Erken menopoz. Evlenmeli miyim?

evet aslinda bir kez daha deneyebilirlerdi bence :KK43: 65 yasinda doguranlar kendi yumurtalari ile dogurmuyorlar canim. Yumurta bagisi ile oluyor onlar. Aynen, fsh degerim yüksekti amh degerim de cok düsüktü.
anladım cnm hayıt suyu iç bol bolllll bak bıraz düzelirsin al aktardan ıkı kılo hegun ıkı gfıncan demle demle ıc

Yumurta dondurmak için niye evli olmak gereksin ki ya döllemiyorlar ki yumurtayı, döllemek üzere toplayıp donduruyorlar benmi yanlış biliyorum ya.
Evli olmak gerekse kanser olan kadınlar yumurtalarını donduramazdı(evli olmayanlar).
Neyse umarım bir çaresi bulunur

anladım cnm hayıt suyu iç bol bolllll bak bıraz düzelirsin al aktardan ıkı kılo hegun ıkı gfıncan demle demle ıc

sagool tatlim. Umudumu yitirmemeye calisiyorum. Hala icimde umut var. Okuyorum benim durumumda olup dogal yolla hamile kalanlari. Onlara da doktorlar imkansiz demis. O yüzden ben de umudumu yitirmeyecem. Ama bunun icin bir an önce evlenmem gerekiyor :/

Yumurta dondurmak için niye evli olmak gereksin ki ya döllemiyorlar ki yumurtayı, döllemek üzere toplayıp donduruyorlar benmi yanlış biliyorum ya.
Evli olmak gerekse kanser olan kadınlar yumurtalarını donduramazdı(evli olmayanlar).
Neyse umarım bir çaresi bulunur

aynen öyle canim. Kanser hastalari da tedavi görmeden yumurtalarini donduruyorlar cünkü sonra bunlar da yok ediliyor tedavide. Ama iste, bilip bilmeden yargiliyorlar insanlari burada.

üzülme cnm ya...nasıl farkına vardın bu durumu kım farkettı

sagol.. üzülmemek elde degil ama yumurta bagisini kabullenmeye calisiyorum ya da acele davranip evlenmeyi. Kafam cok karisik. Ne yapsam bilemedim. Adet düzensizligim vardi onun icin gittim bir kan testi yapayim dedim hormon bozuklugum var mi dedim. Sonuc hüsran :KK43:

sagol.. üzülmemek elde degil ama yumurta bagisini kabullenmeye calisiyorum ya da acele davranip evlenmeyi. Kafam cok karisik. Ne yapsam bilemedim. Adet düzensizligim vardi onun icin gittim bir kan testi yapayim dedim hormon bozuklugum var mi dedim. Sonuc hüsran :KK43:
ULTRASYONDA DA BAKTI DEMI SANA..ALTTAN

sagool tatlim. Umudumu yitirmemeye calisiyorum. Hala icimde umut var. Okuyorum benim durumumda olup dogal yolla hamile kalanlari. Onlara da doktorlar imkansiz demis. O yüzden ben de umudumu yitirmeyecem. Ama bunun icin bir an önce evlenmem gerekiyor :/
Yani evlenmem gerekiyor diye de evlenme cok ciddi birsey hyirlisi olsun hic belli olmaz bu isler cnm yer gok dua ile ayakta duruyor dua etmekten hic vazgecme gönlünü titreten adam hemen gelsin o zaman hemen bul onu

Sevgili Kaderdaşlarım!
Türkiye de başlattığımız ve 4.sünü düzenleyeceğimiz AZOOSPERMİA VE ERKEN YUMURTA YETMEZLİĞİ BİLGİ PAYLAŞIM TOPLULUĞUNUN Seminerine tüm kaderdaşlarım ve ilgili uzmanlar davetlimizdir.
Programımız 15 Ağustos 2015 Cumartesi günü Saat: 13:00 da Üsküdar Bulgurlu Semt Konağında gerçekleştirilecektir.
Yemekli bu organizasyonumuzun Salon ve yemek ücretleri sponsorumuz olan Göztepe Medicalpark Hastanesi Tüpbebek Merkezi tarafından karşılanmaktadır.
Bizlere düşen ise her biri kendi alanında uzman ve başarılı ekipten hastalığımızla ilgili geniş bilgi sahibi olmak ve güncel gelişmelerin değerlendirileceği bu kapsamlı seminere katılmaktır.

KONUŞMACILAR VE PROGRAM AKIŞI:

Anka DF (Doğan): AZOOSPERMİA VE ERKEN YUMURTA YETMEZLİĞİ BİLGİ PAYLAŞIM TOPLULUĞU Kurucu ve Yöneticisi: Açılış Konuşması, Davetlileri tanıtma ve program akışı.

Yard. Doç. Dr. Aynur Erşahin - Göztepe Medikal Park Tüp Bebek Sorumlusu (Tüp Bebek Uzmanı) - Tüp bebek tedavisinde zor hastaya yaklaşım (Azospermi ve Erken yumurta yetmezliği)

Opr. Dr. Nur Dokuzeylül - Göztepe Medikal Park Tüp Bebek Uzmanı - Düşük yumurta rezervli kadın hastalarda tedavi

Opr. Dr. Betül Görgen - Göztepe Medikal Park Tüp Bebek Uzmanı - Embriyo ve Yumurta dondurulması

MSc. Bio. Ferhat Cengiz - (Göztepe Medikal Park Tüp Bebek Merkezi Embriyoloji-Androloji Laboratuvar Sorumlusu - Embriyolog): Detaylı sperm analizinin Azospermik vakalarda Önemi ve vaka örneklemeleri.

MSc. Bio. Ferhat Cengiz - (Göztepe Medikal Park Tüp Bebek Merkezi Embriyoloji-Androloji Laboratuvar Sorumlusu - Embriyolog) - Kaliteli sperme ulaşmada son yaklaşımlar

Celalettin Peru -(Uzman Doktor) Azospermik vakada doğru ilaç ve yardımcı tedavinin ilkeleri. Başarı hikayeleri video vtr ve sunum.

Nurahmet ÖZHAN ( Geleneksel Tıp Uzmanı) : İnsan vücudunda dört ana elementin ( Ateş, Hava, Su, Toprak) dengede olmasını sağlayarak bünyenin kendi kendini tedavi etme sürecinin başarı örnekleri ile sunumu.

NOT 1: 15 Ağustos Cumartesi günü programdan evvel Sabah Kahvaltı programı ve akabinde tekne ile Boğaz turuna katılarak Kaderdaşların tanışıp kaynaşması. Herkes bu güzel etkinliğe davetlidir.

NOT 2: Programa katılacak kaderdaşlarımızın Arslan Ali bey'e (0506 589 9355) isim yazdırmaları gerekmektedir. Sponsorumuz bu sayıya göre yemek organizasyonu yapacaktır.

NOT 3: Biz hastalar olarak hastalığımız konusunda farkındalık yaratmak ve birlikte hareket ederek tedavilerimizin ciddi araştırma konusu olmasını sağlamak amacıyla dernek kurma çalışmaları konusunda tüm hasta arkadaşlarımız ile istişare ve destek toplantısı yapacağız.

Detaylı bilgi için

Hanife ÖZÜNLÜ 0533 034 1896

Henüz 23 yasindayim ve bekarim.
Benim yumurta rezervim cok düsük ve bunu ögrenince cok üzüldüm. Hala depresyondayim. Son umut olarak tüp bebek denedik yumurtalari donduracaktik ancak o da olmadi ultrasonda bir sey cikmadi:KK43:
Doktorlar cok umutsuz ancak imkansiz degil diyorlar cünkü tek bir yumurta yeterli ama daha fazla tüp bebek denemenin anlamsiz oldugunu söylüyorlar. Yani olursa dogal yoldan olacak ve olmaz diye dusun diyor doktorum. Menopoza girmem de yaklasiyor. Aniden kesilebilirsin adetten diyorlar. Kendimi cok üzgün hissediyorum. Sizce ben bu durumda bir an önce evlenmeli miyim iyi bir aday cikarsa ki var bir kac tane, ya da önüme bakip okuluma kariyerime mi vermeliyim kendimi? Ileride baska yollardan anne olabilirim (yumurta bagisi) ama simdilik bu beni teselli etmiyor.

Merhaba yazdıklarını okudum üstünden zaman geçmiş ama nasıl bir yol izledin merek ediyorum, umarım okur ve cevaplarsın

Merhaba daha 24 yaşındayım banada erken menepoz dediler 10 gündür psikolojim alt üst oldu. hiç kendimde değilim. fsh 109 amh 0.02 çıktı. 2 hastaneye gittim ilk gittiğim folikül görmüştü 2. gittiğim hiç yok dedi. anne olamayacağımı nişanlıma söylememem gerektiğini söylediler. çok çaresizim sen ne yaptın :KK43:

Merhabalar, ffairytalee. Cok canini sikmamaya calis ama cok zor biliyorum. Benim birkac ay boyunca psikolojim mahvoldu ogrenince. Sonra da ara ara hatirladikca insanin cani sikiliyor. Baska birseylerle mesgul et kendini.

Bence nisanlina soylemezsen sonra pisman olabilirsin. Sonucta su anki durumunda imkansiz degil. Arada sirada yumurtan oluyor ve iliskiye giriyorsan sonucta is bir yumurtaya bakiyor. Canini sikma. Bak, bu is zor olabilir ama imkansiz degil. Hicbir sey olmasa yumurta donoruyle olur dersin. Seni seviyorsa zaten ona bakmaz. Soylemezsen ve sonra ogrenirse cok sikinti olur, guveni sarsilir bence. Ama tabi senin bilecegin is.

Benim yasim sizden cok daha buyuk, ama sorunum ayni. Benim de hic aklima gelmezdi. Sonucta ailede boyle bir hastalik olmamasinin yaninda hep cok sayida ve gec dogurulmus. En iyi doktorlara gittim. Modern tibbin sonuna geldik dedi biri. Digeri bekle belki tip ilerler dedi. Ama su an gittigim doktor - Aret Kamar, teker teker ben senin yumurtalarini toparlarim dedi. Bence bir bakin. Tup bebek yontemi ile yumurta dondurmaya calismak (enjeksiyonlar, vs) bizim gibilerde ise yaramiyor. Klomen veriyorlar ve surekli takip ediyorlar. Su anki tipta tek cozum bu. Benim simdi bir yumurta buldular. Toplayacaklar birkac gune. Boylece 6 kere olsa 6 yumurta. Hic yoktan iyidir, bir sans.

Siz de pes etmeyin. Kendinizi hos tutun, iyi davranin. Illa da cocuk sahibi olacagim diye de mendeburun biriyle evlenmeyin. Sonucta hayat kisa. Yumurta donor yontemiyle de dogrulunca o cocuk senin karninda buyuyor, senden cikiyor. Insan daha mi az sever saniyorsunuz, asla.

Bu forumda cok kara cahil var. Insanlar bilmedigi konularda yorum yapmaya cok merakli. Lilarose ve ffairytalee siz onlari takmayin. Bol yumurtali gunler dilerim ;-)

Merhabalar, ffairytalee. Cok canini sikmamaya calis ama cok zor biliyorum. Benim birkac ay boyunca psikolojim mahvoldu ogrenince. Sonra da ara ara hatirladikca insanin cani sikiliyor. Baska birseylerle mesgul et kendini.

Bence nisanlina soylemezsen sonra pisman olabilirsin. Sonucta su anki durumunda imkansiz degil. Arada sirada yumurtan oluyor ve iliskiye giriyorsan sonucta is bir yumurtaya bakiyor. Canini sikma. Bak, bu is zor olabilir ama imkansiz degil. Hicbir sey olmasa yumurta donoruyle olur dersin. Seni seviyorsa zaten ona bakmaz. Soylemezsen ve sonra ogrenirse cok sikinti olur, guveni sarsilir bence. Ama tabi senin bilecegin is.

Benim yasim sizden cok daha buyuk, ama sorunum ayni. Benim de hic aklima gelmezdi. Sonucta ailede boyle bir hastalik olmamasinin yaninda hep cok sayida ve gec dogurulmus. En iyi doktorlara gittim. Modern tibbin sonuna geldik dedi biri. Digeri bekle belki tip ilerler dedi. Ama su an gittigim doktor - Aret Kamar, teker teker ben senin yumurtalarini toparlarim dedi. Bence bir bakin. Tup bebek yontemi ile yumurta dondurmaya calismak (enjeksiyonlar, vs) bizim gibilerde ise yaramiyor. Klomen veriyorlar ve surekli takip ediyorlar. Su anki tipta tek cozum bu. Benim simdi bir yumurta buldular. Toplayacaklar birkac gune. Boylece 6 kere olsa 6 yumurta. Hic yoktan iyidir, bir sans.

Siz de pes etmeyin. Kendinizi hos tutun, iyi davranin. Illa da cocuk sahibi olacagim diye de mendeburun biriyle evlenmeyin. Sonucta hayat kisa. Yumurta donor yontemiyle de dogrulunca o cocuk senin karninda buyuyor, senden cikiyor. Insan daha mi az sever saniyorsunuz, asla.

Bu forumda cok kara cahil var. Insanlar bilmedigi konularda yorum yapmaya cok merakli. Lilarose ve ffairytalee siz onlari takmayin. Bol yumurtali gunler dilerim ;-)

öncelikle çok teşekkür ederim beni önemseyip cevap yazdığınız için. arı sütü ve polen almış bana arkadaşım onu balla karıştırıp hergün 2 kaşık yemek işe yararmış. aktarlardan hayıt otu civan perçemi aslan pencesi aldım çayını yapıp içicem. Allahtan umut kesilmez. nişanlımın haberi var çok destek oldu bana sağolsun. hiç sorun yapmadı ama ilerde illaki ister çocuk buda beni çok bunalıma sokuyor :KK43:

X