- 16 Ocak 2016
- 1.427
- 1.088
- 133
- Konu Sahibi visnecikolatalimon
-
Bende saracoglundan kür ü sipariş ettim fsh 12 iken 8.7 ye düştü bu ay hemde 23 kullanmistm henüz su an hala devam ediyorum kür ü uygulamaya sabah çörek otu yağı hayit otu akşamları hayit otu ve aslan pençesi kullanıyorum. Soğan kuru yapmadım midem rahatsız diye. Daha kür un devamı var sarı kantoron civan perdeli ve aslan pençesi karışımı icilecek bir ay inşallah dahada düşürür fsh i. Ben daha önce bu kurleri aktardan aldığım otlarla yapıyordum pek bi değişiklik olmuyordu bu kez saracoglunun sitesinden aldım ve faydasını gördüm sanırım aktardan aldiklarimizin tarihi geçmiş oluyor yada yanlış ot alıyoruz bilemiyorum ama siteden aldığından memnun kaldım bir ay bile kullanmadan fsh im düştü tavsiye ederim. Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize de inşallahBende aynı. Saracoglunun erken menepoz kurune baslamistm o da ise yaramadi biraktim
Benimde yaramadı hiçbir işe. Bide o kadar düzenli içtim. Hem yarasa bile bırakınca geri çıkıyorBende aynı. Saracoglunun erken menepoz kurune baslamistm o da ise yaramadi biraktim
Canim tiroid sinirda yuksek sayilmaz. Ama yumurta rezervleriyle ilgili olan amh hormonu bitik gorunuyor. Fsh de asiri cok asiri yukselmis. Canim Rabbim den gelir hersey eger bir iyilesme olmazsa durum vahim gorunuyor. Otoimmun bir rahatsizlik var vucut kendi yunurtaliklarini dusman olarak gorup saldiriyor bitiriyor. Ona bir bakilsa aslinda cozumu bulunabilir. Kiyamam yaaa daha cok gencMerhabalar.
Kız kardeşim sağlık sıkıntısından bahsetmek istiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim. Bilgilendirmeye ihtiyacımız var.
Kardeşim 06.06.1992 doğumlu. Bursa'da oturuyoruz.Sivas'ta üniversite okuduğu yıllarda adet düzensizliği başladı.Doktora gittiğinde yumurtalıklarında/rahminde hiç bir sıkıntı olmadığını ve düzensizliğin stresten kaynaklandığını söylediler.Doktorun verdiği bitkisel ilaçlarla adet olmaya devam etti. Zayıflaman gerekir dedikleri içinde spora başladı şu an 62,5 kilo ve devam ediyor spora. İlacı bittiğine adeti yeniden gecikmeye başladı.Bursa'da Zübeyde Hanım Doğum Evi Hastahanesinde doktor erken menopoz başlangıcı var Uludağ Üniversitesine endokrin bölümüne git dedi. Erken menopoz dedikleri için ailecek çok üzüldük. Bülent Kayhan adındaki doktora gittik. Yine testler yapıldı. O daha fazla üzdü. Evleneceğin kişiye çocuğunun olmama ihtimalini söylemelisin. 3aylık bi ilaç tedavisi sonucunda duruma bakarız dedi. Kardeşim ilacını kullanmaya başladı, 15 günlük soğan kürü tedavisine başladı. İlacı bitince adet oldu. Şimdi ikinci ilaç kutusunda. Adetine son 15 gün kala yine soğan kürüne başladı. Rahatlıyorum soğan kürünü uyguladığımda dedi, bu adetimde normaldi az değildi dedi. Yine biz doktor araştırmasına devam ediyoruz. Sivas'ta ki doktorlar hiç birşeyin yok derken niye Bursa'da ki doktorların böyle konuşması aklımızı karıştırdı. Kardeşimin fsh değeri yüksekmiş. Yine Yaşar Can adındaki doktoru önerdiler gittik. Doktor Bey testler olumsuz ama ultroson temiz. Endokrine bi gidin sonuçlarına bakalım dedi. Çekirge Devlet Hastanesinde ki Mutlu Bey'e yönlendirdi. Kardeşim gitti ama doktor hiç muayene etmemiş, gerek yok. Bursa yetersiz İstanbul yada Ankara'ya gidin demiş. Anlayacağınız yine karmaşıklık ve moral bozukluğu. Şimdi Jimer Hastahanesindeki Cenk Bey'e gitmeyi istiyoruz.
Bu sıkıntının çaresi var mı? Yoksa kardeşim erken menopoza girmesine göz mü yumacağız? Annem bebeği olmayacak diye çok üzülüyor. Çok şükür daha kötü hastalıklardan değil kardeşimin ama insan çok üzülüyor.
Yapılan testleri ekledim.
Bilgilendirmenizi bekliyorum.
Sevgiler..
Canim bu arada estradiol de yunyrta rezervleriyle alakali 30 un altina duserse yumurta rezervleri cok azalamis anlamina geliyor. Hemen kurlere falan baslasin.Merhabalar.
Kız kardeşim sağlık sıkıntısından bahsetmek istiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim. Bilgilendirmeye ihtiyacımız var.
Kardeşim 06.06.1992 doğumlu. Bursa'da oturuyoruz.Sivas'ta üniversite okuduğu yıllarda adet düzensizliği başladı.Doktora gittiğinde yumurtalıklarında/rahminde hiç bir sıkıntı olmadığını ve düzensizliğin stresten kaynaklandığını söylediler.Doktorun verdiği bitkisel ilaçlarla adet olmaya devam etti. Zayıflaman gerekir dedikleri içinde spora başladı şu an 62,5 kilo ve devam ediyor spora. İlacı bittiğine adeti yeniden gecikmeye başladı.Bursa'da Zübeyde Hanım Doğum Evi Hastahanesinde doktor erken menopoz başlangıcı var Uludağ Üniversitesine endokrin bölümüne git dedi. Erken menopoz dedikleri için ailecek çok üzüldük. Bülent Kayhan adındaki doktora gittik. Yine testler yapıldı. O daha fazla üzdü. Evleneceğin kişiye çocuğunun olmama ihtimalini söylemelisin. 3aylık bi ilaç tedavisi sonucunda duruma bakarız dedi. Kardeşim ilacını kullanmaya başladı, 15 günlük soğan kürü tedavisine başladı. İlacı bitince adet oldu. Şimdi ikinci ilaç kutusunda. Adetine son 15 gün kala yine soğan kürüne başladı. Rahatlıyorum soğan kürünü uyguladığımda dedi, bu adetimde normaldi az değildi dedi. Yine biz doktor araştırmasına devam ediyoruz. Sivas'ta ki doktorlar hiç birşeyin yok derken niye Bursa'da ki doktorların böyle konuşması aklımızı karıştırdı. Kardeşimin fsh değeri yüksekmiş. Yine Yaşar Can adındaki doktoru önerdiler gittik. Doktor Bey testler olumsuz ama ultroson temiz. Endokrine bi gidin sonuçlarına bakalım dedi. Çekirge Devlet Hastanesinde ki Mutlu Bey'e yönlendirdi. Kardeşim gitti ama doktor hiç muayene etmemiş, gerek yok. Bursa yetersiz İstanbul yada Ankara'ya gidin demiş. Anlayacağınız yine karmaşıklık ve moral bozukluğu. Şimdi Jimer Hastahanesindeki Cenk Bey'e gitmeyi istiyoruz.
Bu sıkıntının çaresi var mı? Yoksa kardeşim erken menopoza girmesine göz mü yumacağız? Annem bebeği olmayacak diye çok üzülüyor. Çok şükür daha kötü hastalıklardan değil kardeşimin ama insan çok üzülüyor.
Yapılan testleri ekledim.
Bilgilendirmenizi bekliyorum.
Sevgiler..
Bu otiummum hastalığı sizdemi var?Canim tiroid sinirda yuksek sayilmaz. Ama yumurta rezervleriyle ilgili olan amh hormonu bitik gorunuyor. Fsh de asiri cok asiri yukselmis. Canim Rabbim den gelir hersey eger bir iyilesme olmazsa durum vahim gorunuyor. Otoimmun bir rahatsizlik var vucut kendi yunurtaliklarini dusman olarak gorup saldiriyor bitiriyor. Ona bir bakilsa aslinda cozumu bulunabilir. Kiyamam yaaa daha cok gencRabbim sifa versin insaallah.
Ayyy canim Allah muhafaza cok sukur yok bende. Bende hasimato var oda bir otoimmun hastalik ama tiroidleri yiyor. Onu arastirirken karsilasmistim da ordan biliyorum.Bu otiummum hastalığı sizdemi var?
Anladım canım. :)Ayyy canim Allah muhafaza cok sukur yok bende. Bende hasimato var oda bir otoimmun hastalik ama tiroidleri yiyor. Onu arastirirken karsilasmistim da ordan biliyorum.
Ben 2 ay kullandim ama estradiolumu bozduBende saracoglundan kür ü sipariş ettim fsh 12 iken 8.7 ye düştü bu ay hemde 23 kullanmistm henüz su an hala devam ediyorum kür ü uygulamaya sabah çörek otu yağı hayit otu akşamları hayit otu ve aslan pençesi kullanıyorum. Soğan kuru yapmadım midem rahatsız diye. Daha kür un devamı var sarı kantoron civan perdeli ve aslan pençesi karışımı icilecek bir ay inşallah dahada düşürür fsh i. Ben daha önce bu kurleri aktardan aldığım otlarla yapıyordum pek bi değişiklik olmuyordu bu kez saracoglunun sitesinden aldım ve faydasını gördüm sanırım aktardan aldiklarimizin tarihi geçmiş oluyor yada yanlış ot alıyoruz bilemiyorum ama siteden aldığından memnun kaldım bir ay bile kullanmadan fsh im düştü tavsiye ederim. Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize de inşallah
Estradiolde yumurtlamayla alakali dimi. Yumurta rezervleriyle yani.Ben 2 ay kullandim ama estradiolumu bozdu
Bazı kisilerden doktor da umidi kesince insan bitkilere bakiyor kardesimArkadaşlar kimse kendini kamdırmasın fsh kıstas değil ilaç içersin düşer ot içersin düşer ama o yumurta rezervin iyi olduğu anlamına gelmez tek kıstas amh değeridir o değere göre hareket etmelisiniz tedavi şekli konusunda.ayrıca yumurta rezervi tükenen birşey yani yok olan birşeyi ne içersen iç yerine koyamazsın o yüzden soğanmış incirmiş bunlarla vakit kaybedeceğinize doktora gidin uygun üreme yöntemi ile şansınızı deneyin
EvetEstradiolde yumurtlamayla alakali dimi. Yumurta rezervleriyle yani.
Peki estradiolun iyiyse yunryta rezervlerin de iyi sayilmazmi
Estradiolum iyi idi. saracoglunun ilaclarini fsh icin kullandm. Fsh yi duzelteym derken estradiolu bozdmPeki estradiolun iyiyse yunryta rezervlerin de iyi sayilmazmi
Yok canim onu anladimda. Yani estradiol yumurta rezervleriyle ilgiliyse estradiol iyiyse fsh nasil cikiyor onu anlamadim. Yumurta rezervi duser fsh yukselir degilmi.Estradiolum iyi idi. saracoglunun ilaclarini fsh icin kullandm. Fsh yi duzelteym derken estradiolu bozdm
Bilmiyorum orasini fsh yumurtalikla alakali degl demekkiYok canim onu anladimda. Yani estradiol yumurta rezervleriyle ilgiliyse estradiol iyiyse fsh nasil cikiyor onu anlamadim. Yumurta rezervi duser fsh yukselir degilmi.
Canim tahlillerde bir yanlislik olmasin ondan soruyorum. Estradiolun iyiyse fsh nin yuksek olmamasi gerek yani. Yinede bilemiyorum ama. Doktorun daha iyi bilir ama. Estradiol 50 nin alti 30 un ustundeyse yumurtlamada sknti yok demektir. Yumurta rezervi iyi olan birisininde fsh si yukselmemeli yukselmez yani.Bilmiyorum orasini fsh yumurtalikla alakali degl demekki
Doktor orda bir şaşkınlık goremedi olurms demekkiCanim tahlillerde bir yanlislik olmasin ondan soruyorum. Estradiolun iyiyse fsh nin yuksek olmamasi gerek yani. Yinede bilemiyorum ama. Doktorun daha iyi bilir ama. Estradiol 50 nin alti 30 un ustundeyse yumurtlamada sknti yok demektir. Yumurta rezervi iyi olan birisininde fsh si yukselmemeli yukselmez yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?