Erzurum'un ilk midyecisini cami imamının vaazı vurdu!

karın erimesini beklemeyip gideceğim şimdi:).
ayy tenekedekide ne güzeldir. çocukken kampta yapardık. ateşte açılırdı içine limon sık ye. oyyy

karın erimesini beklemeyip gideceğim şimdi:).
ayy tenekedekide ne güzeldir. çocukken kampta yapardık. ateşte açılırdı içine limon sık ye. oyyy
O da şahane oluyor oky, hafif oluyor çerez niyetine oy oy oy, eridim bittim burda
Eşim çok çıkartırdı ama onun daldığı yerde artık kalmadı, maalesef bazı balıkçılar trolle avlandığı için midyeninde canına okuyorlar

Bir yumuşakçanın adet görmesi biyolojik olarak mümkün değildir.
bende yaşar nuri öztürkün tvdeki açıklamasında dinlemiştim..adet olduğu ve içinde kaldığı için sağlıksız demişti kendi..

Son düzenleyen: Moderatör:
bende yaşar nuri öztürkün tvdeki açıklamasında dinlemiştim..adet olduğu ve içinde kaldığı için sağlıksız demişti kendi..
O aslında şöyle, midyeler döllenme zamanı denize sıvı bırakır, bu sıvı bulanık ve bazen turuncu kırmızı renklerde olduğundan regl derler.

O aslında şöyle, midyeler döllenme zamanı denize sıvı bırakır, bu sıvı bulanık ve bazen turuncu kırmızı renklerde olduğundan regl derler.
bende biraz önce baktım Munecim yanlış bilgilenme ile ilgili pek çok konu var..

regl mi olmuş midye yuh regl için nasıl karmaşık ve gelişik bir organizma lazım haberi var mı acaba ? dediği hayvan çift kabuklu yumuşakça ...

ama şuda bir gerçek ki şu marmara denizinden çıkan midyede olmayan mikroorganizma ve agır metal yoktur.

ama şuda bir gerçek ki şu marmara denizinden çıkan midyede olmayan mikroorganizma ve agır metal yoktur.
Bak o doğru, o yüzden biz akıntı olan yerlerdekileri çıkartmayı tercih ediyorduk, bir nebzede olsa duru suda olanlardan daha iyi durumdadır diye, tadını bilende yemeden duramadığından atın ölümü arpadan olsun deyip yiyorduk

evet mune harika ama benim bir kaç deneyimimde midye dolma içinden pek hoş olmayan şeyler çıktı kesinlikle derin ve temiz yerlerden çıkan bir harika olur

evet mune harika ama benim bir kaç deneyimimde midye dolma içinden pek hoş olmayan şeyler çıktı kesinlikle derin ve temiz yerlerden çıkan bir harika olur
Hepsini evde kendim yapıyordum, zaten çıkaranda eşim o yüzden hiç nahoş durumlarla karşılaşmadım, mesela tavasını da evde yapmaya üşendiysem heryerde yemem, kızarttıkları yağ bir süre sonra ağırlaştığından ağızda çok kötü bir tad bırakıyor, en güzeli kendin çıkar kendin pişir ye

ooo balıkadam eş olduktan sonra

Midyenin haram olduğunu herkes bilir heralde.. Şaşıranlar olmuş, ben de onlara şaşırdım.

Midyenin haram olduğunu herkes bilir heralde.. Şaşıranlar olmuş, ben de onlara şaşırdım.

canım bunun haram olduğuna dair bir ayet hadis var mı ? ben sadece kabukluların mekruh olacağını duydum ama domuz eti gibi net birşey duymadım

canım bunun haram olduğuna dair bir ayet hadis var mı ? ben sadece kabukluların mekruh olacağını duydum ama domuz eti gibi net birşey duymadım
Canım ayetlerde her şeyden net olarak bahsedilmiyor. Hanefi mezhebine göre haram, diğerlerine göre değil. Ben kendi mezhebime göre haram diyeyim hadi.. Bu arada mezhepler sonradan uyduruldu yeri yok deniyor. Adı üstünde 4 "hak" mezhep.. Bunların dışında kalanlar uydurma evet..

Mezheplerin hepsi uydurma :) hepsi de emeviler zamanından olan uydurmalar. Hatta hadislerin çoğu da onların döneminde yazılmıştır. Yani mezhep yoktur. Allah kullarına ayırmayı değil birleştirmeyi düşünür. Biz ya Müslümanız ya da değiliz.Kulun dediği değil Allah'in dediği geçerlidir. Kafamızdan hadis veya hüküm uydurmayalim. Bir mezhep(?)e göre günah sayılan sey diğer mezhep(?) E göre helal sayılamaz. Hüküm Tektir çünkü. Selametle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…