Ertelemek fayda değil :/ Mutfak !

Mutfak temizlemeye üşenirken kullanılmamış tabakları yıkamak çok lüks geldi bana :KK70:
Ama makine yıkıyor ki,o arada dolabın içini dışını silip yıkanmayanları düzenliyorsunuz,benim dolabım üstler 7 metreye yakın,çok sürmüyor yine de

Ama makine yıkıyor ki,o arada dolabın içini dışını silip yıkanmayanları düzenliyorsunuz,benim dolabım üstler 7 metreye yakın,çok sürmüyor yine de
Her makine kapağının açma sesi duyup depar atarak gelen bir oğlum var. Ben makinayı doldururken o boşaltıyor. Temizlik yaparken mutlaka o bezleri bulup yüzünü gözünü siliyor. Yer silerken kova banyoda duruyor odaya git gel yapıyorum ( çok yorucu). Kovayı yanıma alsam o su ya dökülür ya içilir.Üst katlara çıktığımda bağırarak beni al diyor. Ben iş yaparken asla kimseye gitmiyor illa yanımda olacak. O yüzden lüks geldi bana :kızgın::ruh::temizlik:

Son 6 aydır:KK45:
Bazı tepsilerim,borcamlarım,hediyelik cam eşyalarım,mantı merdanem,beğenip aldığım kahve kavanozlarımo_O
Niye atıyorduk peki,akmaz kokmaz bayatlamaz,dolaptan düşmezo_O

6 ay derken örnek bir zaman dilimi olsun diye söyledim.

Asıl mantık ihtiyacımız olmayan, fazlalık olan şeylerden kurtulmak. Bu bir tercih meselesi tabi ki.

Ben uzun süre kullanmadığım ve kullanmayacağımı düşündüğüm şeyleri elimde tutmayı sevmiyorum. Dursun bir gün lazım olur düşüncesiyle saklamıyorum.

Yani bir takım kahve fincan takımım varsa ikincisine gerek duymuyorum. He bir şekilde ikinciyi almışsam elimdekini mutlaka elden çıkarıyorum.

Benden daha çok ihtiyacı olan biri varsa etrafımda onunla paylaşmayı tercih ediyorum.

Siz saklamayı tercih edebilirsiniz :)

Asıl mantık ihtiyacımız olmayan, fazlalık olan şeylerden kurtulmak. Bu bir tercih meselesi tabi ki.

Ben uzun süre kullanmadığım ve kullanmayacağımı düşündüğüm şeyleri elimde tutmayı sevmiyorum. Dursun bir gün lazım olur düşüncesiyle saklamıyorum.

Yani bir takım kahve fincan takımım varsa ikincisine gerek duymuyorum. He bir şekilde ikinciyi almışsam elimdekini mutlaka elden çıkarıyorum.

Benden daha çok ihtiyacı olan biri varsa etrafımda onunla paylaşmayı tercih ediyorum.

Hele bir de kiracıysanız fazladan bir bardagım bile olmasın diyosunuz
9yıllık evlilikte 5.evimde oturuyorum
Atma hastalıgı olustu nerdeyse bende:)

Ben işleri günlere bölerek kolaylaştırıyorum. Buzdolabı temizliği benim için bir günlük bir iştir mesela, düzenlemekten bahsetmiyorum tabi, eğer dip köşe deterjanla silinecek, çekmeceler, raflar çıkarılıp yıkanacaksa.

Ben bir gün önceden dolap içi bezlerini çıkarır, kurutur, ütüler hazır ederim.

buzdolabı ve dolap içleri için bir gün ayırırım. En başta yemeği yapar, koyar, sonra bismillah deyip başlarım. Mümkünse yemeği iki günlük yaparım.

İkinci gün de Aygaz, bulaşık makinesi, perde, cam, duvar, makine arkalarını yaparım.

Yok ben işi baştan çözümlüyorum aslında:)
Evime ve mutfağıma gereksiz hiç ama hiç bir şey almıyorum,çaykaşığı bile.
Alınmışlarım da bana uzun yıllar gidecek şekilde kullanıyorum.Mutfak eşyaları çok albenili,saatlerce gezip bakabilirim,beğendiğim birşey de elimde gezer:)
Fakat sonra derim ki içimden,çok güzelsin fakat evimde ki de çok güzel ve yeterli,ve bırakır çıkarım.
Fincan takımım 5 yıllık ve önceki eksilince çok severek almıştım,severekte kullanıyorum,yoksa alıma doyum olmaz:)

Her makine kapağının açma sesi duyup depar atarak gelen bir oğlum var. Ben makinayı doldururken o boşaltıyor. Temizlik yaparken mutlaka o bezleri bulup yüzünü gözünü siliyor. Yer silerken kova banyoda duruyor odaya git gel yapıyorum ( çok yorucu). Kovayı yanıma alsam o su ya dökülür ya içilir.Üst katlara çıktığımda bağırarak beni al diyor. Ben iş yaparken asla kimseye gitmiyor illa yanımda olacak. O yüzden lüks geldi bana :kızgın::ruh::temizlik:
Ahhahhaaa çok tatlıı:-)
Uyudukça parça parça yapılcak o zanan:(

Mutfak diyince en sevmediğim konu dolapların yağlanması , hemen bir yağcoz alıp dolaplardan başlayın derim.. sonra tezgah çamaşır suyu ile yıkanmalı. Buzdolabını da karbonatlı su ile silip düzenlerseniz büyük kısmı hallolur

*Oncelikle perdeyi,tulu,varsa masa ortusunu alip yikanmasi icin makineye atiyoruz
*Haliyi supurup ya da silkeleyip yikanmasi icin kaldiriyoruz
*Ortaligi topluyoruz ayak altinda,tezgah ustunde size mane olacak hic bir seyin olmamasi gerek
*Tavani supurgeyle supuruyoruz bunlar orumcek agi icin
*Sirayla tavani,avizeyi,pencereleri,duvarlari siliyoruz
*Ardindan buzdolabinin icini temizlemeye basliyoruz copleri torbaya atiyoruz,cikan bulasiklari ister yikanmasi icin bir kenara koyun ya da makineniz varsa makineye dizin(tezgahin ustune koymayin)
*Simdi sira geldi dolaplara once ust dolaplari,ardindan tezgahi sonra da alt dolaplari icli disli temizliyoruz
*Dolaplari temizlerken tozlanmis ya da kullanmadigimiz tabak canaklari da makineye diziyoruz
*Fayanslari ovuyoruz
*Davlumbazi siliyoruz
*Tezgahin ustunde olan kucuk ev aletlerini,ocagi,lavaboyu da bi guzel temizliyoruz
*Masa ve sandalyeleri de siliyoruz
*Ekmek sepetini temizliyoruz
*Sebzeligi temizliyoruz
*Firini temizliyoruz
*Copleri toplayip atiyoruz cop kovalarini camasir suyuyla yikiyoruz
*Supurge aciyoruz
*Beyaz esyalari siliyoruz
*Bulasik makinesini calistiriyoruz
*Yerleri dip kose siliyoruz
*Kapiyi siliyoruz
*En son tulu de takip mutfaktan cikiyoruz

Bu benim bahar temizligi listem:KK56:
Bu sekilde listeler halinde her oda icin actigim konularim var kkda
Bu arada temizlik topigimiz de var isterseniz buyurun:KK56:

ben böyle birikmiş temizlik işlerine tek seferde girişmeyi kendim için saçma buluyorum neden derseniz hem çok yoruluyorum tek seferde yapmaya kalkarsam bikaç gün başka şey yapamıyorum ve üzerine de bir daha temizlik vakti gelince o eski temizliği hatırlıyorum ne kadar zor olduğunu ve yine yapasım gelmiyor.

benim taktiğim kilo vermek gibi. yediğinden fazlasını yak. mevzusu gibi. her gün dağıttığımdan fazlasını toparlayıp temizliyorum. ama çok az. yani mesela o günün dağınıklığını toparlamak 5 dk sürecekse ben 5.5 dk toparlıyorum. cidden bu kadar az. 3 parça şeyi daha toparlıyorum mesela. bu kadar. bunu da alışkanlık ediyorum. böyle 2 hafta sonra falan bi bakıyorum hiçbir şey kalmamış geriye. bi toz alma bi gün ertesi gün yer süpürme ertesi gün yer silme hop bitti. hem de yorulmadan.

valla canım kıymetli napam ;)

mutfak için de önereceğim öyle olurdu. önce en az kullandığınız dolapların içinden başlayın mesela. her gün 1 dolap olabilir. içini silin tabak çanak makineye atın dışını silin ve kapatın. böyle böyle atıyorum 2 haftada tüm dolapları bitirirsiniz üstelik günde 15 dk ayırarak max. sonra bangoyu tamamen silersiniz ve yerleri biter.

kendinizi gebertmenin alemi yok diye düşünüyorum

Selam kızlar
Bu da dert mi demeyin cidden bana dert oldu bu konu
Yarın ne zamandır ertelediğim mutfak temizliğimi yapmaya karar verdim(Tabi erken kalkabilirsem)
Daha önce de bir çok kez yaparım diye yatıp sabah geç kalkınca çocuklar evin rutin işleri derken hep ertelemiştim.
Gelin görün ki erteledikçe işler dağ gibi büyüdü. Bir dolabım karman çorman abur cubur,pasta malzemeleriyle doldu taştı! Bir dolapta çocuğumun maması toz halinde dökülmüş silinmeyi bekliyor! Buzdolabım çok kötü olmasa da bir elden geçse fena olmaz!

Küçük oğlum bu ara çok yordu bende onunla ilgilenip işleri yüzeysel yaptım ondan böyle diyerek içimi rahatlatsam da biraz elimde telefon tembellik de yapmadım değil hani :)

Eveeeet şimdi kadınlar kulübünün çalışkan temizlik sever hanımları tam şu an desteğinize ihtiyacım var.

Mutfak temizliği hakkında bilgilerinizi rica ediyorum.
Unutmayın ufacık bir bilgi hayat kurtarır :KK66:
Sevgiyle kalın :KK36:
Önce buzdolabının icini bosalt karbonatla sil geri duzenlice yerleştir posetteki şeyleri saklama kaplarina koy yemekleri daha küçük tencerelere tavalara vs boşalt sebzelik meyvelik bölümünü düzelt. Sonra günlük kullandığın tüm çatal kaşık bıçakları bardakları tencereleri vs vs hepsini makineye diz yikansin dolapların içini boşalt kendine özel bi pasta malzemesi kutusu oluştur ben yoğurt helkesini kullanıyorum:)) hepsini oraya diz günlük kullanmadigin tüm herşeyi üst raflarına düzenli bi şekilde diz günlüklerini ulaşabileceğin yerlere koy. Sirke ve genel temizleyici dolapların içlerini temizle geri yerleştir baharatliklarnin vs içini boşalt makineye diz kuruyunca tekrar doldur . Bütün herşey bitince camını kapını sil sonra yerini süpür en son siler bitirirsin oy yoruldum :D

ben böyle birikmiş temizlik işlerine tek seferde girişmeyi kendim için saçma buluyorum neden derseniz hem çok yoruluyorum tek seferde yapmaya kalkarsam bikaç gün başka şey yapamıyorum ve üzerine de bir daha temizlik vakti gelince o eski temizliği hatırlıyorum ne kadar zor olduğunu ve yine yapasım gelmiyor.

benim taktiğim kilo vermek gibi. yediğinden fazlasını yak. mevzusu gibi. her gün dağıttığımdan fazlasını toparlayıp temizliyorum. ama çok az. yani mesela o günün dağınıklığını toparlamak 5 dk sürecekse ben 5.5 dk toparlıyorum. cidden bu kadar az. 3 parça şeyi daha toparlıyorum mesela. bu kadar. bunu da alışkanlık ediyorum. böyle 2 hafta sonra falan bi bakıyorum hiçbir şey kalmamış geriye. bi toz alma bi gün ertesi gün yer süpürme ertesi gün yer silme hop bitti. hem de yorulmadan.

valla canım kıymetli napam :KK66:
En doğrusunu yapiyosunuz ben hergun ev silip süpürüyorum her hafta çarşambada dolap içleri dışları hali koltuk cam kapı halıların altı derken 2 haftada 1 de mopla duvar siliyorum psikopat gibi :P ve kiradayım :D

Ben de geçtiğimiz haftasonu giriştim eve. Kanlı ay tutulması enerji patlaması yarattı bende galiba :)
Hep temizlikçi çağıracağım diye erteliyordum ama artık çok batmaya başlamıştı gözüme.
Gündüz de çok yorulmuştum ama mutfağa akşam girebildim yine de. Tabi eşim de yardım etti öteki işlere. Yoksa 1 günde bitmezdi..

3 saatimi aldı tek mutfak. Bir daha ne zaman yaparım bilmem. Ama şu an rahatım.

Dolap dolap yapın. Yerleştirip diğer kısımlara geçin.
Atılacak varsa hiç düşünmeyin atın. Ben 2 büyük teflon tencere attım ıvız zıvırla beraber. Resmen dolap bekliyorlardı..

Mutfaktan bildiriyorum. :KK76: dün tavanları sildim üst katta oturduğumdan tavan rutubetli sildim. Üst dolaplar iç dış boşaldı silindi yerleştirirdi. Bu günde inşallah buz dolabı bulaşık makinası çekilip arkası silinecek. Cam silinecek

*Oncelikle perdeyi,tulu,varsa masa ortusunu alip yikanmasi icin makineye atiyoruz
*Haliyi supurup ya da silkeleyip yikanmasi icin kaldiriyoruz
*Ortaligi topluyoruz ayak altinda,tezgah ustunde size mane olacak hic bir seyin olmamasi gerek
*Tavani supurgeyle supuruyoruz bunlar orumcek agi icin
*Sirayla tavani,avizeyi,pencereleri,duvarlari siliyoruz
*Ardindan buzdolabinin icini temizlemeye basliyoruz copleri torbaya atiyoruz,cikan bulasiklari ister yikanmasi icin bir kenara koyun ya da makineniz varsa makineye dizin(tezgahin ustune koymayin)
*Simdi sira geldi dolaplara once ust dolaplari,ardindan tezgahi sonra da alt dolaplari icli disli temizliyoruz
*Dolaplari temizlerken tozlanmis ya da kullanmadigimiz tabak canaklari da makineye diziyoruz
*Fayanslari ovuyoruz
*Davlumbazi siliyoruz
*Tezgahin ustunde olan kucuk ev aletlerini,ocagi,lavaboyu da bi guzel temizliyoruz
*Masa ve sandalyeleri de siliyoruz
*Ekmek sepetini temizliyoruz
*Sebzeligi temizliyoruz
*Firini temizliyoruz
*Copleri toplayip atiyoruz cop kovalarini camasir suyuyla yikiyoruz
*Supurge aciyoruz
*Beyaz esyalari siliyoruz
*Bulasik makinesini calistiriyoruz
*Yerleri dip kose siliyoruz
*Kapiyi siliyoruz
*En son tulu de takip mutfaktan cikiyoruz

Bu benim bahar temizligi listem:KK56:
Bu sekilde listeler halinde her oda icin actigim konularim var kkda
Bu arada temizlik topigimiz de var isterseniz buyurun:KK56:
Masallah
Ben sizi ara ara okuyup gaza gelirdim eskiden
Dehset biseysin sen :)

Mutfaktan bildiriyorum. :KK76: dün tavanları sildim üst katta oturduğumdan tavan rutubetli sildim. Üst dolaplar iç dış boşaldı silindi yerleştirirdi. Bu günde inşallah buz dolabı bulaşık makinası çekilip arkası silinecek. Cam silinecek
Kolay gelsin canım bende kuru bakliyat baharatlık bölümünü ancak bitirdim sağ olsun küçük oğlum uyandı onun altını değiştir karnını doyur ancak bu kadar yapabildim şimdilik tabi :)

Back
X