Menopoz Erken menopoz ve hamilelik!

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
Şuan, hatta önümdeki 6-7 yıl minimum zaten ben çocuk falan istemiyorum...

Ama işte dediğin gibi,hiç olmayacağını bilmek çok ama çok üzüyor...mafoldumben

Şuan, hatta önümdeki 6-7 yıl minimum zaten ben çocuk falan istemiyorum...

Ama işte dediğin gibi,hiç olmayacağını bilmek çok ama çok üzüyor...mafoldumben

canım benim kıyamam bende ilaçlarla adet görebiliyorum.. bi sürü doktora gittim çocuğumun olmasının mümkün olmadığını söylediler hep şehir şehir dolaştım ama nafile.. sonra yumurta rezervimde yumurta olduğu ve ilaçlarla büyütülebilineceği söylendi.. ve büyüdülerde hemde her ay birkaç tane birden:sm_cool: önceden tüp bebek dahi mümkün değil diyen doktorlar şimdi tüp bebekten önce aşılama deneyebileceğimi şansımın yüzde 20 olduğunu söylüyolar.. gerçi aşılama yaptırdım tutmadı önümüzde ki yaz tüp bebek düşünüyoruz ama benim için bu bile çok çok müthiş bişey en azından ümidim var hala.. şükürler olsn Rabbime:Saruboceq: sende ne olursa olsun ümidini yitirme sakın..

Valla sevindim adınıza, böyle şeylerin olduğunuda duyduktan sonra moralim düzeliyor...

Ah inşallah...

Ama bende hiç yumurta yok işte...Umuyorum bir mucize olur ilerde :Saruboceq:

Her anlamda bu rahatsızlıktan geri dönmek istiyorum. Çocuk olayı bir yana, yaşıtlarım gibi sağlıklı olmak istiyorum...

benim fsh çok yüksek bir kez ölçtürdüm.sadece 1 merkezle görüştüm.ama erken menoopoz hiç yumurta yok dendi..sen kendine neler yaptın...keendiliğinden mi oldu.

gurseda neler yaptınn...

valla doktorlar bana kıbrısta yumurta transferi yaptırabilirsin...taşıyıcı annelik yaparsın falan filan diye diye iyice bunalıma sokmuşlardı... ben hiç kendiliğimden adet görmedim hep ilaçlarla.. vücudumun her noktasında bunun aksamalarını yaşıyorum..cildim kuruyo saçlarım dökülüyo eşimle birlikte olmakta zorlanıyorum isteksizliklerim oluyo falan... sonra elimden geleni yaptıktan sonra gerisini Rabbime bırakıp gözümde büyütmemeye karar verdim.. öylede yaptım sonra doktorum hiç yumurta gözükmüyo ama yumurta geliştirici ilaçlardan deneyelim bakalım rezervin varmı dedi? bu arada hiç umudu olmadığını da söylemişti yumurtalar bir bir piyasaya çıkıp büyüyünce doktorlarım şok geçirdi:nazar:
şimdi onlarda artık duanın gücüne inandılar:) muayene masasına her yatışımda doktorum artık besmele çekip dua aderek muayene ediyo beni:) duanın gücüne oda inanmaya başladı sanırsam:KK66:

canım b enim rabbim nazarlardan korusun.çok sevindim senin adına.ben memorial a gittim.bana da sana söylenenler söylendi.ilaç bile vermedi.beni sepetledi.ben şimdi fsh yi düşürmeye çalışıyorum.bahçeci ye veye zeynep kamile gidicem,1 2 ay sonra..sen bursa da mı gittin doktora.istanbuldaysa ismini verebilirmisin doktorunun.bebeğim olmayacak diye çok korkuyorum...bana çizdiğin başarılı yolla ilgili bilgiler ver ne olursun.

canım b enim rabbim nazarlardan korusun.çok sevindim senin adına.ben memorial a gittim.bana da sana söylenenler söylendi.ilaç bile vermedi.beni sepetledi.ben şimdi fsh yi düşürmeye çalışıyorum.bahçeci ye veye zeynep kamile gidicem,1 2 ay sonra..sen bursa da mı gittin doktora.istanbuldaysa ismini verebilirmisin doktorunun.bebeğim olmayacak diye çok korkuyorum...bana çizdiğin başarılı yolla ilgili bilgiler ver ne olursun.

teşekkür ederim güzel yüreğinden gelen güzel dileklerin için... canım ben meslek icabı biraz geziciyim.. şu an bursada değilim zaten.. seni çok iyi anlıyorum doktor olmuş ama bence adam olamamışın biride zamanında beni sepetlemişti:eek:klava: kendimi öylesine eksik öylesine değersiz hissetmiştim ki anlatamam:gitme: hastaneden çıktığımda sanki herkes parmağıyla beni gösteriyordu..ilaçlarımı almak için eczanede raporumu bile göstermeye çekinir olmuştum.. aaaa sen bu yaşta erken menopoz mu oldun tüh tüh yazık falan...:çok üzgünüm: ama artık hepsine gülüp geçiyorum böyle yapmak kabullenmek işime yaradı..Zaten Rabbimde kulum beni nasıl bilirse ona öyle muamele ederim diyo ben ona inanıyorum o kapısına gelenleri boş çevirmeyecek kadar cömert.. bigün karnımı şişire şişire önünden geçeceğim o doktorun..sende inan ve insana insan olduğu için değer veren bir doktor bul kendine..dualarım seninle..:Saruboceq:

kendi kendine bitkler felan kullanmadınmı

evet ilaç tedavisi gördüm..ayrıca netten gördüğüm incir kürü..balla çörekotu karışımını falanda denedim ne kadar faydası oldu bilmem ama.. ilaçlarla birlikte kullandığım için tam kestiremiyorum..bide adaçayı falan içtim enaz günde bir almaya gayret ettim..işte bmöyle insan ne duysa ne dense medet umuyo..

evet canım haklısın.doktor da benle çok olumsuz konuştu moralimi sıfır yaptı.ben de bitki küpü oldum 15 günden beri 2 3 ay gitmicem doktora dedim ama fsh düştümü meraktan da çatlıyorum

merhaba canım bneim de fsh değerim çok yüksek.ama ben hayıt falan içiyorum fsh yi düşürmek için.hiç yumurta kalmaadı mı dedi sana doktorun..

merhaba yelizipucu; birçok doktora gittim hepsi aynı şeyi söylüyor fsh değerim yüksek ve yumurta oluşmuyormuş. çeşitli bitkisel ilaçlar kullanarak düşürmeyi başardım ama yinede yumurta bir türlü oluşmuyor 5 yıldır doktorun verdiği ilaçla regil oluyorum.iyiki evliliğimin ilk yılında oğlum dunyaya gelmiş. kardeşi olan arkadaşlarından bahsediyo neden benim de bir kardeşim yok diyor işte bizde ona bu durumu anlatamıyoruz. inş. oğlumun duaları kabul olur.

seni bilemem canım ama ben umudumu kaybetmek istemiyorum....allah bağışlasın senin bi oğlun varmış en azından...benim de bir çocuğum olsun yeter..ama ben ümitliyim....sen de kaybetme derim...

a.s.
seni bilemem canım ama ben umudumu kaybetmek istemiyorum....allah bağışlasın senin bi oğlun varmış en azından...benim de bir çocuğum olsun yeter..ama ben ümitliyim....sen de kaybetme derim...

haklısın rabbim çok büyük :))))))))))dualarım hep herkesin gönlüne göre vermesi.......... artık kendimide yalnız hissetmiyorum benimle aynı duyguları hissedenlerle birlikteyim.

Bakin bir yazi okudum vede size Copy gönderiyorum, yalniz yazi uzunohaoldumsmile
Doğurganlığın korunmasında yeni dönem
Çinli bilim adamlarının fareler üzerinde kök hücreden yeni yumurta yapımıyla ilgili çalışmasının bugüne kadar bilinenin aksine erişkin kadınlarda yumurta rezervinin tekrar artırılabileceği yolunda ışık yaktığı, menopozu tersine çeviren bu yaklaşımın tıpta mucize olduğu bildirildi.
İngiltere’nin saygın bilim dergilerinden Nature Cell Biology’de yayınlanan Kang Zou ve arkadaşlarının çalışmasının, kadınların sahip olduğu yumurtalarla doğduğu, daha sonra yeni yumurta hücresi katılımı olmadığı yolundaki görüşü değiştirerek, ergen kadınlarda yumurta rezervinin tekrar artırılabileceği umudunu getirdiği belirtildi.
Dünyada yumurtalık nakli çalışmalarıyla tanınan New York Medical College Westchester Medical Center Üreme Sağlığı Departmanı Başkanı Prof. Dr. Kutluk Oktay, bunun tıpta yeni bir mucize, devrim olduğunu, bugüne kadar taşlaşmış görüşleri yıktığını kaydetti.
Çalışmanın insanda aynı kök hücreler alınıp yumurtalığına enjekte edilmesi halinde menopozu tersine çevirebilecek bir gelişme olduğunu ifade eden Prof. Dr. Oktay, şöyle konuştu:
“Klinisyen bir bilim adamı olarak zaten uzun süredir klinik senaryoların yaygın olan inanışa uymadığını gözlemliyordum. Aynı yaklaşım insan yumurtalığı için de söz konusu olursa bunun başarıya ulaşması çok zaman almayacaktır. Biz de bu anlamda çalışmalara başladık. Bir anlamda bu, yumurtalık transplantasyonu çerçevesinde zaten klinik olarak kullanılmaktaydı. Kanser tedavileri nedeniyle menopoza giren veya genç yaşlarda yumurtalık bozukluklarını yaşamış çok sayıda kadın, bu yumurtalık transplantasyonun ardından menopoza girmelerinden çok uzun süre sonra çocuk sahibi olabildiler. Bugüne kadar bilinenin aksine erişkin kadınlarda yumurta rezervinin tekrar artırılabileceği yolunda fikir veren çalışma tıpta mucizedir.”
”SON 50 YILIN EN ÖNEMLİ BULGULARI”
Bu çalışmaların doğurganlığın korunması anlamında yeni bir dönemin başlangıcı olabileceğini ifade eden Prof. Dr. Oktay, elde edilen bulguların bu anlamda üreme biyolojisi alanında son 50 yılın en önemli bulguları olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Oktay, ABD’de 2002 yılında hodgkin lenfoma tanısı konulan Ann Dauer’in, kemik iliği nakli için uygulanacak kemoterapi öncesinde dondurduğu yumurtalık dokusunu 2,5 yıllık menopoz döneminin ardından geliştirdiği yöntemle karın cilt altına uygulayarak mucizevi şekilde doğal yolla anne olduğunu hatırlatarak, Dauer’in yine mucize eseri ikinci bebeğini dünyaya getirdiğini belirtti.
Oktay, yeni çalışmanın açıklanamayan bu duruma da ışık yaktığını, karın altındaki yumurtanın periferdeki kök hücreleri uyarıp menopozdaki yumurtalara yardım ettiğini düşündüklerini bildirdi.
Ufuk Üniversitesi Genetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Volkan Baltacı da bu çalışmaların yumurta hücre rezervi kalmamış, kısırlık sorunu bulunan, erken menopoz sorunu yaşayan, hatta kanser tedavisi alacak hastalar için yeni ufuklar açabileceğini, benzeri tedavilere örnek teşkil edebileceğini söyledi.
Kang Zou ve arkadaşları, erişkin fareden elde ettikleri yumurta kök hücrelerini dış ortamda kültüre ederek uzun süre canlı kalmalarını ve farklılaşmalarını sağlamış, ayrıca içlerine viral bir DNA ekleyerek bu yumurta hücrelerini genetik olarak işaretlemişti. Daha sonra bu yumurta serisi hücreleri kısır bir fareye transfer edilerek bu farede yeniden fonksiyon kazandıkları ve virüs DNA’sı ile işaretli olgun yumurtaların geliştiğini, bu yumurtalardan işaretli DNA’yı taşıyan yavru farelerin doğduğunu kanıtlamıştı.

X