Cahillik değil mi bu ?Partinin sekline gore oy vermesi parti hakkında cahil olması demek değil ki . Misal anneannem de sekle gore verirdi oy ama oy verdiği adam hakkında çok da bilgi sahibiydi ecevitciydi ve ecevitin bir çok iyi yönü hakkında bilgi sahibi olduğu için ona veriyordu oy
Ben zaten eğitim seviyesini demiyorum sen lise mezunusun ancak şunları seçebilirsin yanlış fakat şekle göre oy veren okur yazar olmayanlara karşı farklı olmalıvalla ben bu ayrımı doğru bulmuyorum, bu ancak çok yaşlılar için geçerli olabilir, o da birinin yardımıyla kabine girmek zorunda olanlar için
kimse kimseye sen cahilsin ancak muhtar seçebilirsin dememeli bence, çünkü bunun sonu olmaz
Çoğu eğitimli olup ünilerde PKK propagandası yapan öğrenciler de var,eğitimle bitmiyor demek ki.Geçen seçimde komşuma hangi partiye oy vereceksin dedim.HDP dedi.Neden dedim,sana yakıştıramadım dedim.Herkes kendine yakın partiye oy veriyor ben Kürt olduğum için o partiye vereceğim,Aleviler de CHP ye veriyor mesela dedi..
Çevremde çok var işte şuna verdim neden verdin deyince aman işte çocuklara sordum yada beye sordum ona verelim dedik. Verdiği oyun sorumluluğunda olanlara sözüm tabiki yokPartinin sekline gore oy vermesi parti hakkında cahil olması demek değil ki . Misal anneannem de sekle gore verirdi oy ama oy verdiği adam hakkında çok da bilgi sahibiydi ecevitciydi ve ecevitin bir çok iyi yönü hakkında bilgi sahibi olduğu için ona veriyordu oy
Ben izah ettim ama anlamadı.Senin hakkını savunan başka partide olan Kürt milletvekilleri de var dedim ama anlamak istemedi,Kürt olmak HDP ye oy vermeyi gerektirmez keşke komşunuza bunu bi izah eden olsaydı.
Soylediklerinizde haklısınız ama siz başka bir konuya gecmissiniz şuan. .Cahillik değil mi bu ?
Ben belki çok iyi bir insan olabilirim senin çok yakın arkadaşın olabilirim bir sürü iyiliğim olmuş olabilir ama bana vereceğin işler vardır vermeyecegin işler vardır değil mi ?
Az çok okur yazar olan internet kullanan ,gazete okuyan bilgiye doğruya erisebiliyor.
Ama bu imkanı olmayanlar hatta imkan demeyelim araştırma gayreti olmayan ?
Biri sabahtan aksama kadar a haber izliyor , sabah okuyor , dış mıhrak oyunu diye bağırıyor
Diğeri halk tvden başkasını açmıyor , sözcü okuyup gece gündüz tayipin ipini çektiler 3 aya gidecek diyor 5 yıldır .
Yahu 2016 dayız insan hiç mi demez ben bir bakayım bu olayın aslı ne diğer taraf ne diyor . Bu imkansızlik değil cahillik .
Bahsedilen de böyle bir şey
Üniversite mezunu yerine aydın , veya arastirma kabiliyeti olan dense çok daha dogru olurmuş ama demek istediğini anladım Erol evginin
Bir de eşleri tarafından ben hangi partiye oy verirsem o partiye oy vereceksin diye baskı yapılanlar da yok değilÇevremde çok var işte şuna verdim neden verdin deyince aman işte çocuklara sordum yada beye sordum ona verelim dedik. Verdiği oyun sorumluluğunda olanlara sözüm tabiki yok
Evet misal teyzem. Eşi seçme ve seçilme hakkı geldiğinden beri hangi parti dediyse ona verdi. Kendisi de istemiyor vermeyi annemler hangisini istiyorsan ona ver kabinde seni nerden görecek diyor ona bile suçluluk duyuyor kadın. Annem ve babam farklı partilere verdi mesela.Bir de eşleri tarafından ben hangi partiye oy verirsem o partiye oy vereceksin diye baskı yapılanlar da yok değil
İyi insandan kastim da yaptığı iyi işler ... Okur yazar olsa araştırsa yine ayni düşüncede olacak değişecek mi bisey. Misal kemal kılıçdaroğlu pkk lıları ziyaret ettim dedi diye chp li biri partisini değiştiriyor mu hayır kulp buluyor buna yada Erdoğan kabataş olayında kadına hak verdi diye akp liler Erdoğan yalancı kadının yaninda yer aldı diye bırakıyor mu partisini hayır oda kulp takıyor . Peygamberimiz de ümmi ama çoğu okuma yazma bilenden bilgili ayni şekilde Bediuzzaman da öyle . Bunun üniversite mezunlugu ile alakası yokCahillik değil mi bu ?
Ben belki çok iyi bir insan olabilirim senin çok yakın arkadaşın olabilirim bir sürü iyiliğim olmuş olabilir ama bana vereceğin işler vardır vermeyecegin işler vardır değil mi ?
Az çok okur yazar olan internet kullanan ,gazete okuyan bilgiye doğruya erisebiliyor.
Ama bu imkanı olmayanlar hatta imkan demeyelim araştırma gayreti olmayan ?
Biri sabahtan aksama kadar a haber izliyor , sabah okuyor , dış mıhrak oyunu diye bağırıyor
Diğeri halk tvden başkasını açmıyor , sözcü okuyup gece gündüz tayipin ipini çektiler 3 aya gidecek diyor 5 yıldır .
Yahu 2016 dayız insan hiç mi demez ben bir bakayım bu olayın aslı ne diğer taraf ne diyor . Bu imkansızlik değil cahillik .
Bahsedilen de böyle bir şey
Üniversite mezunu yerine aydın , veya arastirma kabiliyeti olan dense çok daha dogru olurmuş ama demek istediğini anladım Erol evginin
İşte bundan bahsediyorum Erol Evgin anlatmak istediğini saçmalayarak batırmış her parmak basan cahilce vermiyor oyunu yada her diplomasi olan araştırıp vermiyor oyunuÇevremde çok var işte şuna verdim neden verdin deyince aman işte çocuklara sordum yada beye sordum ona verelim dedik. Verdiği oyun sorumluluğunda olanlara sözüm tabiki yok
Kayseriyi neden öyle göze sokar gibi büyük yazmışlar küçük bir iliz halbuki bizEki Görüntüle 1849317
Seçkinci bir insan değilim. Böyle bir sistem getirmeye kalkarlarsa başta karşı çıkan ben olurum. Fakaaat, şu yukarıdaki haritayla bizim sarılı kırmızılı morlu seçim haritamız çok benzer değil mi?
Neye göre yapılmalı peki. Zorunlu eğitim var ama hala okula gitmeyen çocuk sayısı çok fazla. Okullarda verilen eğitim zaten malum. Kendini geliştirmemiş bir anne evladını nasıl yetiştirebilir. İpin ucu hep eğitime çıkıyor. Diplomalı olup cahil olan insanlar da var başbakanın ismini bilmeyen ama üniversiteye gidiyorum diyen çok kişi var. O halde eğitim sistemi çökükİşte bundan bahsediyorum Erol Evgin anlatmak istediğini saçmalayarak batırmış her parmak basan cahilce vermiyor oyunu yada her diplomasi olan araştırıp vermiyor oyunu
vay be lacivert olmamıza çok şaşırdım.gerçi koca üniversitemiz var ondan kaynaklanıyordur büyük ihtimal.Eki Görüntüle 1849317
Seçkinci bir insan değilim. Böyle bir sistem getirmeye kalkarlarsa başta karşı çıkan ben olurum. Fakaaat, şu yukarıdaki haritayla bizim sarılı kırmızılı morlu seçim haritamız çok benzer değil mi?