Menopoz Erken menopoz ve hamilelik!

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
4 yıldır adet görmüyordum. 4 yıldır tedavide olmadım.. sonunda 1 ay önce doktora gittim.
Gitmekteki amacım, kemik erimesi, kalp krizi vs durumları önlemek için tedavi görmekti. zira kalbimde sıkışıyordu..
Durumu doktora anlattım. Bana ultrason yazdı. Sonra dedim nasıl bir tedavi uygulayacaksınız?
önce rahim durumuna bakarak sana adet gördürebilecekmiyiz deneyelim dedi. Peki dedim.
ultrasona girdim, baktı, rahimde bir sorun görünmüyor dedi.
bana ilaçlar yazdı. Hiç sekmeden kullandım, kullanırken dua ettim, rabbim şifa dedim... her ilaç içişimde dua ettim.. şifa istedim.
ilaçlarım bitti. bugün 2. gün regli oldum. 4 yıl sonra ilk defa... arkadaşlar çok mutluyum.
Nişanlımda çocuğumuz olmayacak fikrine alıştırmıştı kendini. İnanın dün oturduğumuz yerde karnımı sevmeye başladı :))
olsada olmasada başımın tacısın dedi...
Sağlığım için istemiştim adet olmayı, Allahın izni ile yaza evleneceğiz.
Rabbim sağlıklı ve hayırlı bir evlat verirsede mutluluğumuz artacaktır. Kızlar inanın, dileyin, şükredin... olursada olmazsada
rabbim vermezse vardır bir hayır, verirsede vardır bir hayır.. Hayırlısı ve sağlıklısını dileyin.. isteyin..
Rabbim diğer türlüsünü kimselere, bizlerede vermesin..

canım cok sevındım senın adına,ınsallah saglıklı sıhhatlı bı bebegınde olur ılerde..sen benden once evlenıcen,bebısıne kavustugunda bızler ıcınde dua et lutfen:)

kendim içinde, herkes içinde dua ediyorum. Rabbim herkesin yüzünü güldürsün inşallah..

FSH bu ay 20 den 10 a düştü...:)
E 2 değerim yine 40, LH değerim 2 çıktı..

yoo gayet güzel anlatmışsın bende fsh yüksek olupta erken menepoz tehşisi konulan biri olarak doktorların her dediklerine öncelikle inanmamanızı tavsiye ediyorum herşey morla başka bişey değil ..bitki kürlerinden denemediğim kalmadı 1.5 yıllık evliyim bu arada en son 19 ocakta hasta oldum ve ondan sonra hasta olmadım infertilite bölümüne gidiyordum .doktor eşimin ve benim gerekli tahlillerimi yaptı ve aşılama yapılmasına karar vermişti ben 19 ocaktan sonra hasta olmadım .dua ediyordum hasta olayımda gün alıpp aşılama yapılsın diye 26 şubatta evde gebelik testi yaptım ve sonuç pozitif çıktı inanamadım nasıl sevindim ertesi günde doktorda randevum vardı doktora test yaptığımı ve pozitif çıktığını söyledim ne kadar geçti diye sordu 1 ay falan dedim hemen ulturasona geçtim ve gebelik kesesini gördüm ve inanamadım heyecandan kalbim fırlayacak gibi oldu doktor bize gerek kalmamış bebek var dedi bende çok şükür dedim şimdi 8+5 haftalık hamileyim hiçbi ilaç falanda kullanmadım doktorlar dosyama baktılar nasıl olur fsh 25 iken nasıl hamile kalırsın diye herşey RABBİM isterse olur ŞÜKÜRLER OLSUN RABBİM İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİN BU DUYGUYU İNANCINII HİÇ Bİ ZMAN KAYBETMEYİN ALLAHIM KUCAĞIMADA ALMAYI NASİP EDER İNAŞALLAH

Canım daha dün tedavisi yüksek fsh yüzünden bir tek bile yumoşu oluşmadığı için iptal olan kendim içinn nasıl bir yazı buuuuu bir bilseennn..Ama sen anlarsın benii..27 yaşındayım doktorun karşısına alıp erken menopoz durumu 6 ay cyclo iç sonra ara ara bakktırr demesii..
Yazını okudumm şu anda da ağlayarak yazıyorummmmmmm..Rabbim inşş meleğini kucağına almayı nasib ederr..Ben hep senin anlattığın sahne içinn yalvarıyorum dualar ediyorumm..Adet göremediğim için doktora gitsem veeeeeeeee ne göreyimm bebişimin kesesii diyeeeee..İnan şu anda senin adına o kadar mutlu oldummkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiSevinçten ağlayan sarı kafalar bunlarrrr......................

BENDE 23 yaşındayım bende ara ara gitmek istemedim doktora çünkü her defasında normal yolla olmaZ diye diiye psikolojimi alt üst ettiler eşimle bile ilerde bebeğimiz olacak şöyle olacak diye hayal bile kuramıyorduk her defasından üzülüyrdum ve ağlıyordum hayıt suyunu denemeni tavsiye ederim yumurtalarım benim küçük olduğu söylemişti doktor her ara bal tarçın çörek otunu yiyordum bunları aktarda toz haline getirdiler civanperçemiiçtim aslanpençesi oğul otu anlıcan içmediğim ot kalmadı sadece adet olmadığımda fsh ölçmek için doktor farlutal adında bi ilaç veriyodu 1 hafta içtikten sonra hasta oluyordum bir ay içmeden oluyordu sonra 3. ay yine aynı şeyler hasta olamıyordum canım herşeyden önce kafana takma diycem ama mümkün olmuyor stres yapmama çalış RABBİM İNŞALLAH BU DUYGUYU İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİN İNŞALLAH

bayanlar, ben 32 yaşındayım sizler gibi erken menopazdayım.Allah yardımcımız olsun. çocukluğumdan beri hiç adet görmedim. 2 senedir hayıt tohumu içiyorum cylol prg. kullanıyorum sürekli. 4 senelik evliyim. çocuğumun olma durumu nedir, fakültede tedaviye başladım doktorlar imkansız diyolar. fsh: 10.48 lh:3.89 estradial: 54.91 değerlerim hakkında bilen biri yorum yapsın nolurr....

Herkesin Allah yardımcısı olsun inş.

Eğer cevaplarsan bana umut ışığı olacaksın
2008 yılında yazmış olduğun yazıyı okudum. şuan ne durumdasın merak ediyorum. Hamile kaldın mı. fsh değerim 135 ve 35 yaşındayım. Eğer cevaplarsan sevinirim.

Acil şekilde hacamat olmanı tavsiye ederim

resime bak

1, 55, 6, 48, 11, 12, 13, 120, 49 noktalarından kanlı hacamat 125, 126 nokatalarından kuru hacamat

Herkes ayni derte.... Allahim sen bizlere yardim et bizlerede Anne olma duygusunu tatir; ama olacak istedikten sonra olmaz diye birsey yok sadece kendimize iyi bakalim ben 18 gündür incirkürü yapiyorum ve yarinda sogani dograyip sumakla birlikte 4 gün uygulayacagim kardimda garip agrilar var Fhs degerim yÜksenmis hic adetim düzensiz degildi iki aydir oda düzensiz Sayin DR.Saracoglu na mail atim insallah cevap yazar herkese sabirlar diliyorum zorda olsa basaririz insallah.

Arkadaşlar öncellikle herkese merhaba.Ben sizlerin yazılarını uzun süredir okuyorum fakat yeni katıldım aranıza.Benimde sizlerin tecrübelerinden faydalanmaya ihtiyacım var.28 yaşındayım 2.5 senelik evliyim.ve 1.5sene falan çocuk yapmayı hiç düşünmedim.son 1seneye yakındır deniyoruz fakat maalesef bebişimiz olmadıgeçen ay doktora gittim ve bebek istediğimizi söyledim.ilk sorduğu soru düzenli adet görüyormusun adetlerim düzenlidir benim ağrılı olur ama saat gibidir her ay dedim.bana adetinin 3. günü gel tekrardan dedi ve ben 3. günü tekrardan yanına gittim.ogün hormon testi yaptı ve klomen kullanmamı söyledi.eşimin sperm testi elimde vardı ona falanda baktı.sende direk tedaviye başlıcam dedi.adetimin 5. gününden başlayarak klomeni günde 2 tane kullandım ve 5 günde bitti ilaç ilaç bittikten 2 gün sonra tekrar doktor ogüne gün vermişti gittim yanına.sabah ilk hormon sonucumu aldım baktı ve FSH değerim 15.19 çıktı ERKEN MENOPOZZZ başlangıcı dedi değerim yüksekmiş. 10un altında olması gerekiyormuş dedi hemen aşılama yapmalıyız yada ben size gün vercem ogün ilişkiye girceksiniz dedi.buarada yumurta çatlatma iğneside vurcak.sonra ymurtalıklarıma baktı ve dört tane yumurtam varmış 2 sağda 2 SOLDA ve 2 si 20mm diğer 2 side 17mm .dedi klomen işe yaramış yumurtalarn oluşumu iyi.sonuç olarak biz aşılamayı seçtik ve pazar akşamı yani yarın 11 de çatlata iğnei vurdurcam salı günüde aşılamaiçin sabah 8 de doktora gitcem..arkadaşlar bu noktada aklıma takılan sorular var ve BENİM SİZİN TECRÜBELERİNİZE ÇOK İHTİYACIM VAR..1.si erken menopoz fsh değeri 15.19 OLAN kişide 4 tane yumurta oluşumu normalmidir bu şartlarda hiçmi yumurtam olmaması gerekMİYORMUYDU? yada 4 yumurta azzmı?hiç anlamıyorum lütfen yardımcı olun..birde aşılama için rahim filmi falan çekmesi gerekmiyormuydu??internetten araştırdım bu konuyu..ADETİM BUKADAR DÜZENLİYKEN ERKEN MENOPOZ BAŞLANGICI OLMASI NASIL BİR ÇELİŞKİDİR??BEN ANLAMADM ARKADAŞLAR.BEBİŞ İÇİN yumurta sayım kaç olmalıdır???bilen birileri lütfen yardımcı olsun inşaallah Allahım isteyen herkese meleğine biran önce kavuştursunn..erken menopoz diince moralim çok bozuldu ..cevaplarınız için şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM..

Sana özelden yazdım cnm burAdanda söyleyeyim..Hemne çok iyi bir tüp bebek merkezinin kapısı çall..Yumurtaların var ikenn helede 4 iyi bir rakam inan bana..En azından kür vb birşey de deneyebilirsin belki ama önce bir tüp yap durumu görr derim sonra geç olabiliyor çünkü

dünden beri öyle sinirliyim ki 3 aydır bu sorun var enson yaptırdığım tahlilleri merak ederken gittiğim özel hastane kapanıyo kilit vurulmuş kapısına şok oldu sonuçlarımı bile alamadımmmm :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…