Eş ve ailesi

Evet kaynım geziyor arabayla. Annesi 50 yaşında kadın yani. Sanki yatalak mı. Bahane o.
Net konuşmuyorum böyle mevzularda çok yüz göz olmak istemiyorum. Kaçıyorum hep.
Araba mevzusunda en son ciddi konuştum. Bir daha dahil olmamaya çalıştım.
Bilezik meselesini bana söyledi. Annen aynen böyle mi dedi dedim. Evet dedi. Al bilezikleri beni de böyle iğrenç muhabbetlerin ortasında bırakma bir daha benim midem kaldırmıyor dedim. Günlerce konuşmadım. Sonra barıştık bir şekilde ve düğün mevzusunu pörtletti. Bu konuda konuşmadım. Şu an ne yapmalıyım diye ölçüp biçiyorum işte. O yüzden sizle paylaşmak istedim

Suculent çok iyi eşsin. Ben de her haltı yesem eşim de sussa -yüzgöz olmamak adına - daha Allahtan ne isterim.
Net olmak zorundasın suculent. Bu yüzgöz olmak değil. Eşinle konuşamayacaksan kiminle konuşacaksın ki. Eşin o senin.

Peki eşin ne diyor bu maaşı ayırmaya? Ortak paraya dokunmama konusunda met mi? Sendne gizli yapmasın?

Hemen okeyledi. Tamam dedi sen niye kendinden kısıyorsun. Ben sizi zorda bırakır mıyım vs vs.
Ortak paraya dokunmaz. Ama oraya da para koymaz daha. Kredi Falan çeker halleder bir şekilde bence.

Hemen okeyledi. Tamam dedi sen niye kendinden kısıyorsun. Ben sizi zorda bırakır mıyım vs vs.
Ortak paraya dokunmaz. Ama oraya da para koymaz daha. Kredi Falan çeker halleder bir şekilde bence.
Maaşı 30 bin değilse hem kredi hem bilezik kusura bakmasın ama n.h yapar. Yine size güveniyor. Mecbur kalınca ister maaşınızı. Eve ekmek bile almayın bence. Ay suculent okudukça sinirleniyorum. En tahammül edemediğim şey enayi yerine konmak.

Eşinize sorsanıza evleniyorsunuz diye takılan altınlar şimdi neden geri isteniyor. Ayrıldınız, boşandınız da mal paylaşımı mı yapılıyor? Arabanın yarı parasında verdim zaten deyin. Ayrıca kardeşini evlendirmek babasının anasının görevi, eşinizin değil. Herkes evini ve haddini bilsin. Yardım elbette yapılır ama sizi sömürüyorlar.

Onlar için kredi çekecek seviyedeyse siz bilezikleri kesinlikle vermeyin. Birikimi de kendi hesabınıza aktarmayı bu yüce anlayışlılığı ile kabul etsin.

Kendi paranizi artik kendi hesabinizda biriktirin arabanın parasinida kendiniz alip vermese idiniz bundan sonra kendinize birikim yapin sizde ipler kopacak

Bilezikleri arabaya sayın.
Satsınlar arabayı evlensin madem.
Yeni gelinin bileziği için mi çalışacaksınız ?
Baya baya ana oğul sizi sömürüyorlar.
izin vermeyin.
Durumunuz iyiyse sizin çalışmanız sayesinde iyi.

Evlenecek adam da bir zahmet hesabını kitabını yapıp öyle çıksın yola.
Size mi güvenmişler diyeceğim de eşinize güveniyorlar belli ki

Şöyle diyim gelirlerimiz Türkiye ortalamasının bayağı üstünde. İkimizin maaşı da o dediğiniz rakamın üzerinde. Bana vicdan yaptıran bu zaten. Biz iyi kazanıyoruz o insanları zor durumda bırakıyoruz gibi. Eve bir şey almayayım o da birikime para atamasın böyle böyle paranın bereketinin kaçtığına inanıyorum. Ama kendi seçimi. Annesine market harcamaları şahsi giderleri vs için ayda 2-3 bin vermeye okeyim sonuç olarak bu önümü görebileceğim bir meblağ planı ödeme vs. Ama durduk yerde yüklü harcamaya kalbim dayanmıyor artık.

Size bilezik takarken bir oğlum daha var ilerde ona da lazım olacak diyip eksik taksalarmış o, zaman. Takılanı geri İstemek çok saçma geldi bana. Borç mu, vermişler. Hayır. Be malese böyle şeyler hep bir sebepten artarak devam ediyor. Allah yardımcınız olsun

İyi de kendi arabanızı neden sattınız o zaman? Sadece siz bile 30 bin üstü alıyorsanız evin önünde dursaydı arabanız ..kasko ve vergi dışında ne masrafı olacaktı ki?

Tum bu sorunlari düşünüp dert edecek kisi kayinpederiniz. Ailenin babasi o. Cocugu evlenecekse, karisi arabayla hastaneye gidecekse bunlar onun problemi. Esiniz de "kendini" kullandirmak istiyorsa bu da onun problemi. Sizin emeklerinizi kimseye yediremez.
Hem muhtaç durumdalar hem de hicbir seyden geri kalmiyorlar. Esinizin kardesi babasinin yaninda para almadan calisip destek olduysa siz de para verdiniz. Yani herkes uzerine duseni de dusmeyeni de yapti. Sanki kardesi sizin borcunuzu vs kapatmista siz ona destek olmak zorundasiniz. Satsin sizin ona aldiginiz arabayi yapsin dugununu madem.
Anlasilan o ki kendinize ait bir eviniz yokken baskalarinin açığını kapatma derdine düşmüş eşiniz.
Sizi resmen kullaniyor. Size duygu somurusu yaparakta durumu sizin gozunuzde mesrulastiriyor.
Bence ne pahasina olursa olsun bu gidisata bir dur deyin. Bileziklerinizi de vermeyin. Ne munasebet ya. Daha ne kadar sizi ozur dilerim ama aptal yerine koymalarina izin vereceksiniz? Cocuklarinizin geleceğini onlara yedirmeyin.

Son düzenleme:
İstersniz aylık 100 bin kazanın. Siz çalışıyorsunuz ve siz kazanıyorsunız. Kacancınız kadar ihtiyaçlarınız da var. Birileirnin, kim olursa olsun başkasına nasılsa onda para çok mantığı en sinir olduğım şeylerden biri. Ayrıca araba satılıp verilmiş, her ay yinr maddi yardım yapılıyormuş. Ve daha fazlası, olmuyor diye trip mi atıyolar pes.

İyi de kendi arabanızı neden sattınız o zaman? Sadece siz bile 30 bin üstü alıyorsanız evin önünde dursaydı arabanız ..kasko ve vergi dışında ne masrafı olacaktı ki?

Kaskosu trafik sigortası vergisi muayenesi bana battı. Ne gerek var 2. Arabaya dedim. Oraya alınacağını bilsem yapmazdım zaten.

Maas almadan calisan adam nasil ev gecindirecek. Ne kadar ayip ya eski gelinden alacak, yeniye takacak. Iki tane oglunun oldugunu dusunerek bileziklerin yarisini size takip, yarisini saklasaymis.

Ben olsam ne yapardim? Bekarken aldigim arabanin satisi ile yeni arabanin yuzde kaclik borcu karsilandiysa onu talep ederdim. Madem herkes verdigini geri aliyor :). Tabiiki vermeyecekler. Olan biteni kendi ailenizle paylasin, bu durumla tek basiniza mucadele edemezsiniz. Esiniz kredi ceker yine yardim eder. Ailenizden mutlaka bir fikir alin, gerekirse esinizle konussunlar.

Madem oyle onun ailesine ne kadar yardim yapiliyorsa ayni miktarda senin ailene verilsin. Yarin obur gun onlarin da ihtiyaci olabilir. Her sey esit ve adil olsun. Anne babaysa sizde de var. Bir tek onunkiler kiymetli degil. Bencil herif. Ailesi sozi somurmuyor, esiniz ailesiyle bir olmus sizi sömürüyor düpedüz.

Kayınpeder yok hükmünde. Kendi babası hastalandığında bile eşim ve kardeşi gitti dönüşümlü hastanede kaldı. Daha çok da kardeşi tabi ki işi daha rahat.
Arabayı satamaz yeni evli çocuk eşiyle gezmek ister çünkü. (Bu da konuşuldu da )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…