Erken menopozamı giriyorum? (27yaş)

Merhaba 27yaşınızda bu amh kaçtı ve şuan kaç? Ne kadar sürdü menopoza girmeniz?

Öncelikle kendinize başka bir dr bulun ertesi gün ilacı veya regl geciktirme ilaçları düzeninizi bozabilir ama erken menepoza sebeb olmaz. Bilinçli bir dr gidin hormonlarınıza baktırın streste yapmamaya çalışın streste düzeni bozan etkenlerden biri.

İşin uzmanlarından biri olarak yazıyorum, erken menopoz teşhisi böyle koyulmaz. Amh, fsh ve diğer testlerin yapılması gerekir. Ayrıca öyle tak diye de menopoza girilmez, gerekli görülürse uygun şartlar varsa durdurulabilir.
Nisan çok geç bir tarih lütfen başka bir uzmana gidin. Ertesi gün hapından sonra 1 yıl kadar düzensizlik yaşanması zaten beklenen bir şey.
Bu vesileyle de buradan tekrar duyurmuş olalım bu haplar öyle masum değiller. İki haftada 7-8 kez kullanan var, bir ayda 2 kez kullanan var, umarım konuyu görüp akıllanırlar

Bu değerli bilgi için teşekkür ederim. Evet yaptım malesef ömür boyu birdaha almak istemiyorum. Çok pişmanım.. acaba şuan gebe kalamama sebebim bumu bilmiyorum

Bu değerli bilgi için teşekkür ederim. Evet yaptım malesef ömür boyu birdaha almak istemiyorum. Çok pişmanım.. acaba şuan gebe kalamama sebebim bumu bilmiyorum
Hayır, yalnızca bir kez kullanmışsınız. Hapı takip eden 1 yıl boyunca düzensiz regl görebilirsiniz. Tarihler değişebilir, kanama miktarı azalıp artabilir, kanama süresi kısalıp uzayabilir. Ay içinde hiç regl görmeyebilirsiniz. Ne yazık ki ella bunlara neden olan tehlikeli bir ilaçtır. Hormonlarınızın ortasına bir bomba koyar.
Yaşınız genç, yumurta rezervinizle ilgili bir sorun yoksa gebe kalmakta sorun yaşamazsınız ama bu dönemin bitmesini beklemeniz daha sağlıklı olur.
İnsanlar bu ilacı keyfi olarak defalarca kullanıyor yapmayın dediğimizde kızıyorlar ama bir nedeni var. Tatile gidiyorum regl denk geliyor diye kullanan var.
Yine de nisan çok geç, başka bir uzmana gidin gerekirse şüpheniz varsa testleri talep edin içiniz rahatlasın

Çok mutlu oldum bunu duyduğuma, ablam ilacı bırsktığı ay hamile kaldı 2 kere hemde. Ben aylar oluyor ama kalamayınca korkmaya başladım ama bu mesajınızla rahatladım. Bulunduğum yerde doktorların hepsi bu şekilde malesef. Türkiyedeki gibi hemen gidilmiyo

Kendinizi hiç kıyaslamayın, korunduğu halde hamile kalanlar var korunmayı bırakıp 2 yıl sonra gebe kalanlar var. Stres gebe kalamamanın büyük nedenlerinden biridir. Akışa bırakın ama tavsiyem öncelikle ilacın etkilerinden kurtulmayı beklemenizdir. Regl düzeniniz normale dönsün en azından normale yaklaşsın daha sağlıklı gebelik elde edersiniz.
Ne yazık ki yurt dışında nasıl oluyor bilemiyorum, umarım Nisan'dan daha erken bir tarihte gidebilmek için şansınız olur

Şuan döngüm çok düzenli 27 veya 28 günde bir regl oluyorum hiç şaşmıyor. Ama ilaçtan öncesine göre daha az miktar. Ben buyüzden panikledim. Ama eğer normalse sıkıntı değil beklemekten başka birşey yapamıyorumda. Gebelik için olduğu kadar değerlendiriyorum

Zaman zaman kanama miktarı ve süre artıp azalabilir. Zaten ilaçtan sonraki 6 ayı geçirmişsiniz, az bir yolunuz kalmış. Bu arada ille de 1 yıl diyemeyiz ama 1 yıl düzene girmeyen hastalar var.
Doktora gittiğinizde erken menopoz şüpheniz varsa fsh, amh, lh ve prolaktin testleri isteyin. Vajinal muayeneyle de yumurtalık ve yumurta kontrolü yapılır ama ben sanmıyorum böyle bir teşhis alacağınızı

İnşaallah dediğiniz gibi olur. Doktor randevusunu beklemedeyim. Teşekkür ederim

27dim de 0.61 di şimdi ölçtürmedim bi daha yaşım 35 .
8 yıl geçmiş üzerinden ve hala adet oluyor musunuz? Düzenleri falan nasıl? Şu sebepten soruyorum benimde amh değerim 0.90 ve 26 yaşım. Acaba bu süreç ne kadar sürecek onu merak ediyorum. Öyle pattan menopoza girerim algısı oldu sanırım. Daha evli bile değilim de. Korktum.

Merhaba menopoz ile ilgili bilgili olduğunuzu belirtmişsiniz. Benimde yaşım 26 ve fsh değerim 10.70, amh ise 0.91. Bu benim erken menopoza gireceğimi gösteriyor sanırım ama bunun ne zaman olacağı belli değil değil mi? annem 40 yaşında girmiş ve benim 40 yaşıma kadar yolum vardır umarım. Çok evhamlıyım çünkü doktorlar yüzüme bakıp normal yolla çocuğun olmaz erkenden de menopoza girersin dediler. Canım acayip sıkkın. Regllerim çok düzenli günü gününe olur. 24 günde bir oluyorum ve son zamanlarda bu stresle mi alakalı bilmiyorum kanamalarım azaldı gibi ve ben menopoza giriyorum diye alarma geçtim.

Evet jinekoloji alanında hemşirelik yapıyorum ancak bugün yoğun bir hastane nöbetindeyim. Bana özelden yazın yarın gün içinde konuşalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…