Tam hatırlamıyorum fiyatını, ama 2500 gibi bir şeydi galiba. Biz biraz hazırlıksız yakalandık ilk tedavide. Histereskopi oldum, bir dahaki ay gelin dediler. Ben aşılama filan denerler, tüp bebek en son ve kesin çareymiş gibi düşünüyordum sanırım.
Odaya aldılar, birden iğnelerin nasıl yapıldığını anlatmaya başladılar, biz şaşırdık . Meğer semra hanım histereskopiden sonraki ay tüp bebek başlanacak diye yazmış dosyama ama beni bilgilendiren doktor bunu bana söylemeyi unutmuş. Daha iyi oldu aslına bakarsan, ben internetten okuyup, kafamda kurup kurup duracaktım, giderken gergin olacaktım. Biz habersiz, eşimle keyifli keyifli, şarkılar dinleyerek gittik. Sonrası da çok hızlı gelişti zaten. Şunu yap, bunu yap dediler.
O konuda çok iyiler. İğne dozlarını ve saatlerini hatırlatma, hem mesajla, hem hemşirelerin sizi aramasıyla, hastaneye gidince, rahat odaya yerleşip, işlemlerinin kolaylıkla halledilmesi filan oldukça kolaylaştırıyor bütün bu süreci. Ben kendimi doktorların eline bırakabiliyorum yani, semra hanım karar veriyor zaten her adıma, dosyana yazıyor bütün herşeyi, sen doktordan öğreniyorsun.
Kimisi daha fazla para almak için ilk seferlerin hep başarısız tutulduğunu söylüyor çevremde ama ben buna inanmıyorum. Çünkü bu merkezlerde başarı oranı önemli olan. Hatta bir arkadaşım da benim gibi yüksek fsh la gitti, onunki daha yüksekti, yaşı da 40 dan fazlaydı. Sizde başarı oranı çok düşük detip kabul etmediler onu. Çünkü olumsuz gördükleri hasta başarı oranlarını düşürüyor. Ama nasip işi, o olmaz deyip gönderdikleri arkadaşımın bir kaç ay sonra kendiliğinden çocuğu oldu. Ama hastanede bilerek kötü tedavi gibi bir şey yok.
Şimdi beni neyin beklediğini bildiğim için o kadar endişeli değilim. Fiyat daha uygun ama tam ne kadar bilmiyorum. Dondurulumuş yumurtalardan olacağı için, iğnelere de o kadar para vermeyiz bu sefer. tedaviye gittiğimde size de söylerim.
Ama bence semra hanım dan bir randevu alın ve onunla bir görüşün, elinizde rahim filminiz filan da varsa götürün. Baksınlar.
Ben ilk bir sene daha önceden iyi olduğu için gittiğim kadın doğum doktorunda tedavi oldum, yumurta takibi ve klomen tedavisi yaptı, rahim filmi çekti ama bir sonuca ulaşamadı. Bir senenin sonunda fsh ıma bakmak aklına geldi ve neden olmadığı anlaşıldı. Ayrıca kendi çeküktirdiği filme bakıp hiç sorun yok demişti. Semra hanım ilk bakışta rahimde nerelerde yapışıklık olduğunu ve bu halde gebelik olsa da düşeceğini söyledi.
Normal kadın doğumcular gebelik takibi ve daha basit jinekolojik hastalıkların tedavisinde iyiler ama infertilite başka bir uzmanlık alanı. Bizim yaşadığımız sorunları yaşayan hastalar üzerinde uzmanlaşmışlar. Zaten gebelik olunca risk yoksa hemen başka bir bölüme aktarılıyorsunuz. Ayrıca tüp bebek merkezleri hemen tüp bebek yapalım demiyor, önce imkan varsa başka metodları deniyorlar ama benim yumurtam az olduğu için diğer yöntemlerle zaman kaybetmemeyi tercih ettiler.