• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş mi ?Çocuk mu?

• Ankete Katılan
    46

isabelisabel hesabı doğrulanmış üye.

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.739
28.000
798
49
Merhaba,
Bugün yakın bir arkadaşımla telefonda konuşurken konu eş mi çocuk mu sorusuna geldi.İşin içinden çıkamadık ve sizlerinde fikirlerini almak istedim.Ben önceliğin eşim olduğunu söyledim.Bu gerçektende böyle.Şu an hayatımın merkezinde ,önceliğinde o var.Yarın anne olduğumda da yine önceliğim o olacak diyede ekledim.Çünkü onunla mutlu ,huzurlu olmalıyım ki çocuğuma yeterli özeni gösterebileyim diye.Aşk ortamında büyüyen bir çocuğun daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.Ama bu sadece düşünce belki anne olduktan sonra fikirlerim değişecek.Anne olmadığım için mi acaba böyle düşünüyorum?

Peki sizler ne düşünüyorsunuz ?Siz de öncelik kimin ?Sizlerde anne olmadan önce ben gibi düşünüp sonradan fikirleriniz değiştimi? .Bu arada zamanında Ebru Şallı eşim önce gelir demişti ve topa tutmuşlardı.Sonra eş gitti ama çocukları hep kalacak bu gerçeğinde farkındayım.Sizlerde sakın ola beni topa tutmayın.Gerçektende siz kadınların bu anlamdaki düşüncelerinizi merak ediyorum...

Bu arada birinden birinden vazgeçmek anlamında sormuyorum.Hayatımızdaki öncelik anlamında sorum

şirin-aile-tablosu-anne-baba-bebek.jpg

Son düzenleme:
Mrb bencede es bende suan yeni hamileyim inşallah melegimi kucagima alicam allahımin izniyle ve asla ve asla birakmam cocugumu ama es olmadan cocuk ve yuva olmuyo he cocugun olduktan sonra anlasamaz bosanirsin o ayri tabiki öyle bir durumda cocugumu birakmam ama es once geliyo iyi bir adam iyi bir es cookkk önemli ewin huzurunu kacirmamasi lazim cocugunu esini ewini sevimesi iki tarafinda huzur bulmasi lazım.

Çocuğum olmadığı için annelerin ne hissettiğini tam anlamıyla anlayamam. Evet çocuk canından bir parça korumana muhtaç ama eş beraber ömrünü paylaşmak istediğin, huzur bulduğun, aşık olduğun adam, paylaşımlar, yaşanmışlıklar.. İkisi kıyaslanmayacak derecede farklılar aslında, yine de eşim diyorum.

Son düzenleme:
Derin mevzu
Hayatın her evresi başkadır sanki her dönemde birbirlerini tamamlıyolar gibi duruyorlar her ikiside.Burda yanlış algılanan şey çocugun her sorumluğunu anneye verirsen haliylen anne savunmasız olanın yanında olur çoçuga yönelir baba anneni yükünü azaltırsa sorumluluğu bölüşürse annenin ilgisiniden babada faydalanır:KK53::KK16:bu durumda çoçuk ortak olan bir sevgi olur bir öncelik olmaz .
Kendi adıma çocukların öncelik sırası =anne ve baba olmalı sorunu paylaşmalı
Eşimim zaten benim :KK200:

Son düzenleme:
Tercih yapmak çok zor:KK64:Ben yapamamo_O
Bazen ölümü düşünüyorum o zaman eşimi değil geride bırakacağım çocuklarımı düşünüyorum:KK14:Eşim kendine yeniden bir düzen kurar veya kurabilir:63:Ama çocuklar annesiz(korumasız)kalır gibi geliyor..
Benim önceliğim böyle bakınca çocuklar oluyoro_O

Bu soruyu anneme sordum ve bir an bile düşünmeden çocuğum dedi.
Sizin çocuğunuz var mı bilmiyorum aklıma Ebru Şallı geldi eşi için çocuklarımdan önce gelir demişti.Boşandı . Çocuklar kaldı.
Ben evli değilim , çocuğum da yok. Ama çocuğum benim canımdan bir parça. Ve annem gibi cevabım çocuğum olurdu.
Çocuk olduktan sonra herkesin önceliği bebekleri olmalı.

Bana göre tartışılması bile korkunç.Anne değilim ama tabiki çocuğum olurdu.Eş bir gün seni aldatabilir,boşan anabilirsiniz,sevginiz bitebilir ama çocuk her zaman senindir sevgisi bitmez.Onun üzüntüsü senin üzüntün,sevinci senin sevincin olur.Asla vazgeçemezsin.

Bazı arkadaşlar tercih etmek olarak anlamış ama özellikle belirttim birinden birini tercih etmeniz gerekmiyor.Tercih söz konusu olsa anne olmamama rağmen bende çocuğum derim.Evlilikte öncelik anlamında sormuştum.
Ama sanırım en doğrusu birinden birine daha fazla öncelik vermeden ikisinede eşit olarak ilgi ve sevgiyi göstermek zaman ayırmak gerekir.Çocuğa yoğunlaşıp eşi ihmal etmemek gerekir fikrimce.Tabiki bebeklik döneminde hariç..

Back