Eş ailesine altın borcu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin ailenizde altın bozdurup verdiyse altın olarak odemeliydiniz sonuçta onlar yok deseler bile nasıl alındıysa borç öyle ödenir şahsen ben kardeşimden altın almıştım büyük yeminler etmesine rağmen almam diye altın olarak geri ödedim daha doğrusu dolabına bırakıp haber verdim çünkü aileler genelde kabul etmez eşinin ailesinin de o şekil de istemesinde terslik görmüyorum yazlığa kadar alıp benim borcum odenmiyorsa kusura bakmayın bende isterim sizi kırmak için yazmıyorum objektif bakış acimi sunuyorum

Ben bilmiyorum sağolsun kv gözüme bin defa sokmuştur şu kadar altın şu kadar dolar diye sağolsun

Evet zaten o konuda eşime çok kızdım.Ama para konusunda ailesiyle yüz göz olmak istemediğimden kapattım konuyu.Ama en azından şu dönemde ihitiyaçları olmadığı halde istemeselerdi diyorum
La havle vela kuvvete illa billa

Bacım senin de ihtiyacın yok altında düşmüşken ver paralarını kurtul

Ne zaman vereceksiniz ?

Kv kp ölünce mi ?

Yok zaten aldığımız paranın çok üstünü harcadık onlara.Yani hesap kitap yapan insanlar değiliz.Hani böyle bir karşılık görsek onlardan da zaten fazlasıyla veririz.Ama tavır keşke daha net anlayabilsem

Bir de şunu yazayım
La havle vela kuvvete illa billa

Bacım senin de ihtiyacın yok altında düşmüşken ver paralarını kurtul

Ne zaman vereceksiniz ?

Kv kp ölünce mi ?
altın düşükken eşim vermek istedi.Kp kabul etmedi.Oğlum dursun bak planlarınız var kullanırsınz bizim ihtiyacımız yok dedi.Biz de tüp bebekti falan derken kullandık.Şimdi verebileceğimiz verdikleri paranın biraz üstü var.2 katı yok.

yazliga biz de ortak gibi oluruz. gider doya doya kaliriz icinde paramiz oldugu icin diye dusunmus olabilirler. baktilar almiyorsunuz. kendi parasini kendi degerlendirecek adam.

Siz şimdi kendi ailenizle kıyaslayarak kıziyorsunuz ama sizin aileniz vermek istemiş ama onlar istemiyorlar zorla da alamazsınız ki. Bence de çocuğuna borç vermiş sonuçta diyebilir altın çok arttı siz şu kadar verin odeselim diye. Ne yazık ki bunu yapmıyorlar diye de suclayamayız.

kendi ailenize de altin olarak odemelisiniz kayin aileye de.. kayin aile sizden altin alsa, tl odeyecegiz dese bence burada konuyu tam tersinden anlatiyor olurdunuz. altin aldilar tl odeyecekler ben zarar ediyorum diye.
Onlara zaten ev için masraf yaparken baya yaptık.Hesap kitap yapmayız.Aynı şeyi kp de gösterse zaten eşim fazlasıyla verir.Ama önce istemiyorum şimdi istiyorum demeleri neden diye sorduruyor

Evet zaten o konuda eşime çok kızdım.Ama para konusunda ailesiyle yüz göz olmak istemediğimden kapattım konuyu.Ama en azından şu dönemde ihitiyaçları olmadığı halde istemeselerdi diyorum
Şu an altın düşmüşken bence bir şekilde yapıp verin. Şimdi onlarda haklı altın vermişler altın olarak istemeleri normal nasıl ki biri misal sizden dolarla borç alıp dolarla geri ödeme yapması gibi. TL olarak verirsen adamlar baya fazla zarar edicek. Eninde sonunda borcu cerecektiniz. Altın yükselmeden yapıp verin bence yoksa dahada arttığında hiç yapamazsınız

Anladığım kadarıyla ailenizin size yaptığı yardım kadarı belki daha fazlasıyla onlar ev alırken yardım etmişsiniz .
Eş tarafı zaten gözünüze batıyor besbelli . Aranız pek iyi de değil . Borç vermişler , istiyorlar geri . Şartlarını da söylemişler . Yazlık almayacaksanız ödeyin paralarını .

Eşinizin ailesinin maddi durumunu gayet iyi biliyorsunuz ki bu da ilginç ama bizi de insanlar böyle diyerek çok kandırdı . 3 aylık istediler borcu 3 yılda zor verdiler . Bu süreçte biz bazen tartıştık . Borç alan kişiler ihtiyacınız yok ki dediler . Bu beni daha da sinirlendirirdi . Size ne yahu ? Size ne ? Aldığınız parayı söz verdiğiniz gibi ödeyin . Belki ben akşamları parayı kafamdan saçmayı istiyorum böyle hunharca gülerek .

Eşiniz ailesiyle konuşsun , durumunuzu anlatsın . Bence ailesi anlayışlı davranacaktır .

nereden biliyosunuz ki altini bozup vermediklerini. eski insanlar kenara altin yapip koyar genelde. size vermeselerdi onlar yine altin olarak orada duruyor olacakti zaten.

Altın düşükken eşim veriyordu.Babası istemdi.Sonra bizim tüp bebek işi de girince kullandık parayı.Şimdi ana paranın biraz üstü var ama 2 katı yok.Ve anlamıyorlar.Paramı isterim diyorlar

Yarabbim sen aklıma mukayyet ol

Yav bu kp ne mübarek adammış işinize gelen şeyler söyleyince diliniz tutulur aksi olunca şöyle böyle döktürüyorsunuz.

Az üstü olsa da verin o kalan üst ve aylık gelirinizle geçinin gidin gül gibi.

Adam altın vermiş altın ister. Siz de bilezik bozdurup kp e verseydiniz eminim siz de geri bilezik isterdiniz. Altın bozdurduğuna inanmıyorum demişiniz o zamanki altın fiyatıyla dediği altın adeti aldığınız paraya denk geliyorsa bozdrumuştur işte.

Onlara zaten ev için masraf yaparken baya yaptık.Hesap kitap yapmayız.Aynı şeyi kp de gösterse zaten eşim fazlasıyla verir.Ama önce istemiyorum şimdi istiyorum demeleri neden diye sorduruyor
yapacaginiz en sacma sey kendi ailenizle kayin aileyi kiyaslamak olur. her aile kendi icinde bir dunya. benim ailem sadece cocuklarina vermeyi bilir, kayin ailem de cocuklar bana versin diye bakar. ailem bir sey alacagimiz zaman para katar. kayin aile hayirli olsun bile demek istemez. kiyaslasam isin icinden cikamam.

aile ici borclanma dunyanin en kotu durumlarindan biri. en basta oturup netlestirmeniz lazim ne sekilde odecek, ne zaman odenecek.

Biz altın düşükken vermek istedik kabul etmediler.Şu an durumu da eşim anlattı ama adam param diye tutturdu.Ve şu an o kadar yok.Tüp bebek sürecinde kullandık sonra ben işi bırakmak zorunda kaldım.Ailesi de biliyor ama zorluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…