mrb arkadaşlar.tüp bebek denemesi için gttiğim hastaneden ellim boş döndm.1tane yumurtm oluştu fakat yeternce büyümedi.dr.da tedaviyi sonlandrdı.2.3 ay sonra tekrar gdecm.ama umutlarm hç tükenmedi.
merhaba yelizipucu; birçok doktora gittim hepsi aynı şeyi söylüyor fsh değerim yüksek ve yumurta oluşmuyormuş. çeşitli bitkisel ilaçlar kullanarak düşürmeyi başardım ama yinede yumurta bir türlü oluşmuyor 5 yıldır doktorun verdiği ilaçla regil oluyorum.iyiki evliliğimin ilk yılında oğlum dunyaya gelmiş. kardeşi olan arkadaşlarından bahsediyo neden benim de bir kardeşim yok diyor işte bizde ona bu durumu anlatamıyoruz. inş. oğlumun duaları kabul olur.
kızlar benım degerım 7.7 baslangıcmı bu 8den sonra menopoz bbaslar 13de tam menopzo gırmıs mı demekmiş. bend eadet duzensılıgı yok ama doktor yumurta rezervınazdedi.bune demek
Ya harikasin,canım benimde başıma geldi bende 2yıldır adet düzensizliği var sonra 2 ay adet almadım hamileyimdiye şüphelendim doktora gittim bana menepoz dedi degerlerim sanırım 80 diyaşım 38 olduğu için erken dedi bazı taramalardan geçtim bana ilaç verdi adt oldum sanırım 3 ay daha adet oldum sonra yine adetten kesildim ben yine mnepoza girdiğimi zannettim 2 ay adet olmadım sonra doktora gittim bana 7 haftalık gebesin dedilerçok şaşırdım daha önce 3 oğlum vardı 11 yıl aradan sonra hamileyim şimdi doğurdum 1 oğlumdaha oldu dünya tatlısı allah olmayanlarada versin allahım esirgesin inşallahl seninde düzelir allah sanada bir evlat verir
Ya harikasin,
ne güzel bi yazi bu, Allahim evladina uzun ömürler versin, hep diyorum bu hormonlar filan hep yalan, Allah ol dedimi oluyor.
İmkansız değil , ümidinizi hiçbir zaman yitimeyin ben de 108 fsh değerinden sonra şu an hamileyim. Sonsuz şükürler olsun. Menopozdan da çıktım, inşallah bir daha olmaz
maşallah sana gerçekten imrendim. benim fsh değerim 104 9 du rekor bende diyordum şu anda 40 seviyesine gerilemiş hala yüksek tabii tekrar çıkar diye de tahmin ediyorum. seninle sohbet etmeyi çok isterdim inan buna çok sevinirim neler yaptın neler yaşadın çünkü insan çıkmaza giriyor hayatımda bir doktorum ve de ekibi var bu konuda konuşabildiğim bilirsiniz ki ne kadar cvp ve teselli verirler. tekrar tebrik ederimalkisalkisalkis
maşallah sana gerçekten imrendim. benim fsh değerim 104 9 du rekor bende diyordum şu anda 40 seviyesine gerilemiş hala yüksek tabii tekrar çıkar diye de tahmin ediyorum. seninle sohbet etmeyi çok isterdim inan buna çok sevinirim neler yaptın neler yaşadın çünkü insan çıkmaza giriyor hayatımda bir doktorum ve de ekibi var bu konuda konuşabildiğim bilirsiniz ki ne kadar cvp ve teselli verirler. tekrar tebrik ederimalkisalkisalkis
104 ten 40 a indiyse eğer bu sana moral olmuştur negatif düşünme. Gerçi doktorlar menopoza giriş döneminde iniş çıkışlar olabildiğini söylüyorlar ama olsun sen bunun inişe girdiğini düşün olumlu düşünmeye çalış . Bitki kürlerini uyguluyor musun? Bir de çörek otunun her derde deva olduğunu duymuştum, balla karıştırıp yemeyi denesene , sonuçta zararı olan bir şey değil.a.s.
arkadaslar aranızda yumurtlayamama gibi sorunlar yaşayanlar varmı...yumurtlamama ne demek menapoza girmiş olduğumuzumu gösteriyor...yardım ederseniz sevinirim.bu ay adetin 10, gününde doktora gittim ve yumurta olmadığını söyledi ve acıklama yapmadı...dünden beri moralim çok bozuk..bilgi verirseniz sevinirim......
Merhaba arkadaslar... Ben burada yeniyim ve ayni dertle ugrasiyorum. Yasim 26 ve 2 senelik evliyim. Bir senedir cocuk istiyoruz fakat banada ocak ayinda erken menopoz teshisi kondu. FSH degerim 90 cikti ve cocugumun olmayacagini soylediler. Ben Hollandada kaliyorum ve burda hic bir tedavi uygulamiyorlar. Beni oylece eve yolladilar ve kabullen dediler. Tabiki dunyam basima yikildi. Kendimi hemen toparladim ve internet uzerinden arastirmaya basladim. Ilk once hayit otu hakkinda okudum sonra papatya, ada ve yesil cay karisimini. Bunlara hemen basladim. Haziranda memleketimiz Kayseriye izine gittik ve orda bi hastaneye gittim. Burdada doktor bana pek umit vermedi. Cyclo progynova yazdi ve kan tahlili istedi. FSH bu sefer 30 cikti. Doktor hanim bu cok sey ifade etmez dedi ama ben cok sevindim. Simdi hem doktorun verdigi ilaci hemde bitki caylarini kullaniyorum ve bu sorunu yenecegime inaniyorum. Insallah hamile kalip ve beni eve yollayan o doktorun karsisina cikacagim. Tabiki butun bunlar Allah'in izni ile insallah. Bu forumda benimle ayni derdi olan ve olumlu hikayeleri okumak beni dahada hirslandirdi.
Merhaba canım ben bu konuyu ayrıntılı olarak erken menopoza girip hamile kalanlar topiğinde anlattım ama burada da özetleyeyim.Benimkisi kemoterapi ve atom tedavisi dedikleri tedavi sonrası oluşan erken menopozdu . Genelde geçici oluyormuş ama hem onkoloji doktorum hem de kadın doğum doktorum fsh 108 görünce , fazla ümitlenmememi ve geri döüşün neredeyse imkansız olduğunu söylediler, doktorun karşısında ağlamaktan konuşamıyordum bile. Dünyam yıkıldı, kendimi yaşıtlarımdan dışlanmış , birdenbire annemin yaş grubundan bir kadınmışım gibi hissetmeye başlamıştım, kimseyle konuşmak bile istemiyordum işin tuhafı ise insanların senin bu durumunun vehametini anlayamoyor olmalarıydı. En kolay acı başkasının çektiği acıdır. Sanki grip olmuşum da ben abartıyormuşum gibi düşünüyorlardı sanki. Neyse psikiyatriste gittim tabii onlar da farklı davrandı denemez ilaçlara başladım ve kendimi telkin etmeye başladım. Doktor bana böyle birşey demedi ben son derece sağlıklı bir kadınım , düzelecek diye diye ve Allah'a çok dua ettim. Saraçoğlu'nun aslanpençesi kürünü uyguladım Allah ondan vesile olduğu için razı olsun. 8 ay sonra adeet gördüm sanırım 4 ay düzenli oldu yine kesildi ve adet söktürücü ilaç kullandım bu arada soğan kürünü yaptım tekarar aslanpençesi kürü yaptım ama içimde hep bir korku oldu ya tekrar olursa diye. fsh yavaş yavaş düştü sanırım 4'e düşmüştü en son . Sonra adetim yine kesildi derken güzel haberi aldım hamileydim ama Allah'ım hayırlısı ise nasip et dedim hep .Şimdi 6 ıncı ayın içindeyim. 2. çocuğum olacak inşallah Allah sağlıklı sıhhatli nasip etsin. Yüce Rabbim erkenden menopoza giren herkese kolylık versin ve inşallah geri döndürsün çünkü bunu ancak yaşayan anlar ve bilir, çok zor bir süreç depresyona kadar gidiyor ama moral burada da çok önemli. moral ve inanmak.