemden kaynaklanacağı düşünüldüğü için taramalar yaklaşık 6 ay sürdü ve genetik testler temiz çıktı. Sonrasında ankara cebeci hastanesinde tüp bebeğe başlamaya karar verdik. İlaçlı ve iğneli süreçten sonra 13 yumurta toplandı bunun 7 tanesi döllendi 4 tanesi sağlıklı denildi. Transfer sonucunda ilk denemede pozitif oldu ve 9.haftamızı bugün tamamladık. İnşaallah herkesin istediği gönlüne göre en hayırlı şekilde olur.

Bu azospermi yüzünden ne kadar gözyaşı döktüm bir bilseniz 5 yılın sonunda şu an kızım 4 aylık oldu. Yüzüne baktıkça hala rüyadayım gibi geliyor. Sağlıcakla kucağınıza alın inşallah

Merhaba öncelikle sağlıkla kucağınıza alın inşallah Ankara Cebeci hastanesini kim önerdi size benim eşimde hrs de tese oldu ama bizi Tarık aksu ya yönlendirdi Kaan hoca tüp bebek islemide orada olmuştu

Merhaba öncelikle sağlıkla kucağınıza alın inşallah Ankara Cebeci hastanesini kim önerdi size benim eşimde hrs de tese oldu ama bizi Tarık aksu ya yönlendirdi Kaan hoca tüp bebek islemide orada olmuştu
Kaan hoca bizede hrs önerdi ama biz hrs düşünmediğimizi söyledik daha sonra kendisinin bildiği yer olarak cebeciyi önermişti daha öncede bir arkadaşım ve ablasıda ilk denemede pozitif oldu rapor konusundada hiç sıkıntı yaşamadık hemşirelerden doktoruna ilgileride çok iyiydi yavuz emre şükür hoca tüp bebeği yaptı onada öneri ile gittik.

Rica etsem yardımcı olur musunuz
Eşim azosperm şuan ilaç tedavisi görüyor ve cuma günü test yapacağız hala aynıysa tedavi için İstanbul'a gideceğiz bu arada bn Malatya da oturuyorum süreç nasıl olacak hiç bilmiyorum zaman yaklaştıkça tedirgin olmaya başladım âdet dönemime yakın İstanbul'a gitmeyi düşünüyorum eğer eşim tese veya mikro tese olursa hemen bendemi tedaviyle başlayacağım? Yoksa sperm bulunduktan sonramı tedaviyle başlamam lazım?

Eğer yaşınız gençse ve başka bir problem de yoksa hemen tese olmayın derim o son çare
Benim eşim 2 yıl tedavi gördü Sc1 ile başladığımız tedavide 1 buçuk yılda Sd4 seviyesine geldik ama 6 ay boyunca Sd4 de kaldı ilerleme olmadı yaşlarımız da ileri olduğu için Sd4 seviyesinde durunca mecburen eşim mikrotese oldu
Ondan alınan spermler donduruldu eşimin ameliyatından 40 gün sonra tüp bebeğe başladık. Bazı doktorlar erkeği ameliyata alacağı zaman kadını da hazırlamaya başlayıp mikro tese ve yumurta toplama işlemini aynı güne denk getiriyor ama benim doktorum zaten hem pahalı hem yıpratıcı bir süreç eğer sperm bulamazsak sana o kadar iğne ilaç kullandırmanın anlamı yok demişti sizin doktorunuz hangi yöntemi tercih eder bilemiyorum.

3 yıllık evliyim bende azospermi yüzünden çok ağladım her şeyi sorguladım, sonunda 32. haftamdayım kızımı sağlıkla bekliyorum herkes sağlıkla kucağına alsın inşallah

Tese islemini ile hamile kalabildiniz mi doktorunuz kim acaba

Herkese merhabalar, bugün mikro tese ile 9 yıllık dondurulmuş spermlerle işlem yaptırdık. 7. Tüp bebek denememiz. Benden 9 yumurta toplandı. Hiç bizim gibi uzun zamanlı dondurulmuş spermlerle pozitif alan var mı merak ediyorum..

Tese islemini ile hamile kalabildiniz mi doktorunuz kim acaba
Evet mikro tesede bulunan spermler ile tüp bebek yaptırdık ve kızım şu an 4 aylık oldu bile
Doktorumuz Murat Mermerkaya idi. Antepte özel kliniği var ancak ameliyatı Ankara da A life hastanesinde yaptı kendisi ve tüp bebek A life Hastanesinde yapıldı

Kaç tüp bulundu sperm biz Gaziantep'te yaşıyoruz ama Kaan aydosu tercih etmiştik 4 tüp bulundu 2 nefatifimiz oldu

7 tüp bebek denemesi tesede bulunan spermlerlemi oldu acaba

7 tüp bebek denemesi tesede bulunan spermlerlemi oldu acaba
Biri ilk micro tese eş zamanlı hazırlandım taze yapıldı o işlemden oğlum var 8 yaşında. 2. Deneme dondurulmuş 3 embriyo vardı onlarla oldu düşük yaptım kürtaj oldum. Sonraki dondurulmuş mikro tese ile oldu hiç tutmadı. Hatta dondurulmuş spermle mi olmuyor acaba dedik, 1 kere de tese ile iğne ile alındı taze sperm onda da en kalitesiz embriyo oldu o da tutmadı bu dondurulmuş son tüp sperm bunu da deneyelim dedik son şansımız olsun. 2. Çocuk için uğraşıyoruz..

Ben hep zor islerimizi kolaylaştır rabbim diye dua ediyorum inşallah dualarımız kabul olsun tese işleminizi hangi doktor yaptı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…