Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Insallah Azospermi eşim suanlik sayı yokİnşallah en kısa zamanda istediğiniz sonucu elde edersiniz. Sizde sperm sayısı kaçtı
bülent hoca ile süreciniz nasıl gidiyor canım? En son yazınızdan sonra test verdiniz mi hiç? Bülent hocanın ilaçları umarım işe yaramıştır. Biz de birkaç hafta sonra tekrar aynı sürece gireceğiz.Selam, sürecin başında da yazışmıştık. Aynı durumdayız, tek farkla. Eşimin tedavi sonrası ikinci semen analizinde de sperm çıkışı olmadı bize de 2 ay sonra tekrar kontrol edilmek üzere tedavi verdiler. Çok büyük ihtimal tese yolu gözüktü. Sizde bir çıkış olmamış, nedeni ne acaba? Patolojiye falan yollanıyormuş sanırım. Şuan herhangi bir tedavi uyguluyor musunuz? Bir de doktorunuz kimdi acaba?
Çok büyük ihtimal bizim için de ümit yok, öyle hissiyat aldık doktorumuzdan.. şuan nasıl ilerlediğinizi merak ettim. Bilgilendirebilir misiniz?
Merhaba eşim azosperm ve micro tese ile sperm bulunmuştu, ilk tüp bebekte tuttu, ancak çıkan spermleri 7 tüp şeklinde dondurduk, 4 kere denedik 6 tüpü kullandık maalesef pozitif alamadık, yeniden taze sperm ile taze deneme yapacağız çünkü oğluma taze sperm ile kavuşmuştuk, ama herkesin durumu ve hikayesi farklıMerhaba arkadaşlar kısaca hikayemden bahsetmek istiyorum koca siteyi taradım benimle aynı sorunları paylaşan var mı diye burada bulacağımı düşünerek yazıyorum. 6 yıllık evliyiz ilk bir yılın ardından normal şekilde evlat sahibi olduk fakat yapılan tetkiklerde eşimde testis kanseri teşhis edildi. Ameliyat olmadan önce, sperm dolduruldu fakat kaliteli spermler değildi. Celalettin Peru yakınımız olan bir doktor zaten direk kendisiyle istişare ettik ve spermleri çözelim dedi. Sorum şu çözülen spermlerle tüp bebekte başarı elde edeniniz var mı? Yolun çok basındayım burası benim sığınağım olacak.
Hiç sperm yok ise elde dondurulmuşlardan denemekten başka çare yok gibi duruyorMerhaba arkadaşlar kısaca hikayemden bahsetmek istiyorum koca siteyi taradım benimle aynı sorunları paylaşan var mı diye burada bulacağımı düşünerek yazıyorum. 6 yıllık evliyiz ilk bir yılın ardından normal şekilde evlat sahibi olduk fakat yapılan tetkiklerde eşimde testis kanseri teşhis edildi. Ameliyat olmadan önce, sperm dolduruldu fakat kaliteli spermler değildi. Celalettin Peru yakınımız olan bir doktor zaten direk kendisiyle istişare ettik ve spermleri çözelim dedi. Sorum şu çözülen spermlerle tüp bebekte başarı elde edeniniz var mı? Yolun çok basındayım burası benim sığınağım olacak.
Bizimde umarım süreç düşündüğümüz kadar uzun ve yorucu olmazMerhaba eşim azosperm ve micro tese ile sperm bulunmuştu, ilk tüp bebekte tuttu, ancak çıkan spermleri 7 tüp şeklinde dondurduk, 4 kere denedik 6 tüpü kullandık maalesef pozitif alamadık, yeniden taze sperm ile taze deneme yapacağız çünkü oğluma taze sperm ile kavuşmuştuk, ama herkesin durumu ve hikayesi farklı
Evet öyle fakat çıkmazsa ilaç tedavisiyle çıkış sağlamaya başlayacağız artıkHiç sperm yok ise elde dondurulmuşlardan denemekten başka çare yok gibi duruyor
İnşallah sonuç alırsınız Celalettin Hoca danEvet öyle fakat çıkmazsa ilaç tedavisiyle çıkış sağlamaya başlayacağız artık
Selam, herhangi bir çıkış yok ancak hormonlar istenen seviyede. Tese yapılacak, Kasım’ın ikinci haftası gibi. Sizde durumlar nasıl?bülent hoca ile süreciniz nasıl gidiyor canım? En son yazınızdan sonra test verdiniz mi hiç? Bülent hocanın ilaçları umarım işe yaramıştır. Biz de birkaç hafta sonra tekrar aynı sürece gireceğiz.
Bizde Azospermi teşhisi konuldu fakat fsh düşük çıktı böyle bi durumla karşılaşan varmıMerhaba arkadaşlar kısaca hikayemden bahsetmek istiyorum koca siteyi taradım benimle aynı sorunları paylaşan var mı diye burada bulacağımı düşünerek yazıyorum. 6 yıllık evliyiz ilk bir yılın ardından normal şekilde evlat sahibi olduk fakat yapılan tetkiklerde eşimde testis kanseri teşhis edildi. Ameliyat olmadan önce, sperm dolduruldu fakat kaliteli spermler değildi. Celalettin Peru yakınımız olan bir doktor zaten direk kendisiyle istişare ettik ve spermleri çözelim dedi. Sorum şu çözülen spermlerle tüp bebekte başarı elde edeniniz var mı? Yolun çok basındayım burası benim sığınağım olacak.
Selam, herhangi bir çıkış yok ancak hormonlar istenen seviyede. Tese yapılacak, Kasım’ın ikinci haftası gibi. Sizde durumlar nasıl?
Bizde Azospermi teşhisi konuldu fakat fsh düşük çıktı böyle bi durumla karşılaşan varmııMerhaba Doktorumuz Murat Mermerkaya
Merhaba Ermiş Attar'a girip faydasını gören oldu mu erkek infertilitesi ile ilgili?Üsküdarda ermiş aktardan aldım. Daha doğrusu ATTAR (böyle yazıyor tabelasında fln=))
Biz kullanıyoruz DDB macun ama henüz sonuçlarını bilmiyoruz 3.aya başladık.Merhaba Ermiş Attar'a girip faydasını gören oldu mu erkek infertilitesi ile ilgili?
Umarım faydasınız görürsünüz. Ne kadar ücretleri acaba?Biz kullanıyoruz DDB macun ama henüz sonuçlarını bilmiyoruz 3.aya başladık.
0 spermle gebe kalan var mı diye aratırken denk geldim yazınıza.Okurken gözlerim dolu dolu oldu.bana umut oldunuz.bir yıllık evliyim bizim de sperm sonucumuz 0 çıktı.tesa dışında bir şey önermedi ürologlar.yoktan var eden rabbim size nasip etmiş çok şükür.sağlıkla büyütün inşallah.yazınızı okuyunca içim umutla doldu mfk ürünlerini duydum onları kullanmaya başladık.inşallah rabbim bize de nasip eder.öyle çaresiz bi zamanda denk geldim ki yazınıza ve akabinde mfk ürünleri çıktı karşıma.belki de rabbimin umudunu kaybetme uyarısıdır sizin yazınıza denk gelmem.Rabbim isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin.Size MUCİZE mi anlatacağım. Lütfen okuyun size de umut olsun. Hayatımın şokunu 6 aylık evliliğimde çocuğumuz olmuyor diye doktoruma gittiğimde eşinde gelsin ona da semen yapalım dedi. eşimin Azospermi olduğunu söyleyen doktorumla hayatımın şokunu yaşadım. Direk istanbula bahçeciye gittik bize normal yolla %99.9 çocuğunuz olmaz. Tüp bebek yapılacak rapor çıkartın dendi. Memleketimiz Sakaryaya döndük. Üniversite hastanesinde bir kez daha semen ve kan tahlillerimizi verdik. Evet kesin eşimin sadeve 1 spermi var oda ÖLÜ! Kan da hiç bir sorun yok. Genetik bakıcaz dediler 3 ay sonra çıkar dediler. Biz o an maddi açıdan çok zorluk çekmeye başlayıncq tüp bebeği ertelik. aradan 1 sene geçti. Geçtiğimiz hafta yani, Kocaeli Umuttepe ye gidelim orada tüp bebeğe başlayalım bu süreç uzun o zamana kadar maddi açıdan da daha iyi topalanırız dedik.
Direk eşimden ötürü ürolojiye gittik kan verdik. Ve 23. Ocak a spermiyogram tahlili verdiler.
Bu süreçte işten ayrıldım detaylı ev temizliği vs derken adetim geçti. Ama ihtimal yok aklıma bile gelmiyor.
Bugün yani 21 ocak kuzenimle konsoloslukta bir işimiz olduğu için Ankara ya geldik.
Öğlen 12 gibi işlerimiz bitti. Konu açıldı adet olmadım normalde 8 ocak gibi adet olmam gerekiyordu benim adet döngüm 24 gün takvimler öyle diyor. Kist mi oldu ne oldu derken Bana gebelik testi aldırdı. Öyle detaylı bişi de değil ucuzlarından. Çay çorba içelim derken ben lavaboya girdim. Öyle ilk sabah idrarı değil yoldayken paso benzinlikte bana tuvalet molası verdik 5 dakika bekleyin diyordu test. Ne 5 dakikası 2 dakika sürdü sürmedi pozitif! Mümkünatı yok ya olamaz diyorum olamaz! Ben hamile kalamam! Çorbayı gözüm görmedi hemen özel hastane arıyoruz çat pat bildiğimiz Ankara yollarında. İlk hastane sonucu yarın veririz laborant arkadaş yok dedi. Başka yerlerde özel laba kan verdim 3 saat sonra çıkar dedi. KAN DA da pozitif çıksa inanmayacağım daha böyle bir hikaye böyle bir mucize okumadım hiç bir yerde dedim. Bitkisel bişi kullanmadık ilaç t davisi görmedik. Hiç bişi yapmadık gripken zencefil bal haricinde ağzımından boğazımızdan birşey geçmedi. Neyse kan da çıktı beta hcg 7655.0. Ben hala inanmıyorum kist vardır yada kanserim yine yumurtalıklarıma sıçradı falan diyorum. Geçmişte birde kanser tedavisi gördüm. O kadar umutsuz vakaydık benimde erken menapoz olma ihtimallerim falan da var. 3 tane hastane gezdim saat 15:30 kimse rabdevu vermiyor. Liv hospital da yer vardır oraya gidin dedi biri. Eyvah dedim cebimdeki param yeter mi oraya falan ama umrumda değil göreceğim eğer hamileysem en az 5 haftalık. Ama değilim ben hamile diyorum. Gittik kayıt sonrası hemen alındık içeri. Özel lab da ki kan sonucumu gördü doktor. Tebrikler hamilesin dedi. Ben inanmıyorum usg de görmeden dedim. Tabi bakacağız zaten dedi. İdrarım sıkışık değil ben hastane hastane gezerken paso idrarım geliyor yapyorum nereden bileyim hemen muayene alınacağımı. Baktı karnımdan göremedi. Alttan bakalım istersen sorun olmaz biz tüp bebek yaptıranlarada alttan bakıyoruz dedi. Bakın dedim görmej istiyorum baktı ve keseyi gördük. 5 hafta 2 günlük hamilesin. Haftaya kalp atışlarını dinlemeye gel Evim sakarya da ben gurbet ellerde eşim yanımda değil hamile olduğumu öğreniyorum nasıl oldu bilmiyorum ama Rabbim yoktan var ettiğini bize bizzat yaşattı. Şimdi eşime hemen söyleyemeyi düşünmüyorum haftaya kalp atışlarını duyayım eşime sürpriz yapacağım. Nasıl bir umutsuzluk için bir anda böyle birşey yaşadım hala ben hamile olduğuma inanamıyorum. Kalp atışını duyana dek kendimi hamile hissedemeyeceğim sanırım. Allahıma bin şükür ben yalvarmadım çocuğum olsun diye olmazsa evlatlık alırız dedim hep. Ama içimde hamilelik duygusunu yaşamak vardı hep. Hayırlı ise ver rabbim değil ise bize bu sınavda sabır ver demekten başka duam olmadı. Kimseye imrenmedim. Etrafımda hamilelik haberlerinde onlarla birlikte sevindim teyze hala olacağım diye sevindim anne olamayacağım diye isyan etmedim. Ama içim buruktu hep keza eşimde öyle hep bi buruktuk. Hayatımızda ki tek değişiklik evimize aldığımız 4 aylık siyam kedisi İnanırmısınız bilmem ama çok hisliydi. Ben belirtileri yaşarken meğer hamileymişim. Belime ağrı saplandığında o kedi eşimden önce yanıma koştu ben fıtık sandım. Kedimiz bizimle uyur ve son bir haftadır karnımın üzerine yatıyordu. Benim karnımdan başka bir yerde asla uyumuyordu. Evimin minik mucizesi oğlum diye seviyordum onu hep. Rabbim bana şimdi inşallah hayırlısı ile bir evlat verecek. Dualarım sizinle asla umudunuz kaybetmeyin. Evde bir can yoldaşınız olsun belki de eşimin sperm sayısı düzeldi bilemiyorum tahlili perşembe günü öyle birşey ise sebebi önce Allah vesileleri kedim ve zencefil bal başka birşey olmadı hayatımda
Biz bülent hocaya aralık ayında gideceğiz canım. Ne diyecek çok merak ediyorum. Sizin durumlar haftaya netleşecek değil mi?Selam, herhangi bir çıkış yok ancak hormonlar istenen seviyede. Tese yapılacak, Kasım’ın ikinci haftası gibi. Sizde durumlar nasıl?