Eş seçerken?

Aslında doğru söylüyorsunuz olması gerekenleri artı gibi görmüşüm
Size, tercihlerinize, hayallerinize saygı duyacak, köstek olmayacak biriyle evlenmenizi dilerim. İnanın hayat boyu savaş halinde olursunuz bu adamla. Ve sizi köreltir. Bundan 5 yıl sonra bir bakarsınız siz aşkınızdan bambaşka biri olmuşken onda en ufak bir değişim yok. Hakkınızda hayırlısı olsun 🙏🏻

Üzerime düşüp ilgilenmesi, dürüst olması kötü alışkanlığının olmaması
Daha 2 aydır hayatınızda, tabi ki ilgilenecek. Dürüst olması, kötü alışkanlığı olmaması müthiş özellikler değil, temelde olması gerekenler ve aslında şuan bu özelliklerin varlığından da emin olamazsınız. Alt tarafı 2 ay işte yav. Evlilik için bunlar yetmez ama evlenmemek ve arkanıza bakmadan kaçmak için anlattığınız diğer kötü özellikler yeter de artar bile.

dürüst olması, hastalandığınızda ilgilenmesi zaten olması gerekenler. gerçek bir erkek sevgilisinin (bakın eş de sevgilidir, o nedenle ayrıca yazmıyorum) başarılı olmasından, iyi yerlerde çalışmasından, kendisini geliştirmesinden rahatsız olmaz. aksine gurur duyar.

Ünv. okurken biri ile tanistim- Evlenmek istiyordu ama o da bazi seylere karsi cikiyordu.
Okumami iyi bululyordu ama ondan fazla para kazanamazmisim. Bir Markete / Magzaya girip calis diyordu. Oldu canim ben bunca yil bosuna okuyordum cünkü...

sutladim gitti....

Son senemde disardan esim ile tanistim...simdi meslegimi yapiyorum esimden fazla kazaniyorum ve bu aramizda sorun olmuyor....

Evet eğitim kıstas değil, karakter önemli ve erkek arkadaşınızın karakterini yansıtan davranışları zaten siz anlatmışsınız. Karakter değişmez. Evlenmeyi düşünmeyen bir insandım çünkü sizin anlattığınız erkeklerden çok var. Beni kendi istediği kıvama getirecek biri değil beni hayat ortağı yapacak biri lazımdı evlenmek için. Benim kendimi geliştirmemle gurur duyacak, kendisinden daha çok kazanmamı kompleks haline getirmeyecek, benimle beraber kendini geliştirmekten zevk alacak, beraber sosyal ortamlara girebildiğimiz biri çıkınca karşıma evlendim.

annem bana tek nasihati : Evlenmek istedigine emin olmak istiyorsan o insanin huylarini bi Terazi ye koy iyi huyu mu kötü huyu mu cok ölc sonra bi kötü huyu senin icin tüm iyi huylarini yok eder ,i etmez mi tart demisti.

Bu kadar olumsuzluğun üzerine bu oldurma çabasının altında müthiş bir aşk var sanırım.
Öyle mi?

Kolay aşık oluyorsunuz galiba..

Bir insanın sevgisini ölçmek istersen, herhangi bir olayda kendi işine gelmese bile sırf sen istediğin için destek olup olmadığına bakmalısın. Çünkü sen bu şekilde mutlu olacaksındır ve senin mutluluğunu kendi egolarının önünde tutuyordur. Buda sadece sevgiden yapılabilir.

Üff ya İngilizce kursuna gitmene nasıl karışır ve istemez tam bir mal. Benim eşim sevgiliyken cebime harçlık koyup Ankara da kamu sınavlarına gönderirdi "askım ikimiz de kariyerinizin zirvesinde olalım" diye..
Seninkinde bildiğin asağılık kompleksi var ve düzelmez. Ayrıl bence

Bu kadar olumsuz şey sayıp, hala bu adam ile evlenmelimiyim diye ciddi ciddi düşünmeniz gerçekten tuhaf.
Hayatınıza aldığınız ilk erkek, ilk ciddi ilişkiniz mi? Çok aza fit olmuşsunuz siz, bunu da max 17-18 yaşında küçük kızlar, ya da daha önce hiç bir erkekten ilgi görmeyenler yapıyor

Adamın size zerre saygısı yok ki. Aklınızın yetmediğini düşünüyor olsa gerek hayatınızın her alanına müdahale etme hissi duyuyor. Tersliyor, küsüyor...ama çok ilgiliymiş...çok değişik.

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar,
Sizlere danışmak istediğim bir konu var. İki aydır görüştüğüm biri var 6-7ay içerisinde evlenmek istiyor. Ailesiyle tanıştım neşeli sıcak insanlar. Görüştüğüm kişiyle bazı problemlerimiz var, yüksek lisans mezunuyum ingilizce kursuna gidip kendimi geliştirmek istiyorum ancak o buna karşı çıkıyor. Bense her şeyde bana destek olmasını istiyorum ama olmuyor 😥. Basit bir işte çalışmamı istiyor ve kendimi geliştirmemi istemiyor. Sigara dışında kötü alışkanlığı yok sosyal aktivite olarak doğa sporlarıyla ilgileniyor ve bunlarida erkek kardeşleri ve erkek arkadaşlarıyla yapıyor. Dürüst bir insan kötüde olsa her zaman doğruyu söylüyor , doğal samimi bir insan. Ancak beni kırdığında gönül almasını bilmiyor aksine kendisi küsüyor. Bu durumdan çok rahatsizim çaba göstersin istiyorum defalarca konuştum ama hatasını bile kabul etmiyor sen hatalısın diyor bana. Takıntıları var tartışırken yüksek sesle konuşsam kaldıramıyor şaka yapsam ciddiye alıyor meraklı davransam bunalıyor ama bunları kendisi yaptığında ve ben onu uyardığımda sinirlenip alınıyor. Erkeklik egosu biraz fazla, bazı konularda cinsiyetçilik yapıyor. Herzaman sahiplenici davranır aile ilişkilerine önem verir hastalansam hemen doktora götürmek ister gün içinde arar sorar herşeyimi merak eder.
Hanımlar bu adam 32 yaşında, zamanla değişirmi yoksa yaşı oturmuş artık bu şekilde devammı eder. Evli bir arkadaşım erkeklerin evlendiklerinde eşlerinden anlayış ve sevgi gördüğünde değiştiklerini ancak bunun hemen değilde zamanla olacağını söylüyor. Sizin fikirleriniz nedir ?
Olmaz bu iş.O kadar okumuşsunuz bunun için mi.Size engel olmasına izin vermeyin ki evlenirseniz engel olur

Üzerime düşüp ilgilenmesi, dürüst olması kötü alışkanlığının olmaması
Kötü alışkanlıktan kastınız alkol falan mı?Valla bana göre cinsiyetçilik,hadsizlik,cahillik,yobazlık daha kötü alışkanlıklar.Beyfendide hepsi mevcut.Yüksek lisansı lise mezunu bi hödük gelip her şeyinize karışsın hayatınızı yönetsin diye mi yaptınız lütfen ya.Erkek mi kalmadı dünyada

Gönül almasını bilmeyen kalp emanet edilmez

Daha üzerine çocuk gbi kusuyor sizi yipratir bnce siz kendi dengenizi ve sizi taşıyabilecek birini bulun

Maalesef erkekler evlendikten sonra kötü yonde değişim gösteriyorlar

Ben üniversitede okudum eşim ilkokul mezunu ve internette tanıştık:)
Şükürki onu seçmişim.... bir insan huy olarak değişmez ama karşısındaki insana saygı sevgi duyuyorsa aşılamayacak sorun kalmaz
Evlilikte en önemli şey saygı bana göre...
Saygı biterse herşey biter gider. Elbette 2 farklı karakter çatışması olacaktır zaman zaman. Aranızdaki iletişim %60 iyi değilse
sen ona bişey dediğinde o herzaman kendi istekleri doğrultusunda hareket ediyorsa iyi düşün derim. Özellikle kırdığı zaman gönlünü almaması ciddi bi sorun. Gönlün her defasında kırıla kırıla bin parçaya bölünecek ve sonunda bigün bi yerde seninde sabrın kalmayacak. Tavsiyem istihareye de yat bu gece cuma tam günü..Allah hayırlı olan yolu göstersin sana

X