• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Menopoz Erken menopoz

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
Hayatım kâbusa döndü gibi bişey daha dün hastanelik oldum Allah yardımcımız olsun inanılmaz zor bi durum :(
ya zor bir durum. Gecmisler olsun canim, bol bol egzeesiz ve kalsiyum al. Ben hee.gun harnup pekmezi iciyorum, kalsiyumun yuzde yuzunu karsiliyo. Zaten icer icmez tirnaklarim duzeldi ilk faydasini gordum. Bir de 10.gune 1 eczaneden dvitamini alip kirip iciyorum. Bu da sart bize. Bunlari muhakkak yap kemik erimesi icin

Benim de 36. Fshim 70 di. Ilk defa bu ay adetim kesildi. Dha ilaca bile baslamadim. Tarlusalla adetim gelcek ve baslayacakmisim. Hepimize gecmis olsun

sizin durum daha başlangıç ve meesela artık 40 yaş bile erken menopoz olarak sayılmıyormuş.

bu sebeple tarlusal ile olabilirsiniz. tarlusal bizim gibi daha genç yaşlard ayani 20 li yaşlarda erken menopza giren hastalarda bir kaç kez o dönemlerde kullanıldırıldı sonrasında sadece cyclo progynova ile devam ediyoruz maalesef.

Benim de 36. Fshim 70 di. Ilk defa bu ay adetim kesildi. Dha ilaca bile baslamadim. Tarlusalla adetim gelcek ve baslayacakmisim. Hepimize gecmis olsun

sizin önceden belirtiler var mıydı ?

ben mesela hem 40-45 günde olurdum ergenlikte . ve 1-2 en fazla 3 gün sürerdi.

ilk adet kesilmesinde de 29 çıkmıştı 26 yaşındaydım

sizinki baya yüksek.

sizin önceden belirtiler var mıydı ?

ben mesela hem 40-45 günde olurdum ergenlikte . ve 1-2 en fazla 3 gün sürerdi.

ilk adet kesilmesinde de 29 çıkmıştı 26 yaşındaydım

sizinki baya yüksek.
Benim 3 4 senedir soguk havalarda bile hep sicak basmasi yasardim ama bundan olacagini dusunmemistim. Son 7 8 aydir da adetlerimin arasi 23 24 e dusmustu. Son adetim 10 gun surup doktora gidince ortaya cikti. Evet degerler direk menepoz cikti malesef fsh dan belli 😑 Bana adetimin 2. gunu basla diye ostrojen hapi verdi ama bu sefer de adetim gelmedi tarlusal kullandim dun geldi adetim, yine tahlil verdim bugun ilaca baslamadan gene bakalim dedik iste. Heralde bugun yarin ilaca da baslarim. Aslinda saclarim biraz azalmisti bir de istenmeyen tuylerim neredeyse cok az cikmaya baslamisti ama hic anlamamistim. Benim ilacim triseguens ama, acaba seninkinden ne.farki var ki bi ara arastirayim bari.merak ettim..Bir de sen ilaca ragmen adet goremedigim oluyo demistin ya ilacin kacinci yilinda oldu bu.durum🤔

Merhaba, erken menopoz olabileceğim söylendi. Adet duzensizligi var. FSH en yüksek 15, amh 3 hafta arayla 0,9dan 0,32ye düştü.Onerebileceginiz bir doktor varmi

ya zor bir durum. Gecmisler olsun canim, bol bol egzeesiz ve kalsiyum al. Ben hee.gun harnup pekmezi iciyorum, kalsiyumun yuzde yuzunu karsiliyo. Zaten icer icmez tirnaklarim duzeldi ilk faydasini gordum. Bir de 10.gune 1 eczaneden dvitamini alip kirip iciyorum. Bu da sart bize. Bunlari muhakkak yap kemik erimesi icin
Teşekkür ederim canım harnup pekmezi bende içiyorum ama d vitaminide yapayım tekrar teşekkür ederim öptüm

Benim 3 4 senedir soguk havalarda bile hep sicak basmasi yasardim ama bundan olacagini dusunmemistim. Son 7 8 aydir da adetlerimin arasi 23 24 e dusmustu. Son adetim 10 gun surup doktora gidince ortaya cikti. Evet degerler direk menepoz cikti malesef fsh dan belli 😑 Bana adetimin 2. gunu basla diye ostrojen hapi verdi ama bu sefer de adetim gelmedi tarlusal kullandim dun geldi adetim, yine tahlil verdim bugun ilaca baslamadan gene bakalim dedik iste. Heralde bugun yarin ilaca da baslarim. Aslinda saclarim biraz azalmisti bir de istenmeyen tuylerim neredeyse cok az cikmaya baslamisti ama hic anlamamistim. Benim ilacim triseguens ama, acaba seninkinden ne.farki var ki bi ara arastirayim bari.merak ettim..Bir de sen ilaca ragmen adet goremedigim oluyo demistin ya ilacin kacinci yilinda oldu bu.durum🤔

sizin sureç çok daha farklı olmuş

birden olmuş her şey.

ılacın 10. yılı.

yaş 36

erken menopoz 26 da oldu zaten

o yüzden son 2-3 senedir hapa rağmen de olmuyor bazı aylar

ama ilk seneelrde 29 30 günde bir düzenli oldum.

sizin sureç çok daha farklı olmuş

birden olmuş her şey.

ılacın 10. yılı.

yaş 36

erken menopoz 26 da oldu zaten

o yüzden son 2-3 senedir hapa rağmen de olmuyor bazı aylar

ama ilk seneelrde 29 30 günde bir düzenli oldum.
Anladim. Evet herkeste farkli isliyo galiba. Peki ne zamana kadar ilac kullanabilecegiz biz? Yaşa gore mi stoplayacak doktor ileride? Bir de birsey daha sorabilir miyim, meme kanseri acisindan muayene ne sekilde ve aralikta olmali?

Merhaba millet. Ben de 36 yaşındayım. Cocuk dusunuyordum. Olmuyordu kendi cabalarimizla. Beni buralarda araştırmaya iten olay adet olamamak. Geçen ay geç geldi ve az oldum. Bu ay 7 gün gecikince doktor tarlusal verdi. Bitti 5 gun oldu. Banamisin demiyor...ultrasonda doktor yumurtaliklarima bakarak erken menepoz gibi bir ihtimal goremedim dedi. Ama hormon testi istedi. E ama olamiyorum ki testi yapayım. :KK1: bunu anlamanın başka yolları yok mu acaba....simir testi de temiz cıktı. Kist ve miyom da yok zaten geçmişte miyom ameliyatı olmuştum.

Anladim. Evet herkeste farkli isliyo galiba. Peki ne zamana kadar ilac kullanabilecegiz biz? Yaşa gore mi stoplayacak doktor ileride? Bir de birsey daha sorabilir miyim, meme kanseri acisindan muayene ne sekilde ve aralikta olmali?

bu da inanın değişiyor hatta yeniden doktora gidiyorum farklı iki doktor ama ocak ayında olacak. size yazacağım muhakkak

banu çiftçi meşhur tüp bebekçilerden ama asıl öğrendiğim o da bir erken menopozlu. ona da gideceğim bülent tıraşa da.

tekrar selam

40-45 yaşa kadar demişlerdi.

ama bırakılmasında artık fayda var göğüs kanserini tetikliyor ne de olsa dedi iyi bir genel cerrah.

buarada 6 ay enn geç her sene meme ultrasonu muhakkak yaptırılmalı.

bu arada tesadüfün bu kadarı. ben sizin cümleleri okumadan gögüs den bahsetmeye başladım. yazdıktan sonra sizin mesajı okudum baktım aynı şeyi sormuşşunuz :)

Merhaba arkadaşlar erken menopoz tanısıyla Cylo progynova isimli ilacı kullanıyorum.Zararları konusunda bilgisi olan var mı?Bütün hormon ilaçları kilo artışına sebep oluyor sanırı ya da şişkinlik yapıyor anlayamadım.Göğüslerimde de şişkinlik ve ağrı hissediyorum.Hormon ilaçları Meme kanseri yapabilir diye duyuyorum çevremden.Çok korkuyorum.Tam bir çıkmazdayım kullanmazsam adet göremiyorum kullanınca kanser olmaktan korkuyorum.Lütfen bilgisi olan arkadaşlarım yardım bekliyorum.Sizce ne yapmalıyım.38 yaşındayım bu arada onu da belirteyim..:uhm:
merhaba banada 26 yaşında teşhis kondu fsh çok yüksek çıktı ilac icmeden adet olamazken kendi çabamla adetim düzene girdi en başta stres olmayacak hayıtı öneririm saraçoğlunun kürlerinide

merhaba banada 26 yaşında teşhis kondu fsh çok yüksek çıktı ilac icmeden adet olamazken kendi çabamla adetim düzene girdi en başta stres olmayacak hayıtı öneririm saraçoğlunun kürlerinide

stres çok önemli ama genetik faktörler ve bilim de bir gerçek.

samanyoluna cevap yazmak istedim

Merhaba arkadaşlar erken menopoz tanısıyla Cylo progynova isimli ilacı kullanıyorum.Zararları konusunda bilgisi olan var mı?Bütün hormon ilaçları kilo artışına sebep oluyor sanırı ya da şişkinlik yapıyor anlayamadım.Göğüslerimde de şişkinlik ve ağrı hissediyorum.Hormon ilaçları Meme kanseri yapabilir diye duyuyorum çevremden.Çok korkuyorum.Tam bir çıkmazdayım kullanmazsam adet göremiyorum kullanınca kanser olmaktan korkuyorum.Lütfen bilgisi olan arkadaşlarım yardım bekliyorum.Sizce ne yapmalıyım.38 yaşındayım bu arada onu da belirteyim..:uhm:

ne zaman başladınız hapa ?

kilo yapar ama kemik erimesini önler adet olmanızı sağlar

meme kanseri riskini artırır, kıllanma yapar

ama düzenli kontroller ile bu etikilerden kurtulmak da mümkün hiç yaşamamak da.

ve herkes de farklı etkiler oluyor mesela ben de kıllanma olmadı cok sukur gogus sorunu da olmadı . 10 sene oldu .

kilo yaptı ama ben zaten kıloluydum 3 senedir kilom yok zor olsa da verdim

kaldı ki size en fazla 5 sene kullandırırlar hapı. hatta 2 sene bile olabilir. 40 da bıraktırıyor çoğu doktor.

Adet konusunda kendi çabalarınız neler oldu. Soğan kurları vs.. gibi mi

Adet konusunda kendi çabalarınız neler oldu. Soğan kurları vs.. gibi mi

hepsini denedim

ayrıca geçici bir erken menopoz olmayınca hiç bir kür ya da ilaç adet görmenizi sağlamaz

haplar ile suni hormon alıyoruz ve resmen nerdeyse 50 yaşında bir kadına ya da erkeğe bile verilse bu haplar, adet görmelerini sağlayan türden.

Back
X