• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ertesi gün hapı kullanan ve yan etkilerini yaşayanlar anlatabilir mi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Nesrinns

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2019
36
5
1
36
Ertesi gün hapı sizde nasıl etkiler bıraktı ne kadar sürdü ayrıntılı bilgi verebilir misiniz

Ertesi gün hapı sizde nasıl etkiler bıraktı ne kadar sürdü ayrıntılı bilgi verebilir misiniz
Canım selam, ertesi gün hapı kullanımı sonrası lekelenme ve geçici adet gecikmesi gibi yan etkiler görülebilir. Adet döneminin de 7 güne kadar gecikmesi normal ama 7 günü geçiyorsa veya normalden hafif ya da yoğunsa gebelik testi yaptırmak iyi olur.
Bir de ertesi gün haplarının içindeki etken maddelerine göre koruma oranı da değişiyor. Almadan önce mutlaka eczacına danış bu konuda.

Çok yararlı hap değil ayrıca da güvenli bile değil, genelde ayda 1 kez öneriliyor çünkü hormonları dengesizleştirebiliyor.
Ara kanama yapıyor, regl geçikmesi yapıyor

Ben 29 ekimde kullandım adetim geciktirmek ıcın ve 2 kasımda 1 gun sürdü adetim normal regl günümü tam 9 gün geçmişti ve pazar gunu regl oldum basta fazla ümitlenmek istemesem de hamılemıyım dıe dusundum ama regl oldum.. Ve nrmaldede sancılı adet zamanım olur ama bu sefer hapdan dolayı hormon degerlerımı oynadığım ıcın cok daha sancılı bir regl geçiriyorum

Regl bitmişti 1 gün sonra ertesi gün kullandım 2 gün sonra tekrar regl oldum bugün 5. Gün şiddetli ağrım var kasıklarım ve karnım şiş kan testi yaptım negatif çıktı ama hala kanamam ve agrım var korkuyorum yardımcı olurmusunuz

Back