• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi aylarca uzakta çalışan çocukları kendi büyüten annelerden fikir

sunny22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2016
2
1
86
40
Eşim en az 6 ay yurtdışına göreve gidecek. Ben iki çocuğumla ailelere çok uzak bir şehirde olacağım. Biri okul çağında, diğeri bebek. Aileler desteğe gelemezler. Ne yapabilirim, önerilerinize ihtiyacım var. Hele de kış hastalıklarla geçiyor. Hadi bir, iki komşu edindim diyelim. Kaç kere çalınır ki kapı, olmaz. Yanıma gelecek, destek olacak akrabadan biri de yok. Yatılı birini tutsan 20binden başlıyor. Zaten güvenemem de. Öte yandan kredi borç ödüyoruz. Ben annemlere gitsem annemlerle 1 hafta bile geçirilmiyor. Kayınvalidemde kalsam orada da bambaşka problemler. Siz ne yapardınız? Minik kızım da çok çok ağlayan, nazlı, çok zor bir bebek. 3-5 kişi zor başa çıkar. Evde wc ye zor giderim. Ücretsiz izindeyim ama bitmek üzere. Biter bitmez de göreve dönmem gerekebilir. Sonra tekrar izin alırım. O da başka şehirde. Çocukları oraya da götüremem. Okulu olacak zaten büyüğün. İçinizi daralttıysam kusuruma bakmayın. Belirsizlik yordu biraz. Şu an deprem nedeniyle kayınvalidemlerin yanındayım. Oğlum bir dönem okula burada gitti. Burada kalmaya devam edebilirim amagörümcem onu yanında istiyor, o inun da sağlık nedeniyle ihtiyacı var kendi annesine. O da başka yerde.

Hasta vs. olduğunda anneniz bir haftalığına gelmez mi?
Bir şekilde kendiniz idare edeceksiniz gibi duruyor. Evde tek kalmaktan korkmuyorsanız gerisi bir şekilde çözülür.

Eşim en az 6 ay yurtdışına göreve gidecek. Ben iki çocuğumla ailelere çok uzak bir şehirde olacağım. Biri okul çağında, diğeri bebek. Aileler desteğe gelemezler. Ne yapabilirim, önerilerinize ihtiyacım var. Hele de kış hastalıklarla geçiyor. Hadi bir, iki komşu edindim diyelim. Kaç kere çalınır ki kapı, olmaz. Yanıma gelecek, destek olacak akrabadan biri de yok. Yatılı birini tutsan 20binden başlıyor. Zaten güvenemem de. Öte yandan kredi borç ödüyoruz. Ben annemlere gitsem annemlerle 1 hafta bile geçirilmiyor. Kayınvalidemde kalsam orada da bambaşka problemler. Siz ne yapardınız? Minik kızım da çok çok ağlayan, nazlı, çok zor bir bebek. 3-5 kişi zor başa çıkar. Evde wc ye zor giderim. Ücretsiz izindeyim ama bitmek üzere. Biter bitmez de göreve dönmem gerekebilir. Sonra tekrar izin alırım. O da başka şehirde. Çocukları oraya da götüremem. Okulu olacak zaten büyüğün. İçinizi daralttıysam kusuruma bakmayın. Belirsizlik yordu biraz. Şu an deprem nedeniyle kayınvalidemlerin yanındayım. Oğlum bir dönem okula burada gitti. Burada kalmaya devam edebilirim amagörümcem onu yanında istiyor, o inun da sağlık nedeniyle ihtiyacı var kendi annesine. O da başka yerde.
Büyüğünü özel okula verebilirsiniz, gideceğiniz şehirde belki fiyatları daha mâkuldür..ve servis tabıki..kücügü de kreş çagina gelene kadar idare edebilirsiniz belki..arada da anneler desteğe gelir..allah yardımcınız olsun..

Çalışmasan ne bu tantana derimde. Çalışırken nasıl yapcan ya çok zor

6 ay gelir geçer çok uzun zaman değil ki
araba kullanmayı biliyorsanız arabanız var zaten baya bir işiniz kolaylar
çok kadın var babaları olmadan veya var olup da olmadan büyüten
kolaylıkla geçer inş

Yanınıza gündüzlü yardımcı mı tutsanız acaba? Siz yemek yaparken,temizlik yaparken, alışverişe falan gittiğinizde bebeğinizi tutacak oynatacak biri mesela dinlendirici olabilir. Haftada iki üç gün olabilir borçlarınız varsa

Evinizde vakit geçirin. Bir oyun ablası gibi birini bulun en azından gün içinde bebekle oynayacak size nefes aldıracak biri olsun. Temizliğe de yardımcı bulun. Haftada bir gelsin. Zaten evdeyim demeyin. 6 ay hem anne hem bana olacaksınız çünkü.
Araba kullanmıyorsanız öğrenin. Çocuk hasta diye komşudan yardım istenmesi kac kere yapılır ki?
Ben yerinizde olsam haftada bir iki yemeği de dısarıdan söylerdim. Benim de esim sık sık seyahate gider. Ben seyahat uzunsa ve bunalırsam yemek yapmıyorum. Dinlenme oluyor en azından.

Bende de destek ollacak biri yoktu eşim 2.5 yıl farklı şehirde gorevdeydi ben de çalışıyordum.Ki hem işte bazen de.eve iş getiriyordum geceleri.Kizim da nazliydi biraz.Kendimden fedakarlık edip bir sekilde büyüttüm.Aileden birinin gelmesi gerekiyor sizin bir nebze olsun işinizi kolaylastirmasi için.Ya daha acil durumlar için biriyle anlaşıp parasını vermeniz gerekiyor.Ben komşuyla anlaşmıştık üç yıl baktı.Acil durumlarda da Inna birakiyordum.

Merhaba, Allah kolaylıklar versin.

Genelde polis ve asker eşleri (bazı birimler) olarak bizim kaderimiz bu şekilde. Genelde hep yalnız oluyoruz.

6 ay uzun gibi gelse bile çocuklardan, sorumluluklardan dolayı gün nasıl geciyor anlamazsınız.

İnanın zorlukları olsa bile insan her şeye alışıyor. Ve farkında olmadan daha güçlü bir hale geliyorsunuz. Allah korusun kimse bu dünyada kalıcı değil, eşler hiç olmayabilir veya Allah korusun boşanan arkadaşlar var. Bu sayede kendinizi, kendinize kanıtlıyorsunuz.

Çalışıyorsanız muhakkak yardımcı alın. Yatılıya hiç gerek yok eğer gece mesainiz yoksa. Benim oğlumda cok problemli. İşe baslamadan evvek İlk zamanlar yardımcı ile beraber siz de kalın. Paldır küldür cocuk yabancıyla kalmasın ve bir uyum süreci başlasın. Yavaş yavaş mesela bir kahve içmeye çıkın dışarı ve giderek bu zamanı çalışma saatiniz kadar uzatın. Hem çocuk alışır hem de bakıcının potansiyeline bakarsınız. Çünkü cocuk, zor bir cocuksa ilk basta kabul edip sonra cayanlar oluyor. Hıı bu süreçte cocuktaki yabancılık gecmeye baslayınca siz ev dw olsanız bile yardımcı ilgilensin.

Biz de depremden etkilendik şu an ama önceki hayatımız böyleydi. Şu an daha tam oturmadı.

Yatılı birini değil de gündüzleri size gelip yardım edecek, evi temizleyip yemek yapacak ve çocuklarla ilgilenip sizin dinlenmenizi sağlayacak birini bulabilirsiniz. Saat ve günleri bütçenize göre ayarlayabilirsiniz. Yatılı bakıcı ben de düşündüm bir ara ama sonra hem bir yabancıyla rahatsız olacağımı hem de güvenemeyeceğimi düşünerek vazgeçtim. Allah kolaylık versin size…

Oncelikle bence bir silkelenip kendinize gelin. Bu ne karamsarlik? Bebek sahibi olurken her ihtimali dusunmek gerek. Sonucta canimizin ne zamana kadar varolacagini bilmiyoruz. Allah gecinden versin esinizin vefati vs. Durumunda ne olacakti? Aile yanina donup bir mi yasayacaktiniz? Alti ay cok kisa bir sure. Gucunuzu toplayacaksiniz. Iki cocuklu yasama hazir olacaksiniz. Kolay degil ama cocuk sahibi olurken bunlari hesaba katmak da gerek. Okul kres vs. ise baslayacaksaniz gunduz bakicisi tutmaniz gerekecek. Bu da maddiyata bakiyor maddiyatiniz iyiyse zaten her sey kolaylasir. Izinde kalacaksaniz da duzen oturtacaksiniz. Hastalik vs zor durumlar icin ambulans var. Bebeginiz kac aylik bilmiyorum ama bebekler yeni durumlara en kolay adapte olan grup. Emin olun bebeginiz duruma sizden kolay alisacak. Kendinize guvenin biraz.

Ben de çalışırken de çalışmazken de iki küçük çocuğuma yalnız baktığım 1 yıllık bir dönem oldu. Üstelik 5 ayında ailelerden çok uzakta yabancı bir şehirdeydim. Çalışmıyorken kolay hasta da olsalar evinde bakıyorsun . O dönem Allah muazzam bir güç kuvvet veriyor. Çalışırken hastalık vs de izin almak zor değilse onunda üstesinden gelirsiniz.

Back