Midyenin temizlenme imkani olmadigindan, butun organlarinin oldugu gibi tuketildiginden dolayi hanefi mezhebinde kabul gormedigini biliyorum.Bir yanlışı düzelteyim, midye regl olan tek deniz canlısı değildir, balina, yunus, fok'ta regl olur, kedi, köpek, koyun, inek, maymun'da.
Akıntılı sularda ve bir yere sabitlenerek yaşar.
Midye regl görüyor denerek yenmez ama keçi, koyun, inek ve tavşan yerler, buda ilginç bir tezatlık çıkarıyor ortaya.
Yazık olmuş adamın ticaret hayatına
Olabilir ama zaten regl dönemi dedikleri dönem belli aylarda ve istesende yiyemezsin tadı kötü olur, karides, yengeç gibi hayvanları canlı canlı kaynar suya atarak pişirdiklerinden olabilir, ben o hayvanlar canlı halde kaynayan suya atıldığından asla yemedim, yemem. Ahtapotta mesela, onunda öldürme şekli çok acı vericiMidyenin temizlenme imkani olmadigindan, butun organlarinin oldugu gibi tuketildiginden dolayi hanefi mezhebinde kabul gormedigini biliyorum.
Hanefi mezhebinde balik harici cogu deniz canlisi kabul gormez.
Karides yengec istakoz vs....
dolmasına tavasına bayılırım. zaten denizden babam çıksa yerim ben :)Kuran'da mezhep denen şey belirtilmediği ve mezhep insan icadı olduğu için Allah katında geçersizdir.
Mezheplerden hanefilikte midye o imamın keyfince yasak ilan edilmiş olabilir. Fakat Allah'ın kitabında böyle bir hususa deginilmemistir. Bu da demektir ki günah değil :)
bol limonla tuketmenizde fayda var. Müthiş bir lezzet kendisi
Afiyet olsun tüm sevenlere!
Ben de ben dedolmasına tavasına bayılırım. zaten denizden babam çıksa yerim ben :)
tamam şu havaları atlatalım gidelim canım. oradanda ortaköy yapalım ,oranın midye dolmasıda güzeldirBen de ben de
Beşiktaşa sana bahsettigim yere ne zaman gidiyoruz sahi yemeye? :)
Püh ayıp size, midye deyip durmayıntamam şu havaları atlatalım gidelim canım. oradanda ortaköy yapalım ,oranın midye dolmasıda güzeldir