- 19 Ekim 2024
- 164
- 80
-
- Konu Sahibi topraktonlari
Hastaneyi aradım haftaya verdiler randevu, bakalımNisan mı? Yok artık. Başka doktor bulun. Amh bakılması lazım erken menapoz hakkında fikir sahibi olabilmek için.
Hastahaneye direttim ordan randevu alabildim haftaya. İnşallah boş kuruntu yapıyorumdur. Yurtdışında yaşıyorum malesef burda aylarca bekliyosun.. diş hekimi 1,5 yıl sonraya veriyor randevuyuO nasıl doktormuş öyle yaa ben de erken menopoz var 7 yıl önce 27 yaşımda teşhis konuldu ama o öyle bakınca anlaşılmıyor. Amh testi, adetin 3. Günü fsh testi yapılmalı anlaşılması için ve hatta alltan ultrasonla yumurta sayımı yapılmalı. Şimdiden gerilmeyin ama ertelemeden tüm testlerinin yaptırın.
İçim rahatladı yorumunuzu okuyunca. İnşallah birşeyim yoktur teşekkür ederim. Allah razı olsunKorkmayın ertesi günü hapının etkisi 6 ay sürebiliyor muş illa 10 gün yada 7 gün kanama olacak diye birley yok her ay düzenli olmanız önemli bellide kist oluşuyor kanamanızı engelliyor Buda çok kötü birşey değil günde bir kere çivan perçemi çayını tüketmenizi öneririm
Kuzenim de senin gibi olmuştu hatta doktor ona kızmıştı ertesi günü hami tüm hormonları mahvediyor demişti 1 sene sürmedi düzelmişti değerleriİçim rahatladı yorumunuzu okuyunca. İnşallah birşeyim yoktur teşekkür ederim. Allah razı olsun
Elhamdulillah, inşallah bende toparlanırım bir an önce. Çocuğu varmı kuzenizin, yani o olaydan sonra oldumu acaba? Ben istiyorumda bu durum engelmi diye sordum o süre zarfındaKuzenim de senin gibi olmuştu hatta doktor ona kızmıştı ertesi günü hami tüm hormonları mahvediyor demişti 1 sene sürmedi düzelmişti değerleri
Ella yi bir yıl içinde kaç kez kullandıniz ?Merhaba hanımlar. Beni aşırı huzursuz eden bir konu var.
Temmuz ayında ertesi gün hapı aldım. O zamanlar çocuk istemiyordum.
2 ay regl olmadım. Bu süreden sonra hiç korunmadım ve çocuk istemeye başladım.
Doktora gittim ve hormonların darmaduman olmuş dedi. 1 ay daha olmazsa, büyük tehlike dedi. Allah'tan regl oldum. Ve şükür her ay düzenli adet oluyorum.
Fakatt beni huzursuz eden şey; eskiden 15 yıldır reglim 7 gün sürerken (ve günü gününe aynı), şimdiyse adet olduğum süre her ay dahada kısalıyor (adet döngüm aynı)
O ilk ay 4 gün oldu, birsonraki döngümde yine 4 gün, en son döngüde 3 gün, şimdiyse regliyim ve 2 günde bitti reglim.
Bu beni çok huzursuz etti neden oluyor?
Adet döngüm aynı ama adet olma sürem azalıyor git gide. Allah korusun erken menopozamı giriyorumVeya hormonlarımmı bozuldu ertesi gün hapı yüzünden ? Ama aradan aylar geçti, dahada iyileşmesi gerekmiyormu? Git gide azalıyor çünki.
Bu nedemek oluyor yardım edermisiniz? Doktordan randevu aldım Nisan'a verdi randevuyuYa geç kalırsam ve regl olamazsam birdaha? Çocuk istiyorum
Elhamdulillah, inşallah bende toparlanırım bir an önce. Çocuğu varmı kuzenizin, yani o olaydan sonra oldumu acaba? Ben istiyorumda bu durum engelmi diye sordum o süre zarfında
Ay sorma ben ona çok kızdım ben aşılama dönemindeyken hamile kalmış ve aldırmış birde bana dedi ay bi üzüldümElhamdulillah, inşallah bende toparlanırım bir an önce. Çocuğu varmı kuzenizin, yani o olaydan sonra oldumu acaba? Ben istiyorumda bu durum engelmi diye sordum o süre zarfında
Ella değildi başka bi ilaçtı. Ve hayatımda ilk defa içtim.Ella yi bir yıl içinde kaç kez kullandıniz ?
Sizi çok iyi anlıyorumAy sorma ben ona çok kızdım ben aşılama dönemindeyken hamile kalmış ve aldırmış birde bana dedi ay bi üzüldüm
Sende sakın dert etme bak gör birSizi çok iyi anlıyorumRabbim hayırlı evlatlar versin
Marka fark etmez ,amaç ertesi gün hapı değil mi ? Bu haplar hormonları çok yüksek seviyede etkiliyor.. doktor hangi değerlere göre eyvah eyvah dedi ? Amh.. falan gibi değerler ölçüldü mu ?Ella değildi başka bi ilaçtı. Ve hayatımda ilk defa içtim.
Evet ertesi gün hapı. Hayır hiçbirşeyi ölçmedi. Ben o 2 ay içinde gittim doktora regl olmadığım için. Yumurtalıklarıma ve rahmime baktı herşey normal dedi. Bana 1 ay sonra yine regl olmazsan eğer, çok büyük sorun tehlikelidir ve ozaman tekrar gelmen gerekiyor dedi. Ben o ay regl olduğum için gitmedim doktora. Bir sonraki aylardada düzenli oluyorum sadece adet süresi kısalıyorMarka fark etmez ,amaç ertesi gün hapı değil mi ? Bu haplar hormonları çok yüksek seviyede etkiliyor.. doktor hangi değerlere göre eyvah eyvah dedi ? Amh.. falan gibi değerler ölçüldü mu ?
Bence git hem için rahat etsin bu arada ailede erken menopoz var mı ? Bu soruları seni telaslandirmak için söylemiyorum bende de bu teşhis vardı bekarken , annemi çok genc kaybettiğimiz için vefatından önce de regl olduğu için anneannemi sormuştu anneannem de 35 yaşlarında menopoza girmiş, ben de düzenli olarak doktor kontrolundeyim.Evet ertesi gün hapı. Hayır hiçbirşeyi ölçmedi. Ben o 2 ay içinde gittim doktora regl olmadığım için. Yumurtalıklarıma ve rahmime baktı herşey normal dedi. Bana 1 ay sonra yine regl olmazsan eğer, çok büyük sorun tehlikelidir ve ozaman tekrar gelmen gerekiyor dedi. Ben o ay regl olduğum için gitmedim doktora. Bir sonraki aylardada düzenli oluyorum sadece adet süresi kısalıyor
Haklısın canım, gideceğim inşallah. Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin. Bizde yok hatta annem yaş almasına rağmen hala regl oluyor. Dediğin gibi kontrole gidip baktırmak en iyisiBence git hem için rahat etsin bu arada ailede erken menopoz var mı ? Bu soruları seni telaslandirmak için söylemiyorum bende de bu teşhis vardı bekarken , annemi çok genc kaybettiğimiz için vefatından önce de regl olduğu için anneannemi sormuştu anneannem de 35 yaşlarında menopoza girmiş, ben de düzenli olarak doktor kontrolundeyim.
O zaman riskli grupta değilsindir inşallah. Çok teşekkür ederim. Sana da geçmiş olsun.Haklısın canım, gideceğim inşallah. Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin. Bizde yok hatta annem yaş almasına rağmen hala regl oluyor. Dediğin gibi kontrole gidip baktırmak en iyisi
Teşekkür ederim, inşallah dediğiniz gibidirO zaman riskli grupta değilsindir inşallah. Çok teşekkür ederim. Sana da geçmiş olsun.