Menopoz Erken menopoz

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar

Esraaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2020
7
1
1
27
Merhaba sesimi burdan sizlere duyurmak istiyorum lütfen yardımcı olun...
Ben 25 yaşındayım bekarım 6 ay önce erken menepoz tanısı konuldu bana hiç beklemediğim bir anda Boyle bir tanıyı duymak beni ve ailemi gercekten üzmüştü.gittim doktor kan değerlerine baktı ve fsh hormonun cok yüksek diğer değerlerinde kotu olduğunu söyledi.daha önceden her ay düzenli olarak regllimi olurdum hiç bir sıkıntı olmazdı.ailemde de erken menopoza giren bir aile ferdimde yoktu. Daha sonra cerrah paşa Hastanesi'ne gidip ordaki doktorlara baktırdım amh değerim 0.01olduğu söylendi çocuk sahibi olman zor denildi.biam önce tüp bebek merkezine başvurup yumurtalıklarını dondurmak gerektiğini söylediler.en son bezmi ailem Hastanesi'ne gidip doktot pınar hanım ile görüştüm fsh hormonun düşmesi için ilaç verdi ve damar yolu ile yumurtalık gelişmesi için serum verdi haftada bir yapıyorum daha ne yapmalıyım bilmiyorum kendimi bu duruma alıştırmaya çalışıyorum ama ümidimi kaybetmemeye çalışıyorum sizler tedavi için neler yapıyorsunuz yardımcı olun lütfen

Çağımızın hastalığı bu maalesef. Evli olmamanız sebebi ile daha fazla uzuluyorsunuz tabi ama doktorunda dediği gibi yumurtalar toplanıp donduruluyor.

Yumurtalarını dondurmayı düşün. Tek çare bu. Sonuçta kaç yaşında evleneceğin belli değil. Riske atma kendini. Bunu çok fazla kişiye öneriyorlar. Emin ol bekar olup yumurtalarını donduran çok fazla insan var

Allah nasip ederse bende oyle yapmak istiyorum ama işte doktorlar olumsuz konusuca insan bir umutsuzluğa kapılıyor

Allah nasip ederse bende oyle yapmak istiyorum ama işte doktorlar olumsuz konusuca insan bir umutsuzluğa kapılıyor
Allah ol dedi mi kimse önünde duramaz. Tek çaren yumurtq dondurma. Dondur yumurtalarını at kafandaki soru işaretlerini bence. Bende bekarım çikolata kistlerim var ve hep kafamda bi acaba var. Seni anlayabiliyorum o yüzden

İnsanlar 40 li yaşlarda tek yumurtayla bile hamile kalıyor. Yumurta kalitesinde en önemli şey yaş. Toplanabildigi kadar toplat yumurtalarını. Bazı aylar daha fazla yumurta çıkabiliyor. Yumurta az cikarsada prp ile uyarilabilir.

Ben size ozel mesaj ile kendi doktorumun bilgilerini attim.
Eger imkaniniz olursa gidip muayene olun derim, cok iyi bir doktordur.
Ben 2 dogumumda da, baska konularda da cok memnun kaldim.
Gecmis olsun ama bu konuda tek bir doktorun dedigi ile ilerlemeyin.
Muhakkak birden fazla doktorun fikrine onem verin derim.

Cok tesekür ederim.biraz önce baktım ama özelden mesaj kutuma düşen bir mesaj yok

Son düzenleme:
Cok geçmiş olsun vardır herseyin çaresi. Allah büyük. Adetin hala duzenli mi.amh degeri çıktıktan sonra duzenli görmeye devam ettin mi

Saraçoğlunun videolarını izlediniz mi ? Amh değeri değişmez deniliyor Tıbben; ama o öyle düşünmüyor ... Daha çok gencsiniz durumu kabullenmek için çok erken ; daha Menapoza 20 sene var... Her yolu deneyin ; bırakın ilerisini düşünmeyi; erken menapozun vücuda çok zararı var ... Mutlaka bir sebebi ve çözümü vardır .. Önce kendiniz için bu durumu düzeltmeye uğraşın ... Ölümden başka herşeyin çaresi var inşallah

21 yaşında evlendim. 22 yaşında korunmayı bıraktım ama hamile kalamadım. Doktora gittğimde fsh değerimin yüksek olduğunu hamile kalma olasılığımın çok düşük olduğunu ultrasonda görülen yumurtaların sayısının az olduğu söylendi. Menopozdan korktum ve özel bi hastanede 23 yaşında tüp bebek tedavisi gördüm. Tedavim çok kötü geçti kalitesiz yumurtalar oluştu ve sonuç negatif. Bu arada gittğim doktor bir kanalımında tıkalı olduğunu söylrdi ve laptoskopi oldum kanalımı açamayınca rahme iltihap akmasın diye kanalımı kesti artık tek kanalım vardı. Neyse ben ondan sonra hastane ve doktorumu değiştirdim daha doğru protokolla 2. Tüp bebek tedavimi yaptırdım 5 yumurta toplandı 2 tane kaliteli embriyo oluştu ama 1. Kalite değildi doktorum birisi 1. Kaliteye yakın diğeri 2. Kalite dedi. Şükür bu tedavim pozitifiti ve şuan 8.5 yaşında bi kızım var. Kıızm 3 yaşındayken yine erken menopoz korkusuyla yeniden tedavilere başladım. 26-27-28. Yaşlarında 3 kez daha tüp bebek tedavisi gördüm ve sonuçlar negatif oldu. 29. Yaşında son tedavime başlamadan önce 3 ay ersağ marka hayıt otu hapı içtim şekeri azalttım bal polen çörek otu propolis tükettim ve bu defa 6. Tedavimde yine pozitifi görmüş oldum oğlum şuan 2.5 yaşında. Şuan 32 yaşındayım hatta 3 ay sonra 33 yaşını bitirmiş olacağım ve 3. Çocuğu düşünmezken bu ay hamile olduğumu öğrendim. Hikayem umut olsun diye paylaşmak istedim

C

Cok gecmis olsun benım amh 0,4 ve doktor donduramazsin dedi. Ancak bir iki yumurta toplanir belki dedi ne yapmaliyim bilemedim

Senin amh benden iyi direk tup bebek denemelisin yada prp yaptir yumurtalarin genclessin medical parklarda yapiyorlar ondan sonra da tup bebek deniyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…