• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esad'a kim dur diyecek

Türkiye mültecilere kapılarını açtı mı?
Açtı...
Kadın,çocuk ,gelsin yaşasın dedi,ihtiyaçlarını karşıladı mı?
Karşıladı...
İsteyen gelir,gelmeyen savaşır orda,bu onların seçimi.
Orada ESAD la savaşan teröristlere silah göndermek Türkiye nin görevi değil.
İnsanlık görevi o insanlara yuva vermekti,yaptı,bundan sonrası TERÖRİSTLİKTİR!!!!
Muhalifler tarafından tecavüze uğrayan,öldürülen ESAD yanlısı kadın ve çocukların vebalini almak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin görevi değildir.
ESAD 'da ,EL NUSRA da orada insan katliamı yapıyor.
Bu savaşı durdurmaya çalışmak insanlık görevidir,teröristlere silah desteği yapmak bir İNSANLIK SUÇUDUR!

ama bu bahsettiğimiz yermuk mülteci kampı suriyedeki filistililerin olduğu
ben oranın abluka altında olduğunu biliyorum geçtiğimiz yıl ilaç vs kısıtlamaları getirilmiş ve sonra tümden yasaklanmış uzun bi süredir bu halde
benim merak ettiğim abluka altındaki bölgeden insanlar çıkabiliyo mu istedikleri zaman
ben zoraki olarak orada kaldıklarını düşünmüştüm çünkü
yoksa niye orda dursunlar ki trye gelirlerdi zaten açlıktan hastalık vs kol geziyomuş ölüm riski altındalarmış

Son düzenleme:
ama bu bahsettiğimiz yermuk mülteci kampı değil mi suriyedeki filistililerin olduğu
ben oranın abluka altında olduğunu biliyorum geçtiğimiz yıl ilaç vs kısıtlamaları getirilmiş ve sonra tümden yasaklanmış uzun bi süredir bu halde
benim merak ettiğim abluka altındaki bölgeden insanlar çıkabiliyo mu istedikleri zaman
ben zoraki olarak orada kaldıklarını düşünmüştüm çünkü
yoksa niye orda dursunlar ki trye gelirlerdi zaten açlıktan hastalık vs kol geziyomuş çünkü ölüm riski altındalarmış

MİT in gönderdiği tırlarda insani yardım malzemesi mi var diyorsunuz ,anlamadım?
Bu tırlarda ilaç ve yemek olsa neden saklasınlar sizce?
Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin EL Nusra ya silah desteği yapmasını meşruu mu kılar yermuk mülteci kampı?

MİT in gönderdiği tırlarda insani yardım malzemesi mi var diyorsunuz ,anlamadım?
Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin EL Nusra ya silah desteği yapmasını meşruu mu kılar yermuk mülteci kampı?

hayır diğer arkadaşın bahsettiği kamp bu diyorum
demiş ya dünya göz yumuyo bu duruma diye onu kastetmişti ben de tvde izlemiştim

tcnin silah göndermesi doğru filan demiyorum onunla ilgili yazmadım zaten ben de doğru bulmuyorum

o kampa gönderilen insani yardım taşıyan tırlara izin vermediler ondan bahsetmiş arkadaş siz ülkenin gönderdiği tırlardan bahsetmişsiniz

ama siz demişsiniz ya türkiye kapılarını açtı isteyen gelir istemeyen savaşır diye
ben de abluka altındaki kamptan insanlar çıkabiliyo mu diye sordum size
oradakiler zaten filistinli ve kampa ilaç yiyecek girmesine bile izin vermiyodu yönetim çıkmalarına da izin vermiyodur heralde

Son düzenleme:
hayır diğer arkadaşın bahsettiği kamp bu diyorum
demiş ya dünya göz yumuyo bu duruma diye onu kastetmişti ben de tvde izlemiştim

tcnin silah göndermesi doğru filan demiyorum onunla ilgili yazmadım zaten ben de doğru bulmuyorum

ama siz demişsiniz ya türkiye kapılarını açtı isteyen gelir diye istemeyen savaşır diye
ben de abluka altındaki kamptan insanlar çıkabiliyo mu diye sordum size
oradakiler zaten filistinli ve kampa ilaç yiyecek girilmesine izin vermiyo yönetim

Sizinde söylediğiniz gibi silah göndermek Türkiye Cumhuriyetinin görevi değildir,benim tartıştığım bu.
Türkiye nin yapabileceği sınırlarını açmak,insani yardım yapmak ve savaşın bitirilmesi için kulis yapmaktır.
Arkadaş TIR ların gitmesini haklı bulmuş ben ondan bahsediyorum.
Orada yaşanan insanlık dramının farkındayız merak etmeyin,bu savaşı bitirmeye çalışmaktır insanlık,körüklemek değildir.
Siz neye karşı çıkıyorsunuz hala anlamadım.
Yermuktaki insanların yaşadığı dram yüzünden biz teröristlere silah mı temin etmeliyiz?
O zaman EL NUSRA nın attığı kimyasal silahla ölen,hastalanan insanları korumak içinde ESAD ı silahlandıralım ne dersiniz?

Tirlarda silah olduguna ben inanmiyorum hükümete karsi yapilan komplo bence .Türkiye suriyeye kapısını ilk açtı ilk kacanlar kaçtı kacamayan kaldi ve soyle bir zihniyette vardi o donem biz kendi halkimiza bakamiyoruz bide onlari besliyoruz iste besleyemediklerimizin fotolarini görüyoruz kahroluyoruz ozelliklecocuk ve bebek fotolari beni kahrediyor .bugun Suriye'nin basina gelenler bizimde basimiza gelebilir allah ulkemizi korusun daha cokk soylenecek laf varda cepten yaziyorum

Tirlarda silah olduguna ben inanmiyorum hükümete karsi yapilan komplo bence .Türkiye suriyeye kapısını ilk açtı ilk kacanlar kaçtı kacamayan kaldi ve soyle bir zihniyette vardi o donem biz kendi halkimiza bakamiyoruz bide onlari besliyoruz iste besleyemediklerimizin fotolarini görüyoruz kahroluyoruz ozelliklecocuk ve bebek fotolari beni kahrediyor .bugun Suriye'nin basina gelenler bizimde basimiza gelebilir allah ulkemizi korusun daha cokk soylenecek laf varda cepten yaziyorum

Tırlarda insani yardım malzemesi varsa neden o tırların aranmasına izin verilmedi?
Açıp gösterselerdi bakın ilaç götürüyoruz,makarna götürüyoruz diye,bunda devlet sırrı olacak bir durum yok:ssz:

Sizinde söylediğiniz gibi silah göndermek Türkiye Cumhuriyetinin görevi değildir,benim tartıştığım bu.
Türkiye nin yapabileceği sınırlarını açmak,insani yardım yapmak ve savaşın bitirilmesi için kulis yapmaktır.
Orada yaşanan insanlık dramının farkındayız merak etmeyin,bu savaşı bitirmeye çalışmaktır insanlık,körüklemek değildir.
Yermuktaki insanların yaşadığı dram yüzünden biz teröristlere silah mı temin etmeliyiz?
O zaman EL NUSRA nın attığı kimyasal silahla ölen,hastalanan insanları korumak içinde ESAD ı silahlandıralım ne dersiniz?

ben tırlarla ilgili birşey söylemiyorum yanlış anlıyosunuz
tcnin göndediği tırları değil genel gönderilen insani yardım tırlarını kastettim

siz demişsiniz ya tc sınırlarını açtı isteyen gelir istemeyen savaşır diye
ben de abluka altındaki bölgeler var insanlar çıkamıyo olabilirler diyorum yani kendi istekleriyle kalmıyolardır bununla ilgili alıntı yaptım
türkiye silah göndersin filan demiyorum yani onunla ilgili olarak alıntılamadım sizi
diğer arkadaşın söylediğini yanlış anlamış olabilirim ben o habere dikkat çekmek istiyo diye düşünmüştüm önceki yazdıklarına bakmadım

Son düzenleme:
Azerbaycan ermenistan arasinda da savas cikti cikicak bir sehidimiz var rabbim oradaki kardeslerimizi korusun yardimcisi olsun.musluman kiyimina devam ediliyor

Rabbim ordaki müslüman kardeşlerimizi korusun evet.....ırak savaşı çıktığında üniversite öğrencisiydim ve hasta olmuştum.........lakin müslümanım diye geçinenler bu şeytan soylarına yardımcı olmasa böyle bir müslüman kıyımını hiçbir kuvvet yapamaz.......sizler silah yardımına inanmıyorsunuz ama Türkiye çoktan BM ye şikayet edildi ve 11insan hakları örgütü türkiye aleyhine dava açmaya hazırlanıyor........devlet sırrı deyip deyip kenara çekilmek olmuyor.........şu an tüm dünyanın gözünde teröristlere yardım eden ülkeyiz......başbakanın lahey de yargılanma riski var

Rabbim ordaki müslüman kardeşlerimizi korusun evet.....ırak savaşı çıktığında üniversite öğrencisiydim ve hasta olmuştum.........lakin müslümanım diye geçinenler bu şeytan soylarına yardımcı olmasa böyle bir müslüman kıyımını hiçbir kuvvet yapamaz.......sizler silah yardımına inanmıyorsunuz ama Türkiye çoktan BM ye şikayet edildi ve 11insan hakları örgütü türkiye aleyhine dava açmaya hazırlanıyor........devlet sırrı deyip deyip kenara çekilmek olmuyor.........şu an tüm dünyanın gözünde teröristlere yardım eden ülkeyiz......başbakanın lahey de yargılanma riski var

Cogu avrupa ulkesi zaten bazi yasa dışı orgutlere silah yardiminda bulunmadimi zamaninda beslediler uzerimize saldilar hepsi bunu yapti.ki ben bunun komplo olduguna hala inaniyorum ve dava acilirsa insallah ulkemiz anlimizin akiyla çıkar..baskada diyecek lafim yok zaman herseyi gosterecek ne desek boş bekleyip gorecegiz.

Cogu avrupa ulkesi zaten bazi yasa dışı orgutlere silah yardiminda bulunmadimi zamaninda beslediler uzerimize saldilar hepsi bunu yapti.ki ben bunun komplo olduguna hala inaniyorum ve dava acilirsa insallah ulkemiz anlimizin akiyla çıkar..baskada diyecek lafim yok zaman herseyi gosterecek ne desek boş bekleyip gorecegiz.

Allah bilir, mukedderat, kader, alın yazısı. böyyüklerimiz de bilir, biz onlardan daha iyi bilcek değiliz. hayırlısı. :ssz:

Kimse ülkesinin uluslararası platformlarda "terör destekçisi", başbakanının "savaş suçlusu" sayılmasını istemez tabii ki. İktidarlar geçici, halk bakidir. Dava sonrası AKP gitse de biz TC vatandaşı olmaya devam edeceğiz, dolayısıyla olumsuz bir mahkeme sonucu hepimizi bağlar. Bu konuda hemfikirizdir sanıyorum.

Tek bir soru sormak istiyorum size, tartışma çıkarmadan.

Türkiye uluslararası mahkemelerde teröre destek vermekten suçlu bulunursa ikna olacak mısınız yoksa yine komplo olduğunu düşünmeye devam edecek misiniz?

Bekleyip gorecegiz insallah anlimizin akiyla cikariz diyorum.siz hukum verdiniz sanirim..amacim burda zaten tartisma polemiğe girmek değil.herkes dusuncesinde özgürdür.:72:

Aman ne olcak ki Pepe, insan hakları mahkemesinin vereceği cezayı onlar mı ödeyecek.
Gene senin benim cebimden çıkacak, onlar bırak cebimden vermeyi, ceplerini dolduruyor nasılsa.:ssz:

bunu ispat edebilir misiniz ? bu dediginiz hakikat olsaydi cenevrede türkiyenin önüne cikarirdilar.

Kimse ülkesinin uluslararası platformlarda "terör destekçisi", başbakanının "savaş suçlusu" sayılmasını istemez tabii ki. İktidarlar geçici, halk bakidir. Dava sonrası AKP gitse de biz TC vatandaşı olmaya devam edeceğiz, dolayısıyla olumsuz bir mahkeme sonucu hepimizi bağlar. Bu konuda hemfikirizdir sanıyorum.

Tek bir soru sormak istiyorum size, tartışma çıkarmadan.

Türkiye uluslararası mahkemelerde teröre destek vermekten suçlu bulunursa ikna olacak mısınız yoksa yine komplo olduğunu düşünmeye devam edecek misiniz?

böyle bir sey hic bir zaman olmayacak. oldu diyelim napacaksiniz Saddamin heykeline terlik firlatan amerikan askerlerini ciceklerler ile karsilan iraklilar gibi sizde amerikalilari karsilyacak misiniz.

birakin bu ülkeyi rakipleri düsmanlari terörle suclasin, siz hic türkiye sinirinda kgb ajanlarini durduran bir rus savcisi duydunuz mu ?
veyahut dhkpc ye pkk ya alenen destek veriyor diye savcisi tarafindan tutuklanmaya calisan bir almani istihbaratciyi ?

herhalde tirlari siz aradiniz baksaniza ne kadar eminsiniz :)
aranmamasi bir güc savasi neticesi olamaz mi ?

böyle bir sey hic bir zaman olmayacak. oldu diyelim napacaksiniz Saddamin heykeline terlik firlatan amerikan askerlerini ciceklerler ile karsilan iraklilar gibi sizde amerikalilari karsilyacak misiniz.

birakin bu ülkeyi rakipleri düsmanlari terörle suclasin, siz hic türkiye sinirinda kgb ajanlarini durduran bir rus savcisi duydunuz mu ?
veyahut dhkpc ye pkk ya alenen destek veriyor diye savcisi tarafindan tutuklanmaya calisan bir almani istihbaratciyi ?

Amerika müdahalesini istediğimi/beklediğimi nereden çıkardığınızı bilmiyorum. "Türkiye mahkum olacak!!!" diye bir yargıda da bulunmadım hatta ilk paragrafı tekrar okursanız "bunu kimse istemez" diye belirttim daha açık nasıl yazabilirim bilmiyorum.

Ben sadece başından beri TIR olayları için komplo diyen bir üyeye "mahkeme olsa ve Türkiye suçlu bulunsa da komplo diyecek misiniz" dedim, kendisi sağolsun düzgün bir şekilde cevap verdi, benim için konu kapandı. Herhangi bir tartışma içine girmek niyetinde değilim.

İyi geceler.

türkiye cumhuriyetinin görevi nedir devlete söyleyinde sözünüzden cikmasin, malum herkes uzman devlete akil veriyor.
yani basimizda savas var fransa burnunu uzatir rusya tüm gövde icerde iran zaten cephede türkiye kim ki otursun oturdugu yerde.
ohh azicik asim kaygisiz basim

BM kime napabilmis Allah askina, lahey gitsin esedi yargilasin önce, bunlara nasil inaniyorsunuz , icerdekilerin amaci bu ama , emellerine nail olamayacaklar.

türkiye cumhuriyetinin görevi nedir devlete söyleyinde sözünüzden cikmasin, malum herkes uzman devlete akil veriyor.
yani basimizda savas var fransa burnunu uzatir rusya tüm gövde icerde iran zaten cephede türkiye kim ki otursun oturdugu yerde.
ohh azicik asim kaygisiz basim

Resmi bir devletin teroriste yardim ve yatakcilik yapmasinin, tirlarla silah tasimasinin savunuldugu zamanlardan geciyoruz, kaderde bunu da gormek varmis, soklar icinde okuyorum. Bu bir saka mi?
Cemaatle isbirligi icinde olan iktidarin en ufak bir menfaat catismasinda cemaat kadrolari tarafindan butun kirli camasirlari ifsa edildi. Rezillik dizboyunu gecti. Bu acimasiz terorist isbirlikcelerle iktidarin bir menfaat catismasi vuku bulursa bu silahlar kime dogrultulacak dogu ve guney sinirlarimizda dusunmek bile istemiyorum.

Back