Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
slm canlar...ben ara ara takip ediyorum bu topiği...aslında tamamen bu topiğe aitim..çünkü azospermiz biz de...ama sayfalar çok ilerlemiş..hepsini baştan okuyamam...ama daha sık takip etmeye çalşıcam vakit buldukça...biz 2 negatif tüp bebek denemesi yaptık ,3.yü yapıcaz allah nasip ederse...ama önce tayin bekliyoruz,yazın taşınma işlemleri falan bitsin en kısa sürede başlıcaz...ege üniv.de yapmıştık 2 denemeyi de.eşim de ordad oldu teseyi..çok şükü 2 denememize de yetti....hatta son kalan paça hala ege'de...3.ye yetedebilir,yetmeyedebilir dedi embriyolog...biz büyük ihtmalle ankara'da yaptırcaz artık...kalan parçayı nasıl alırız,eşim tekrar microtese olucakitekrar buluncak mı bilemiyorum,umarım bulunur...aslında şöyle düşünürsen insan kafayı yer...ama ALLAH ÇOK BÜYÜK,sabrını da veriyo arkadaşlar...şimdi bizi tekrar microtese bekliyo ya (tabii önce iyi bir merkez buluncak ve amliyat günü vs..),NELER TAVSİYE EDERSİNİZ ,oO GÜNE KADAR EŞİME NASIL BAKAYIM,NELER YESİN,NELER YAPMALIYIM ?.burası çok tecrübeli bi topik,lütfen yardımcı olun,fikirlerinizi bekliyorum kaderdaşlarım...

canm benim başkaları yüzünden ağlama,pnlar hayatımızda hep olacaklar maalesef...ben de çok çektim...8 yıllk evliyim yaklaşık 5 yıl söyelemdim...istemiyoruz dedim hep...ama öyle gıcık komşularım var ki neler çektim anlatsam...oooofff ooffff...her oturmada,he günde bebek lafı,ay şöyle güzelbebek ,ay böyle hamilelik,...neymiş biberonu,emziği odanın her yerinde olcakmış da ,çok tatlı oluyolarmış da,ay apartmanımız kocakarı apartmanı olmuş,doğuran yokmuş da,daha nel laflar...bunu diyen 1-2 manyak vardı bebek takıntılı...insan bi düşünür ,5 yıldır olmuyosa vardır bişey...sonra artık tedaviye başlayınca söyledim,önce aah vah,olur inşallah.sonra yine gezmelerde aynı laflar,sanki hiç bilmiyo gibi...deli olursun yaaa...saçını başını yolmak istediğim çok oldu bu uğurda.akrabalardan bile...bi gün yaylaya gittik tüm akrabalar, ben tabii çocuksuz falan hizmet ediyoum..teyze kzıı almış çocuğunu doyuruyo,hiç kalkmıyo...bana demez mi " kuzencim bi çocuk doğuruyosun,sonra onu böyle karnını doyurma bahaesiyle oturduğun yerden kalkmıyosun" buyrun ne dersiniz,sanki ben bile bile doğurmuyorum....omuyo ite olmuuuyyoooo kardeşim...Allah'tan herşey ,biz mi istiyoruz...daha neler neler...cnm tülaycım...takma hiçbirşeyi,takma,kulağını tıka...insanlar zaten zayıf tarafını kolluyo,bildikleri zaman da kullanıyolar......damdan düşenin halini damdan düşen anlar unutma ! çok yakın bir arkadaşımın da olmuyodu (hem hemşeri,hem okuldan arkadaşım, 15 yıllık falan ) çok uğraştı..sonra kendiğilinden hamile kaldı,öğrenir öğrenmez paylaştı benimle...hiç de beni üzmedi,hamilelik ve bebekle alakalı nispet yaıcak hiçbişey duymadım ağzından Allah biliyo...doğumdan sonra eve bebekgörmeye gittik ilk kez,hoşgeldiniz,hayırlı olsun falan diye birbirmize sarılırken ikimizin de gözleri sulandı,çünkü biz onunla çok çocuksuz günler geçirdik,sonra istedik olmadı,o 2-3 kez aşılama yaptırdı,olmadı,sonra o sürpriz hamile kaldı,tam da tüp bebeğe başlarken birbimize sarılırken onun oldu,benim olmadı diyeydi o sulanmalarsevinç ve üzüntü bir aradaydı...o yüzden bunu kimse anlayamaz,ama şu an okuyan herkes anlar,çünkü hepimizin durumu aynı...damdan düşen yani:) hiçkimse için kendimizi üzmeyelim...değmez arkadaşlar !

Canım hadi bakalım yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin.
Yumoşların sayısı önemli değil kalitesi önemli.
Merak etme eşinde sperm bulunacak ve mercimekler göbüşünde can bulacak.

tülaycığım canım şimdi netten senin tahmidiye duanı okudum sabahda cuma ezanından önce fetih suresini okudum,niyetin neyse Allahım kabul etsin.eşine ve sana Rabbim şifalar versin,birsürü çoçuklarınız olsun kocaman aile olun inşallah.zaman herşeyin ilacı canım bu dert insana herşeyi öğretiyor ,bizler inaçlı insanlarız ALLAH kalpleri kötüler karşısında bizlere ZAFERLER VE FETİHLER nasip etsin.inş.sende hamiş olur sende ondan saklarsın o zaman oda anlar Allahım o günleride gösterir inşallah ama şimdi bu konuyu ve o arkadaşını unut kendinide eşinide üzme hayatına daha güçlü bir şekilde sıkı sıkıya sarıl.önemli olan senin ve eşinin sağlığı Allah ilimli,imanlı,sağlıklı,mutlu gelecekler salih ve saliha çoçuklar nasip etsin.Hepimizi üzen kendini bilmezler var çevremizde Allah kalplerine göre versin bizimde onlarında.
duana amin diyorum canım inş.spermcikler bulunur mercimekler göbüşümde can bulur canım kardeşim

Arkadaşlar size bir şey sorucam 1 kutu pregnylinin içinde 3 toz 3 su var,bu ayrı ayrı 3 tane iğnemi oluyor yoksa 3nü karıştırıp 1 iğnemi elde ediliyor,zar zor 11 kutu bulduk ona göre aramaya devam edeceğiz.

Aramıza tekrar hoşgeldin.
Siz yine şanslısınız bizden.çünkü eşimde sperm bile yok daha.
Yaşadıklarımız hiç güzel şeyler değil.Hemen her olumsuzlukta ciğerimiz yanıyor.
Üzülüp kendimizi yıpratıyoruz.Olan işte yine bize oluyor.
Benim arkadaşımda bana öyle yapsaydı ben bugün bu durumlarda olmazdım.
İnşallah sizlerde en kısa zamanda bebeğinize kavuşanlardan olursunuz.

benim komşularımda benim çocuğum olmadığını bildikleri halde 42 yaşındaki 16 ve 24 yaşında iki evlada sahip komşuma kız ayşe yap bi tane daha demezlermi nasıl gıcık ,sinir oluyorum 40 yaşlarında 2 tn yetişkin evladı var benim hiç yok tedaviler gördüğümüde biliyorlar ama bu kızın yanında dikkat edelim demiolar hiç ( o an benim yüzüm nasıl renk atıyor kalbim nasıl daralıyor sinir oluyorum onlara...
buda yetmez gibi eşinde sorun varmı diolar, sizine ya sorun kimdeyse kimde eşimde varmı dicem, ne kadar gerizeklaı insanlar tahmin edebiliolarsa etsinler ama bana soru sormasınlar bu konuda yumurtam yok diyorum daha eşimin b.k..nu eşiolar...

canlar nasilsiniz bisey sorucam nohut kürü nasil yapiliyor ve kac ay yapiliyor yapan arkadaslar varsa anlatabilirmisiniz

Yaz canım yaz.içine dök rahatla.
Ben rahatladım valla.
Bu bebek yapma işini niye herkes ne kadar kolay zanendiyorlar böyle ya.
Bizim durumlardan asla ve asla anlamazlar.
Rabbim yardımcısı olsun hepimizin.

Selam canım canım yazdıklarını aglıyarak okudum senı cok ıyı anlıyorum aynı durumu bende yasamıstım , banada evıme gırıp cıkan soframa oturan arkadas zannettıgım bana kalkıp senın cocugunmu olacak ta sende gelınlıgını saklıyosun demıstı sımdı yazarken bıle ellerım tıtrıyor , ama rabbıme sonsuz sukurler olsunkı benım yerıme en guzel cevabı verdı hamıleyım cok sukur ama onlara soylemedım soylemıycemde az kaldı senıde sevındırecek rabbım bılıyomusun ben ogun kalbımle agladım gzumden bır damla yas gelmemıstı ama kalbım hıckıra hıckıra aglamıstı ah etmem ama rabbıme havale ettım sende oyle yap allah bızım vekılımızdır o hıc bır kulunun kalbının mahsunlasmasına dayanamaz sana bı acıyı yasattıysa uzulme senın sevıncınde yakındır . Rabbım ınsallah karnın burnundayken senı o arkadasınla karsılastırır

Selam canım az kaldı hadı rabbım sag salım operasyonunu hayırla tamamlamanı nasıb etsın ınsallah gerısıde goz acıp kapayıncaya kadar cabuk gecerde bebısıne kavusursun dualarla guzel haberlerını beklıyorum yarın ınsallah butun arkadaslarada dualar edılecek rabbım hıc bırımızı evlat kokusundan mahrum etmesın koca yureklı ozel anne adayları

Canım ya üzülmemek eldemi ağlamak eldemi....
Biliyorum aynı duyguları sende dahil hepimiz yaşıyoruz.
Bende rabbime havale ettim dediğin gibi.
İnşALLAH dediğin gibi yakındır rabbim beni sevince boğar da bu acıyı birazcık olsun dindirebilirim.
ama hiçbir zaman asla söylemiycem ona hamile olsam dahi.

Arkadaşlar size bir şey sorucam 1 kutu pregnylinin içinde 3 toz 3 su var,bu ayrı ayrı 3 tane iğnemi oluyor yoksa 3nü karıştırıp 1 iğnemi elde ediliyor,zar zor 11 kutu bulduk ona göre aramaya devam edeceğiz.

pregnyl 5000 tek kutuda bir toz(ilaç) bir sulandırıcı (solvent) var...
pregnyl 1500 ise bir kutuda üç toz üç sulandırıcı var...
fiyatları aynı içeriğide aynı 5000 kullanıp bulamayanlar (bu aralar bulunmuyor gene!)
1500 lük alıp 3 toz 2 sulandırıcı ile kullanabilirler 4500 yapar aynı etkiyi gösterir...

Pregnyl bulunması hep sıkıntılı bir ilaçtır mutlaka yedek bulundurun ilaç bittiğinde hemen bulamayabilirsiniz!!!!
Değişik 5 li 10 lu ithal denilen ilaçları kullanmayın eczaneler bu ilacı karaborsa yüksek fiyattan satıyorlar fakat nasıl ülkeye sokulduğu belli değil...Dahada önemlisi soğuk zincir bir ilaçtır 15 derecenin üzerinde uzun süre beklerse bozulur...Aldığınız eczanenin dolapta saklıyor olmasına dikkat edin raftan veren olursa almayın...Sizde saklama koşullarını okuyup uyun...

Tedariği için sürekli sağlık bakanlığı ilaç eczacılık genel müdürlüğü gibi ilgili yerlere şikayet mailleri atıyoruz sizlerde atın
firmanın dağıtım yetkilisinin numarası bu 0312 299 23 04 arayıp nerelerden bulabileceğinizi sorabilirsiniz...

sağol cevabın ve yardımlarınız için eşininde seninde hakkın ödenmez arkadaşım ,biz 2 ay 1500lük kullanacağız yani 11 kutu pregnyl 33 iğne yapıyor doğrumu anlamışım.

yaa ne tip insanlar var,daha neler duyucaz..bilirim bu muhabbetleri,çünkü aynısını bneim komşularım da biribirne söylüyo kzık kadar çocukları var üstelik...geçenlerde de bi tanesini dedi ki "tedavi işiniz noldu,ne zamanyaptırcaksınız" falan..ben daha cevabımı bitirmeden"ay,eltimin de doğumuna az kaldı,idiliiz doğacak az kaldı demez mi" öküüüüzz öküüüzz,yaptığım iyilikler zehir zıkkım olsun onlara !

eşin microtese oldu mu cnm? kusura bakma bu topiktekileri hiç tanımıyorum,kim ne aşamada bilmiyorum gerçekten,dediğim gibi sayfalar çok ilerlemiş...okusam da yetiştiremem...ondan soruyorum yanlış anlama cnm... insanlar gerçekten anlamıyo...ben 2.denememi bu ocakta yaptırdım,2-3 gün sonra eve döndük...komşular güya bana geçmiş olsuna geldiler..yok biir kahve istiyo,biri yeşil çay istiyo,neymiş kahve sevmiyomuş falan.yok biri ayağına terlik istiyo,biri diyo neymiş oda karanlıkmış,perdeyi açıversene..ben yatıcam güya bi de benden bunları istediler,bi de açar gibi gittiler,bi ihtiyacın var mı demediler...bunlar benim sık görüştüklerimdi apartmanda...işlerine gelince benden istemeyi biliyolardı ama zamanında,,,yok çocuğuma ingilizce çalıştır,yok bana çarşıdan bunu alıver bilmem ne...!kudurdum,deli oldum...suratımı astım,içlerinden biri anladı...konuşmaya geldi sonra,ben de bir bir yüzüne çarptım yaptıklarını,demez mi "ben senin çocuğun düşsün diye yapmadım" !yok bi de yapsaydın !başına gelmediyse bile insan biraz tahmin eder 4o yaşında insansın be kadın!oof of tülaycım anlat anlat bitmez ! benim o anlattığım arkadaş 1 numara arkadaştır evet!ama tedaviye ilk başladığımda başka bi yakın arkadaşım (eşli görüştüğümüz) bana ne yorumlar yaptı..yok iğneler çok kilo aldırırmış da,yok biz bu tedavi yüzünden madden sıkışırmışız da ben artık alışveriş yapamazmışım da ne manyak,pis yorumlar...beni pazaın ortasında ağlattı pislik ! güya o da yakın arkadşımdı! yaaaa her arkadaş aynı değil yani...bunlara bakarsak biz daha çoook üzeriz kendimizi cnm...onun için kapat evinin kapısını herkes dışarda kalsın...sokma seni üzenleri ne yüreğine ne evine !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…