Erol Evgin: Parmak basanla 3 üniversite bitirenin oyu aynı mı?

Eki Görüntüle 1849317

Seçkinci bir insan değilim. Böyle bir sistem getirmeye kalkarlarsa başta karşı çıkan ben olurum. Fakaaat, şu yukarıdaki haritayla bizim sarılı kırmızılı morlu seçim haritamız çok benzer değil mi?
Hangi linkten baktınız,kaynağın doğru olduğu güvenilir mi?Mesela ben de başka sitede Ege Bölgesini 3.sırada gördüm.:cool:

Ünv okuyanın da okumayanın da kendisini yönetecek siyasileri seçme hakkı vardır ve benim oyum neyse onun oyu da odur.

Yanlışı seçer doğruyu seçer. Benim doğrum ona yanlış, onun doğrusu bana yanlış. Bu kişiyi ilgilendiren birşey.

Ayrıca bazı şeyleri algılamak için ille de ünv mezunu olmak gerekmez. Vicdanın varsa, birazcık kafan çalışıyorsa o yanlışa bir daha düşmezsin.

Çok ayrımcı bir yaklaşım.

Neye göre yapılmalı peki. Zorunlu eğitim var ama hala okula gitmeyen çocuk sayısı çok fazla. Okullarda verilen eğitim zaten malum. Kendini geliştirmemiş bir anne evladını nasıl yetiştirebilir. İpin ucu hep eğitime çıkıyor. Diplomalı olup cahil olan insanlar da var başbakanın ismini bilmeyen ama üniversiteye gidiyorum diyen çok kişi var. O halde eğitim sistemi çökük
Oy verme sistemini değiştiremezsin ki . Eğitim sistemimiz zaten mükemmel değil hele üniversiteler içler acısı hepsinden bahsetmiyorum elbette bi arkadaşım vardı inş xx üniversitesini kazanırım orada hergun olay var diyordu kimi özgürleşmek için kimi sırf okumuş olmak için gidiyor kimisi de gidince kandırılıyor . İlköğretim de zaten son yıllarda cok oynandı sistemi ile. Ama anne babayı eğitmek için önce anne babanın gönüllü olması lazim

Ben katilmiyorum diplomanin insanlarin akil seviyesini gosterdigini dusunmuyorum.parmak basan bir kisi aklini cok güzel kullanabiliyorken bir universiteli olaylari analiz etmek yerine gordugu ve duydugu ile yetinebiliyor.
benim annem ilkokul mezunu ama hep derim diyeceğim.okusaydı rektör olurdu.maşaAllah çok zeki.ben üniversite mezunuyum ama beni suya götürür susuz getirir.herşey matematik edebiyat coğrafya bilgisi demek değil

Hangi linkten baktınız,kaynağın doğru olduğu güvenilir mi?Mesela ben de başka sitede Ege Bölgesini 3.sırada gördüm.:cool:

Hatırlamıyorum, tabletimde kayıtlı bir resimdi. Gerrekirse kaynağı bulurum ama.

Ege bölgesinin üçüncü sırada olması mümkün değil. Sadece izmir yeter bu konuda bölgeyi ileri çekmeye. Otobüste, vapurda elinde kitap olmayan insan görmezsiniz neredeyse. Kitap fuarina gitmek tam bir eziyet oluyor kalabalıktan. Açık kaldığı 10 gün boyunca kalabalıktır. Büyük kitabevlerinden çok hoşlanmayız, o yüzden hemen her semtte butik bir kitabevi vardır, elden taksitle kitap satarlar.

Oy verme sistemini değiştiremezsin ki . Eğitim sistemimiz zaten mükemmel değil hele üniversiteler içler acısı hepsinden bahsetmiyorum elbette bi arkadaşım vardı inş xx üniversitesini kazanırım orada hergun olay var diyordu kimi özgürleşmek için kimi sırf okumuş olmak için gidiyor kimisi de gidince kandırılıyor . İlköğretim de zaten son yıllarda cok oynandı sistemi ile. Ama anne babayı eğitmek için önce anne babanın gönüllü olması lazim
Ozhasekinin söylediği şeyleri duydunuz mu?
Bakan olan ? 2 gün önce söyledi .
Mesela cahillik bu adamın bakan yapılmasını elestirmemekle başlar.
Adam diyor ki üniversite mezunu hain dolu ortalık neyse ki imam hatipler var. Kendi çocukları imam hatipte okumadı örneğin ?
Siyasetçiler eğitimli toplum istemezler.
Üniveristesi mezununu itibarsizlastirirlar.
Sözlerinin halkta nasıl yankilanacagini bile bile söylüyor.

Üniversite mezunu olmayı geçtim bu ülkede aydınım diye dolaşanlar parmak basanlardan daha kör ve tehlikeli olabiliyor bazen. Çok saçma bir genelleme yapmış o yüzden. Tabi cahil kesim öyle yerinde saysın demiyorum. Ya da onları görmezden gelip üstlerine basalım da demiyorum. Bu insanları eğitmek de yine eğitilmişlere düşüyor. O yüzden pek şikayet edemiyorum bu konuda.

Küçük illerde kitap okunmuyor değil. Ben kendime adıma konuşayım. Çeşit çeşit ve uygun fiyata kitabı büyük şehirlerde daha çok bulabildiğim için oralarda toplu alışveriş yapıyorum. Ya da internetten sipariş veriyorum. Çünkü şehrimde bulunan kitabevine gittiğimde aradığım her kitabı aynı anda bulamıyorum.

Mantıken zaten İstanbul'un nüfusu malum,bence 1.sırada olması gerekir.
Marmara ege filan tamam da iç anadolu yuh yani. Ankara Eskişehir dışında okunuyor mu kitap ? Yıllarca yaşadım buralarda ben de iç anadoluluyum buna ragmen iç anadolu bilemiyorum ne desem olmayacak , :KK53:

Okulda egitim gormek degil kendini egitmek onemli ..birisi size birsey dediginde kayitsiz sartsiz inaniyorsaniz arastirma ihtiyaci hissetmiyorsaniz sorgulamiyorsaniz bu sizi cahil yapar ee tabi boyle bir insanin oyuyla tam zitti olan kisinin oyuda bir olmuyor..en onemliside bana kalirsa empati kurma yetenegi insanlarin cogunda bulunmadigindan yanlis karar aliyorlar

Okulda egitim gormek degil kendini egitmek onemli ..birisi size birsey dediginde kayitsiz sartsiz inaniyorsaniz arastirma ihtiyaci hissetmiyorsaniz sorgulamiyorsaniz bu sizi cahil yapar ee tabi boyle bir insanin oyuyla tam zitti olan kisinin oyuda bir olmuyor..en onemliside bana kalirsa empati kurma yetenegi insanlarin cogunda bulunmadigindan yanlis karar aliyorlar
Tam olarak bu işte .

geçen gün Facebook da bir paylaşım gördüm.. baya baya Star Wars da ki Millenium Falcon gemisinin fotoğrafını koyup, bunun Aselsanın gizli projesi olduğundan o yüzden Amerikanın bize cephe aldığından falan bahsetmişler.. Altındaki sayfalarca "oh oh şimdi Amerika düşünsün" den tutun da "bu yüzden bizden korkuyorlar"a kadar vardı :) valla aşağılama, kibir, ego artık ne derseniz deyin, benim oyum bunlarla bir olamaz yahu olmamalı.. yani bir insan "hepimiz aynıyız" diyerek nasıl kendini bu kadar aşağılayabilir ki.. değiliz, bence alakamız bile yok..

geçen gün Facebook da bir paylaşım gördüm.. baya baya Star Wars da ki Millenium Falcon gemisinin fotoğrafını koyup, bunun Aselsanın gizli projesi olduğundan o yüzden Amerikanın bize cephe aldığından falan bahsetmişler.. Altındaki sayfalarca "oh oh şimdi Amerika düşünsün" den tutun da "bu yüzden bizden korkuyorlar"a kadar vardı :) valla aşağılama, kibir, ego artık ne derseniz deyin, benim oyum bunlarla bir olamaz yahu olmamalı.. yani bir insan "hepimiz aynıyız" diyerek nasıl kendini bu kadar aşağılayabilir ki.. değiliz, bence alakamız bile yok..
Büyük eniştem mavi marmaradan sonra İsrail'in tayibin yanına gelip Özür dilediklerine inanıyor :KK53: basina yansimamis çünki tayibin başka planları varmış. İsrail de bir kaç yıla bizim emrimize girecekmis.

Baska bir akrabam da yolsuzluk iddialarina karşı caldiysa bile ben hakkımı helal ediyorum diyor benim parami çaldı diyor hayatında hiç vergi vermemiş biri devlete 1 kuruş katkısı olmamış :halay:
Başka bir akrabamiz yurt dışında işçi orada sosyalist partiye oy veriyor türkiyede nereye verdiğini söylememe gerek yok büyük oyunu gördüğünü iddia ediyor sürekli

Gönüllü anne baba bulmakta çok zor. Sorsan hepsi mükemmel hepsinin çocuğu zeka küpü. Eğitim sistemi düzelmedikçe çok zor. İdeali olmayan öğretmenlerle dolu okullar

Sadece baskigi okudum acikcasi.
Okadar cok birsuru univ. Bitirmis cahil var ki. Cahili katili hirsizi dolandiricisi.
Evet onlarin oylari temiz halkla ayni degil.
Bu yondende dusunebiliriz. Ne yapsınlar yani?
Univ. Bitirmisler 3 ay parmak basanlar 1 oy mu? Bu mu adalet? :))))

Back