Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Biz de bulent erol'a gidiyoruz iyi bir doktor. Allah'in işi bilinmez tabi ama hiç normal yolla hamile kalanı görmedim de duymadım da inşallah olur nasip... Sudoku sizin neyden kaynaklı azosperm ?

Merhabalar Yazınızı görünce yazmak istedim.
Benim eşimde de ben inmemiş testisi olduğunu zannediyordum.
Tüp bebeğe de o yüzden geçtik..
18 milyon spermi vardı ve %70 doğrusal hareketliydi. Morfoloji 0 dı. Kromozom testi ve y delesyon yaptırdık. Temiz çıktı. Bunun üzerine başı düzgün olan spermleri seçebiliriz dedi doktor..
Neyse 2 ay takviyeler ile sayımız 40 milyona hareketli sperm 24 milyona çıktı. İleri hız %3 oldu ve morfoloji değişmedi.
Bu sperm değeri benim yumurta toplama işlemim yapılmadan 1 hafta önceki değerdi.
Semra Esenkaya da tüp bebek yaptırdım.
22 yumurta toplandı, 16 tanesi olgun çıktı.
Dölleme işleminde embryologumuzun çok iyi seçim yaptığını düşünüyorum…
Bize piezo uygulandı ve 16 tane yumurta da döllendi.
5.güne 12 tane embryomuz kaldı. Doktorda şaşırdı ama biraz benim yumurtalara bağladılar..
Ama daha önce morfoloji 0 ile gene bi hastası daha hamile kalmıştı…
Benim 2 transfer başarısız oldu ve sonrasında doğal yoldan gebe kaldım..
Ama gebe kalmadan önceki ay eşim devlet hastanesinde üroloji doktoruna gitti. O doktorda inmemiş testis ameliyatın başarılı olmuş senin öyle bir sorunun yok demiş. Ve varikosel gibi bir sorunun olsa zaten kaliteli embryo çok oluşmadı demiş. Biraz o yüzden eşime olan baskıyı azaltmıştım.
Benim gördüğüm psikolojik baskı erkeklerde baha büyük faktör…
İsterseniz özelden yazabilirsiniz..

Nasıl bir ilaç tedavisi uyguluyorsunuz canım

Biz de bulent erol'a gidiyoruz iyi bir doktor. Allah'in işi bilinmez tabi ama hiç normal yolla hamile kalanı görmedim de duymadım da inşallah olur nasip... Sudoku sizin neyden kaynaklı azosperm ?
Bizim ne olduğu belli değil canım, genetikte de sıkıntı yok, kromozom da normal. Hormonlar da da fsh biraz sınırın üstğndeydi, testestoron da biraz alt sınıra yakındı. Doktorumuz un verdiği hormon ilacı ile 1 ayda zaten düzeldi hemen hormonlar da.4-5 ay sonra da ameliyat olduk. Ama çıkmadı germ hücresi bile yok. Aklım ermiyor bu işe. Takviye kullanmadık sadece ilaç ile devam ettik şimdi beklemedeyiz.

Bize de direk tese yapılacak bende görüştüğümüz her doktora öncesinde ilaç iğne vs Bi takviye sordum ama hepsinin cevabı direk faydası yok oldu

Arkadaşlardan ilişkiden 50 gün sonra yapılan kan testi kesin midir bi de ultrasonda kese kesin görünmesi mi lazım yardımcı olabilir misiniz
İlişkiden 50 gün sonra dediğiniz gebelik 9 haftalık gebeliktir, tabiki hem kanda hem de ultrasonda kesin görünmesi lazim

Hastaneyi arayın sorun isteyin patoloji sonucunuzu mutlaka göndermeleri lazım bizde medicana olmuştuk tese pataloji sonucunu 2 hafta sonra verdiler

Azf sonucumuz temiz çıktı genetik değil dedi. İlaçların vs Bi kanıtlanmış yeri olmadığı için hiçbiri yanaşmadı direk tese yapılacak
İlk teseniz galiba genelde öyle yapıyorlar ama size tavsiyem iyi bir ürologa gidin en az 6 ay igne tedavisi olsun eşiniz bide sağlıklı beslensin insanın faydası olacak

Hastaneyi arayın sorun isteyin patoloji sonucunuzu mutlaka göndermeleri lazım bizde medicana olmuştuk tese pataloji sonucunu 2 hafta sonra verdiler
Sormuştum kuzum yaa, patolojiye bişey gitmedi dediler. :/ .nedenini de sormadım o an. Gerek görmediler herhalde diye düşündüm.

Estradiol (E2) (Serum/Plazma) 33.7
Prolaktin 10.5 µg/L
Lüteinizan hormon (LH) 9.83 mIU/mL
Follikül stimülan hormon (FSH) 22.9 mIU/mL
Sensitif total testosteron 4.63 ng/ml
Hormon tahlilleri bu şekilde.fsh yüksek

Prolaktin 10.5 µg/L
Merhabalar, bizim hormonal değerlerimiz normal aralıkta olduğu için 3 alanında uzman ürolog da tedavi için bir ilaç veya takviye vermediler. Sizin FSH değeriniz yüksek olduğu için onu düşürecek ilaç isteyebilirsiniz. Geçmiş olsun

Prolaktin 10.5 µg/L
Bizim de Fsh normal değer aralığının biraz üstündeydi. Testosteron da alt sınırdaydı. Diğer hormonlar normaldi. yine de 4-5 ay ilaç kullandı eşim öyle ameliyat oldu. Ama sperm çıkmadı bizde. genetik ve kromozom testleri herşey normal. Belki bir fikir olur size.

Bir bana mı denk geldi acaba böyleleri hiçbiri ilaç vermedi direk teseye bakılsın dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…