Eş ve evlilik sizce

Smoothieee

Zuzu
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2020
324
422
53
İyi geceler

İlk önce konuya girip sadece içimi dökeceğim birde merak ediyorum tabi ki biraz da olsa .
Biz eşimle aşık olduğumu sanarak evlendik ben aşıktım yani onunki muamma , ama hatırlıyorum ilk seni seviyorumu ben söylemiştim mesela . Yürek yemişsem demek ki
Neyse böyle hiç bir şeyi tam anlamıyla beğenmez kendini ve duygularını ifade etmez. Soğuk nevale ruhsuz birisi .
Oysa kendimi ben kaptırmışım ki onum bu durumunu hiç görmemişim .
Örneğin ilk evlendiğimiz dönemler de bile öyle aşırı sevgi göstermez güzel kelimeler söylemez seni seviyorum demezdi hala da demiyor . Hep ismimle hitap etmeye başladı evlendikten sonra ama beklentimi hep söyledim ne bileyim mesela arkadaş çevremizde eşler birbirlerinin verdikleri mücadelelere karşı teşekkürlerini sunup iyiki sen diyebiliyor, veya bakıyorsunuz ki gerçekten bir olabilmişler , sana kurban olurum demişti arkadaşımızın eşi ilk evlendiğimiz zamanlardı ki onlarda 4 yıllık evlilerdi o zaman bizde hep aile içindende birbirimize seviyorsak gözetiyorsak hep tatlı dilli sıcak ve her duygumuzu dile getiririz mesela takdiri de eleştiriye çok rahat yapardık p yüzden böyle nötr olması canımı yakıyor hayatında zaten fazlalıkmışım gibi Hissettiyor ve hissettirdi . SiZler nasılsınız eşlerinizle ben kesinlikle normal bir ilişkimizin olduğunu düşünmüyorum zaten öyle takıldı kafama , birde bu sevgisizliği aramızdaki bağ sebebiyle evlilikleri çok fazla kopukluk ondan çok soğumama sebep oldu ve cinsellik yaşamak için yanaşınca Buda 2 3 ayda bir oluyor midem bulanıyor ve geçmişteki vajinismus tekrar nüksediyor istemiyorum iğreniyorum kesinlikle afedersiniz hoşuma gitmiyor. Ne önerirsiniz ne dersiniz ne yorum yaparsınız dışarıdan ni göz nasıl tavsiye verir meraktayım .

aıle terapıstıne gıtmenızı onerıyorum
ve en acılınden gıdın derım .

Çift olarak psikoloğa giderseniz belki kolayca çözülebilecek bir sorundur. İllaki vardır eşinizin donuk olmasının sebepleri. Ama dikkatimi çekti 2 3 ayda bir cinsellik çok seyrek. Ki onda da midem bulanıyor demişsiniz. Bu da kesinlikle tedavi olup çözülmesi gereken bir sorun. Hem sizin tiksinmemeniz hem de bu olayın daha sık gerçekleşmesi gerekir. Cinsellik olmayınca ev arkadaşı gibi bir havaya bürünmüş sanki eşiniz

Beklentilerinizi söylediğiniz halde hiç bir çaba göstermeyip aynen devam ediyorsa, hayatınıza artık böyle devam edemeyeceğinizi, evliliğinizi kurtarmak istiyorsa acil çift terapisine başlamanız gerektiğini söyleyebilirsiniz. Yine mi nötr? Koy g.tüne tekmeyi.

Her insanin yapisi farklidir biz esimle birbirimize ismimizle sesleniyorsak kesin kavgaliyizdir onun disinda hayatim canim askim kelimeleri gecer bu kesinlikle yapiyla alakali bence cinsellik olmadifi icinde sogukluk olabilir 2.3 ay ne demek cinsellik icin bana gore cok cok uzun bir sure sonucta esleri birbirine yakinlastiran olaydir vajinismus icin doktora gitmeniz gerek

Sizi hatırlıyorum, sanki yine eşinizle ilgili problemlerinizi anlattığıniz bir konu vardı yakınlarda.

Eşinizle konuşun. Olmadı birlikte destek alın. Yine de olmazsa oturup güzelce düşünün ne yapmalıyım, nasıl bir hayat istiyorum diye. Ona göre karar verirsiniz.

Aslında başından beri eşiniz böyleyse, artık düzelmesi biraz zor gibi görünüyor. Çift terapisi iyi gelebilir, tabi ona gitmeye de ikna olursa...

Rahatsız olduğunuz durumları söyleyince ne cevap veriyor yada herhangi bir düzelme oluyor mu?

Haklısın çünkü sevdiğin insanla sanki mantık evliliği, görücü usulü evlilik olmuş gibi devam etmişsiniz. İlk seni seviyorum'u sizin demeniz de hiçbir sıkıntı yok bence denilebilir tabi maalesef erkekler bunu hem duymak istiyor hem de söylendi mi götü kalkıyor o ayrı seni basit görüyor kimi kimininde çok hoşuna gidiyor. Ama ben de derim açıkçası seveyim yeter ki. Lakin şuna karşıyım yok sevgisini gösteremiyormuş yok seviyormuş ama belli edemiyormuş böyle bi şey olamaz ya. Tamam kalabalık ortamda muç muç olma çekingen olabilirsin ama sen eşinle birlikteyken bi zahmet sevgi sözcüklerini de esirgeme şiir oku demiyoruz ki. Bunu bile yapamıyorsa neden evlenmek istiyorlar onu da anlamıyorum. Evlenme teklifi etti mi bu arada onu merak ettim :) Ben çok çok nadir gördüm birbirine ilk zaman ki gibi saygılı davranan sevgisi devam eden yani bu üzücü bi durum bi aile kuruyorsun sonuçta bu yüzden hiç evlenememe ihtimalim çok yüksek benim daha 25 yaşındayım ama bi kedi bi köpek ile hayatıma dvam edecek gibiyim seviyorsan belli edeceksin günün her saati seni seviyorum demesin tamamda o insanın ihtiyacı var buna bence konuş onunla bu durumu sorun ne de niye soğuksun seni seviyorum demekte zorlanıyorsun de açık ol. Ben de özeniyorum özellike anne babalarda birbirine sevgiyle bakıp özellikle başta saygısı olanlara ama baba yönünden o kadar şansısızm ki

aıle terapıstıne gıtmenızı onerıyorum
ve en acılınden gıdın derım .
Teklif ettim 3 kere ısrar ettim sonuncusunda ihtiyacım yok diyor . Beni sürekli öne sürüyorsa hep benden ilk adım bekliyor örneğin kavga ediyoru günlerde aylarca benimle küs kalıyor o suçlu olmasına rağmen ben gidip ilk adımı atıcakmışım veya cinsellik yaşayıp kaba tabirle beni kullanıp kenara atıp küslüğe devam etmek istiyor bir kaç kez yaşanınca bu beni rahatsız etti izin vermedim ama öncesinde ilk yılımız vajinismus olarak geçti gidip tedavi oldum ama p kadar küsüyor ki ayda 1 hafta barışık geçmiyor öyle bir kopukluk

Arkadaş gibi bile değiliz ki ne bileyim küsmediği zamanlarda arkadaş gibiyiz evet ama çok küsüyor bıktım artık

Bumu yapamayalım inanıyorum ki çok az kaldı

Vajinismus için gittim tedavi oldum ama onu sevdiğim için ona izin veriyordum şimdi dokunmasına tahammülüm kalmadı bence siz normalisiniz ne bileyim yapı farklı ama sevgi aynı değiş midir sizce

sorunuzun cevabına ıhtıyacım yoktur dıyebılmesı ılgınc
kendısının degıl evlılıgınızın terapıste ıhtıyacı var
sız ona aıle evlılık terapıstı degıl de psıkolog mu onerdınız acaba ?

o anda tamam senın ıhtıyacın yok ama benım ıhtıyacım var evlı oldugumuz ıcın aıle terapıstıne gıdecegımız ıcın doktor sana da soru sormak zorunda kalacak konu benım sen degılsın yanımda gelır mısın desenız yıne ıkna ederdınız
kocanızın huyu degısık. resmen hala ham . kendısını gelıstırememıs. onunla dedıgım gıbı konusarak ıkna edın son bır kez en azından bırdaha deneyın olmazsa zaten bosanmak zorunda kalırsınız bu adamla bır ömur evlılık devam etmez

Bunu sorgulayınca aslında gitmem gereken yol çok ney ama cesaret edemiyorum bi türlü o yola çıksam devamı gelecek biliyorum

İşte baba yönünden şansız olunca yanlış erkeğe kapılma ihtimaliniz o kadar artıyor ki konuşuyorum kırmak istemiyorum eleştirmek istemiyorum ama beni beğenmiyorsun diyor şaşkın kaldım

Genelde cevap vermez duvar dile gelir o gelmez beni umursamıyorsun diye cinnet geçiriyorum sonra olan bana oluyor

Haklısınız
Ot gibi yaşayan bir adam. Ailesine falan da mı böyle uzak?
Onlara çok düşkün o kadar düşkün ki sevgisini dike getirmiyor onlar ailece kötü üslup ları var beni de kendine benzetti itici konuşmalar kötü hissediyorum kendimi

Ben terapi alıyordum o zaman zaten evliliğimiz için birlikte çift terapısı alalım mı belki iyi gelir diye teklif ettim istemiyorum diye reddetti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…