Ertelemek fayda değil :/ Mutfak !

*Oncelikle perdeyi,tulu,varsa masa ortusunu alip yikanmasi icin makineye atiyoruz
*Haliyi supurup ya da silkeleyip yikanmasi icin kaldiriyoruz
*Ortaligi topluyoruz ayak altinda,tezgah ustunde size mane olacak hic bir seyin olmamasi gerek
*Tavani supurgeyle supuruyoruz bunlar orumcek agi icin
*Sirayla tavani,avizeyi,pencereleri,duvarlari siliyoruz
*Ardindan buzdolabinin icini temizlemeye basliyoruz copleri torbaya atiyoruz,cikan bulasiklari ister yikanmasi icin bir kenara koyun ya da makineniz varsa makineye dizin(tezgahin ustune koymayin)
*Simdi sira geldi dolaplara once ust dolaplari,ardindan tezgahi sonra da alt dolaplari icli disli temizliyoruz
*Dolaplari temizlerken tozlanmis ya da kullanmadigimiz tabak canaklari da makineye diziyoruz
*Fayanslari ovuyoruz
*Davlumbazi siliyoruz
*Tezgahin ustunde olan kucuk ev aletlerini,ocagi,lavaboyu da bi guzel temizliyoruz
*Masa ve sandalyeleri de siliyoruz
*Ekmek sepetini temizliyoruz
*Sebzeligi temizliyoruz
*Firini temizliyoruz
*Copleri toplayip atiyoruz cop kovalarini camasir suyuyla yikiyoruz
*Supurge aciyoruz
*Beyaz esyalari siliyoruz
*Bulasik makinesini calistiriyoruz
*Yerleri dip kose siliyoruz
*Kapiyi siliyoruz
*En son tulu de takip mutfaktan cikiyoruz

Bu benim bahar temizligi listem:KK56:
Bu sekilde listeler halinde her oda icin actigim konularim var kkda
Bu arada temizlik topigimiz de var isterseniz buyurun:KK56:
Okurken yoruldum valla yapabildiklerimi yapıcam canım çok sağ ol bu liste fazlasıyla işime yarar :)
Bir de kullandığın deterjanları yazarsan çok makbule geçer :KK45:

Önce herşeyi çıkarınn ve tarihi geçenleri atın. Kilitli daha iyi olur, buz dolabı poşetleri alın. Açık olan malzemelerinizi tek tek poşetlere koyun.

Sonra bulaşık tabletinin yarısını kesip sıcak suda eritin. Bu suyla ve tertemiz bir bezle eldivenlerinizi takıp güzelce silip kurulayın dolapları. Miss gibi oluyor, sıfır leke.

Tencere temizlemek için tel ve beyaz sabun kullanabilir siniz.

Sonra camları az şampuanlı su ile silin, microfiber bezle kurulayın. En sonda silmeniz gereken avize va her yeri silin, süpürüp yerleri silip çıkın.

Kullanmadıklarınızı atmayı ve ya ihtiyaç sahiplerine vermeyi ihmal etmeyin.

Netten bir dizi ve ya temizlik yapan youtuberları açın sosyal medyayı ve kkyı kapatın :KK70:

Kolay gelsin.

her hafta kendıne bır gun belırle ve her hafta o gün mutfak temzılıiğini yap.o zamn yapılıyor

Kolay gelsin canım bende kuru bakliyat baharatlık bölümünü ancak bitirdim sağ olsun küçük oğlum uyandı onun altını değiştir karnını doyur ancak bu kadar yapabildim şimdilik tabi :)

Kolay gelsin ben daha başliyamadim çocuklar kahvalti yapti anaca. Birazdan başlicam
Küçük çocuk olunca bu isler uzun sürüyor

Selam kızlar
Bu da dert mi demeyin cidden bana dert oldu bu konu
Yarın ne zamandır ertelediğim mutfak temizliğimi yapmaya karar verdim(Tabi erken kalkabilirsem)
Daha önce de bir çok kez yaparım diye yatıp sabah geç kalkınca çocuklar evin rutin işleri derken hep ertelemiştim.
Gelin görün ki erteledikçe işler dağ gibi büyüdü. Bir dolabım karman çorman abur cubur,pasta malzemeleriyle doldu taştı! Bir dolapta çocuğumun maması toz halinde dökülmüş silinmeyi bekliyor! Buzdolabım çok kötü olmasa da bir elden geçse fena olmaz!

Küçük oğlum bu ara çok yordu bende onunla ilgilenip işleri yüzeysel yaptım ondan böyle diyerek içimi rahatlatsam da biraz elimde telefon tembellik de yapmadım değil hani :)

Eveeeet şimdi kadınlar kulübünün çalışkan temizlik sever hanımları tam şu an desteğinize ihtiyacım var.

Mutfak temizliği hakkında bilgilerinizi rica ediyorum.
Unutmayın ufacık bir bilgi hayat kurtarır :KK66:
Sevgiyle kalın :KK36:

İnanmak ve başlamak başarmanın yarısıdır. Temizlik malzeme ve bezleri ayarlayarak başlarsan 1 günlük iş bile değil kolay gelsin

Akşam yemekten sonra bir kahve yapın , için karşılıklı eşinizle .

Eşinizi çağırın .

Eşiniz dolapları silerken siz de buzdolabini halledin.

Geriye kalan dokuntuleri de yıkayın , yerleştirin beraberce , oldu bitti.

Masallah
Ben sizi ara ara okuyup gaza gelirdim eskiden
Dehset biseysin sen :)
Estagfurullah canim:KK22:üçüzlerden sonra pek dehsetlik bi sey kalmadi:KK70:
Okurken yoruldum valla yapabildiklerimi yapıcam canım çok sağ ol bu liste fazlasıyla işime yarar :)
Bir de kullandığın deterjanları yazarsan çok makbule geçer :KK45:
Mutfakda cilit bang mutfak kullanirim miss gibi temizliyor.dolaplara pencereye ocaga davlumbaza firina mikrodalgaya fayansa hepsine yetisiyor:rolleyes:

Estagfurullah canim:KK22:üçüzlerden sonra pek dehsetlik bi sey kalmadi:KK70:

Mutfakda cilit bang mutfak kullanirim miss gibi temizliyor.dolaplara pencereye ocaga davlumbaza firina mikrodalgaya fayansa hepsine yetisiyor:rolleyes:
Cilitbang yağı çözmüyor sanki güldalı beğeniyorum ben. Ama dolaplara güldal sıkmıyorum matlaştırıyor hemen cifin mutfağını kullanıyorum onada. Dolaplarım yağda olmuyor allah var ocak yanına dolap koymamışlar ondan yetiyor.

Çöpleri atın fazlalıkları ayırın. Elinizin altında döküntü kalmasın. Yıkanacakları atın makineye sonra halıyı süpürüp kaldırın. Sonra ya allah girişin dolaplara en son aspiratöre. Yarında fırını silin buzdolabını silin tamam. Yada aspiratör fırın yarın sipinu. Hepsini birgünde bitircem diye sıkıştırmayın kendinizi

Selam kızlar
Bu da dert mi demeyin cidden bana dert oldu bu konu
Yarın ne zamandır ertelediğim mutfak temizliğimi yapmaya karar verdim(Tabi erken kalkabilirsem)
Daha önce de bir çok kez yaparım diye yatıp sabah geç kalkınca çocuklar evin rutin işleri derken hep ertelemiştim.
Gelin görün ki erteledikçe işler dağ gibi büyüdü. Bir dolabım karman çorman abur cubur,pasta malzemeleriyle doldu taştı! Bir dolapta çocuğumun maması toz halinde dökülmüş silinmeyi bekliyor! Buzdolabım çok kötü olmasa da bir elden geçse fena olmaz!

Küçük oğlum bu ara çok yordu bende onunla ilgilenip işleri yüzeysel yaptım ondan böyle diyerek içimi rahatlatsam da biraz elimde telefon tembellik de yapmadım değil hani :)

Eveeeet şimdi kadınlar kulübünün çalışkan temizlik sever hanımları tam şu an desteğinize ihtiyacım var.

Mutfak temizliği hakkında bilgilerinizi rica ediyorum.
Unutmayın ufacık bir bilgi hayat kurtarır :KK66:
Sevgiyle kalın :KK36:
Çocuklarınız varmış 1 günde bitirmeye çalışmayın bence. Günlük evin rutin işlerinden arta kalan zamanlarda 2 dolap boşaltın silin düzenleyin. Ben uzun zamandır bu şekilde yapıyorum.

Cilitbang yağı çözmüyor sanki güldalı beğeniyorum ben. Ama dolaplara güldal sıkmıyorum matlaştırıyor hemen cifin mutfağını kullanıyorum onada. Dolaplarım yağda olmuyor allah var ocak yanına dolap koymamışlar ondan yetiyor.
Valla ben memnunum canim
Bi tek mikrodalgada coktan kalma yag varsa 1 bardak su koyup 30 saniye falan donduruyorum.o yumusatinca kirleri cilit bang sıkıp siliyorum
Guldal bizim burda yok olsa onu da denerdim:)

Deterjanli ılık su yapin (tercihen bulasik mak. tabletiyle) Dolabi raf raf bosaltin icini deterjanli su ile silin sonra duru suyla silin.
Sonra geri koyun iclerindekilerini.
sonra dis yuzunu silin (ben mavisuyla kuruluyorum parliyor)
sonrs ocagin gozlerini vs mak. atin
yagcoz sıkıp silin
davlumbazda ayni sekilde.
en son fayanslari siliyorum

Buzdolabi firin temizligide yapacaksiniz onlarinda önce iclerini silip sonra fislarini silip bitiriyorum.

Ben dolap dıs yuzeylerini, fayanslari sık sildigimden yağ olmuyor.
Her bulasik sonrasi beyaz esyalarin dis yuzlerinide alirim bezle.
sık silmek kesinlikle cok önemli.

mutfaga giriştim bugün anca yüzde 70 i bitti ben de bittim .banyo fayanslarım sararmış derz temızleyici döktüm olmadı.onun üstüne çamaşır suyuyla fırçaladım zehırlenıyordum az kalsın puhaha.temızliğe gelen kadın bunları asla kullanmaz bend e temız hissetmiyorum kullanmayınca çamaşır susuz temızlık mi olur banyolar da

En doğrusunu yapiyosunuz ben hergun ev silip süpürüyorum her hafta çarşambada dolap içleri dışları hali koltuk cam kapı halıların altı derken 2 haftada 1 de mopla duvar siliyorum psikopat gibi :p ve kiradayım :KK70:
Okurken bile yoruldum yapması zor geldi:KK53:

Back
X