karın erimesini beklemeyip gideceğim şimdi:).Püh ayıp size, midye deyip durmayıninsanın canı çekiyor, dolmasına, tavasına ve teneke üstünde haşlamasına da bayılırım, yanına bol limon of of of.
İstanbul'da ne güzel pabuç kadar midyeler vardır, ne yenir onlar
O da şahane oluyor oky, hafif oluyor çerez niyetine oy oy oy, eridim bittim burdakarın erimesini beklemeyip gideceğim şimdi:).
ayy tenekedekide ne güzeldir. çocukken kampta yapardık. ateşte açılırdı içine limon sık ye. oyyy
Bir yumuşakçanın adet görmesi biyolojik olarak mümkün değildir.Midye haram mi bilmem ama adet goren ve kanalizasyonda dolasabilen tek deniz canlisidir. Pis sularda yasarlar.
Bu demek oluyor ki harama yakın. .
bende yaşar nuri öztürkün tvdeki açıklamasında dinlemiştim..adet olduğu ve içinde kaldığı için sağlıksız demişti kendi..Bir yumuşakçanın adet görmesi biyolojik olarak mümkün değildir.
kesinlikle. memeli değil çünküBir yumuşakçanın adet görmesi biyolojik olarak mümkün değildir.
O aslında şöyle, midyeler döllenme zamanı denize sıvı bırakır, bu sıvı bulanık ve bazen turuncu kırmızı renklerde olduğundan regl derler.bende yaşar nuri öztürkün tvdeki açıklamasında dinlemiştim..adet olduğu ve içinde kaldığı için sağlıksız demişti kendi..
Yaşar Nuri'nin biyoloji bilgisi yokmuş demek ki. Dediğim gibi mümkün değil çünkü. Yumurtalıkları bile yok yahu.bende yaşar nuri öztürkün tvdeki açıklamasında dinlemiştim..adet olduğu ve içinde kaldığı için sağlıksız demişti kendi..
bende biraz önce baktım Munecim yanlış bilgilenme ile ilgili pek çok konu var..O aslında şöyle, midyeler döllenme zamanı denize sıvı bırakır, bu sıvı bulanık ve bazen turuncu kırmızı renklerde olduğundan regl derler.
Bak o doğru, o yüzden biz akıntı olan yerlerdekileri çıkartmayı tercih ediyorduk, bir nebzede olsa duru suda olanlardan daha iyi durumdadır diye, tadını bilende yemeden duramadığından atın ölümü arpadan olsun deyip yiyordukama şuda bir gerçek ki şu marmara denizinden çıkan midyede olmayan mikroorganizma ve agır metal yoktur.
evet mune harika ama benim bir kaç deneyimimde midye dolma içinden pek hoş olmayan şeyler çıktı kesinlikle derin ve temiz yerlerden çıkan bir harika olurBak o doğru, o yüzden biz akıntı olan yerlerdekileri çıkartmayı tercih ediyorduk, bir nebzede olsa duru suda olanlardan daha iyi durumdadır diye, tadını bilende yemeden duramadığından atın ölümü arpadan olsun deyip yiyorduk
Hepsini evde kendim yapıyordum, zaten çıkaranda eşim o yüzden hiç nahoş durumlarla karşılaşmadım, mesela tavasını da evde yapmaya üşendiysem heryerde yemem, kızarttıkları yağ bir süre sonra ağırlaştığından ağızda çok kötü bir tad bırakıyor, en güzeli kendin çıkar kendin pişir yeevet mune harika ama benim bir kaç deneyimimde midye dolma içinden pek hoş olmayan şeyler çıktı kesinlikle derin ve temiz yerlerden çıkan bir harika olur
Hepsini evde kendim yapıyordum, zaten çıkaranda eşim o yüzden hiç nahoş durumlarla karşılaşmadım, mesela tavasını da evde yapmaya üşendiysem heryerde yemem, kızarttıkları yağ bir süre sonra ağırlaştığından ağızda çok kötü bir tad bırakıyor, en güzeli kendin çıkar kendin pişir ye
Midyenin haram olduğunu herkes bilir heralde.. Şaşıranlar olmuş, ben de onlara şaşırdım.
Canım ayetlerde her şeyden net olarak bahsedilmiyor. Hanefi mezhebine göre haram, diğerlerine göre değil. Ben kendi mezhebime göre haram diyeyim hadi.. Bu arada mezhepler sonradan uyduruldu yeri yok deniyor. Adı üstünde 4 "hak" mezhep.. Bunların dışında kalanlar uydurma evet..canım bunun haram olduğuna dair bir ayet hadis var mı ? ben sadece kabukluların mekruh olacağını duydum ama domuz eti gibi net birşey duymadım