Ertelemek fayda değil :/ Mutfak !

Ahhh...hic bilmiyordum. Hemen kontrol edim. Annem alüminyum folyo koyuyordu. Bende sonradan gazeteye gecdim, buharlaşan yağ emilsin diye. Ben ayda bir degistiriyom ama dikkat edim. Teşekkür ederim

Alüminyum folyoda yapışıyor bir süre sonra. En güzeli , mutfak dolapları için metrelik, bir iki tl ilk örtüler satıyorlar ya , onlar iyi oluyor. Naylon , köpük arası bir şey.

Ben de atıcam yarın :KK14:ayy kıyamam ama ki kesin bir yerlere kaldırırım atamam ben:KK8:
Kitabı okudum dolabımı açtım kıyafetleri yığdım yatağıma keyif vermeyenleri ayırdım poşete hala atılmayı bekliyor evin bir köşesinde yok anam biz yapamayız kültürümüzde yok :halay:

Benim kilerim mutfakta gözüm korkuyor kapağını açamıyorum ne bulduysam attım :bicak: İnşallah yaparız diyorum kızlardan ümitliyim bakalım :KK54:
Yaaa benimki koridorda bende ne bulduysam attim oglan bazen misafir varken acacak diye odum kopuyor :olamaz: kucuk bebegim.var benimde neye elimi atsam bitmeden aglamaya basliyor

yarin bende baslayacagim mutfak temizligine
bugun bir koli ayarlayip kullanmadigim kalabalik yapan herseyi o kutuya yerlestirdim depoya kaldirdim
pasta malzemelerini buyukce bir saklama kutusunda birlestirdim
kuru gida saklama kutularini her kullandigimda kutusunu ve koydugum yerin tozunu mutlaka alirim bulsik makinasini bosaltmadan tabaklari falan koyacagim yerlerin tozunu onden alirim ki buyuk temizlige kadar iyice batmasin diye
buyuzden ddolap iclerinde kapaklarinda saatlerce ugrasacagim birikmis lekeler olmaz biraz pril damlattigim bezle bir kez siler ustune kurularim hemen bu sekilde isim cogalmiyor buyuk kolaylik oluyor

Niyet ettim allah rızası için mutfak temizliğine deyip dolap çekmece allah ne verdiyse girişiyorsunuz :))
Bildiğiniz kahkaha attım.:KK53::KK45:
Eşim döndü bana baktı "delirdi herhalde sanırım" diye.:KK76:
Kahkaha atmaya devam ederken eşime okudum, "hakikaten delisiniz siz" dedi.:KK55:

Velhasıl, şu kulu güldürdünüz ya, ne dilerseniz o olsun!:halay:

Konu sahibi size gelince: Başlayınca bitiyor, iş başlamakta... Sonra da elinizden bezi bırakmak istemiyorsunuz.

Ay benim dolaplar da savaş alanı. Silinecek giysi dolabı düzenlenecek. Camlar perdeler of of... İşti hastalıktı falan filan detaylı temizlik yapamadım bir türlü :olamaz:

Cocugunuzda oldugu icin mutfagi tamamen bitirebileceginizi sanmiyorum onun icin kotu gorunen aciliyeti olan isleri yapin mesela buzdolabi iyi durumda diyorsunuz onu sonraya birakin dolaplari sirayla temizleyin birini bitirmeden birine baslamayin.bir tavsiye de benden mutfak dolabi kapaklarini camsil ile silin hem zarar vermiyor hem de parlak duruyor benim beyaz akrilik kapaklar bu arada marangozumuz oyle demişti.

Bildiğiniz kahkaha attım.:KK53::KK45:
Eşim döndü bana baktı "delirdi herhalde sanırım" diye.:KK76:
Kahkaha atmaya devam ederken eşime okudum, "hakikaten delisiniz siz" dedi.:KK55:

Velhasıl, şu kulu güldürdünüz ya, ne dilerseniz o olsun!:halay:

Konu sahibi size gelince: Başlayınca bitiyor, iş başlamakta... Sonra da elinizden bezi bırakmak istemiyorsunuz.
:))) ay ne güzel allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah

• Beğen
Reactions: csi
Şu ıvır zıvır için saklama kaplarınızı kullanın. Abur cuburları direk çöpe atın, bi daha almayın. Bakliyatları fazla varsa kavonoza koyun, yoksa sadece bakliyat poşetleri için bi dolap/çekmece ayırın.

Tabak çanağı da doldurun makinaya, yıkansınlar bir kere. Ortalıkta kalabalıkta etmezler, rahat rahat silersiniz dolap içlerini. Oh sonrada mis gibi düzenler yerleştirirsiniz.

Marie Kondo sen misin canım :)
Şaka bir tarafa bu ara onun kitabını okuyorum da atın deyince aklıma o geldi :KK45:

Evet evet benim, şu çekik gözlü olan :))

Kullanmadığım eşyaları hemen elimden çıkarırım ihtiyaç sahibi birine , yoksa çöpe.

Sadece çocuğumun oyuncakları dağınıklık yapıyor artık eşyaya hizmet etmekten kurtuldum size de tavsiye ederim Ki marie ablayı okuyorsanız zaten o yoldasınız . Sevgiler minimalist dünyadan :)

Back
X