Merhaba arkadaşlar,
35 yaşında, yaklaşık 2 senedir evliyim. Son bir senedir çocuk sahibi olmak istediğimiz için korunmadık ancak ne yazık ki hamile kalamadım. Önce ben bir uzmana gördündüm, bir sorun çıkmayınca eşimden spermiyogram testi istendi. Ve anlaşılacağı üzere eşime 4 ay önce azosperm teşhisi kondu. Böylelikle bizim de azosperme karşı savaşımız başlamış oldu. Tabii ki ilk bir hafta olayın şokundaydık. Ben hep kendimde bir sorun olduğunu düşünürdüm ve azosperm daha önce hiç duymadığım bir rahatsızlıktı açıkçası. Daha sonra arkadaşlarımında yönlendirmesiyle Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezine başvurduk. Bülent Hoca'dan randevu aldık ve tedavimiz başlamış oldu. 4 aylık ilaç tedavisinin ardından yaptırdığımız ikinci spermiyogram testide malesef 0 çıktı. Bülent Bey, sanıyorum yaşımızında genç olmadığını düşünerek hemen mikrotese yapalım dedi. Buralardan edindiğim bilgilere göre, hemen hemen çoğunuz kısa sürede mikrotese yapma kararının zararlı olduğunu, iyi bir araştırmanın daha yararlı olacağını söylemesine rağmen bile isteye 2 gün önce mikrotese yaptık. Sonuç koca bir hayalkırıklığı oldu hiç sperm bulunamadı. Eğer bulunmuş olsaydı benden de aynı gün yumurta toplama işlemi yapılacaktı, yapılmadı ve dolayısıyla hem manen hem de fiziken çok yıpratıcı bir süreç geçirmiş olduk. Mikrotese kararında eşimin payı çok büyüktü, yaklaşık 1,5 ay sonra çalışmak için yurtdışına gidecek ve eğer varsa bulunur mantığıyla, benim içime pek sinmese de yaptırdık. Eşim şu an bu iş bitti, bir daha tedavi olmam diyor. Ama biliyorum ki içten içe istiyor. Onu bugünlerde mental olarak sıkmamak için bir şey demiyorum ama 3-4 hafta içinde Celalettin Hoca'nın istediği testleri tamamlayıp muayene olmak istiyorum. Eşim yurtdışına gittiğinde en erken 6 ay sonra gelecek, belki doktor bey bu süre içinde bize yardımcı olabilir. Hiç bir şey yapmamaktansa bitkisel tedaviyle belki ilerleme kaydederiz gibi geliyor. Bilemiyorum sizce olayın şokunda olduğum için saçmalıyor muyum? Yaşımız da belli, sizce bırakmalı mıyız bu işin peşini? Biraz uzun oldu farkındayım, okuduysanız teşekkür ederim. Bu arada siteye yeni üye oldum, bu gönderiyi paylaşırken bir hata yaptıysam şimdiden özür dilerim.