Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
mrb.arkadaşlar bişey sormak istiyorum mikrotese yaptıran arkadaşlar sonuç ne zaman belli oluyo zaman alıyomu? dr.amiliyattan çıkar çıkmaz belli oluyomu?? haftaya yaptırcazda merak ettim bilgisi olan paylaşırsa sevinirm.Allah hepimizin gönlüne göre versin.Kendinize iyi bakın..

Arkadaşlar eşimin psikolojisi daha şimdiden çökmüş durumda tese yi yaptıran kim varsa ayrıntılı birşekilde aşmalarını ve yaşadıklarını anlatırsa çok memnun olucam kafamızdaki soru işaretleri yedi bitirdi arık bizi.

mrb.arkadaşlar bişey sormak istiyorum mikrotese yaptıran arkadaşlar sonuç ne zaman belli oluyo zaman alıyomu? dr.amiliyattan çıkar çıkmaz belli oluyomu?? haftaya yaptırcazda merak ettim bilgisi olan paylaşırsa sevinirm.Allah hepimizin gönlüne göre versin.Kendinize iyi bakın..

Canim normalde ameliyattan hemen sonra bilgi veriyor doktor. Insallah güzel sonuc cikar. :Saruboceq:

Arkadaşlar eşimin psikolojisi daha şimdiden çökmüş durumda tese yi yaptıran kim varsa ayrıntılı birşekilde aşmalarını ve yaşadıklarını anlatırsa çok memnun olucam kafamızdaki soru işaretleri yedi bitirdi arık bizi.

Canim seni cok iyi anliyoruz. Özellikle ilk zamanlarda cok zor oluyor. Esini teselli etmek de sana düsüyor. Birbirinize destek olmalisiniz.

Sanirim bütün merkezlerin sitelerine girip bir arastirma yapmissindir. Genellikle hepsi ayni metodla calisiyor. Benim dikkatimi anadolu yakasindaki umut tüp bebek merkezi cekti. Burada bir denemem daha olacak, tutmazsa orayi düsünüyorum. Sorularimi email yolu ile bildirdim, hemen cevap verdiler. Ayrica bir arkadas cok ilgi gösterdiklerini söyledi.

Microteseden korkulacak birsey yok. Anestezi altinda oluyor zaten. Biz iki kez yaptirdik, ikisindede sperm cikti. Insallah sizdede cikacak ve tedaviniz olumlu sonuclanacak.a.s.

nilay74 çok teşekkür ederim bilgin için canım işallah hepimiz için olumlu sonuçlar alaım siteden duyalım bu durumdaki arkadaslardan olumlu sonuçlar duyunca çok sevınıyorum.Canım siz 1.microtesede basarılı sonuç alınca 2. yi yaptırdınız

Tulaycim bizim 1. denemede sperm bulundu ve 2. deneme icinde donduruldu ve microenjektion yapildi, ama tutmadi. 2. denem dondurulan spermlerle yapildi. Maalesef yine tutmadi.

Ama ben kötü örnek olmak istemiyorum, cünkü zaten normal sartlardaki durumlarda bile ayda yüzde 30 sans veriliyor. Bizlerinde o kadar sansimiz var bir ay icinde.

Herkese slm bu azosperm sorununu bizde yaşıyoruz yeni evliyim çevre bizden sürekli bebek haberi bekliyor,ben inanılmaz üzülüyorum.Allahım herkese şifa versin.

Herkese slm bu azosperm sorununu bizde yaşıyoruz yeni evliyim çevre bizden sürekli bebek haberi bekliyor,ben inanılmaz üzülüyorum.Allahım herkese şifa versin.

mrb canım seni çok iyi anlıyorum bizimde bu durumumuzu sadece annelerimiz ve babalarımız biliyor diğer akrabların sürekli bebek yokmu sorularından bunalıma girdim iyice ama artık onlara kulak vermiyorum sadece eşim ve kendi psikolojimizin sağlığı için uğraşıyorum.siz tüp bebek yaptıracakmısınız yada neler yaptırdınız bugüne kadar biz tedaviye başladık gibi ya önümüzdeki ay olmazsa bayram dolayısıyla şehir dışına çıkmamız gerekiyo yada öteki ay ilaç tedavime başlıycam.Allahım hayırlara çıkarsın inşallah hepimizi meleklerimizle kavuştursun.güçlü ol.ÇÜNKÜ ÇOK ÖNEMLİ.:emir_bebek::teselli:

bilgilerin için çok teşekkür edeerim nilaycm.
Deryacm sizin randevu nsl.geçti önce neden başlıyosun eşin mi?senmı hazırlancaksn.
Damlalı kendini üzme bizler eşlerimizide düşünmek ve destek olmak zorundayız dışardan kişiler ne kadar yakında olsa anlayamıyor bunu kim olursa olsun gerçekten zor bir süreç geçiriyoruz geçircez Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar sizlerle bu konuları paylasmak insanı rahatlatıyo gerçekten.Cuma günü microtesemiz var bendede telaş,gerginlik,endişe dolu bekleyişler başladı açıkcası.Allah herkesin gönlüne göre versin.kaydirigubbakcemile5

bilgilerin için çok teşekkür edeerim nilaycm.
Deryacm sizin randevu nsl.geçti önce neden başlıyosun eşin mi?senmı hazırlancaksn.
Damlalı kendini üzme bizler eşlerimizide düşünmek ve destek olmak zorundayız dışardan kişiler ne kadar yakında olsa anlayamıyor bunu kim olursa olsun gerçekten zor bir süreç geçiriyoruz geçircez Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar sizlerle bu konuları paylasmak insanı rahatlatıyo gerçekten.Cuma günü microtesemiz var bendede telaş,gerginlik,endişe dolu bekleyişler başladı açıkcası.Allah herkesin gönlüne göre versin.kaydirigubbakcemile5

mrb canım randevumuz çok iyi geçti bugün eşim spermiogram testi sonucunu alıp dr.le görüşmeye gitti aradım biraz önce ve spermlerinde artış olmuş hiç gözükmüyordu ama olmuş eşimde azospermi sonucunu aldığında bitkisel bir hap alıp kullanmaya başlamıştı adıda sepe natural den tribulus terrestris diye bihap 1 aydır kullanıyordu dr. hapın etkisiyle atrış olabilir 1 ay daha kullan tese ye falan gerek kalmadan spermiogram testine örnek veriri gibi senden alıp tüp bebeği yaparız demiş çok mutlu oldum en azından ameliyata gerek kalmadı inşallah geriside gelir:Saruboceq:

Canim aramiza hosgeldin. a.s.Öncelikle daha yeni evli oldugunuz icin cok kafana takmamaya calis canim. Cevre zaman gectikce biktiriyor, psikolojimizide daha da bozuyor.
Sen esinle aranizin bozulmamasina dikkat et gerisi önemli degil.:1hug:

Birde yasiniz cok ilerlemede tedavi olursaniz, sansiniz cok yüksek olur canim. Allah sizinde yardimciniz olsun.

TÜLAYCIM seninle problemlerimiz aynı benim eşimde çocukken tek taraflı inmemiş testis ameliyatı olmuş bendede polikistik var spermiogram testine göre doktor tüp bebek demiş spermlerde hiç hareket yok sizdede öylemi tedaviye nereden nasıl başladın beni bilgilendirir misin?ne yapacağımı bilmiyorum

Baharson mrb.sizin durum anladığım kadarıyla daha olumlu benım eşim inmemiş testis amılaytını oldugunda 8 yasındaymış çok geç yaş normalde 1 yaş veya 6 ayda olması lazım dr.muz öyle söyledı bide testisin bir tanesi emarda vücutta gözükmedi amlyat esnasında atılmış zannedersem yok çünkü spermiogramdada ölü veya canlı hücre gözükmedi canım 1kez yaptrdk zaten onu psikolojimz alt üst oldu beklemediğimiz bir durumdu bu karsımızda olan 1.5 yıl bişey yapmadık şimdi yeni başladık microtese yapılcak cuma günü bulunursa dondurulucak sperm bana iğne tedavisiyle yumurtalıklar uyarılcak tüpe geçilcek bulunmazsada ki büyük ihtimal bulunmaz %25 şans verdi dr.umuz şuan ki tıbba göre yapılacak bişey yok malesef kökhücreyi bekliceksınız dedi.İstersem yumurta toplatıp dondurabılırım ama yaşım 24 genç dedi 35 e kadar sakınca yok dedi bayanların 35 den sonra yumurtalarının tutması zorlaşıyomuş da bu şekılde kökhücreyi beklicez olursa oda olmazsada evlat edınırım büyük ihtimalle Canım ama cuma olumsuz sonuç alırsam biraz bocalıcam kötü olcak bizim için neyse..Gerçi kısmet işi birazda geçen sitede okudum bir arkads yazmış 13 yaşında çift taraflı inmemiş testis amılıyatından snra micro tesede sperm bulunmuş sonra 35 yaşında bir ark.eşi testisler böbrek altı bezlerinin ordaymş gene sperm bulunmuş sans ve kısmet işi canım.. Sizin durumunuz daha iç açıcı en azından sperm hüc.var arttırmak güçlendırmek daha kolay dr.unuz zaten tutucak gbiyse senn polikistik overini düzeltr ve tüpe geçer düşüksede microtese veya teseyle elde eder sana yükler basladınız mı? tedaviye
Allah herkesin gönlüne göre versin birbirimize destek olmak ve dua etmekten baska yapacak bişeyimz yok arkadaşlar sitede olumlu sonuç alan arkadaşları gördükçe seviniyorum işallah herkesden güzel haberler duyarız...:nazar:

Hergün boğazımda düğüm düğüm acıyla uyanıyorum,burada sizlerinde yazdıklarını okuyunca yanlız olmadığımızı anladım .çok yeni olduğumuz için henüz bir tedaviye başlamadık ama sizden öneriler bekliyorum,hastane atlarını yazarsanız çok sevinirim.Allah hepimize şifa versin.:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

seni çok iyi anlıyorum damlalı ama malesef yapacak bişeyimiz yok kendimizi dr.lara tıbba emanet edip dua etmekten başka şansımız yok Allah hepimizin yardımcısı olsun benım de durumum senden farklı sayılmaz bide çevremde ve aile içinde çok bebek var malesef tabiki çocukların bi suçu yok ama ister istemez insan aynı ortamı paylaşmakdan nefret ediyo,sıkılıyo,içten içe üzülüyo kendi kendine eziyet ediyo ama elden gelen bişey yok bu sorun başımızda var ve dik durmak zorundayız bu sitede yazılanları okuyunca içime umut serpiliyo ve burdakı arkadaşlar tamamen anlıyo birbirini normal hayatta ne kadar yakınında olsa anlıyamıyo kendini üzme lütfen senin gibi birsürü insan var yanlız olduğunu zannetme sakın canım
benımde microteseye 2 gün kaldı bakalım sabırsızlanıyorum olumsuz sonuç alrısam hemen işe başlıcam enazından anaokulunda çocuklarla zaman geçiririm diye düşünüyorum sende kafanı başka şeylere yoğunlaştırsan bi kurs,oyalanıcak bişeyler hobilerine zaman ayırsan veya bir iş daha az aklını kurcalar enazından bu sorun gün içinde uğraş olur aklında hep yer etmez canım Allah herkesin yardımcısı olsun,gönlüne göre versin.Bizde yeni başladık sayılır ama Acıbadem ve jinemed i tavsiye edenler çok ben jınemede gidiyorum.Siz başladınızmı? tedaviye veya bir ürologla görüştünüz mü?

SUDENAZ222 nin hikayesini okudum.hüngür hüngür ağlıyorum ve sizi tebrijk ediyorum.beni o kadar etkilediniz ki hikayenizle şu anda nasıl gözyaşı döktüğümü görmeniz gerek Allahım bu sitedeki tüm kadınlara ve içlerinde bana da bu duyguyu yaşatsın inşallah yarabbim sen ne büyüksün.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 28.11.2008 'de micro tesemiz var benim için dua edin lütfen olumlu şeyler duymaya çok ihtiyacım var üzüntü yaşamak yıkılmak istemiyorum ama umudum hiç yok Artık bende küçük mis kokulu bebişimi kucağıma almak,sevmek,büyütmek,anneliği tatmak istiyorum.Çok heyecanlı ve endişeliyim.Herşey gönlünüzce olsun...

cevap yazan arkadaşlar çok teşekkürler Allah hepimize çifter çifter bebekler nasip etsin inşanlah

tulaycım yazdıkların için çok teşekkürler benim eşimde 12 yaşında ameliyat olmuş biz henüz çok detaylı bir arştırma yaptırmadık sadece spermiogram testine göre doktor tüp bebek demiş ben araştırmaya başladım merkezleri tedavileri filan ama sanırım rapor çıkaramıycaz çünkü iki yıllık evliyiz yani önce özel bir doktorda bütün testlari yaptırmayı seneye kasım gibide tüp bebek tedavisine başlamayı düşünüyorum inşallah hepimiz en kısa zamanda çocuk sahibi oluruz ümitsiz olmamak lazım allah isterse her şey olur .

tülaycım benim eşimde 12 yaşında tek taraflı olmuş yani geç kalınmış inşallah bir aksilik çıkmaz hayırlısı bakalım birde 3 kez aşılama yapmak gerekiyormuş ya o zorunlu mu acaba ya aşılama ile olacak gibi değilse yaptırmaya gerek yoktur heralde eğer zorunluysa en azında bu yıl yaptırıp rapordan önce zaman kazanmak lazım

X