- 27 Temmuz 2018
- 482
- 248
Biz de bulent erol'a gidiyoruz iyi bir doktor. Allah'in işi bilinmez tabi ama hiç normal yolla hamile kalanı görmedim de duymadım da inşallah olur nasip... Sudoku sizin neyden kaynaklı azosperm ?Valla canım ne diyeyim bilemiyorum. Allah’ın işi bilemeyiz ki bir bakmışsın normal yolla hamilesin. O ol derse olur. Umudumu kesmiyorum ben hiçbir zaman. Sen de kesme. Üzülme de. Biz de 9-10 ay oldu durumumuzu öğreneli. Eşim ilaç kullandı 4-5 ay sonra mikro tese ameliyatı oldu sonuç negatif. Burada üroloji doktorunun deneyimi de çok önemli. Herhangi bir üroloğa gitmemek lazım. Bazı ürologlar bu işin ehli olmuş normal yolla çıkış sağlayabiliyor. Belki sizün durum ilaçla hem düzelecek bir durumdur. Daha bir kere test vermişsiniz hem . Emin olmak için doktorlar 2-3 defa test istiyor. Bazı durumlar var ki bir teste sperm çıkmazken 2. De ya da 3. Testte çıkış oluyor. Ben şimdi iyi araştırıp, iyi bir üroloğa eşimi götüreceğim. Şimdilik aklımda bahçeci bülent erol var. İnstagram sayfası var videolar yüklemiş. Onları izleyebilirsin. Sana da fikir olur. Doktor çok önemli, iyi araştır derim
Merhabalar Yazınızı görünce yazmak istedim.Selam arkadaslar. Benim eşimde inmemiş testise bağlı azosperm. 3 senedir bununla mucadele veriyoruz. Gitmedigimiz doktor kalmadı. 2 bucuk sene celalettin hocada tedavi gördü eşim. Aynı zamanda Ankara A life Semra sertyel (türkiyenin bir numaralı embriyologu) hocada sperm testi verdi. Sa' aşamasından sd4' aşamasına geldi eşim. Daha sonra burda takılı kalınca3 senenin sonunda mikro tese oldu. Tansel kaplancan (çok iyi bir ürolog) eşimden 3 tüp sperm çıktı. Spermler donduruldu ve benden yumurta toplamı islemleri basladi. Tam 17 yumurtam toplandı . 10 tanesi cok guzel dendi. 3 tanr embriyo olustu ve hic biri 5. Güne gitmedi. Ben burda şunu anladım.. arkadaslar azosperm hastalarında labaratuar çok çok cok onemli. Erkek infertilitesinde başarılı olan hastaneleri secmeliyiz. Biz hatayı burada yaptık. "centrum , gürgan , A life " bu 3 hastane erkek infertilitesi olanlar icin cok iyi . Cunku teseden cikan spermler hareketsiz olabiliyor bunun icin piezo uygulaması spermlerim boynuna elektirik verme, kalsiyum vs. Bunlar gerekli. Bunun icinde labaratuarın ve embriyoloğun tecrubesi cok onemli. Cok buyuk hata ettik. Maddi manevi çok yıprandık. Şimdiki aklım olsa mikro tese olup spermleri dondurtup a life hastanesine taşıyıp geri kalan islemleri semra sertyel hocayla devam ettirirdik. Yasadigim surecleri ve edindigim tecrubeleri paylasmak istedim. Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün
Nasıl bir ilaç tedavisi uyguluyorsunuz canımValla canım ne diyeyim bilemiyorum. Allah’ın işi bilemeyiz ki bir bakmışsın normal yolla hamilesin. O ol derse olur. Umudumu kesmiyorum ben hiçbir zaman. Sen de kesme. Üzülme de. Biz de 9-10 ay oldu durumumuzu öğreneli. Eşim ilaç kullandı 4-5 ay sonra mikro tese ameliyatı oldu sonuç negatif. Burada üroloji doktorunun deneyimi de çok önemli. Herhangi bir üroloğa gitmemek lazım. Bazı ürologlar bu işin ehli olmuş normal yolla çıkış sağlayabiliyor. Belki sizün durum ilaçla hem düzelecek bir durumdur. Daha bir kere test vermişsiniz hem . Emin olmak için doktorlar 2-3 defa test istiyor. Bazı durumlar var ki bir teste sperm çıkmazken 2. De ya da 3. Testte çıkış oluyor. Ben şimdi iyi araştırıp, iyi bir üroloğa eşimi götüreceğim. Şimdilik aklımda bahçeci bülent erol var. İnstagram sayfası var videolar yüklemiş. Onları izleyebilirsin. Sana da fikir olur. Doktor çok önemli, iyi araştır derim
Bizim ne olduğu belli değil canım, genetikte de sıkıntı yok, kromozom da normal. Hormonlar da da fsh biraz sınırın üstğndeydi, testestoron da biraz alt sınıra yakındı. Doktorumuz un verdiği hormon ilacı ile 1 ayda zaten düzeldi hemen hormonlar da.4-5 ay sonra da ameliyat olduk. Ama çıkmadı germ hücresi bile yok. Aklım ermiyor bu işe. Takviye kullanmadık sadece ilaç ile devam ettik şimdi beklemedeyiz.Biz de bulent erol'a gidiyoruz iyi bir doktor. Allah'in işi bilinmez tabi ama hiç normal yolla hamile kalanı görmedim de duymadım da inşallah olur nasip... Sudoku sizin neyden kaynaklı azosperm ?
Eşim ameliyat ve oldu sürecimiz bittiği için şuan bir ilaç tedavimiz yok canm. Ama önceden haftada bir uyguladığı iki tane hormon iğnesi vardı. 5 ay kullandı. Sonra ameliyat olduNasıl bir ilaç tedavisi uyguluyorsunuz canım
Bize de direk tese yapılacak bende görüştüğümüz her doktora öncesinde ilaç iğne vs Bi takviye sordum ama hepsinin cevabı direk faydası yok oldu2. Microteseyi şişli memorialde Murat başar yaptı. Her iki ameliyatta da hiç bir ilaç verilmedi. Biz özellikle doktora, bazı forumlarda okuyoruz, bazı takviyelerle sonuç alanlar olmuş dedik. Bahçecideki emre bey de, memorialdeki Murat beyde kanıtlanmış bir şey yok dedi.
İlişkiden 50 gün sonra dediğiniz gebelik 9 haftalık gebeliktir, tabiki hem kanda hem de ultrasonda kesin görünmesi lazimArkadaşlardan ilişkiden 50 gün sonra yapılan kan testi kesin midir bi de ultrasonda kese kesin görünmesi mi lazım yardımcı olabilir misiniz
Hastaneyi arayın sorun isteyin patoloji sonucunuzu mutlaka göndermeleri lazım bizde medicana olmuştuk tese pataloji sonucunu 2 hafta sonra verdilerMERHABA ARKADAŞLAR , TESE AMELİYATI OLUP DA PATOLOJİYE DOKU GÖNDERİLMEYEN VAR MI? EŞİM TESE OLDU HİÇ HÜCRE ÇIKMADI. GERM HÜCRESİ, SPERMATİT VS HİÇBİRİ YOK. AMA BURADA OKUDUĞUM KADARI İLE HER AMELİYAT OLAN PATOLOJİ SONUCU ALMIŞ. BİZİM NEDEN GİTMEMİŞ OLABİLİR. SPERM YOK DEYİP BİTİRDİLER SÜRECİ.
İğrenin ilacın faydası birazda olsa var sebepsiz azospermlerde ama genetik olunca faydası olmuyorBize de direk tese yapılacak bende görüştüğümüz her doktora öncesinde ilaç iğne vs Bi takviye sordum ama hepsinin cevabı direk faydası yok oldu
Azf sonucumuz temiz çıktı genetik değil dedi. İlaçların vs Bi kanıtlanmış yeri olmadığı için hiçbiri yanaşmadı direk tese yapılacakİğrenin ilacın faydası birazda olsa var sebepsiz azospermlerde ama genetik olunca faydası olmuyor
İlk teseniz galiba genelde öyle yapıyorlar ama size tavsiyem iyi bir ürologa gidin en az 6 ay igne tedavisi olsun eşiniz bide sağlıklı beslensin insanın faydası olacakAzf sonucumuz temiz çıktı genetik değil dedi. İlaçların vs Bi kanıtlanmış yeri olmadığı için hiçbiri yanaşmadı direk tese yapılacak
Sormuştum kuzum yaa, patolojiye bişey gitmedi dediler. :/ .nedenini de sormadım o an. Gerek görmediler herhalde diye düşündüm.Hastaneyi arayın sorun isteyin patoloji sonucunuzu mutlaka göndermeleri lazım bizde medicana olmuştuk tese pataloji sonucunu 2 hafta sonra verdiler
Üç il gezdim ama hiç kimse tedavi demedi bile maalesefİlk teseniz galiba genelde öyle yapıyorlar ama size tavsiyem iyi bir ürologa gidin en az 6 ay igne tedavisi olsun eşiniz bide sağlıklı beslensin insanın faydası olacak
Hormonlarınız olması gereken aralıkta mı peki. Belki o yüzdendir.Üç il gezdim ama hiç kimse tedavi demedi bile maalesef
İmkanınız varsa bir de Gaziantepte Murat Mermerkaya'ya gidin tedavisiz teseye karşı da onun için diyorumÜç il gezdim ama hiç kimse tedavi demedi bile maalesef
Siz kimde tedavi oldunuz memnun kaldınız mı acbaHastaneyi arayın sorun isteyin patoloji sonucunuzu mutlaka göndermeleri lazım bizde medicana olmuştuk tese pataloji sonucunu 2 hafta sonra verdiler
Merhabalar, bizim hormonal değerlerimiz normal aralıkta olduğu için 3 alanında uzman ürolog da tedavi için bir ilaç veya takviye vermediler. Sizin FSH değeriniz yüksek olduğu için onu düşürecek ilaç isteyebilirsiniz. Geçmiş olsunEstradiol (E2) (Serum/Plazma) 33.7
Prolaktin 10.5 µg/L
Lüteinizan hormon (LH) 9.83 mIU/mL
Follikül stimülan hormon (FSH) 22.9 mIU/mL
Sensitif total testosteron 4.63 ng/ml
Hormon tahlilleri bu şekilde.fsh yüksek
Bizim de Fsh normal değer aralığının biraz üstündeydi. Testosteron da alt sınırdaydı. Diğer hormonlar normaldi. yine de 4-5 ay ilaç kullandı eşim öyle ameliyat oldu. Ama sperm çıkmadı bizde. genetik ve kromozom testleri herşey normal. Belki bir fikir olur size.Estradiol (E2) (Serum/Plazma) 33.7
Prolaktin 10.5 µg/L
Lüteinizan hormon (LH) 9.83 mIU/mL
Follikül stimülan hormon (FSH) 22.9 mIU/mL
Sensitif total testosteron 4.63 ng/ml
Hormon tahlilleri bu şekilde.fsh yüksek
Bir bana mı denk geldi acaba böyleleri hiçbiri ilaç vermedi direk teseye bakılsın dediMerhabalar, bizim hormonal değerlerimiz normal aralıkta olduğu için 3 alanında uzman ürolog da tedavi için bir ilaç veya takviye vermediler. Sizin FSH değeriniz yüksek olduğu için onu düşürecek ilaç isteyebilirsiniz. Geçmiş olsun