Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Embriyo oluştu mu? Ne asamadasiniz
Canım benim 4 negatif 1pozitif olup kaybettiğim denemem var dondurdugumuz spermler ise yaramadı çöp oldu koydugumuz dondurma parasıyla kaldık taze spermler kullanıldı 6 embriyo oluşup hicbiri 5.güne gidemeden transfer iptal olmuştu sonra eşim 1 yıl tedavi gördü spermler biraz iyleşince 4.denemeyi yaptım 5.gune 5 tane geldi 2 transfer edildi 3 donduruldu 1 tanesi tuttu 12 haftalikken kürtaj oldum dondurdugumuz embriyolari transfer ettik negatif oldu şimdi mart ayını bekliyorum 6.denemeye başlayacağız ankara yı düşünüyorum bu defa çünkü buranin labaratuarüna güvenmiyorum bakalım artık nasip

Canım benim 4 negatif 1pozitif olup kaybettiğim denemem var dondurdugumuz spermler ise yaramadı çöp oldu koydugumuz dondurma parasıyla kaldık taze spermler kullanıldı 6 embriyo oluşup hicbiri 5.güne gidemeden transfer iptal olmuştu sonra eşim 1 yıl tedavi gördü spermler biraz iyleşince 4.denemeyi yaptım 5.gune 5 tane geldi 2 transfer edildi 3 donduruldu 1 tanesi tuttu 12 haftalikken kürtaj oldum dondurdugumuz embriyolari transfer ettik negatif oldu şimdi mart ayını bekliyorum 6.denemeye başlayacağız ankara yı düşünüyorum bu defa çünkü buranin labaratuarüna güvenmiyorum bakalım artık nasip
Baya denemişsiniz. Ankara da neresi aklınizda? Tese oldu hiç eşin

Baya denemişsiniz. Ankara da neresi aklınizda? Tese oldu hiç eşin
Evet 2.denemede spermler daha iyi çıkar diye tese ameliyati oldu ama ilk defa o zaman tek embriyo oluştu ilk defa onda o kadar az embriyo oluştu ve zaten negatif oldu ankara da centrum recai pabuçcu düşünüyoruz ama bakalım kısmet sizin ilk deneme mı olacak

Evet 2.denemede spermler daha iyi çıkar diye tese ameliyati oldu ama ilk defa o zaman tek embriyo oluştu ilk defa onda o kadar az embriyo oluştu ve zaten negatif oldu ankara da centrum recai pabuçcu düşünüyoruz ama bakalım kısmet sizin ilk deneme mı olacak
Bizde tese olmadı doğal çıkış başladı arastirmadayim

Merhaba arkadaşlar
Eşimin test sonuçları yeni ulaştı elimize
Viabilite 0 olması azospermi tanısı alması demek mi oluyor?
Şok olmuş haldeyim nereye yazsam nerden ne öğrensem bilemedim?
Hareketlilik var 90 milyon sperm de var ama viabilite yazan yer sıfır

Merhaba arkadaşlar
Eşimin test sonuçları yeni ulaştı elimize
Viabilite 0 olması azospermi tanısı alması demek mi oluyor?
Şok olmuş haldeyim nereye yazsam nerden ne öğrensem bilemedim?
Hareketlilik var 90 milyon sperm de var ama viabilite yazan yer sıfır
90 milyon sperm varsa azosperm değildir azospermilerde canlı cansız hiçbir hücre yoktur viabilite başka biseydir

Arkadaslar tekrar mrb. Esim sali günü bir doktora gitti. Orada hemen kan almislar. Genetik ve hormon degerlerine bakmak icin. Genetik sonuclari 6 haftaya kadar sürermis!
Testislerine ultrasonla bakmis, sinirda demis idare eder demis. Sonuclar ciksin ondan sonra konusup yol haritasi cikartiriz demis. Esim sormaya unutmus. Tikaniklik, varikosel filan bu ultrasonda görülürmüydu? Cok cabuk bakmis 1 dk bile sürmemis.
Yani kisaca bi kac dk konusmuslar, ufak bi ultrason, kan verme. Genetik testler cikana kadar sürecegi icin ve zaman gecmis olsun diye 2 ayin sonuna randevu verdi.

Buarada Bugün aradi doktor. Hormon degerleri hemen cikmis. Telefonla konusdu doktorla esim. Hormonlari iyi demis yalnizca bir degeri (hangisi oldugunu söylememis) biraz sinirdaymis. Bir ilac verecek onu kullanacakmis esim. Onunla biraz sonuclari etkilemek amacindaymis.
Tese olursaniz ozamana kadar sansinizi artirmis oluruz filan demis. Isterseniz hemen bir ameliyat tarihi verelim demis. Istemezseniz birdahaki randevuda tekrar konusuruz birdahaki sonuclar cikdimi demis.

Yani bilmiyorum. Simdi hem daha sonuclar bekleniliyor hem ameliyat konusunu acmis bile. Bu arada internette iyi yorumlar alan bir özel muayene. Yani önce bi incele bi ilac ver. Hormon degerlerinin iyi olmasi iyi bise mi? Yani iyise hormonlar sebebi bilinmiyo demek azonun ve bu daha can sıkıcı degilmi?

Anastrohexal, 1mg. Türkiyede varmi bu ilac, bileniniz varmi? Bakdim da gögüs kanseri icin filan kullaniliyomus ne alaka doktor bi erkege böyle ilac veriyor. Acaba hormon degerleri icinmi.
Ilaclari simdiden icsin, hatta tese olursa tesede sansinizi yükseltmis olursunuz demis doktor.
Hormon degerleri sunlar.
FSH 15,21
Lh 8,50
Testo 2,85

Genetik testi dedigim gibi bizim burada 6 hafta sürüyomus. Spermiyogramida genetik testin sonucu geldimi verecek esim.

Bu hormon degerleri ne demek. Iyimi sizcede? Bir kür tavsiye edermisiniz?

Arkadaslar tekrar mrb. Esim sali günü bir doktora gitti. Orada hemen kan almislar. Genetik ve hormon degerlerine bakmak icin. Genetik sonuclari 6 haftaya kadar sürermis!
Testislerine ultrasonla bakmis, sinirda demis idare eder demis. Sonuclar ciksin ondan sonra konusup yol haritasi cikartiriz demis. Esim sormaya unutmus. Tikaniklik, varikosel filan bu ultrasonda görülürmüydu? Cok cabuk bakmis 1 dk bile sürmemis.
Yani kisaca bi kac dk konusmuslar, ufak bi ultrason, kan verme. Genetik testler cikana kadar sürecegi icin ve zaman gecmis olsun diye 2 ayin sonuna randevu verdi.

Buarada Bugün aradi doktor. Hormon degerleri hemen cikmis. Telefonla konusdu doktorla esim. Hormonlari iyi demis yalnizca bir degeri (hangisi oldugunu söylememis) biraz sinirdaymis. Bir ilac verecek onu kullanacakmis esim. Onunla biraz sonuclari etkilemek amacindaymis.
Tese olursaniz ozamana kadar sansinizi artirmis oluruz filan demis. Isterseniz hemen bir ameliyat tarihi verelim demis. Istemezseniz birdahaki randevuda tekrar konusuruz birdahaki sonuclar cikdimi demis.

Yani bilmiyorum. Simdi hem daha sonuclar bekleniliyor hem ameliyat konusunu acmis bile. Bu arada internette iyi yorumlar alan bir özel muayene. Yani önce bi incele bi ilac ver. Hormon degerlerinin iyi olmasi iyi bise mi? Yani iyise hormonlar sebebi bilinmiyo demek azonun ve bu daha can sıkıcı degilmi?

Anastrohexal, 1mg. Türkiyede varmi bu ilac, bileniniz varmi? Bakdim da gögüs kanseri icin filan kullaniliyomus ne alaka doktor bi erkege böyle ilac veriyor. Acaba hormon degerleri icinmi.
Ilaclari simdiden icsin, hatta tese olursa tesede sansinizi yükseltmis olursunuz demis doktor.
Hormon degerleri sunlar.
FSH 15,21
Lh 8,50
Testo 2,85

Genetik testi dedigim gibi bizim burada 6 hafta sürüyomus. Spermiyogramida genetik testin sonucu geldimi verecek esim.

Merhaba, ön hikayenizi bilmiyorum ama yazdıklarınıza göre konuşmama gerekirse kesnlikle Ameliyat tarihi falan almayın bu süreçte. Henüz yeni öğrenmişsiniz ve Sebebi bile belli değilken ameliyat olmayın lütfen.

Fsh hormonu yüksek, testesteron normal aralık ama ortanın bi tık düşüğü denebilir.

Genetik testlerden sonra yol çizmeniz daha mantıklı ki her ne olursa olsun direk ameliyat olmamalısınız.
Doktorun tutumu pek doğru gelmedi 1dk hem muayene hem ultrason çok aceleye gelmiş gibi. O yüzden tavsiyem iyi bi doktor araştırıp, ona gidip detaylı bi tetkikten sonra tedaviye başlamanız.

Bu arada doktor bilgisi olmadan kür veya bitkisel kullanmayın, evet bazısının çok güzel etkileri var güzel sonuç alanlar var ama her bitkisel her bünyede aynı reaksiyonu göstermiyor. Bu yüzden Azospermi nedeninizi öğrendkten sonra buna yönelik öneriler araştırabilirsiniz
Rabbim yar yardımcınız olsun.

Cevabiniz icin tesekkürler. Bende öyle düsündüm. Hemen üzüntüden bicak altina yatmayalim diye düsünüyorum.
Bana su ilaci yazmis doktor bunuda kullanmami sperm artirima katki verebilecegini söyledi. Anastrohexal, türkcesi sanirim su sitede bahsi gecen anastrozol etkeni;

Daha önce duyan varmi böyle bir etken madde/ ilaci?

Ayrica ne olur ne olmaz diye bir klinikden daha randevu almistim. Sizce orayada bir görünsem mi? Ne fark ederbilirki ayni kan tahlillerini yapacak sonucta?

Aklimda su vardi aslinda: suanki doktorumun bir sonraki randevusunu bekleyip, genetik sonuclari ve spermiogram sonuclarinin degerlendirilecegi görüsmeyi bekleyip ona göre doktorun tutumu/ cözüm ilac vs, buna göre karar vermek. Yani memnun kalmazsam yeni bir doktora görünmek.

Birde saracogludan dinledim, hayit otu fsh düsürmeye iyimis. Simdi ben bunu burada alman doktora nasil sorabilirimki:) deneyip gitsem ne kaybederim ?

Hormon degerleri sunlar.
FSH 15,21
Lh 8,50
Testo 2,85

Fsh sınırda canım bi de o verdiği ilaç aynısı değil ama yine kadınlarda meme kanserinde kullanilan tamoksifenvar eşim ondan kullanmıştı hormonlar için veriliyor canım içinize sinmeditse ki sinmesin de zaten sonuçlar cikmadan tese ameliyati mi yapılır bence iyi bi de arayın sonuçlar çıkınca ona gidin önce tedavi görsün öyle ameliyat olun asla tedavi siz tese olmayın rabbim kimsenin emeğini boşa çıkarmasın inşallah

Cevabiniz icin tesekkürler. Bende öyle düsündüm. Hemen üzüntüden bicak altina yatmayalim diye düsünüyorum.
Bana su ilaci yazmis doktor bunuda kullanmami sperm artirima katki verebilecegini söyledi. Anastrohexal, türkcesi sanirim su sitede bahsi gecen anastrozol etkeni;

Ayrica ne olur ne olmaz diye bir klinikden daha randevu almistim. Sizce orayada bir görünsem mi? Ne fark ederbilirki ayni kan tahlillerini yapacak sonucta?

Aklimda su vardi aslinda: suanki doktorumun bir sonraki randevusunu bekleyip, genetik sonuclari ve spermiogram sonuclarinin degerlendirilecegi görüsmeyi bekleyip ona göre doktorun tutumu/ cözüm ilac vs, buna göre karar vermek. Yani memnun kalmazsam yeni bir doktora görünmek.

Birde saracogludan dinledim, hayit otu fsh düsürmeye iyimis. Simdi ben bunu burada alman doktora nasil sorabilirimki:) deneyip gitsem ne kaybederim ?
Canım bi dahayazıyorum fsh sınırda 18 e kadar yolu var demişti dr umuz sonrası için yüksek diyebiliriz demişti şu an bitkisel kullanmasın bence eğer o ilacı kullanacaksa kullansın hem bitkisel hem ilaç ters tepebilir dr unuz kim çok merak ettim eğer icinize sindiyse devam edin ama sinmediyse sonuçlar çıkınca başka doktora gitsin hakkınızda hayırlısı

Evet Benim kullandıgını bildiğim 3-4 arkadaşım var grubumuzda ama bizim doktorumuz vermedi bize. Yani açıkçası Azospermi ile savaşmaya çok yetersiz bi ilaç demeliyim öncelikle.

evet güzel düşünmüşsünüz, yani her halükarda 6 hafta sonuç çıkması için bekleyeceksiniz dolayısıyla bu arada birşeyler yapmak mantıksız olur, gideceğiniz doktorda Aynı testi yapıcak. Sonucunuzu alır gidersiniz.

Bizde yurtdışındayız, öğrenir öğrenmez zaman kaybetmeden Türkiye’de doktor araştırdım zaten orda da yapan belli başlı isimler var herkese güven olmuyor maalesef çok sömürülmeye müsait bir durumdayız.

Yurtdışında açıkçası bu konuda pek ilerleme yok yani en basit şeyde hemen donasyon öneriyorlar ve detaylı incelemeler bile yok.
Türkiyede detaylı bi sperm analizinden sonra iy bi doktora gitmek ve duruma göre en az 3 ay tedavi olmak böyle bi durumda en mantıklısı.

Hayıt otunu sormuşsunuz, denemek isterseniz deneyin tabi.
Ancak bitkisellerin ters etki yapma ihtimalleri de var. Biz tedaviye başladıgımızda iğne ve ilaçlara eşim iyi reaksiyon gösterdi mesela, ama gruptaki bazı kızların eşleri ters etki gösterdi düşmesi gereken hormonlar yükseldi, yükselmesi gerekende düştü.
O yüzden bitkisellerde tamamen bünyeden bünyeye değişiyor.

Siz Azospermi sebebini net öğrendikten sonra işe koyulun.

yanı her 3 ayda bır 7-8 bın kafadan gıttı zaten sımdı tup bebege basladık ondada bır ortalama 25 bın gıdecek sanırım.ondan oncede baska bır yerde tedavı olmustuk ondada bı 20 bın kadar gıtmıstı ..bayagı gıttı yanı : )
Eşiniz Azospermi miydi

X