- 8 Mart 2020
- 6.980
- 15.850
-
- Konu Sahibi Belginasena
İşte sorun ne biliyor musun ,yetiştirenler ... Yetiştirenler çocuklarınıda kendileri gibi yetiştiriyor ,kaba saba kırıcı kurnaz ve gerçekten çıkarcı ,herkes herkesle samimi ama samimi samimiyetsizler . Maalesef. Üzgünüm . Şehir dışında okudum hemde memleketimden gıcık olan bir yerde okudum maalesef savunamiyordumBen çocukluktan beri aynı mahallede oturuyorum. Gözlemleri buna dayanıyor ki az bile söyledim insanlar bana insan ayırıyorsun demesinler diye :) yakın ark biri ile konuşmuyorum şu an o yarıştırma hiç bitmiyor iş sınav evlendiği kişi bile yarış alanı içinde, bana arkadaşım ilk sen evlen sonra ben demiştiaramız böyle şeylerle bozuldu zaten annesinin yarıştırma kültürünü kıza empoze etmesinden dolayı. Dernekleri var bizim mahallede var saysam 5 kişi anca iyi derim koskoca dernekte, birbirlerini bile dolandıran insanlar garipler. Ama okumuşundan ziyade kendini yetiştirenide yok değil umarım daha çok olur ve hepsinin yolu açık olur ne diyebilirim ki
Neler yaşadın spoiler versenSiz kesinlikle çok samimi olmayın baştan koruyun mesafeyi. Valla ne çok erzurumlu kv si olan varmışAma ben yaşadıklarımı anlatsam ağzınız açık kalır. Siz yaşamayın inşallah kötü bir durum
Senden özenip ev düzmesi ahhahaErzurumlu kaynana dünyanın en korkunç kaynanasıdır. Hele gençse vuuuubenimki benim nişanlılığımı evliliğimi burnumdan getirdi. Sürekli benimle yarıştı ben ne alsam kıskandı. Benle beraber kendine sıfır ev düzdü. Bize para yok şunu alamayız bunu alamayız deyip deyip kendine eşya aldı. Daha hala beni kıskanır düşün geçen bize geldi salonumun fotoğrafını çekmiş tesadüfen telefonunda gördüm gördüğümü anlayınca AA boş salonu kim çekmiş diye geçiştirmeye çalıştı felaket kurnazdır. Karda yürüyüp izini belli etmezler. Ben de zaten hamileyim daha uzatmadım. Ama hala aklımda o fotoğrafı neden çekti acaba diye belki kendi de aynılarını almak indir belki de birilerine göstermek içindir aman ben doktoralı bir eğitimciyim ama onun zekasıyla kurnazlığıyla yarışamam aklım onun oyunlarını almaz o yüzden saldım ben de herkes kendine yapar ne diyim… düştük bi kere Erzurumlulara
Sağ ol çok güzel l açıklamışsın. Bi duraksadım hayatı sorguladım yapabilir miyim diyeBu konuda ben konuşabilirim sanırım çünkü mahallemiz erzurumlu kaynıyor ve benim çocukluk arkadaşlarım erzurumlu 20 yıllık dostluklarım var :) birincisi tavsiyem şu asla ama asla hiç kimseye güvenip sırrınızı vermeyin. Bu konuda ısrarla uyarayım çok mazlum görüneni bile çok kurnaz. İkincisi bulaştırmayın işinize kim olursa olsun annenizi getirmeyin karşı tarafada yok deyin bence mantıklı olan veya dişli olun lafınızı esirgemeyin. Tabi bunu derken git laf sok değil kendini ezdirmeyeceğini belli et anlamında. Üçüncüsü sürekli birbirlerine giderler bu konuda dikkatli olun akrabalık ilişkileri çok saçma birbirinin evini temizleyip sonra kanlı bıcaklı oluyorlar. Dördüncüsü kendi çocukları yapar eder ama siz yaparsanız yedi düvele duyururlar. Sırrınızı vermeyin derken bunu demek istedim. Sakın gün gelir olayı başınıza kalkarlar. Evinizde tartışsanız bile dışarı vermeyin ve eşinizede dikkat edin oda erzurumlu benim yakın ark abisi düğün arifesi kızın herdediğini annesine yetiştirmişti sizin eşinizede olabilir böyle. Beşincisi çıkarı olmadığı sürece size yardım etmezler muhlaka çıkar vardır o zaman olmasa bile ileriye dönük olarak vardır. Altıncısı benim samimi olduğum iki arkadaşım var onlar çok iyi ama ailelerini onlardan biliyorum çevresini falan çok birlik görünüp hiçde birlik değiller kıskançlık çok yüksektir onun gelini benim gelinim olaylarını olabilir, başkalarının yanında dikkatli olun kaynananıza karşı evliliğinize kadar bulaşmak isterler söz dedikodu bitmez. Tabi bunlar ihtimal benim gözlemim iyi huyları da yok değil. İyi insanı var arkadaşımın babası buna örnektir çok severim ve sayarım. Ama yinede iyice gözlemlemeden ne evinizi yuvanızı ne de ailenizi anlatmayın. Bolşans dileriiiim
Evleneceğim adam erzurumlu. Kendisi gayet anlayışlı kültürlü. Annesi de çok iyi kadın aile olarak iyiler. Ancak annesi çeyiz alışverişinde çok fazla müdahalede bulunuyor. Onu seviyorum ama biraz fazla abarttı ne yapmalıyım?
Ya bir de tatlı dilli. Erzurum şivesiyle konuşuyor. Kızamıyorum dabir erzurumlu olarak çok güldüm bu mesajınıza erzurumlularda çeyiz alışverişi çok fazla yaygındır ve bazen abartılınır . Çok müdahalede bulunuyorsa huyuna gidin kayınvalidenizin aldıgınız birşeylere cok karışıyorsa , annecigim buda cok güzel ama pek tercih etmiyorum diyin veya herşeyi sineye atmanız gerekiyor cünkü nilanlılık zamanlarında bu tür tartışmalar yuva yıkıyor . Mühim olan huylara gitmek sabretmek ve kırmadan açıklamak
Ya bir de tatlı dilli. Erzurum şivesiyle konuşuyor. Kızamıyorum dagecelik bakarken erzurum şivesiyle "aaa bu daşlııııı diye yüksek sesle söyledi
Şimdii benimki aşırı cimri ordan soğudum zaten. Nişan düğün alışverișinde 1 liranın hesabını yaptı. Eşyaları biz aldığımız halde kendi almış gibi söyledi. Aşırı yalan var kadında bir de öyle böyle değil. Üst katımda oturuyor daha 1 aylık evliyken ortalığı karıştırdı bende konuşmadım ilişkimi kestim. Eşim için 2 kere barıştım ama yok olmuyor. Kaç kere evime gelip olay çıkardı falan. Çok uzun bizim meseleNeler yaşadın spoiler versen
Yok artık daha neler. benim eşimde Erzurumlu ve bende erzurum kokenliyim. Soylediklerinizin çoğu yanlış.dogru olanlar.akrabalik ilişkileri çok güçlü gidip kalmalı yatılı yani bu doğru. Onun gelini böyle diye kıyas yaparlar evet.yok sırrını verme yok güvenme yok kanli bıçaklı bunlarr doğru değil. Asla katılmıyorumBu konuda ben konuşabilirim sanırım çünkü mahallemiz erzurumlu kaynıyor ve benim çocukluk arkadaşlarım erzurumlu 20 yıllık dostluklarım var :) birincisi tavsiyem şu asla ama asla hiç kimseye güvenip sırrınızı vermeyin. Bu konuda ısrarla uyarayım çok mazlum görüneni bile çok kurnaz. İkincisi bulaştırmayın işinize kim olursa olsun annenizi getirmeyin karşı tarafada yok deyin bence mantıklı olan veya dişli olun lafınızı esirgemeyin. Tabi bunu derken git laf sok değil kendini ezdirmeyeceğini belli et anlamında. Üçüncüsü sürekli birbirlerine giderler bu konuda dikkatli olun akrabalık ilişkileri çok saçma birbirinin evini temizleyip sonra kanlı bıcaklı oluyorlar. Dördüncüsü kendi çocukları yapar eder ama siz yaparsanız yedi düvele duyururlar. Sırrınızı vermeyin derken bunu demek istedim. Sakın gün gelir olayı başınıza kalkarlar. Evinizde tartışsanız bile dışarı vermeyin ve eşinizede dikkat edin oda erzurumlu benim yakın ark abisi düğün arifesi kızın herdediğini annesine yetiştirmişti sizin eşinizede olabilir böyle. Beşincisi çıkarı olmadığı sürece size yardım etmezler muhlaka çıkar vardır o zaman olmasa bile ileriye dönük olarak vardır. Altıncısı benim samimi olduğum iki arkadaşım var onlar çok iyi ama ailelerini onlardan biliyorum çevresini falan çok birlik görünüp hiçde birlik değiller kıskançlık çok yüksektir onun gelini benim gelinim olaylarını olabilir, başkalarının yanında dikkatli olun kaynananıza karşı evliliğinize kadar bulaşmak isterler söz dedikodu bitmez. Tabi bunlar ihtimal benim gözlemim iyi huyları da yok değil. İyi insanı var arkadaşımın babası buna örnektir çok severim ve sayarım. Ama yinede iyice gözlemlemeden ne evinizi yuvanızı ne de ailenizi anlatmayın. Bolşans dileriiiim
Eve gelip olay çıkarmak nedir ya kendi oğlunu da üzüyor halbuki. Gel adabınca ye yemeğini iç kahveni git. Bu uyuzluk niyeŞimdii benimki aşırı cimri ordan soğudum zaten. Nişan düğün alışverișinde 1 liranın hesabını yaptı. Eşyaları biz aldığımız halde kendi almış gibi söyledi. Aşırı yalan var kadında bir de öyle böyle değil. Üst katımda oturuyor daha 1 aylık evliyken ortalığı karıştırdı bende konuşmadım ilişkimi kestim. Eşim için 2 kere barıştım ama yok olmuyor. Kaç kere evime gelip olay çıkardı falan. Çok uzun bizim mesele
Sağ olun inşallahşiveler komiktır :) ama coğu erzurumlular misafir perverler candanlar gelinlerini cok severler sen olumsuz mesajları bence cok okuma kafana takma evleneceksin mutlu huzurlu bir yuva için annesini bagrına bas hatta gerekiyorsa güzel süprizler yap tatlı dilli ol ozaman huy huya gider ve herşey yoluna girer inşallah
Ben sırf eşim için sustum ama sonuncuda patladım. Ondan beri sesi yok. Ama geri dönüşü de yok. Yüzünü görmeye, sesini duymaya bile tahammülüm yok o derece nefret ediyorumEve gelip olay çıkarmak nedir ya kendi oğlunu da üzüyor halbuki. Gel adabınca ye yemeğini iç kahveni git. Bu uyuzluk niye
Azarı yiyince küslük çıkarınca rahatlamıştır belkiBen sırf eşim için sustum ama sonuncuda patladım. Ondan beri sesi yok. Ama geri dönüşü de yok. Yüzünü görmeye, sesini duymaya bile tahammülüm yok o derece nefret ediyorum
Haber başlığı gibi mübarekEvleneceğim adam erzurumlu. Kendisi gayet anlayışlı kültürlü. Annesi de çok iyi kadın aile olarak iyiler. Ancak annesi çeyiz alışverişinde çok fazla müdahalede bulunuyor. Onu seviyorum ama biraz fazla abarttı ne yapmalıyım?
Yine altlı üstlü musunuz ? Bu durumu bende yaşadım eşyaları biz ödediğimiz halde millete ben aldım demişti ki ,bide kız erkek çeyiz ayrımı vardır . Kendiminki dahil onlarınkini bile ben kendi paramla yaptım ama öncesinde misafirlerini kendi evime davet ettirip bunları ben aldım demsiti kendilerine düşeni ancak sonradan bir kuruş odemegini kapıya mal sahibi gelene dek bilmiyordum ki ,ben ödedim .Ben sırf eşim için sustum ama sonuncuda patladım. Ondan beri sesi yok. Ama geri dönüşü de yok. Yüzünü görmeye, sesini duymaya bile tahammülüm yok o derece nefret ediyorum
Kadın karşılık bekliyormuş rahatladı demek kiAzarı yiyince küslük çıkarınca rahatlamıştır belki
Benim kayınvalidem trabzonlu :) vede oglunu cok kıskanıyor ben mesela bunu sezdim ve asla hiç sesimi çıkarmadım, ve evime her geldiklerinde bunu neden aldın neden masraf yaptınız veya şunu bunu yemeyin cok saklıksız gibi şeyler söylüyor içimden sabrediyorum cünkü biliyorum 1-2 saat sonra evine gidecek :)) içime atıyorum .. aynı apartmanda komşu olmamı istemişlerdi ama babam kabul etmedi , cünkü kayınvalidemler ile aynı binada otursaydım cok iyi biliyorum ki asla düzen olmayacaktı ... dikkat etmen gereken husus ne kendi annene yakın otur nede kayınvalidenlere . Eşler arasında problemler çıkıyor sonrasında . Evlenmeden önce bunları konuşunSağ olun inşallah
Maalesef üstümde halaa. Ev alıp çıkacaktık bu sene fiyatlar uçtu. Kiraya çıkmayı düşünüyorum bakıyorum ama bulamadım istediğim gibi.Yine altlı üstlü musunuz ? Bu durumu bende yaşadım eşyaları biz ödediğimiz halde millete ben aldım demişti ki ,bide kız erkek çeyiz ayrımı vardır . Kendiminki dahil onlarınkini bile ben kendi paramla yaptım ama öncesinde misafirlerini kendi evime davet ettirip bunları ben aldım demsiti kendilerine düşeni ancak sonradan bir kuruş odemegini kapıya mal sahibi gelene dek bilmiyordum ki ,ben ödedim .