Erzurum'un ilk midyecisini cami imamının vaazı vurdu!

Bir yumuşakçanın adet görmesi biyolojik olarak mümkün değildir.

Yaşar Nuri'nin biyoloji bilgisi yokmuş demek ki. Dediğim gibi mümkün değil çünkü. Yumurtalıkları bile yok yahu.
bunları açıkça düşünmemiştim ama şimdi sen söyleyince daha bir detaylı düşündüm. İslamiyet akıl dini. İlk emir de oku!
Ona rağmen kendini müslüman sayan çok insan hatta hocalar bile ortaya 'delinin biri kuyuya bir taş atmış 40 akıllı cikaramamis' misali rivayet eden bir düşünceye inanıp durmaktadirlar. Yazık gerçekten elinin altında her türlü araştırma imkanı varken cehalete esir düşen toplumlara...

Daha önce de söylemiştim, Kuran'a göre, ''midye haramdır'' diyen müşriktir. Net.

Mezhep kurucuları keyfine göre haram helal demişler. Biri midyenin görüntüsünü sevmemiş ya da tadını... tutmuş haram ilan etmiş. Digeri kurbaga yenir mi yahu diyip onu haram etmiş falan. Müşriklik bu.

İşin bir de reklam kısmı var tabi. Buradaki kötü reklam olmuş yazık adama. İyi reklam da var ama, Buhari'de bir hadis varmış, ''acve hurması her derda şifadır'' diyormuş hadiste Daha iyi acve hurması reklamı mı olur?

Çok enteresan cidden...

Katılıyorum...
(Yemeğe tuzla başlamak ve bitirmek 70 hastalığa şifadır.)
[R. Nasıhin]
böyle bir hadis de varmıs. Ama tıp tuzun zararlarını anlata anlata bitiremiyor şimdi tuzla başlasak mi yemeğe başlamasak mi? Bir de bahsedilen 70 hastalık ne merak içindeyim.

İlk kez sana katılıyorum sanırım
evet haram kısıtlaması büyük oranda keyfi

Buhari ye gelince bir hadisin musannifinin kim olduğu önemli değil yani sahih Buhari'de bile zayıf hadis mevcuttur
usul yöntemleri çok farklı
bu işi bilmeyen, önüne gelen hadise itibar eder
Hem çok suistimal edilen hadis konularından biri de yiyecekler zaten
patlıcan mercimek hadisi bile var 
not: bu arada senin erkek olduğunu bir yıldır kanitlayamadim ya la

Son cumle icin kesin eminiz dimi.

neden herşey haram oldu?kardan adam yapmak da harammmış bi yaşıma daha girdim mesela...
midye neden haram?demiyorlar mı denizden baban çıksa yiyeceksin diye?mantık nedir?sonuçta Allah bizim için yaratmadı mı bu kadar canlıyı?anlamış değilim doğrusu,bence kesinlikle bile bile yapılmış bi oyun bu

yaşar nuri denen adam karacahilin önde gideni kafasına göre dini kurallar uyduran biri. din ona kaldıya zaten vay halimize !

adet görmesi neyse de bazen henüz çocuklarını emziren midyeleri de avlıyorlar ya ben o yüzden yememeye karar verdim. ne o öyle sütlü sütlü ,ıyyy.

Midye Yemek Haram Mı? Midye Adet Görür Mü?

Midye adet olur mu? Ne zaman olur? Gibi sorular midye severlerden sıkça duyulur. Yıllardır midyenin adet olduğu ve bu dönemlerde yenmemesi gerektiğine ilişkin söylentiler duyuldu. Ancak midye fiziki yapısı gereği adet olabilen bir canlı türü değildir. Adet sadece üreme organı bulunan memeli hayvanlara özgü bir durumdur ve midyenin de aynı balıklar gibi harici bir üreme organı bulunmamaktadır. Dişi, erkeğin suyun içerisine yaydığı sıvı ile çoğalmaktadır.

Peki neden midye yenilmemeli?

Midye adet gören bir deniz canlısı değildir ancak tıpkı vatoz balığı gibi çöplükler ile beslenmektedir. Denizin içerisinde atık ve zararlı maddeleri çekerek beslenen bir deniz canlısı olduğundan bilim insanları midye yenilmesini önermemektedir. Midyeyi yemek için özel bir vakit yoktur. Efsanelere göre midyenin yaz aylarındayada sonu r ile biten aylarda yenilmemesi gerekir fakat midye adet gören bir canlı olmadığından 4 mevsim yenilebilmektedir.

Bunların yanı sıra midye yenmesinin günah olduğuna ilişkin söylentilerde bulunmaktadır. Midye yemek dinimizce günah yada mekruh değildir. Midye sadece lağım kenarlarında yaşadığı için insan dışkısından, deniz canlısı dışkısına kadar her türlü pisliği filtre eden bir yapıya sahip olduğu için sağlık açısından pek faydalı görülmez ancak bilinen herhangi bir zararı yoktur.

Sağlık uzmanlarınca, sokakta tablalarda satılan midyenin sağlık açısından zararlı olduğu, hijyenik olmayan ortamlarda temizlenmeden sadece kaynatıldığı ve sağlığı bu yönde tehdit ettiği bildirilmiştir. Bu sebepten ötürü dışarıda satılan midyelerden tüketmemeniz tavsiyemizdir

aman yicek nimetmi kalmadı
böögghh midye çok kötü yaa
not: kendime özgü fikrim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…