- 15 Aralık 2016
- 4.036
- 10.442
- 208
- Konu Sahibi Amazing family
-
Okurken yoruldum valla yapabildiklerimi yapıcam canım çok sağ ol bu liste fazlasıyla işime yarar :)*Oncelikle perdeyi,tulu,varsa masa ortusunu alip yikanmasi icin makineye atiyoruz
*Haliyi supurup ya da silkeleyip yikanmasi icin kaldiriyoruz
*Ortaligi topluyoruz ayak altinda,tezgah ustunde size mane olacak hic bir seyin olmamasi gerek
*Tavani supurgeyle supuruyoruz bunlar orumcek agi icin
*Sirayla tavani,avizeyi,pencereleri,duvarlari siliyoruz
*Ardindan buzdolabinin icini temizlemeye basliyoruz copleri torbaya atiyoruz,cikan bulasiklari ister yikanmasi icin bir kenara koyun ya da makineniz varsa makineye dizin(tezgahin ustune koymayin)
*Simdi sira geldi dolaplara once ust dolaplari,ardindan tezgahi sonra da alt dolaplari icli disli temizliyoruz
*Dolaplari temizlerken tozlanmis ya da kullanmadigimiz tabak canaklari da makineye diziyoruz
*Fayanslari ovuyoruz
*Davlumbazi siliyoruz
*Tezgahin ustunde olan kucuk ev aletlerini,ocagi,lavaboyu da bi guzel temizliyoruz
*Masa ve sandalyeleri de siliyoruz
*Ekmek sepetini temizliyoruz
*Sebzeligi temizliyoruz
*Firini temizliyoruz
*Copleri toplayip atiyoruz cop kovalarini camasir suyuyla yikiyoruz
*Supurge aciyoruz
*Beyaz esyalari siliyoruz
*Bulasik makinesini calistiriyoruz
*Yerleri dip kose siliyoruz
*Kapiyi siliyoruz
*En son tulu de takip mutfaktan cikiyoruz
Bu benim bahar temizligi listem
Bu sekilde listeler halinde her oda icin actigim konularim var kkda
Bu arada temizlik topigimiz de var isterseniz buyurun
Kolay gelsin canım bende kuru bakliyat baharatlık bölümünü ancak bitirdim sağ olsun küçük oğlum uyandı onun altını değiştir karnını doyur ancak bu kadar yapabildim şimdilik tabi :)
Selam kızlar
Bu da dert mi demeyin cidden bana dert oldu bu konu
Yarın ne zamandır ertelediğim mutfak temizliğimi yapmaya karar verdim(Tabi erken kalkabilirsem)
Daha önce de bir çok kez yaparım diye yatıp sabah geç kalkınca çocuklar evin rutin işleri derken hep ertelemiştim.
Gelin görün ki erteledikçe işler dağ gibi büyüdü. Bir dolabım karman çorman abur cubur,pasta malzemeleriyle doldu taştı! Bir dolapta çocuğumun maması toz halinde dökülmüş silinmeyi bekliyor! Buzdolabım çok kötü olmasa da bir elden geçse fena olmaz!
Küçük oğlum bu ara çok yordu bende onunla ilgilenip işleri yüzeysel yaptım ondan böyle diyerek içimi rahatlatsam da biraz elimde telefon tembellik de yapmadım değil hani :)
Eveeeet şimdi kadınlar kulübünün çalışkan temizlik sever hanımları tam şu an desteğinize ihtiyacım var.
Mutfak temizliği hakkında bilgilerinizi rica ediyorum.
Unutmayın ufacık bir bilgi hayat kurtarır
Sevgiyle kalın
Yok okumuyor, okumaz daha doğrusu.eşiniz k.k daki yazdıklarımızı okumuyordur umarım sadece sizi değil toptan hepimizi deli ilan eder de.okutmayın sizzzz amanınnn
Estagfurullah canimMasallah
Ben sizi ara ara okuyup gaza gelirdim eskiden
Dehset biseysin sen :)
Mutfakda cilit bang mutfak kullanirim miss gibi temizliyor.dolaplara pencereye ocaga davlumbaza firina mikrodalgaya fayansa hepsine yetisiyorOkurken yoruldum valla yapabildiklerimi yapıcam canım çok sağ ol bu liste fazlasıyla işime yarar :)
Bir de kullandığın deterjanları yazarsan çok makbule geçer
Cilitbang yağı çözmüyor sanki güldalı beğeniyorum ben. Ama dolaplara güldal sıkmıyorum matlaştırıyor hemen cifin mutfağını kullanıyorum onada. Dolaplarım yağda olmuyor allah var ocak yanına dolap koymamışlar ondan yetiyor.Estagfurullah canimüçüzlerden sonra pek dehsetlik bi sey kalmadi
Mutfakda cilit bang mutfak kullanirim miss gibi temizliyor.dolaplara pencereye ocaga davlumbaza firina mikrodalgaya fayansa hepsine yetisiyor
Çocuklarınız varmış 1 günde bitirmeye çalışmayın bence. Günlük evin rutin işlerinden arta kalan zamanlarda 2 dolap boşaltın silin düzenleyin. Ben uzun zamandır bu şekilde yapıyorum.Selam kızlar
Bu da dert mi demeyin cidden bana dert oldu bu konu
Yarın ne zamandır ertelediğim mutfak temizliğimi yapmaya karar verdim(Tabi erken kalkabilirsem)
Daha önce de bir çok kez yaparım diye yatıp sabah geç kalkınca çocuklar evin rutin işleri derken hep ertelemiştim.
Gelin görün ki erteledikçe işler dağ gibi büyüdü. Bir dolabım karman çorman abur cubur,pasta malzemeleriyle doldu taştı! Bir dolapta çocuğumun maması toz halinde dökülmüş silinmeyi bekliyor! Buzdolabım çok kötü olmasa da bir elden geçse fena olmaz!
Küçük oğlum bu ara çok yordu bende onunla ilgilenip işleri yüzeysel yaptım ondan böyle diyerek içimi rahatlatsam da biraz elimde telefon tembellik de yapmadım değil hani :)
Eveeeet şimdi kadınlar kulübünün çalışkan temizlik sever hanımları tam şu an desteğinize ihtiyacım var.
Mutfak temizliği hakkında bilgilerinizi rica ediyorum.
Unutmayın ufacık bir bilgi hayat kurtarır
Sevgiyle kalın
Valla ben memnunum canimCilitbang yağı çözmüyor sanki güldalı beğeniyorum ben. Ama dolaplara güldal sıkmıyorum matlaştırıyor hemen cifin mutfağını kullanıyorum onada. Dolaplarım yağda olmuyor allah var ocak yanına dolap koymamışlar ondan yetiyor.
Bim yok mu oradaValla ben memnunum canim
Bi tek mikrodalgada coktan kalma yag varsa 1 bardak su koyup 30 saniye falan donduruyorum.o yumusatinca kirleri cilit bang sıkıp siliyorum
Guldal bizim burda yok olsa onu da denerdim:)
Ben Azerbaycanda yasiyorum canimBim yok mu orada
Okurken bile yoruldum yapması zor geldiEn doğrusunu yapiyosunuz ben hergun ev silip süpürüyorum her hafta çarşambada dolap içleri dışları hali koltuk cam kapı halıların altı derken 2 haftada 1 de mopla duvar siliyorum psikopat gibive kiradayım
Okurken bile yoruldum yapması zor geldi[/QUOTE
Bugünkü maratonda başlayacak kalkmaya üşendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?