- 25 Haziran 2019
- 1.103
- 2.202
- 83
- 41
Bacım evlenirken bir çöplerini görmedik dedi ya hani bende genel bir yorum olarak evlenirken evlenen insanlar birikim yapar evlenir diyorum. Eşyaydı düğündü şuydu buydu yapma zorunlulukları yok diyorum. Anladınız mı ? Neyse laf anlatamam
Bazıları oğullarının gelirini tek başına yemek istediği için düğününe yardım etmiyor bacım baba evinde olsa parayı bana verecek diye yada bizimkiler öyleydi bilmiyorum kayınpederim açık açık ima etmiştiİnsanlar zaten ev gecindiremeyecekse evlenmesin ama ne olursa olsun yardımda bulunmaz mi anne baba ellerinden geldiği kadar. Zorunluluk değil zaten ama normal bir anne baba evlilik zamanı koşar evladının peşinden içinden gelir.
Bu farklı bir durum tabi ki yapar ama şöyle bir gerçek var tüm yükü ailenin sırtına vuruyor artık insanlar ve paraları uygun bir şeye yetti mi şunu almadılar iyisini almadılar oluyor. Bende evlenirken birikim yapmadan direk anne baba beni evlendirin demek saçma geliyor. Evlilik kararı alan yetişkinler bütçe belirler birikim yapar her şeyı ailenın sırtına vurmazİnsanlar zaten ev gecindiremeyecekse evlenmesin ama ne olursa olsun yardımda bulunmaz mi anne baba ellerinden geldiği kadar. Zorunluluk değil zaten ama normal bir anne baba evlilik zamanı koşar evladının peşinden içinden gelir.
Bizimkilerde oyleydi evlendikten sonra ödedik yavaş yavaş borçları. Bizimkiler alıp yemeyi seven taraftı yardımları şöyle dursun batiracaklardi bizi. Bizim evliliğimizi geçtim diğer çocuklarının da tüm düğün masraflarını biz karşıladık :) Annem babam çok eşyamı aldı ama sagolsunlar normal olan bu bana göre. Benimde çocuklarım var zaman ne gösterir bilinmez ama evlenecekleri zaman onlar zor durumda kalsın istemem elimden geldiği kadar yardım ederim.Bazıları oğullarının gelirini tek başına yemek istediği için düğününe yardım etmiyor bacım baba evinde olsa parayı bana verecek diye yada bizimkiler öyleydi bilmiyorum kayınpederim açık açık ima etmişti
Aynen canım adam güya bize yardım olsun diye eşya aldı kredi çekti hepsini tek tek yatırsın diye eline verdik aylık paradan verdiklerimizin üstünden harcamış eksik yatırmış hep buna ne denir bilmem Allah'tan en küçük oğlu eşim geçinemedik de hemen ayrıldık yanlarından çok şükürBizimkilerde oyleydi evlendikten sonra ödedik yavaş yavaş borçları. Bizimkiler alıp yemeyi seven taraftı yardımları şöyle dursun batiracaklardi bizi. Bizim evliliğimizi geçtim diğer çocuklarının da tüm düğün masraflarını biz karşıladık :) Annem babam çok eşyamı aldı ama sagolsunlar normal olan bu bana göre. Benimde çocuklarım var zaman ne gösterir bilinmez ama evlenecekleri zaman onlar zor durumda kalsın istemem elimden geldiği kadar yardım ederim.
Evet tabiki oyle fakat esim yillarca geceli gunduzlu calisip kazandigi paradan sadece harclik alip babasina vermis neymis bende biriksin evlenecegin zaman toplu paran olur demis.Ama dugun zamani 1 kurus alamadi.Belirtmedim ama evladinin biri icin her ay 5 bin tl verirken digerine hic destek olmamak ne kadar dogru
Eşin söylüyor mu böyle babasına ? Açık açık söylesinEvet tabiki oyle fakat esim yillarca geceli gunduzlu calisip kazandigi paradan sadece harclik alip babasina vermis neymis bende biriksin evlenecegin zaman toplu paran olur demis.Ama dugun zamani 1 kurus alamadi.Belirtmedim ama evladinin biri icin her ay 5 bin tl verirken digerine hic destek olmamak ne kadar dogru
Sonuç olarak o da o evde yaşamış giderlere ortak olmalı zaten ,bana aileden beklenti aşırı saçma geliyor Ya mecbur değiller ,ben de evliyim eşim de bende çalışıyoruz ben aileme destek olurum aksine.Eşimde olur ailesine elimizden geldiğince kendi durumumuz olduğu sürece.Yani yetişkin insanlarsınız bekarken babasına verdiği parayı da hesaplamaz insan ki babası ile onun arasında size hiç düşmez benceBenim gelirim var mutfak giderlerini vs..karsiliyorum mumkun mertebe destek olmaya calisiyorum.Kazandigini babasina vermis ilerde evlenecegin zaman veririm demis ama hicbir sey alamadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?