• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş durumu tayini

Hatos1317

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2008
394
24
318
slm arkadaslar ogretmenım esım de baska bır ılın buyuk sehır beledıyesınde guvenlık gorevlısı olarak calısıyor ve esım orda calısmaya baslayalı ıkı ay oldu sunu soracaktım bu son ıkı yıl 360 dıyorlar ya o hangı tarıhlerı kapsıyor arkadaslar bılen varmı benım esımın daha oncekı yıllara aıt ssk sı var ama son ıkı yıl 2009 ıle 2010 u mu kapsıyor yoksa 2010 2011 mı kapsıyor ben tam anlayamadım yardım edın lutfen

slm arkadaslar ogretmenım esım de baska bır ılın buyuk sehır beledıyesınde guvenlık gorevlısı olarak calısıyor ve esım orda calısmaya baslayalı ıkı ay oldu sunu soracaktım bu son ıkı yıl 360 dıyorlar ya o hangı tarıhlerı kapsıyor arkadaslar bılen varmı benım esımın daha oncekı yıllara aıt ssk sı var ama son ıkı yıl 2009 ıle 2010 u mu kapsıyor yoksa 2010 2011 mı kapsıyor ben tam anlayamadım yardım edın lutfen

hocam..son iki yıl ıbaresıne takılmayın..eşiniz yönetmelıkteki 360 gunu tamamladı ise sorun yok..

son iki yıl ıbaresi; sadece sigortanın sürekliliği için konmuş..eşiniz başka kurumda başlamış olsa dahi; geçmişe yonelık 360 gunu ya da daha fazla sigortası varsa tercıh yapabılırsınız..

:nazar:hayırlısı olsun..

sizi üzmek ve yanlış bilgi vermek istemem ama dün eşim de aynı konu için biraz araştırma yaptı.kendi çalıştığı kurumun müdürü; evet son iki yılda 360 günden söz ediliyor fakat, bir işten ayrılıpp diğer işyerinde çalışmaya başladığı zamn şartlar değişebiliyor demiş.ben de şimdi araştırıyorum.eşim benimle tayin olduğum yere gelecek fakat ordaki işler iyi gitmezse geri gelmeyi düşünüyor.yani ordan ayrılınca diğre günlerin gitme ihtimali varrr...

sizi üzmek ve yanlış bilgi vermek istemem ama dün eşim de aynı konu için biraz araştırma yaptı.kendi çalıştığı kurumun müdürü; evet son iki yılda 360 günden söz ediliyor fakat, bir işten ayrılıpp diğer işyerinde çalışmaya başladığı zamn şartlar değişebiliyor demiş.ben de şimdi araştırıyorum.eşim benimle tayin olduğum yere gelecek fakat ordaki işler iyi gitmezse geri gelmeyi düşünüyor.yani ordan ayrılınca diğre günlerin gitme ihtimali varrr...

657 devlet memurları kanunu gayet açıktır hocam bu konuda..

sskdan emekli sandığına geçtık gunler kaybolmadı..başka kurumda çalışmaya başladık prım sayımız düşmedi..müdürünüz kesinlikle yanlış bılgılendırme vermiş..

son ıkı yılda ibresi şunun için vardır;

bır kişi 2 yıl içinde sürekli ara vermiş ya da iş bulamamış bu nedenle 2 yılda 360 gunu özel nedenlerden dolduramamış olsun..işte atamada bu nedenle bu tolerans tanınmiş..

360 gun prımı olan herkesın eşi rahatlıkla başvurur..bu yuzden biçok arkadaşımız başvuru yapabılıyor..

Son düzenleme:
mrb arkadaşlar benmde siz tecrübeli hocalarım için bir sorum olarak eş durumu hakkında

ben yeni atandım 1 hazirandaki ek atama ile ingilizce öğretmeniyim. eşim istanbulda kalıcak ben atandığım yere gidicem ve stajerliğim kalkınca eğer yeştrse ağustos da yetişmezse şubatta tayin isteyip istanbula gelicem inşallah. buraya kadar problem yok .ama sonra memlektimize dönmeyi düşünüoruz. eşim tayin isteycek bende eş durmu tayini isteyeceği tekrar.
sorun şu eş durumu tayini tekrar istemem için 2-3 yıl beklemek lazım gibi bi kanun dan bahsetti arkadaşım böle bişi varmı?bu arada eşim memur deil bankada çalşıo ve tayin problemi yok.
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatrsanız sevinirim. şimdiden teşekkrler

merhaba arkadaşlar..ben de yeni atandım.evlenmeyi düşündüüğüm birisi var,futbolcu olduğğu için onların sabit bir çalışma yeri olmuyo.2 yıl bir klupteyse hop sözleşme değişip başka şehire gidebiliyolar. acaba subay eşlerine sağlanan insiyatif futbolcu eşleri için de geçerli oluyo mu.çünkü bu 360 günlük sigorta durumu bizim için çok zor

merhaba arkadaşlar..ben de yeni atandım.evlenmeyi düşündüüğüm birisi var,futbolcu olduğğu için onların sabit bir çalışma yeri olmuyo.2 yıl bir klupteyse hop sözleşme değişip başka şehire gidebiliyolar. acaba subay eşlerine sağlanan insiyatif futbolcu eşleri için de geçerli oluyo mu.çünkü bu 360 günlük sigorta durumu bizim için çok zor

önemli olan sigorta süresi ve en son hangi ilde ve klüpte sözleşmesi olduğu..

mrb arkadaşlar benmde siz tecrübeli hocalarım için bir sorum olarak eş durumu hakkında

ben yeni atandım 1 hazirandaki ek atama ile ingilizce öğretmeniyim. eşim istanbulda kalıcak ben atandığım yere gidicem ve stajerliğim kalkınca eğer yeştrse ağustos da yetişmezse şubatta tayin isteyip istanbula gelicem inşallah. buraya kadar problem yok .ama sonra memlektimize dönmeyi düşünüoruz. eşim tayin isteycek bende eş durmu tayini isteyeceği tekrar.
sorun şu eş durumu tayini tekrar istemem için 2-3 yıl beklemek lazım gibi bi kanun dan bahsetti arkadaşım böle bişi varmı?bu arada eşim memur deil bankada çalşıo ve tayin problemi yok.
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatrsanız sevinirim. şimdiden teşekkrler

eş durumu tayinlerinde atandığın ilde iki yıl beklemek zorunda değilsin. (özür grubu tayin)

herhangi bir özür durumuyla atandıktan sonra bir yıl bir daha başka özür tayini istenmiyor diye biliyorum ben..

Arkadaşlar bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdi tarım bakanlığının yönetmeliğinde, özeldeki eşin yanına tayin için 2 yıl çalışma, bunun son 1 yılı aynı yerde kesintisiz çalışma şartı yazıyor. Burda ve bazı forumlardada 360 iş günü yeter denmiş. Tam olarak nasıl oluyor hangisi doğru ben anlayamadım?
Benim eşim 7 aydır çalışıyor aynı iş yerinde. Daha öncedende sadece 2 aylık sigortası yatmıştı bi yerde. Biz şimdi 2 yılı doldurana kadar beklememizmi lazım? Yoksa eşimin iş yerinde 1 yılı dolunca tayin isteyebiliyormuyuz? Eğer 2 yılsa askerlik borçlanması yapabiliyormuyuz? Askerlik borçlanması dışında kalan diğer aylarıda geçmişe yönelik primlerini biz kendimiz yatırsak oluyormu?

Back