ERKEN MENOPOZA GİRENLER VE GİRİPTE SONRA ÇOCUĞU OLANLAR!!!

Kara81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2015
128
17
48
43
BEN ERKEN MENOPOZA GİRMİŞİM 35 YAŞINDA 4 YILLIK EVLİYİM 2015 TEMMUZ DA BAŞLADIK BEBEK GİRİŞİMİNE ... HEP DÜZENLİYDİ ADETLERİM..... SONRA HEP HAMİLE SANDIM KENDİMİ AMA DEĞİLMİŞİM...TARLUSAL LA ADET OLUYORUM... POLİP VARDI AMELİYAT OLDUM ÇOCUK ENGELİ YOK DEDİLER AMA ERKEN MENOPOZA GİRDİM MALESEF

BEBEKTE İSTİYORDUK...BANA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM

Öncelikle geçmiş olsun..Erken menapoz belirtilerini nasıl yaşadınız adetlerim düzenliydi demişsiniz.Birden bire mi menapoza girdiniz?

Bende kendimde erken menapozdan şüphe ediyorum.Geçen yıl doktora gitmiştim ancak herhangi bir sorun çıkmamıştı tahlillerimde.Ama hala korkuyorum.Adetlerim çok az sürüyo ve miktarı oldukça az..

Tarlusalla adet oluyosunuz peki yumurta takibi yapılıyor mu?Yumurtlama gerceklesiyorsa bebek de olur aslında..

Geçen sene temmuzda başladık korunmamaya ondan sonra oldu 2-3 ay olamadım adet sağlık ocağına gittim tahlil yaptırdım 8.0 küsür çıktı dediki aile hekimi kadın doğum hekimine de görünün ve vitamin verdi çok sevindim ama sonra gittim kadın doğum hekimine yok dedi tarlusal verdi öyle adet oldum...
Denemelerimiz hep hüsranla son buldu hep tarlusalla adet oldum..hormon testlerimde yüksek çıktı...
Nisan Ayında polip ameliyatı oldum 15 gün sonra kendiliğinden oldu adetim... sonra 3 ay olmadım adet (bu arada mayısta annem beyin kanaması geçirdi hastanede yoğun bakımda yattı ama 4 haziran da da vefat etti) stres üzüntüden olmadım herhalde dedim yine doktor tarlusal geçen ay kullandım. .. Bu ay olmazsan kendiliğinden dedi doktor 35. Yada 36. Gün gel dedı gittim dün hormon tahlili yaptırdım bugün de aldım yüksek çıkmış dedi erken menopoza giriyorsun dedi (bundan önce yaptırmıştım başka doktorda hormon testi ama tarlusal la adet olmuştum adetim in 3.günü gitmiştim yüksek çıkmıştı..bu yeni gittiğim doktor tarlusal adet olursan hormon testi yüksek çıkar demişti )

Durumun hakkında net bişey dememiş aslında hiçbir doktor. Yeni bir doktor bulup ona görünsen sanki daha iyi olur gibi.. Ultrasonla yumurtlama var mı yok mu bakılıyor.Yani detaylı bir incelemeden geçmen gerek..

Tekrar geçmiş olsun..

Teşekkür ederim
Evet Özel Doktora Gideceğim Kuzenimin Doktoru Kuzenim Götürecek beni...
Detaylı Muayene Olacağım İnşallah...

Ben de bu konuyla ilgili doktorla konuşmuştum adet kanamasının miktarı önemli değil düzenli olup olmadıgı önemli demişti. yani 1 damla bile gelse sorun yokmuş..

Yok gelmiyor tarlusal kullanıyorum şu anda bitsin 10 gün sonra adet olurum. ... Daha özel doltora gitmedim...
Sizın probleminiz nedır?

Ben geçen 8 kasım da kendiliğinden adet oldum...
Ekmeği kesin bol bol karışık bitki çayı için ceviz fındık badem yiyin az da olsa kafanızı yormayın düşünmeyin kızlar

Bazı doktorlar sizi bunaltır strese sokar aman dikkat edin kafanızda büyütmeyin...Allah yeri ve zamanını kendi belirler... Sorun yok beyninizi yormayın...

Erken menopoza girdim ama 2 yumurtam varmış yumurta olanlarda tüp bebek şansı varmış Dr. Ali Osman Koyuncuoğlu na ön bilgi için gitmiştim bana öyle demişti... Ama %3 dedi 7bin ile 11bin TL arasında tüp bebek ücreti bize %3 çok cazip gelmedi yaptırmadım...
Memorial Şişli Tüp Bebek Merkezi doktorlar ekip olarak çalışıyor... Gidenler memnunmuş yazılan yorumlarda öyle söylüyorlar...Tüp bebek fiyatı 6.800tl ilaçlar 1.5 -2.00 tl tutuyormuş...ön görüşmeden ücret almıyorlar eğer muayene olunursa bi kereliğine mahsus uzman doktora 310tlmiş... Semra Hocaya muayene olunursa 410tlmiş...
Haftaya randevu alacağım bakalım burası ne diyecek hayırlısı inşallah..

28 yaşında korunmayı bıraktım, 1 sene olmadı, doktora gittim, tahlil sonuçlarından erken menapoz olduğu ortaya çıktı. 30 yaşındayım şimdi. Malesef kötü bir psikoloji genç yaşta bunlarla yüzleşmek.

1 tüp bebek denemesi 2,5 aylık hamilelikten sonra düştü. 3ay geçti. Şimdi 2. Ye başlıyorum allah ın izniyle. Eğer zaman aleyhime olmasaydı, ara verirdim biraz 1. Den sonra.

Memorial a gidiyorum. Semra kahraman iyi bir doktor ve tüm ekip iyi gerçekten. Memnun kaldım ben her aşamada yardımcı olmalarından. Tabi semra hanım la çok sayılı görüşebiliyorsunuz, o tüm tedavideüki aşamalara karar veriypr ama takibinizi yanındaki doktorlar yapıyor. Fakat psikoloji gibi cep de yanıyor.

Benim aldığım fiyat size verdikleri fiyatla aynı mı?
Siz her ay adet oluyormusunuz? Yumurtanız var mı? Varsa kaç tane? Size tüp bebekle bebek olması %kaç dediler?

Benim aldığım fiyat size verdikleri fiyatla aynı mı?
Siz her ay adet oluyormusunuz? Yumurtanız var mı? Varsa kaç tane? Size tüp bebekle bebek olması %kaç dediler?
Evet fiyat aynı, ben bir de üstüne histereskopi oldum, rahimde yapışıklık olduğu için, o da 5 sene spiral kullandığım için olmuş. Onu da 3000 e yaptılar.

Şans için bir yüzde vermediler. Yine de Yaşımın avantaj olduğunu söylediler. Fsh ın düşük olduğu ay başladılar. Tutmaması için bir sebep yok dediler, tuttu ama 2,5 ay hamilelikten sonra düşük yaptım, sebebi belirsiz ama herhalde yumurta 1. Kalitede olsa, yaşımın gerektirdiği kadar sağlıklı olmadığı için diye düşünüyorum ben. Çünkü beta hcg değerim düzenli yükselmedi, bazen iki kat oldu, bazen daha azı. O yüzden düşme riski vardı ve düştü.

Aslında 2017 eylül de başlamak istiyordum tekrar ama bekleyecek zamanım yok gibi hissediyorum. O yüzden düşükten 2 ay geçip kendimi toparladıktan sonra başlamaya karar verdim yine.

Geçen sene her ay düzenliydi ama bu sene düzenli adet olmuyorum. Düşükten sonra adet olmadı mesela 2,5 ay geçmesine rağmen. Doktora gittiğimde yumurta göremedi. 1. Tedavide 8 yumurta oluştu, 3 ü toplanabildi. 2 si donduruldu. Şimdi yine birini kullanacağım inşallah. Aslında ikisini de kullanmak istiyorum ama 35 yaştan önce yasaklanmış iki yumurta koydurmak. Amcak başarısız iki tüp bebek denemesinden sonra yapılabiliyormuş. Nasip işi ama çok senem yok önümde sanırım.

Siz daha önce denediniz mi tüp bebek?

Ben hiç tüp bebek denemedim...
Dondurma işlemine sizden ne fiyat aldılar....?
Size soruyorum ki eşimi ikna edebilmek için... Sizin tüp bebek tedavisi ilk defada tuttu ama düşükle sonuçlanmış inşaallah bu seferki hemen olur hayırlısıyla bebeğiniz...
Peki 2. Tüp bebek tedavisi aynı fiyatımı alıyorlar yoksa indirim yapıyorlarmı?

Tam hatırlamıyorum fiyatını, ama 2500 gibi bir şeydi galiba. Biz biraz hazırlıksız yakalandık ilk tedavide. Histereskopi oldum, bir dahaki ay gelin dediler. Ben aşılama filan denerler, tüp bebek en son ve kesin çareymiş gibi düşünüyordum sanırım.

Odaya aldılar, birden iğnelerin nasıl yapıldığını anlatmaya başladılar, biz şaşırdık . Meğer semra hanım histereskopiden sonraki ay tüp bebek başlanacak diye yazmış dosyama ama beni bilgilendiren doktor bunu bana söylemeyi unutmuş. Daha iyi oldu aslına bakarsan, ben internetten okuyup, kafamda kurup kurup duracaktım, giderken gergin olacaktım. Biz habersiz, eşimle keyifli keyifli, şarkılar dinleyerek gittik. Sonrası da çok hızlı gelişti zaten. Şunu yap, bunu yap dediler.

O konuda çok iyiler. İğne dozlarını ve saatlerini hatırlatma, hem mesajla, hem hemşirelerin sizi aramasıyla, hastaneye gidince, rahat odaya yerleşip, işlemlerinin kolaylıkla halledilmesi filan oldukça kolaylaştırıyor bütün bu süreci. Ben kendimi doktorların eline bırakabiliyorum yani, semra hanım karar veriyor zaten her adıma, dosyana yazıyor bütün herşeyi, sen doktordan öğreniyorsun.

Kimisi daha fazla para almak için ilk seferlerin hep başarısız tutulduğunu söylüyor çevremde ama ben buna inanmıyorum. Çünkü bu merkezlerde başarı oranı önemli olan. Hatta bir arkadaşım da benim gibi yüksek fsh la gitti, onunki daha yüksekti, yaşı da 40 dan fazlaydı. Sizde başarı oranı çok düşük detip kabul etmediler onu. Çünkü olumsuz gördükleri hasta başarı oranlarını düşürüyor. Ama nasip işi, o olmaz deyip gönderdikleri arkadaşımın bir kaç ay sonra kendiliğinden çocuğu oldu. Ama hastanede bilerek kötü tedavi gibi bir şey yok.

Şimdi beni neyin beklediğini bildiğim için o kadar endişeli değilim. Fiyat daha uygun ama tam ne kadar bilmiyorum. Dondurulumuş yumurtalardan olacağı için, iğnelere de o kadar para vermeyiz bu sefer. tedaviye gittiğimde size de söylerim.

Ama bence semra hanım dan bir randevu alın ve onunla bir görüşün, elinizde rahim filminiz filan da varsa götürün. Baksınlar.

Ben ilk bir sene daha önceden iyi olduğu için gittiğim kadın doğum doktorunda tedavi oldum, yumurta takibi ve klomen tedavisi yaptı, rahim filmi çekti ama bir sonuca ulaşamadı. Bir senenin sonunda fsh ıma bakmak aklına geldi ve neden olmadığı anlaşıldı. Ayrıca kendi çeküktirdiği filme bakıp hiç sorun yok demişti. Semra hanım ilk bakışta rahimde nerelerde yapışıklık olduğunu ve bu halde gebelik olsa da düşeceğini söyledi.

Normal kadın doğumcular gebelik takibi ve daha basit jinekolojik hastalıkların tedavisinde iyiler ama infertilite başka bir uzmanlık alanı. Bizim yaşadığımız sorunları yaşayan hastalar üzerinde uzmanlaşmışlar. Zaten gebelik olunca risk yoksa hemen başka bir bölüme aktarılıyorsunuz. Ayrıca tüp bebek merkezleri hemen tüp bebek yapalım demiyor, önce imkan varsa başka metodları deniyorlar ama benim yumurtam az olduğu için diğer yöntemlerle zaman kaybetmemeyi tercih ettiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…