Eş adayı nasıl araştırılır

Daha ezemediniz mi beni? Yani ben sizin kadar zengin de değilim yurt dışı da görmedim. Beni bunlardan vurmaya devam edecekseniz buyrun yakışanı yapmaya devam edin.
Sevgili adayınızla tencere kapaksınz bence evlenin👌
Mağdur edebiyatı çekemem kusura bakmayın. Kimi insanın imkanı vardır merakı yoktur kimi vizyonsuzdur gözünde büyütür. Kimi imkanı yoktur çok ister ama. Dalga geçmek olursa işin boyutu kusura bakılmasın gereken cevabı alır. İnşallah tencere kapağızdır dediğiniz gibi. Takmışsınız yok kendini övüyor yok zengin bilmem ne. Özü anlamak yerine goy goy yapalım derdiniz. ☺️

Burada insanlara kızıyorsunuz ama anlaşılmayan şey neden tanımadığınız adama evlilik konusu açtığınız, güvenmediğiniz adamla evlenmeyi çok istediğiniz. Çünkü bunlar evlenmeyi istemeden önce çözülmesi gereken problemler.
Birini tanırsınız, seversiniz, iyi anlaşıyorsunuzdur ve evlenmeye karar verirsiniz. Evlenmeye karar verdikten sonra tanımaya çalışmak diye bir şey olabilir mi? Dedektif gibi araştırma mı yapacaksınız böyle?

Annemle sevgilimle ilgili konuşurken, eski usül düşünerek "X'i araştırıp soruşturmak gerekmez mi" demişti. "Kime, ne soracaksın ki? Bana sorabilirsin" demiştim. Çünkü benim sevgilimi benden daha iyi kim tanıyabilir? Amcası, teyzesi mi tanıyacak, mahalle bakkalı mı tanıyacak?

Arkadaşlarınızdan örnek veriyorsunuz. Sevgilisinin sabıka kaydına bakıp dolandırıcı olduğunu öğrenmiş. Benim hiç aklıma gelmez mesela sabıka kaydına bakmak. Aklıma geliyorsa ortada olmamış bir durum vardır zaten.

Siz bu adamın iş ilişkilerine, arkadaşlık ilişkilerine, arkadaş ortamına, aile ilişkilerine vs hakim olsanız böyle çekinceleriniz olmazdı zaten.
E bunlara hakim değilken evlilik motivasyonunuz nedir, bunu soruyor insanlar.
Yazışmalarda aralarda var. Her şey iyi gibi ama ortada konuşulan ve arada gördüğüm yüklü miktarda (bana göre) paralar. Bunlar nerden. Ben dedimki nasıl kazandın, nasıl kazandın soramam kişilik olarak yapamıyorum. Yaşantısına absürt derecede fazla o para. (Yine bana göre) pandemi kısıtlama derken fazla arkadaş aile ortamı olmadı o kısımlar eksik. Ama onun dışında her şey iyi. Bu maddi konuda sıkıntı olabilir mi? Ya da erkeklerde bazı aşağılık kompleksleri oluyor adam kredi çekip yapıyor. Acaba böyle bir duyguyla aptallık yapamış mıdır? Başına gelen var mı?

Mağdur edebiyatı çekemem kusura bakmayın. Kimi insanın imkanı vardır merakı yoktur kimi vizyonsuzdur gözünde büyütür. Kimi imkanı yoktur çok ister ama. Dalga geçmek olursa işin boyutu kusura bakılmasın gereken cevabı alır. İnşallah tencere kapağızdır dediğiniz gibi. Takmışsınız yok kendini övüyor yok zengin bilmem ne. Özü anlamak yerine goy goy yapalım derdiniz. ☺️
Vizyon : kuyumcuya gidip yüzüğün fiyatını öğrenmek

Ciddi bir adım atmadan burda her türlü ekonomik, sosyal ve kültürel çevrenin fikrini alıyorum. Sizin karşınıza hep pembe bir senaryo çıkmışsa ❤️ İnsanlar nelerle karşılaşıyor. Kıssadan hisse yapayım istedim de amma zenginlik meraklısı varmış konu nereye geldi vayyyy beee
Ciddisiniz ama sevgilinizin işi ile ilgili ayrıntılara vakıf değilsiniz.

Evine gittiğinizde, gördüğünüz yüksek meblağ paraları şakayla karışık bile soramıyor musunuz mesela? Bu yüzüğün fiyatını sonradan öğrenmenizden daha samimi bir davranış olurdu.

Siz bazı şeyleri yüzeysel yaşadıysanız buradan ne tür fikirler gelebilir? Çünkü bilmiyorsunuz, birilerine sorarak da öğreneceğiniz şeyler değil bence bunlar.

Ciddisiniz ama sevgilinizin işi ile ilgili ayrıntılara vakıf değilsiniz.

Evine gittiğinizde, gördüğünüz yüksek meblağ paraları şakayla karışık bile soramıyor musunuz mesela? Bu yüzüğün fiyatını sonradan öğrenmenizden daha samimi bir davranış olurdu.

Siz bazı şeyleri yüzeysel yaşadıysanız buradan ne tür fikirler gelebilir? Çünkü bilmiyorsunuz, birilerine sorarak da öğreneceğiniz şeyler değil bence bunlar.
İşi ile ayrıntıları bildiğimi düşünmem farklı acaba gerçekten biliyor muyum şüphesi farklı.

Genelde en güzel araştırma şekli konu komşuya sormadır .Onlar niye ayrıldığını bile biliyordur hatta.

Kendini bilen diyelimde kendime haksızlık olmasın 😂 sadece ben değil bi çok kişi beğenir beni 🥰 ortalamanın üstüyüm. Neyse bunlar ironi bunlar şaka 🙃 ama bazı yaftalamalar çok can sıkıcı olabiliyor. Örnekler vererek dert anlatıyorum tüzüğün fiyatını sormak beni zengin koca avcısı yaptı. Ya herkesin ortalama bir yüzüğü var. Az çok biliyorum hatta geçen yıl bütçeme göre anneme aldım bi tane tek taş pırlanta. Gayet uygunları da var ama Adam getirmiş kocaman kadar taşlı yüzük. Belki bir yıl görüşemeyiz benim o ülkeye vizem yok. Ve vizeler askıda. O da aklınca beni avuttu galiba dedim. Çünkü çok üzüldüm gittiğine. Biliyordu bunu.
Bence yüzük fiyatına bakmanız normal yani garipsemedim. Büyük bir taşı olduğunu söylemişsiniz fiyatı 350 tl olsa da önemli olmazdı ama ben de merak edip bakardım fiyatına çevrenizdeki insanların bile dikkatini çekmiş çünkü.

Bence eş adayınız bu kadar yüklü miktarlarda parayı çeviriyorsa ve iş yerinin büyük paralar kazanamayacağını düşünüyorsanız adam farklı işler yapıp orayı paravan olarak kullanıyor olabilir.

Şimdi konudan çok alakasız ama anlatmazsam içimde kalacak 😂

Annem ile şehir dışında tatildeydik ve özellikle aradığı bir süs eşyası vardı. Neyse orada dolaşırken bir süs eşyası dükkanı gördük ama o kadar dikkat çekmeyen bir yerdi ki kimsenin gidip bir şey bakacağını sanmam. Şansa bak ki dükkandaki süs eşyası annemin aradığı şey çıktı. İçeri girdik ilgilenen kimse yok annem seslendi içeriye birkaç kez en sonunda böyle mafyatik tipli adamlar çıktı dükkanın arka tarafından. Annem gözünü o eşyaya nasıl diktiyse hiç umursamadan adamlara sorular sormaya başladı. Bu ne kadar, neden şurası şöyle, yok gümüş renklisi var mı falan diye. Adamlar da şaşkın şaşkın cevap vermeye çalıştılar ama annemin çenesiyle baş edemeyecekleri anlayınca bir tanesi raftaki tüm süsleri alıp poşete koydu. Biz de şaşkınlıkla izliyoruz. Adam poşeti uzattı elimize 'Al götür abla hepsini para falan istemiyoruz, kaçakçılık yapıyoruz biz bu dükkan paravan aslında.' diye söyledi. Tabii poşeti almadık annem de adamları azarlayıp çıktı ama düşününce hala şaşırırım nasıl bize söyleyebildiler böyle bir şeyi diye.

Öyle yani anlatmak istedim aklıma gelince. Görmezden gelin beni.

Genelde en güzel araştırma şekli konu komşuya sormadır .Onlar niye ayrıldığını bile biliyordur hatta.
Büyük bir şehirde site hayatında kimse kimseyi tanımıyor artık. Adamın sosyal medyası yok. Öyle bir şeyli ailesi de pek kullanmıyor. Çok az kişi var paylaşım pek yok. Fikir sahibi olacağım bi durum olmadı.

Bence yüzük fiyatına bakmanız normal yani garipsemedim. Büyük bir taşı olduğunu söylemişsiniz fiyatı 350 tl olsa da önemli olmazdı ama ben de merak edip bakardım fiyatına çevrenizdeki insanların bile dikkatini çekmiş çünkü.

Bence eş adayınız bu kadar yüklü miktarlarda parayı çeviriyorsa ve iş yerinin büyük paralar kazanamayacağını düşünüyorsanız adam farklı işler yapıp orayı paravan olarak kullanıyor olabilir.

Şimdi konudan çok alakasız ama anlatmazsam içimde kalacak 😂

Annem ile şehir dışında tatildeydik ve özellikle aradığı bir süs eşyası vardı. Neyse orada dolaşırken bir süs eşyası dükkanı gördük ama o kadar dikkat çekmeyen bir yerdi ki kimsenin gidip bir şey bakacağını sanmam. Şansa bak ki dükkandaki süs eşyası annemin aradığı şey çıktı. İçeri girdik ilgilenen kimse yok annem seslendi içeriye birkaç kez en sonunda böyle mafyatik tipli adamlar çıktı dükkanın arka tarafından. Annem gözünü o eşyaya nasıl diktiyse hiç umursamadan adamlara sorular sormaya başladı. Bu ne kadar, neden şurası şöyle, yok gümüş renklisi var mı falan diye. Adamlar da şaşkın şaşkın cevap vermeye çalıştılar ama annemin çenesiyle baş edemeyecekleri anlayınca bir tanesi raftaki tüm süsleri alıp poşete koydu. Biz de şaşkınlıkla izliyoruz. Adam poşeti uzattı elimize 'Al götür abla hepsini para falan istemiyoruz, kaçakçılık yapıyoruz biz bu dükkan paravan aslında.' diye söyledi. Tabii poşeti almadık annem de adamları azarlayıp çıktı ama düşününce hala şaşırırım nasıl bize söyleyebildiler böyle bir şeyi diye.

Öyle yani anlatmak istedim aklıma gelince. Görmezden gelin beni.
Anladım acaba tarz bir iş yeri nasıl anlaşılır? Çünkü adamın iş yeri çok merkezi bir semtin ortasında. Sevgilin ne iş yapıyor diye soranlara .... dükkanı var deyince oooo iyi kazanıyordur deniliyor ama hani bilemedim. Bana garip gelen bi durum. Birde insan hissedince bişeyler çıkıyor siye düşünüyorum

İşi ile ayrıntıları bildiğimi düşünmem farklı acaba gerçekten biliyor muyum şüphesi farklı.
Yine yaptığım ilk yoruma geliyorum, böylesi bir konu da doğru söyleyip söylemediğinden şüphe ettiğiniz biriyle "ciddi" düşünüyor olmamanız lazım ki evliliği ilk gündeme getiren de sizmissiniz.

Madem böyle şüpheleriniz vardı neden ilişkiyi evlilik noktasına getirdiniz?

Yine yaptığım ilk yoruma geliyorum, böylesi bir konu da doğru söyleyip söylemediğinden şüphe ettiğiniz biriyle "ciddi" düşünüyor olmamanız lazım ki evliliği ilk gündeme getiren de sizmissiniz.

Madem böyle şüpheleriniz vardı neden ilişkiyi evlilik noktasına getirdiniz?
Zamanla birikti bu şüphe. Şimdi pil yaptı.

Büyük bir şehirde site hayatında kimse kimseyi tanımıyor artık. Adamın sosyal medyası yok. Öyle bir şeyli ailesi de pek kullanmıyor. Çok az kişi var paylaşım pek yok. Fikir sahibi olacağım bi durum olmadı.
Sosyal medyası olmayan insan yok gibi birşey 65 yaşında köydeki annemin bile var. Kardeşlerinin vardır illa oradan bakın. Soyadından amca hala teyze kuzen karıştırın biraz .Ordan bile belli eder bence aile yapısı falan nasıl.

Anladım acaba tarz bir iş yeri nasıl anlaşılır? Çünkü adamın iş yeri çok merkezi bir semtin ortasında. Sevgilin ne iş yapıyor diye soranlara .... dükkanı var deyince oooo iyi kazanıyordur deniliyor ama hani bilemedim. Bana garip gelen bi durum. Birde insan hissedince bişeyler çıkıyor siye düşünüyorum
Bilemem hiçbir fikrim yok gerçekten nasıl araştırılacağıyla ilgili bazı üyeler karşı çıkmış ama evleneceğiniz insanı araştırmak isteyebilirsiniz.

Evlendikten sonra böyle şeylerin ortaya çıkma ihtimali varsa evlenmeden önce araştırma yapmak daha mantıklı çünkü herkes insan sarrafı değil ve çok iyi gözüken birinin bile bambaşka biri olma ihtimali olabilir. Çevrenizde aynı işi yapan başkaları varsa sorun detayları, adamı araştıramıyorsanız işini araştırın. Bakın bu işi yapanlar ne kadar kazanıyormuş. Tabii ilişkinizin bu kadar kapalı olması ve açık şekilde bazı şeyleri soramamanız gibi kısımlar bana da doğru gelmedi ama üstte yeterince konuşulmuş zaten.

Ciddi ciddi birinden tc kimlik numarasını ve e devlet şifresini istediğinizde size vereceğine inanıyor musunuz? Gerçekten bunu veren birine de güvenip evlendiniz mi? 😂😂😂😂
Saklayacağı bir şey yoksa verir eşimle internetten tanıştım bütün şifrelerini verdi bana Facebook e devlet vs ... Asıl vermiyorsa neden vermiyorsun derler adama evlenecek kadar guveniyorsun TC kimlik paylaşacak kadar guvenmiyorsun asıl bu saçmalığın dibi olur :KK70: ve evet e devlet şifresini ailemin içi rahatlaması için bana verdi ben tabiki başkasına vermedim annem babamda olsa onlara sadece adli sicil kaydını vs temiz olduğunu gösterdim

Tc kimlik no neyse de kim kime e devlet sifresi verir? 🤪
Evleneceği kişiye verir çok vermek istemiyorsa adlı sicil kaydının görüntüsünü atar yani siz eşlerinizin e devlet şifresini bilmiyormusunuz napacaksiniz peki bilseniz düşünceniz enteresan ya adam evli çıksa yani evli olan adam vermez işte vermeye den korkmak lazim

Evleneceği kişiye verir çok vermek istemiyorsa adlı sicil kaydının görüntüsünü atar yani siz eşlerinizin e devlet şifresini bilmiyormusunuz napacaksiniz peki bilseniz düşünceniz enteresan ya adam evli çıksa yani evli olan adam vermez işte vermeye den korkmak lazim

Evli degilim. Evliyken de bilmiyordum.

Esininkini bilmek bir yere kadar, es adayininkini bilmek de hadi neyse... ama daha ne is yaptigini soramadigi adamdan e devlet sifresini nasil isteyecek ki 😃😃

Ben sifremi kimseye vermem bu arada.

Evli degilim. Evliyken de bilmiyordum.

Esininkini bilmek bir yere kadar, es adayininkini bilmek de hadi neyse... ama daha ne is yaptigini soramadigi adamdan e devlet sifresini nasil isteyecek ki 😃😃

Ben sifremi kimseye vermem bu arada.
Ne iş yaptığını bilmiyorum demiyorum ya bildiğimden farklı bir çeviriyorsa ??? Neyse siz vermeyin kimselere şifre amman sakınnnnn 😂 biri bir öneride bulundu iyiki. Her duyduğumuzu yapmıyoruz çok şükür. Teşekkür ettim önerisi için o kadar.

X