Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar merhaba daha öncede yazmıştım ama burayamı bilmiyorum... benim eşimde azosperm 2 yaşında inmemiş testis ameliyatı geçirdi..... dr. lara göre zamanında yapıldı ama yinede bizde durum hiç iç açıcı deil.... 2005 yılında mikro tese oldu.. olan hücrelerde yok oldu geçen süre içerisinde... biz tabii yıkıldık ama rabbim kolaylığını veriyo sabrınıda.... şimdilik beklemedeyiz benim yaşım daha 23 bakalım kök hücre yöntemine yetişebilicekmiyiz bilmiyorum...:1no2:. gerçi artık benim hiiç ümidim yok ama işte öyle bekliyoruz ve sadece artık dua ediyorum ... yapacak başka bişey olmayınca... birde burda sıkıntımı paylaşınca bir nebzede olsun rahatlıyorum... kimselere anlatamadığım konuları sizinle konuşuyorum.... iyiki varsınız iyiki üye olmuşum bu siteye
umarım birgün kucağımız bebişlerle dolar hayırlısıyla tabii... allaha emanet olun ve dua danda vazgeçmeyin kızlar a.s.a.s.a.s.a.s.

violetx eşinde sperm bulunmasına çok sevindim çok şanslısınız benim eşimin azosperm sebebi bilinmiyor genetik olarakta herşey normal herhangi bir ateşli hastalıkta geçirmemiş,sigara alkol yok ama azospermia ile savaşıyoruz...:KK43:((

hayrunisa canım bende 25 yaşımdayım daha yaşımız çok genç kök hücreye yetişiriz merak etme ama kök hücre ülkemizde uygulanabilirmi orası tartışılır.
birde kendi kemik iliğimizden olabiliyor ama oda biraz karışık yani bir tedavi bulunsa bile bunun kabullenilmesi uzun sürebilirsenağlama

sevgili melisa78 bizde tedaviye temmuz un ilk haftasında başladık .eşimde 5 yaşında geçirmiş olduğu inmemmiş testis ameliyatı ve 17-18 yaşlarında geçirmiş olduğu kabakulak hastalığının sonuçları olarak azospermia hastası olarak başvurduk..2 gün önce ameliyat geçirdi.ve çok şükür sperm çıktı ben de aynı yerde tedavideydim ameliyat günü banada yumurta toplama işlemi uygulandı.40 ın üzerinde yumurta elde edildi.22 embriyo oluştu.şaşkınız hiç böyle bir sonuç beklemiyorduk.hayırlıısı.embriyolar dondurulacak.transfer ağustosta olacak.çok yumurtadan dolayı karnım davul gibi oldu.dr.um normal halime dönmemi bekliyor.bakalım bundan sonra ne olacak
cok sevindim canim insallah hayirlisiyla iyi bir sonuc alirsiniz canim allah hepimizin yardimcisi olsun

selam civciv 1981 canim hic moralini bozma ümidi yitirme,bize dr esim micro tese olmadan hic umutlanmayin sperm bulunmama ihtimlai cok yüksek,isiniz sansa kalmis demisti ama yüce rabbim olmazimizi oldurdu dualarimizi kabul etti,dr gelipte sperm bulundu deyince ben inanamadim cünkü kendimi olumsuz sonuca hazirlamistim ben,bunu dr söyledim,o yüzden bol bol dua et canim,rabbim su mübarek 3 aylarda acilan elleri geri cevirmez,biz egerki bulunmasaydi sperm bankasindan almayi bile düsünüyorduk,allahima hamdü senalar olsunki o duruma gelemdik

selam civciv 1981 canim hic moralini bozma ümidi yitirme,bize dr esim micro tese olmadan hic umutlanmayin sperm bulunmama ihtimlai cok yüksek,isiniz sansa kalmis demisti ama yüce rabbim olmazimizi oldurdu dualarimizi kabul etti,dr gelipte sperm bulundu deyince ben inanamadim cünkü kendimi olumsuz sonuca hazirlamistim ben,bunu dr söyledim,o yüzden bol bol dua et canim,rabbim su mübarek 3 aylarda acilan elleri geri cevirmez,biz egerki bulunmasaydi sperm bankasindan almayi bile düsünüyorduk,allahima hamdü senalar olsunki o duruma gelemdik

CANIM İYİ DİLEKLERİN İÇİN ÇOK TŞK EDERİM..TABİKİ HERŞEY ALLAHTANN AMA GECEN AY NORMAL YOLLA BULUNAN SPRMLER BU AY TESE YAPILMASINA RAGMEN BİLE ZOR BULUNUP DÖLLENMENİN KALİTESİZ OLMASII BİZİ İSTER İSTEMEZ UMUTSUZLUĞA DÜŞÜRDÜ AMA YİNEDE TABİKİİ ALLAHINN MUCİZELERİNE İNANIYORUMM VE İNŞALLAH UMUDUMU SONUÇ TARİHİNE YANİ 30 TEMMUZA KADAR KORUYACAĞIMM ALLAH HEPİMİZİN DUALARINI KABUL ETSİNNa.s.a.s.

civciv embriyolar sağlıklı değilmiymiş.üzülme canım allah büyük neden olmasın üzmitsizliğe kapılma çokta kendini kaptırma hayırlısı olsun

EVET CANIMM MALESEF EMBRİYOLAR ÇOK KALİTESİZ AMA BUGÜN 6.GÜNÜMM HALA BİR ÜMİTLE SONUÇ GÜNÜNÜ BEKLİYORUM..DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN ....:çok üzgünüm::

herhangi bir değişiklik hissediyormusun daha çok erken ama bazı kişilerde erkenden olabiliyor
sen hiç üzmitsizliğe kapılma canım olmayacak diye bir şey yok:))) allah yardımcınız olsun inşallah doktorlarıda şaşırtırsınız moralini yüksek tut olurmu canım

yok canımm ya hiç bi değişiklik yokk ilk günlerde olan kasık ağrılarımda geçtii ...inşşallah yüce rabbim sayesinde tıp ta şarırır çünkü doktorlarım çok ümitsiz ve % 20 ihtimal verdii

merhaba arkadaşlar ben 234 yaşındayım eşim 30 yaşında eşimin 2, evliliği ilk eşiyle 8 yıl evli kalmış ve 1 yıl sonra biz evlendik evlenmeden önce ben eşimin azosperm olduğunu biliyordum ve bilerekte evlenmeyi kabul ettim eşim orduda duruyor ben istanbul evlenince eşimle orduya taşındık burda kimseyi tanımıyordum 1 tane bile akrabam yoktu oda yetmiyormuş gibi kaynanam ilk günden itibaren beni istemedi eşimin eski eşinden bahsedip durdu bi topluma girsem a bu kız o adamlamı evlendi yazık budaha çocuk aaaa bu o kız mı 2, eşi görümcemlere giderim devamlı eski eşi için o kadın böyleydi hiç yüzü gülmezdi bi iyilerler bi kötülerler kafayı yemiştim resmen evlendiğime bin pişman olmuş eşimin çocuğu olmadığını bile unutmuştum evlendikten 5 ay sonra eşim beni az rahatlıyım diye ist yolladı ailemn yanına sonra baktı yine bunalıyorum dedemlere yolladı iş bulamadım yaşıtım kimse yok eşimin ailesinden ilk başta çok çektim 4 aylık evliyken eşimin ailesinin ısrarı üzerine tüp bebek merkezine gittik ben eşime daha erken olduğunu daha evliliğimden bile bişey anlamadığımı söyledim eşimde ailesine şimdi istemediğini borcumuz olduğunu falan söyledi ama ailesi bana daha çok çepe aldı vazgeçtik diye neyse 20 gün önce transfer falan bitti sonuç negatif hiç sperm yok bankadan kredi çektik 7,5 milyar borç ailesi yardım ederiz dediler tık yok onu bırak sonuç negatif çıkınca bizi aramadılar bile bütün çocukları birarada toplandı bizi çağırmadılar bende dedim kimse benim kadart üzülemez ben ağlarken siz eğleniyordunuz bizi çağırıp hep beraber eğlenseydik bizde acımızı unutsaydık dedim ve kimseden ses yok allah herkezin gönlüne göre verir ban şimdi diyorlar senin sorunun yok abimin olmuyor ama sperm bankaları var ordan satın alalım falan bu ne biçim bi zekadır ben sevdiğim adamdan çocuğum olmadıktan sonra ya anlatamıyotum bile düşüncemi okadar sinirleniyorum ki aklıma geldikçe

selam canim benim kaynanamlarda esimin durumunu biliyorlardi esimin yasi dolmadigi icin tese ameliyatini 25 yasini doldurmasini bekledik,benim kaynanamlartda hic moralinizi bozmayin maddi yönden sikilmayin biz variz diyorlardi ama sadece lafta kaldi,mal mülk hevesine düstüler,simdi esim tese oldu sonuc iyi ama tedavi icin para lazimmi diye soran yok,herkes bu devirde kendisini düsünür olmus,sperm bankasindan bizde almayi düsündük canim,tabiki esimin canindan kanindan bi parcasi olsun istiyorum ama egerki hic ümit yok deseler yine aynisini düsünüyoruz canim hatta bunu isteyen esim,ama tabiki rabbim hic kimseyi bu duruma getirmesin cok zor,esimin ailesinde herkes coluk cocuga karisti esimde istiyor bide benim esim cocuklara deli olur okadar cok severki anlatamam yani

kimsenin başına gelmedikçe bu olay,kimse anlamıyor bizim psikolojimizi.zor bir durum.inşallah herşey düzelir.moralleri yüksek tutalım

benim esime azosipermi teshisi konali 2 ay oluyor..once bi sok yasadik.hormon degerleri normal cikti allahtan..mikro tese olucak.ne zaman olacagi bugun belli olacak.toplumda bu kadar cok hamile oldugunu yeni fark ediyorum..gecen gun doktora giderken saydim tam 7 tane hamile gordum 15 dakika icinde..allahim onlara verdin de bize niye vermiyorsun diye dusunmeden edemedim.ama sonra da sunu dusundum.bilemeyiz ki onlarda belki bizim yollarimizdan gecti.dogum yapan arkadaslarla konusamiyordum bile.insanin ici aciyor dogrusu.ama simdi daha gucluyum.cunku onceleri ya olmazsa fikrine cok takiliyordum,ya olmazsa ya sperm bulunamazsa diye,kendimi en kotusune hazirliyim diyordum.ama oyle olmuyor.siz de sakin bunu yapmayin.hep iyiyi dusunelim umut edelim dua edelim..olucak bi gun mutlaka diyelim.daha once mikro tese yapip da sonuc negatif cikan arkadaslara da sesleniyorum. bi gun mutlaka cikacak.zamanini allah biliyordur.cok uzaklara gitmeden cok ileriyi dusunmeden suan ne yapabiliyorsak yapalim.birakalim gelecekte ne yapacagimizi zaman gosterir nasil olsa..kendinizi sakin salmayin lutfeenn..eslerimize sahip cikalim.onlarin bize ihtiyaci var.

cok haklisin canim,ben kendimi hep en kötüsüne hazirladim esimde sperm bulunamayacagina okadar kendimi inandirdimki,dr inanamadim,allahim okadar büyükkü mucizeler yaratiyor,bize dr hic ümit vermedi ben o yüzden hic ümitlenmedim,insallah bundan sonrasida hayirlisiyla allahin izniyle iyi gecer

bişy çok merak ediyorum..eşi azospermi olup da bebek sahibi olan var mı??? fsh değeri 11 eşimin.doktor sınıra yakın olduğu için tıkanıklık olma ihtimali çok dusuk dedi.muhtemelen genetik ve yapacak bişy yok o zman dedi..yıkıldım :KK43:((( yuksek olsa dert olmasa dert..anlamadım ben bu işi yaaa.sizinkiler nasıl???

cok haklisin canim,ben kendimi hep en kötüsüne hazirladim esimde sperm bulunamayacagina okadar kendimi inandirdimki,dr inanamadim,allahim okadar büyükkü mucizeler yaratiyor,bize dr hic ümit vermedi ben o yüzden hic ümitlenmedim,insallah bundan sonrasida hayirlisiyla allahin izniyle iyi gecer

sizde sperm bulundu mu ??

bişy çok merak ediyorum..eşi azospermi olup da bebek sahibi olan var mı??? fsh değeri 11 eşimin.doktor sınıra yakın olduğu için tıkanıklık olma ihtimali çok dusuk dedi.muhtemelen genetik ve yapacak bişy yok o zman dedi..yıkıldım :KK43:((( yuksek olsa dert olmasa dert..anlamadım ben bu işi yaaa.sizinkiler nasıl???
benim bir arkadaşımın eşi sizin durumunuzda. 2 kez mikroenjeksiyon denediler tese yöntemiyle sanırım sperm buldular.kesinlikle sperm bulundu yani ve yumurtalar yerleştirildi bir defasında 3 tane yerleştirme oldu hamilelik gerçekleşmedi ama onlar denemeye devam ediyorlar çünkü sperm bulunuyor sizde de bulunur bence ..onlara da genetik demişlerdi çünkü

benim bir arkadaşımın eşi sizin durumunuzda. 2 kez mikroenjeksiyon denediler tese yöntemiyle sanırım sperm buldular.kesinlikle sperm bulundu yani ve yumurtalar yerleştirildi bir defasında 3 tane yerleştirme oldu hamilelik gerçekleşmedi ama onlar denemeye devam ediyorlar çünkü sperm bulunuyor sizde de bulunur bence ..onlara da genetik demişlerdi çünkü

inşallah allahım inşallah ..bu mubarek gunde allahım sesimizi duyar ve dualarımızı kabul eder.içime su serptin.çok saol..kitlendim kaldım.başka hiçbiy düşünemiyorum.yemek yiyemiyorum.uyuyamıyorum..ve ne yazık ki çalışmak zorundayım.kimseye bişy çaktırmamak durumundayım.insanın içinde fırtınalar koparken hiçby yokmuş gibi yapması çok zor..allahtan sizlerle tanıştım..:)senağlama

:roflol: şöyle gülebilmeyi özledim

inşallah allahım inşallah ..bu mubarek gunde allahım sesimizi duyar ve dualarımızı kabul eder.içime su serptin.çok saol..kitlendim kaldım.başka hiçbiy düşünemiyorum.yemek yiyemiyorum.uyuyamıyorum..ve ne yazık ki çalışmak zorundayım.kimseye bişy çaktırmamak durumundayım.insanın içinde fırtınalar koparken hiçby yokmuş gibi yapması çok zor..allahtan sizlerle tanıştım..:)senağlama

:roflol: şöyle gülebilmeyi özledim

canım kendini daha fazla üzmee ve içiden ne geçiyorsa burdaki arkadaşlarla paylaş sakın içinde tutma bugunde bol bol dua et allah büyük elbet birgün bizlerinde yüzünü güldürür inşallah canım:1hug:

X