- 19 Ağustos 2017
- 6.478
- 39.438
- 548
- 33
Merhabalar ilk defa yarışıyorum. Acemiliğimi mazur görün lütfen. Ben çok severek yediğim bir tarif yaptım sizlere.Yöresel çorbaların hepsi birbirinden lezzetli, kıyas etmek bile imkansız ama bizim nasibimize de bu çorbayı yapmak düştü.
Malzemeler:
2 adet yemeklik doğranmış soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
1 su bardağı erişte
1 su bardağı haşlanmış nohut
Sıcak su ve tuz
(Ben tariften bağımsız olarak bir miktar kemik suyu da ekledim)
Köfte için;
300 gr dana kıyma
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
Biraz un
Terbiyesi için;
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 yumurta
Püf nokta: Eğer sıcak servis yapacaksanız ki -ben kemik suyu koydum mecburum- bu şekilde, soğuk servis yapacaksanız sadece ayranla terbiye ediniz.
Yapılışı:
Evvela köftemizi yapıyoruz.Kıymaya tuz, karabiber, pulbiber koyup yoğuruyoruz. Nohut büyüklüğünde (ben o kadar küçük yapmayı beceremedim) yuvarlayıp ve 2 çorba kaşığı un serpilmiş tepsiye diziyoruz.Buzluğa atıp şokluyoruz.
Soğanları sıvı yağ ve tereyağda hafifçe pembeleştiriyoruz.
Salça koyup birkaç kez karıştırıyoruz.
Haşlanmış nohutumuzu ilave ediyoruz.
Üzerine sıcak su katıyoruz. Karışıma erişte ve köfteleri koyup biraz karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.
Sarımsaklı yoğurdu yumurta ile pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz. Çorbadan 1 kaşık alıp yoğurta ilave ediyoruz ki kesmesin. Çorbaya azar azar ekliyoruz. Devamlı yavaş bir şekilde karıştırıyoruz. 5 dakika sonra ocağı kapatıyoruz.
Üzerine nane yakıp gezdiriyoruz.
Afiyet olsun :)
Malzemeler:
2 adet yemeklik doğranmış soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
1 su bardağı erişte
1 su bardağı haşlanmış nohut
Sıcak su ve tuz
(Ben tariften bağımsız olarak bir miktar kemik suyu da ekledim)
Köfte için;
300 gr dana kıyma
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
Biraz un
Terbiyesi için;
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 yumurta
Püf nokta: Eğer sıcak servis yapacaksanız ki -ben kemik suyu koydum mecburum- bu şekilde, soğuk servis yapacaksanız sadece ayranla terbiye ediniz.
Yapılışı:
Evvela köftemizi yapıyoruz.Kıymaya tuz, karabiber, pulbiber koyup yoğuruyoruz. Nohut büyüklüğünde (ben o kadar küçük yapmayı beceremedim) yuvarlayıp ve 2 çorba kaşığı un serpilmiş tepsiye diziyoruz.Buzluğa atıp şokluyoruz.
Soğanları sıvı yağ ve tereyağda hafifçe pembeleştiriyoruz.
Salça koyup birkaç kez karıştırıyoruz.
Haşlanmış nohutumuzu ilave ediyoruz.
Üzerine sıcak su katıyoruz. Karışıma erişte ve köfteleri koyup biraz karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.
Sarımsaklı yoğurdu yumurta ile pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz. Çorbadan 1 kaşık alıp yoğurta ilave ediyoruz ki kesmesin. Çorbaya azar azar ekliyoruz. Devamlı yavaş bir şekilde karıştırıyoruz. 5 dakika sonra ocağı kapatıyoruz.
Üzerine nane yakıp gezdiriyoruz.
Afiyet olsun :)