• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş olmak anne olmak neden bu kadar zor

kalmayanhevesler

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2023
82
49
18
Artık kafayı yemek üzereyim bebeğim olmasa gözümü kırpmadan kafama sıkardım. 29 yaşındayım. 7 yıldır evliyim.1 buçuk yaşında da bebeğim var. Eşim hamile kalmadan önce babasının dükkanından ayrılıp kendine dükkan açtı. Dükkan açtığından beri bir hafta sonu bile işe gitmemezlik yapmadı. Her gün çalışıyor ve geceden sabaha kadar dükkanda. Bebeğime kendim bakıyorum eşimin memleketinde yaşıyorum. Babam ben küçükken vefat etti annem 70 yaşında. Bir aile istedim ama eşim aşırı sorumsuz biri oldu. Geceleri tek başıma uyuyorum. Eşim sabah geliyor uyuyor ta ki akşam işe gidene kadar. Uyanır biraz cocukla oynar eğlenir işe gider. Evliyim ama kocam yok ki yalnızlıktan ve cocukla tek başıma ilgilenmekten bir insan yüzü görememekten sevgisizlikten delirmek üzereyim. Ev işine yardım etmez çocuğu bakmama yardım etmez bana ilgi göstermez tek dediği çalışıp eve para getiriyorum daha ne yapayım..

Birinin annesi birinin karısı olmaktan o kadar yoruldum ki. Ne severim nelerden hoşlanırım neyden mutlu olurum unuttum. Tek yaptığım şey cocuğumu sallamak uyutmak, karnını doyurmak, evde iş yapmak, cocuğumla oyun oynamak bundan başka hiç bir hayatım yok. Eminim çoğu kadının hayatı böyledir belki şımarığın tekiyimdir ama ne ailemden yana yüzüm güldü ne evliliğimden. Kendimi berbat çökmüş hissediyorum

Bazi erkekler eş değil yardımcı arıyor. Çocuğumu doğursun, evdeki işleri halletsin, keyfim gelirse yatakta mutlu etsin.
Önceki konunuzu da hatırlıyorum. Hala ayni durumda olmanıza şaşırdım. Sizin bu yaşadığınız evlilik değil, böyle hayat geçmez. Akıl sağlığınız için kendi hayatınıza farkli bir yön vermelisiniz.

Bazi erkekler eş değil yardımcı arıyor. Çocuğumu doğursun, evdeki işleri halletsin, keyfim gelirse yatakta mutlu etsin.
Önceki konunuzu da hatırlıyorum. Hala ayni durumda olmanıza şaşırdım. Sizin bu yaşadığınız evlilik değil, böyle hayat geçmez. Akıl sağlığınız için kendi hayatınıza farkli bir yön vermelisiniz.
Biliyorum ki bundan 5 sene sonrada birşey değişmeyecek. Terapiye gidicem dedi 1-2 defa gitti bıraktı. Eleman buldum dedi 1-2 gün eve geldi eleman dayanamadı gece çalışmaya dedi yine döndü işe. Her seferinde salak gibi aaa tamam düzelicek birşeyler diyorum ama olmuyor olmuyor

Sosyal çevren, arkadaşların yok mu? Biraz nefes almaya ihtiyacın var gibi. Belki biraz sosyalleşirsen iyi gelir.
Maalesef çalışmadığım için arkadaş sosyal çevre pek edinemedim. Burada edindiğim 2 arkadaşım oldu onlarda evli cocuklu herkes kendi hayatının derdinde. Buluşsak bile cocuklarla uğraşmaktan sohbet bile edemiyoruz

Eşinin iş düzenini değiştirme imkanı var mı? Eğer varsa bu bi seçenektir ama yoksa başka çözümler bulmanız gerek. Çocuk çok küçük tam bu dönemler gerçekten bunaltıcı zamanlar bu yüzden kendini kötü hissetme.
Kendine bi çevre edinmen lazım, gidip gelebilceğin birileri, dışarda bi kahve içecek insan vs gibi. Tabi çocuğa bakacak, bırakacak insan lazım bunun içinde.
Mesela bizde nöbetli çalışma sistemi var 24 saat ve karı koca bu şekil çalışanlar dönüşümlü bebeklerine bakıyor. Kadın 9 adam 9 tutsa ayda 18 gün evde denk gelmiyorlar mesala, ona göre düzen kuruluyor. Sizinde kendi düzeninizi kurmanız lazım

Hatalarınızın, yanlış kararlarınızın sorumluluğunu alın arkasında durun. Çalışmanı istemiyorum diyen bir adam bencil ve egoisttir, iyi niyetli değildir. İster çalış ister çalışma senin kararın diyen erkeklerle evlenilmeli. Böyle adamların peşinden gidiyorsunuz, çevrenizi ailenizi geride bırakıyorsunuz üstelik adam sizi eve kaptıyor özgürlüğünüzü alıyor elinizden. 7 senelik evlilik normalde çocuk için ideal bir süre ama siz sağlıksız bir evlilikte hamile kalmışsınız. Adamın çocukla evle sizle ilgilenmeyeceği ortadaymış.

Hata sadece eşinizde değil. O nedenle çıkış yolunu da kendiniz bulacaksınız. Evli ama boşanmış gibi yaşıyorsunuz. Ya kendim ettim kendim buldum diyip şikayet etmeyeceksiniz ama o zaman da ruhsal çöküşe devam ya da kesip atacaksınız. Madem çocuğu tek başıma büyütüyorum, evle tek başıma ilgileniyorum hep yalnızım sana ne gerek var diyeceksiniz ve kendinize yeni hayat kuracaksınız. Bir işe girip maaşlı düzenli çalışmak da başka bir çözüm ama kendi işyeri olanlar buna hiç yanaşmıyor. Yok ben evliliğimi sürdüreceğim diyorsanız da çocuk kreş yaşına gelene kadar dişinizi sıkıp hemen iş bulup çalışacaksınız. Adama bak, hem eve gelmem yüzünüze bakmam hem de çalışamazsın deme lüksüne sahip. Sizinle eş olmak için mi evlenmiş yoksa ev ortamı düzeni çamaşırı bulaşığı halledilsin diye mi?

Back
X