• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken menopoz 26 yaşında

Cicektozu

Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
77
32
18
Arkadaşlar merhaba.Duzensiz adet yüzünden devlet hastanesinde muayene oldum.Doktor yumurtalarin küçüldüğü kistim olduğunu söyledi Fsh değerim ise 65..Annemde erken menopoza girmişti.Doktor erken menopoz olduğunu söyledi.Bugun özel hastaneye gittim doktor evet tahlillerin kötü ama rahim duvarının kalınlığı iyi yumurtan var ama küçülmeler var dedi.Adet söktürücü ilacı kullanıp adet olduktan sonra yeniden hormon testi yapacaklar.Ayni sorunu yaşayan var mı testler yanlış cikabilir mi?Doktor stresten olabilir dedi daha 26 yaşındayım çocuğum yok çok korkuyorum

Arkadaşlar merhaba.Duzensiz adet yüzünden devlet hastanesinde muayene oldum.Doktor yumurtalarin küçüldüğü kistim olduğunu söyledi Fsh değerim ise 65..Annemde erken menopoza girmişti.Doktor erken menopoz olduğunu söyledi.Bugun özel hastaneye gittim doktor evet tahlillerin kötü ama rahim duvarının kalınlığı iyi yumurtan var ama küçülmeler var dedi.Adet söktürücü ilacı kullanıp adet olduktan sonra yeniden hormon testi yapacaklar.Ayni sorunu yaşayan var mı testler yanlış cikabilir mi?Doktor stresten olabilir dedi daha 26 yaşındayım çocuğum yok çok korkuyorum
Evli misin

Amh testi rezerv hakkında bilgi verebilir onu yaptırın. Malesef annenin menapoza girdiği yaştan 10 yıl önce anne olmayı düşünmek gerekiyormuş. Benim de rezervim çok düşüktü yaşıma gore, korkmayın ama tüm tahlillerinizi yaptırın. Ona gore önleminizi almış olursunuz

Evli olmanız çok iyi bekar olsanız yumurta dondurun derdim. C life tavsiye ederim fsh düşürmek için. Amh ye kesinlikle baktırın fsh yanıltıcı olabiliyor.
Bugün amh değerimi de öğrendim 0.01 maalesef doktor çok kötü olduğunu söyledi.Allahtan ümit kesilmez tüp bebek içinde şansım düşükmüs deneyeceğiz.Umut etmekten başka çarem yok şu anda

Bugün amh değerimi de öğrendim 0.01 maalesef doktor çok kötü olduğunu söyledi.Allahtan ümit kesilmez tüp bebek içinde şansım düşükmüs deneyeceğiz.Umut etmekten başka çarem yok şu anda
0.1 ile hamile kalan çok var. Genc olduğunuz için yumurta kaliteniz iyidir bence. Ultrasonda yumurta göründüğü sürece şans var. Tek yumurta bile olsa dollenince neden olmasın ki. Bazen amh düşük olsada ultrasonda çok yumurta görünüyor.Hic belli olmuyor bu işler. Takviye kullanabilirsiniz. Prowoman ve Omepa tavsiye ederim. Tedaviye başlamadan kullanmaya başlayın. Birde vitamin eksikliği olabilir. D vitamini eksikliği amh nin düşük gorunmesinede neden oluyor. Biran önce hem tedavi hem takviye size çok yarar sağlayacaktır. Bende tedavi görüyorum bunlar doktorlardan duyduğum şeyler ins yardımcı olabilmişimdir😊

Bende d vitamini çinko b23 ve OMEGA 3 kullanıyorum geçen ay adet gördüm aynı sıkıntılarla savaşıyorum bende bu ayda 20 gün erken geldi salı doktora gidicem tahlil yaptırmaya hangi hastaneye gidiyorsun nerde yaşıyorsun?

Back
X