Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım dostalrım benim evet uzun bi süredir girmiyorum sizi çok seviyorum ama bu derde alışamıyorum uzak kalmak istiyorum bazen bunalıyorum ve artık şuna inanıyorum şunu içtim bunu yedim yok şu doktora gittim ... hepsi fasa fiso gelmeye başladı özetle Allah vermek isterse veriyo artık sadece diliyorum ki Rabbim bu sıkıntıları hayırlısıyla atlatıp sağlıklı evlatlarıma kavuşup gece gündüz şükredenlerde eylesin bu acıyla yanıp tutuştuğumuz günler geride kalsın Rabbim yardımcımız olsun hepimizin girmesem de dua ediyorum hepimiz için ruhum o kadar yoruldu ki kızlar Rabbim yaşama gücü versin sabır versin kolaylık versin :hepinizi tek tek öpüyorum canlarımŞeniz

arkadaslar merhaba nasılsınız ben biraz uzun zaman internete giremeyecem bazı sorunlar var siz yazın fırsatım olursa girerim sizi özleyecegim

canım dostalrım benim evet uzun bi süredir girmiyorum sizi çok seviyorum ama bu derde alışamıyorum uzak kalmak istiyorum bazen bunalıyorum ve artık şuna inanıyorum şunu içtim bunu yedim yok şu doktora gittim ... hepsi fasa fiso gelmeye başladı özetle Allah vermek isterse veriyo artık sadece diliyorum ki Rabbim bu sıkıntıları hayırlısıyla atlatıp sağlıklı evlatlarıma kavuşup gece gündüz şükredenlerde eylesin bu acıyla yanıp tutuştuğumuz günler geride kalsın Rabbim yardımcımız olsun hepimizin girmesem de dua ediyorum hepimiz için ruhum o kadar yoruldu ki kızlar Rabbim yaşama gücü versin sabır versin kolaylık versin :hepinizi tek tek öpüyorum canlarımŞeniz

senağlamayaaaa canım ne olur kendini üzme been sizinle unutuyorum dertlerimi güç alıyorum sizlerden inşallah en kısa zamanda herşey yoluna girer:Saruboceq:

arkadaslar merhaba nasılsınız ben biraz uzun zaman internete giremeyecem bazı sorunlar var siz yazın fırsatım olursa girerim sizi özleyecegim
inşallah kötü bişey yoktur canım sorunları halladip en:çok üzgünüm:kısa zamanda dönersin aramıza bizde seni özleyecegiz

merhaba arkadaşlar,
ben de siteye dün üye oldum ve aranıza katıldım.
yazılarınızı okudum. benim de destek ve yardımınıza ihtiyacım var.
konuya çok yeniyiz. eşim inmemiş testis sebebiyle azospermi. bunu bilerek evlendik ve 1,5 yıldır evliyiz. bende sorun yok. artık tedaviye başlamak istiyoruz. tedavi öncesi yapmam veya yapmamam gereken neler varsa tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı rica ediyorum. herkese şimdiden teşekkürler.

Canım hosgeldin aramıza.İnsallah birbirimize destek olarak atlatıcaz bu zor günleri.Rabbim hepimizin yanında olsun bizlere kolaylıklar versin:Saruboceq:
Kaan bey duyduğum kadarıyla İyi bir doktor.Zaten en cok Emre bey ve Kaan beyin isimleri duyuluyor.Eğer eşinde az da olsa sperm cıkıyorsa bence bu cok iyi bir işaret.en azından üretim olduğunu gösterir.sositososito
Rabbim en yakın zamanda yüzünüzü güldürsün insallah.:Saruboceq:

Canım seni cok iyi anlıyorum.Bazen insan kendi beynindeki düşüncelere bile katlanamıyor.Bırak baskalarıyla konusmayı kendini bile dinlemek istemiyor.İşte ben böyle zamanlarda kendime baska uğraslar buluyorum.Cok düşünmemeye calısıyorum.Bir müddet sonra geciyor.Ne olur kendimizi ve eşlerimizi üzmeyelim.Çünkü onlar bizi üzgün görünce daha cok üzülüyorlar.İnsallah yakında bunların hepsini unutucaz.Bebişlerimize bakıp Rabbimize bu mucizeyi bize yasattığı için Sükredicez :emir_bebek: :Saruboceq:

Canım insallah ciddi bir sıkıntın yoktur.Kendini çok özletme ara ara girmeye calıs.Bizi merakta bırakma. sengözlerimebaksanab

merhaba gelincik nasılsın?gelincik bişey sormak istiyorum eşinin mikro tese sini hangi doktor yapmıştı memorail di galiba?

merhaba banbancım. çok şükür iyiyim canım. memorial hastanesinde yaptırmıştık. semih bey yapacaktı ama izinli olduğu için başka bir doktor yaptı.erdal bey ama biz çok memnun kaldık.çok iyi ilgileniyorlar. bide erkek kaynaklı infertilitede çok başarılılarmış. biz oyüzden orayı tercih ettik. ilk tedavimde öyle büyük bir kararsızlık yaşadımki.ne yapacağımı bilmiyordum.sanırım ilk denemesi olanların çoğu bunu yaşıyordur.ilk önce üniversite hastanesinde tedaviye başladım davranışlarından dolayı tedaviyi bıraktık.ama farklı merkezlere gidip bi eleme yapmak en doğrusu ama sizlere memoriali tavsiye ederim.onların içinde uzman kişilerin elinde olduğumu hissettim içim rahattı.

Umudumnerde bizde seni çok seviyoruz.Seni çok iyi anlıyorum kendini bu konulardan uzak tutman çok doğal hepimiz bunu yapmaya çalışıyoruz emin ol.Kendimden örnek vermem gerekirse düşünmemeye çalışıyorum kendimi oyalayacak bişeyler yapmaya çalışıyorum.Aklıma geldiğinde de Allaha sığınıp bol bol dua ediyorum.Allah bu yolda hepimize kolaylıklar ve hayırlı evlatlar verir inşallah.

İnşallah kısa sürede sorunlarını halledersin arkadaşım.
Biz yazarız tabikide ama sende gel arada da olsa.Kendine çok iyi bak .

merhaba banbancım. çok şükür iyiyim canım. memorial hastanesinde yaptırmıştık. semih bey yapacaktı ama izinli olduğu için başka bir doktor yaptı.erdal bey ama biz çok memnun kaldık.çok iyi ilgileniyorlar. bide erkek kaynaklı infertilitede çok başarılılarmış. biz oyüzden orayı tercih ettik. ilk tedavimde öyle büyük bir kararsızlık yaşadımki.ne yapacağımı bilmiyordum.sanırım ilk denemesi olanların çoğu bunu yaşıyordur.ilk önce üniversite hastanesinde tedaviye başladım davranışlarından dolayı tedaviyi bıraktık.ama farklı merkezlere gidip bi eleme yapmak en doğrusu ama sizlere memoriali tavsiye ederim.onların içinde uzman kişilerin elinde olduğumu hissettim içim rahattı.

Merhaba gelincik
Bu cumartesi kısmet olursa bizde gidelim diyoruz memoriale İnşallah bizim içinde tedavi sürecimiz nerede hayırlı ise orada başlamak olur.Senden bu bilgileri aldığımda çok iyi oldu çok teşekkür ederim.kaydirigubbakcemile5

bizde seni özleyeceğiz arkadaşım. umarım en kısa zamanda aramıza dönersin ve sorunlarını çözersin.

rica ederim banbancım. hakkınızda hayırlısı neresi ise rabbim orayı nasip etsin. kısmetimizde varsa nerede başlarsak başlayalım olur. ben üniversite hastanesinde tedaviyi başlamışken bıraktım ama orda hamile kalan çok kişilere rastladım. kısmetimde memorial varmış oraya gittik. ilk deneme negatifte olsa bide hastaneye alışılmış oluyo oyüzden de vazgeçemiyosun.

arkadaşlar,
konuyu biraz değiştireyim. herkese bana yazdıkları cevaplar için teşekkür ederim.
birşey sormak istiyorum sizlere. biz bu durumu aileden veya arkadaşlardan kimseyle paylaşmadık. özellikle de anneme söyleyip onu üzmek istemiyorum. bütün bu işlemleri sessiz sedasız halletmek mümkün mü?. yoksa yanımızda birileri olmalı mı bu işlemler sırasında?. eş dost falan?. bir de diyelim ki herşey yolunda gitti ve hamile kaldım. inşallah :) bu durum bir şekilde tüp bebek olduğu anlaşılır mı.? aile açısından soruyorum.
sorum biraz saçma gelebilir ama benim için öenmli bir nokta. ltf cevap yazın...

arkadaşlar,
konuyu biraz değiştireyim. herkese bana yazdıkları cevaplar için teşekkür ederim.
birşey sormak istiyorum sizlere. biz bu durumu aileden veya arkadaşlardan kimseyle paylaşmadık. özellikle de anneme söyleyip onu üzmek istemiyorum. bütün bu işlemleri sessiz sedasız halletmek mümkün mü?. yoksa yanımızda birileri olmalı mı bu işlemler sırasında?. eş dost falan?. bir de diyelim ki herşey yolunda gitti ve hamile kaldım. inşallah :) bu durum bir şekilde tüp bebek olduğu anlaşılır mı.? aile açısından soruyorum.

niçin saçma gelsin arkadaşım. bizde aynı yollardan geçiyoruz.ama kimseye söylemesen de senin veya eşinin ailesine mutlaka söylemesin. bu tek başınıza altından kalkabileceğiniz bişey değil. ilk başta bizde söylemedik. ama sonradan mecbur kalınca söyledik. iyikide öyle yapmışınız. çünkü eşinde sen de aynı gün operasyon geçiriyosun.ister istemez birilerine ihtiyacın oluyor. ailenden birilerinin yanında olması seni rahatlatıyor. hamile kaldıktan sonra tüp bebekmiş normal bebekmiş farketmiyor. anlaşılmaz.Allah sağlıklı sıhatli versinde önemli olan da o değilmi???

arkadaşlar,

Merhaba ceo,gelincik'in dediği doğru aileden mutlaka birileri ile paylaşırsan bunları daha kolay atlatabiliyorsun.Hem sana manevi yönden destek çıkmaları anlamında hemde hertürlü yardımına koşarlar.Belki tedavi süreci başlayana kadar doktor işlemlerini halledebilirsiniz ama ameliyata sıra gelince söylemen daha doğru olur çünkü eşinin ameliyatı sırasında senden yumurta toplama işlemine başlıyorlar iki kişininde hastanede olup operasyon geçirmesi zor bir durum size yardım eden birilerinin mutlaka olması gerekir.Tüp bebek olduğu konusunda ise sen söylemesen kimse bilmez Allah nasip etsinde önemli olan bu.

arkadaşlar,
canım diğer arkadaşlarımızın söylediklerine katılıyorum en azından anne ve babalarınızın bilmesi gerekir yoksa sürekli sorduklarında yalan söylemek zorunda kalırsın diğer insanları boşver zaten:1rolleyes:

arkadaşlar biz de bugün spermiogram
yaptırdık.eşim de azospermi var.
bir tane bile bulunamadı sperm..
karmakarışığım.cts üroloğa gidicez.
bundan sonraki süreç nasıl?
nasıl tedaviler var?ya da var mı?
ilaç ,operasyon..vs?

bence canım panik yapma neyseki çözüm yolları var....üroloğa gittiğinizde zaten sizi bilgilendirecektir tıp çok ilerledi bundan bi kaç yıl önce tesa ameliyatı vardı şimdi microtese yani eşinin testislerinde sperm aranıyor ameliyatla tabi eşinin hormon tahlilleride önemli çoğu zaman etkili rol oynuyor ama panik yapma daha yeni öğrendiğiniz için size herşey karmakarışık gelecek alışırsınız bizimde öğrendiğimizde bilmediğimiz için resmen dünyamız başımıza yıkılmıştı ama iyice öğrendikten sonra öyle bir telaşımız kalmadı çünkü tedavisi var bu azonun eğer rabbim de uygun isrese çoğu zaman ameliyatla sperm bulunuyor tüpbebek yöntemiyle hamile kalınabiliyor eğer internettende araştırırsan zaten şimdilerde dr lar öncü sperm diye bir tadavi üstünde uğraşıyorlar ve güzel sonuç almışalardı ve ben eminim bir iki yıla kadarda dahada güzel tedaviler bulunacak bundan iki yıl öncesi bile çok farklı ama siz bir dr görüşmeden yani yüzyüze herşeyi konuşmadan tatmin olamıyacaksınız diyorum ya bizdede aynı süreç yaşanmıştı allah kolaylık versin şimdiden uzun bir yolculuk sizi bekliyor güzel sonuçlanması dileğiyle

arkadaşlar,

Canım su an bizim anne babalarımız dısında kimse bilmiyor.Ama aslında bunun yükü bazen daha ağır olabiliyor.
İnsanlar bilmedikleri için sürekli ne zaman bebek geliyor diye soruyorlar .Sende sürekli kendinin bile inanmadığı bahaneler uydurmak zorunda kalıyorsun. yerimseniben
Ama biz yine de Eşimin ameliyatına kadar söylememeye karar verdik.
Çünkü kendimiz bile neyin ne olduğunu bilmeden milletin sorularına dert anlatmak zorunda kalmak istemedik. :mymeka:Ama bu ay gitmeden önce söyliycem herkese.
Çünkü Allah korusun zaten sperm bulunmazsa mecburen anlatmak zorunda kalabiliriz. :çok üzgünüm:

arkadaşlar biz de bugün spermiogram
yaptırdık.eşim de azospermi var.
bir tane bile bulunamadı sperm..
karmakarışığım.cts üroloğa gidicez.
bundan sonraki süreç nasıl?
nasıl tedaviler var?ya da var mı?
ilaç ,operasyon..vs?

Canım öncelikle hosgeldin.İnsallah en yakın zamanda seninde güzel haberlerini alırız.Benim tavsiyem iyi bir ürolog ta muayne olun.KAfanız karısmasın.
İlaç olarak sadece bitkiselleri kullanıyoruz.
En son operasyon mikrotese ameliyatı.Onda da sperm bulunursa Allahın izniyle Tüp bebekle hamiş olabiliyorsun :emir_bebek:
Tedavinin en önemli kısmı ameliyat sanırım.Bir de bol bol dua et.
Çünkü hersey Allahın izniyle oluyor.:Saruboceq:

arkadaşlar çok teşekkür ederim. ben söylememeyi düşünüyordum ama sizin tavsiyelerinize göre hareket edicem şimdi. öncelikle sanırım haftaya doktora gidip başlamak istediğimizi söyliycez. Yeniden test isteyecektir muhtemelen. sizi yine bilgilendiririm. sevgiler...

hayırlı cumalar arkadaşlar. bu mübarek günde biribirimiz için dua edelim. rabbim inşallah dualarımızı kabul eder çocuk özlemi çeken bizlere en kısa zamanda hayırlı,sağlık sıhatli evlat nasip eder.

hayırlı mübarek cumalarrrrrrrrr......... gelincik238 amin canım amin inşallah dualarımız hayırlısıyla kabul olur rabbim bu kadar istemişken bizlere hayırlı evlatlar nasip eder inşallah bu muberek cuma yüzüsuyu hürmetine kucaklarımızı boş bırakmaz amin amin amin.................................

X