Erol Evgin: Parmak basanla 3 üniversite bitirenin oyu aynı mı?

Cahillik değil mi bu ?
Ben belki çok iyi bir insan olabilirim senin çok yakın arkadaşın olabilirim bir sürü iyiliğim olmuş olabilir ama bana vereceğin işler vardır vermeyecegin işler vardır değil mi ?
Az çok okur yazar olan internet kullanan ,gazete okuyan bilgiye doğruya erisebiliyor.
Ama bu imkanı olmayanlar hatta imkan demeyelim araştırma gayreti olmayan ?

Biri sabahtan aksama kadar a haber izliyor , sabah okuyor , dış mıhrak oyunu diye bağırıyor
Diğeri halk tvden başkasını açmıyor , sözcü okuyup gece gündüz tayipin ipini çektiler 3 aya gidecek diyor 5 yıldır .

Yahu 2016 dayız insan hiç mi demez ben bir bakayım bu olayın aslı ne diğer taraf ne diyor . Bu imkansızlik değil cahillik .
Bahsedilen de böyle bir şey
Üniversite mezunu yerine aydın , veya arastirma kabiliyeti olan dense çok daha dogru olurmuş ama demek istediğini anladım Erol evginin

Çoğu eğitimli olup ünilerde PKK propagandası yapan öğrenciler de var,eğitimle bitmiyor demek ki.Geçen seçimde komşuma hangi partiye oy vereceksin dedim.HDP dedi.Neden dedim,sana yakıştıramadım dedim.Herkes kendine yakın partiye oy veriyor ben Kürt olduğum için o partiye vereceğim,Aleviler de CHP ye veriyor mesela dedi..

Bunu daha önce de çok düşündüm ilkten mantıklı gibi gelmiş olsa da aslında çokta değil. Fakat 65 yaş üstünden bir takım işlere imza atarken akli dengesinin yerinde olduğuna dair sağlık raporu istiyor devlet.
Demek ki 65 yaş üstünün sağlıklı bir karar alacağına şüphe ediyor, öyleyse 65 yaş üstü seçmen en azından mecbur bırakılmamalı diye düşünüyorum. Oyunu kullanıp kullanmamak kendi tercihi olsun.

Ben zaten eğitim seviyesini demiyorum sen lise mezunusun ancak şunları seçebilirsin yanlış fakat şekle göre oy veren okur yazar olmayanlara karşı farklı olmalı

Kürt olmak HDP ye oy vermeyi gerektirmez keşke komşunuza bunu bi izah eden olsaydı.

Çevremde çok var işte şuna verdim neden verdin deyince aman işte çocuklara sordum yada beye sordum ona verelim dedik. Verdiği oyun sorumluluğunda olanlara sözüm tabiki yok

Soylediklerinizde haklısınız ama siz başka bir konuya gecmissiniz şuan. .

Çevremde çok var işte şuna verdim neden verdin deyince aman işte çocuklara sordum yada beye sordum ona verelim dedik. Verdiği oyun sorumluluğunda olanlara sözüm tabiki yok
Bir de eşleri tarafından ben hangi partiye oy verirsem o partiye oy vereceksin diye baskı yapılanlar da yok değil

yazıda erol evgin i haklı bulduğum ve haksız bulduğum taraflar var
dünya gündemini takip eden araştıran okuyan bilen birinin bilinç seviyesi haliyle daha iyidir daha isabetli kararlar alabilir fakat kerkes bir bireydir herkesin yönetimde söz sahibi olmaya hakkı vardır burjuva elit yada islamiyette olan 2/1 insan kavramı banada doğru gelmedi

Bir de eşleri tarafından ben hangi partiye oy verirsem o partiye oy vereceksin diye baskı yapılanlar da yok değil
Evet misal teyzem. Eşi seçme ve seçilme hakkı geldiğinden beri hangi parti dediyse ona verdi. Kendisi de istemiyor vermeyi annemler hangisini istiyorsan ona ver kabinde seni nerden görecek diyor ona bile suçluluk duyuyor kadın. Annem ve babam farklı partilere verdi mesela.

İyi insandan kastim da yaptığı iyi işler ... Okur yazar olsa araştırsa yine ayni düşüncede olacak değişecek mi bisey. Misal kemal kılıçdaroğlu pkk lıları ziyaret ettim dedi diye chp li biri partisini değiştiriyor mu hayır kulp buluyor buna yada Erdoğan kabataş olayında kadına hak verdi diye akp liler Erdoğan yalancı kadının yaninda yer aldı diye bırakıyor mu partisini hayır oda kulp takıyor . Peygamberimiz de ümmi ama çoğu okuma yazma bilenden bilgili ayni şekilde Bediuzzaman da öyle . Bunun üniversite mezunlugu ile alakası yok

İşte bundan bahsediyorum Erol Evgin anlatmak istediğini saçmalayarak batırmış her parmak basan cahilce vermiyor oyunu yada her diplomasi olan araştırıp vermiyor oyunu

Kayseriyi neden öyle göze sokar gibi büyük yazmışlar küçük bir iliz halbuki biz

adam bir yerde hakılı.ama gitsin muhtar seçsin kelimesi çok itici.insanlar eğitilmeli.bizim bi belediye başkanı vardı halkımız hiç sevmezdi şehrin içme suyunu mahfetti.teyzem adamın kulaklarını çınlatırken kime verdin oyunu dedim akp ye dedi.e tekrar o aday ona vermişsin iste dedim ben tayyibe verdim ona değil demişti.mahalli seçimlerde bile desteklediği partiye oy veren kesim var.sevmediği halde memnun kalmadığı halde

İşte bundan bahsediyorum Erol Evgin anlatmak istediğini saçmalayarak batırmış her parmak basan cahilce vermiyor oyunu yada her diplomasi olan araştırıp vermiyor oyunu
Neye göre yapılmalı peki. Zorunlu eğitim var ama hala okula gitmeyen çocuk sayısı çok fazla. Okullarda verilen eğitim zaten malum. Kendini geliştirmemiş bir anne evladını nasıl yetiştirebilir. İpin ucu hep eğitime çıkıyor. Diplomalı olup cahil olan insanlar da var başbakanın ismini bilmeyen ama üniversiteye gidiyorum diyen çok kişi var. O halde eğitim sistemi çökük

Ben katilmiyorum diplomanin insanlarin akil seviyesini gosterdigini dusunmuyorum.parmak basan bir kisi aklini cok güzel kullanabiliyorken bir universiteli olaylari analiz etmek yerine gordugu ve duydugu ile yetinebiliyor.

vay be lacivert olmamıza çok şaşırdım.gerçi koca üniversitemiz var ondan kaynaklanıyordur büyük ihtimal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…