Merhaba bende 27 yaşındayım evliyim pko var bende ama ergenlikten beri sonradan çıkan bişey değil sadece adını koymadılar ben sonradan adını öğrendim. Kendimi bildim bileli adet düzenimle uğraşırdım evlilikte bebek düşünmeye başlayınca bir çok ilaç kullandım. Bazısı iyi geldi bazısı hiç iyi gelmedi. Fakat doktor sana hem pko hemde erken menepoz tehşisi koyması saçma olmuş, pko çok yumurta sayısına sahip olmak demek bir sürü sıkışmış ve atılmayan yumurtalar birikmiş. ( kistleşmş o yüzden adı polikistik over bizler çok yumurta sayısına sahip olduğmuz için tüp bebekte en şanslı olan gruplarız doktorların en az zorlandığı hasta tipiyiz öyle diyeyim. Kilo varsa pko da çok önem taşıyor pko olmayan ama kilolu olan arkadaşlarm çok kilo vermese de sağlıklı beslenerek gebe kalabildiler. Bunun yanı sıra erkek faktörüne de bakmak lazım sadece menepoz tehşisi ve pko yetersiz veriler bunlar.. asıl önemli nokta erkeğin sperm değerleri hareketsizlik az sa sperm ulaşması gereken yere gitmeden ölüyor hücreler. Ve bizler bilmeden bıkmadan sürekli şansımızı deniyoruz.. bu testler çok önemli ve ben 6 senelik evliyim gerçekten çok doktor değiştirdim ta ki bir dokto beni başından savmayana kadar. Kan tahlili çok önemli adet dışı ve adetken değerlendirilmelidir. Benim sana önerim akdeniz diyeti ve inositol kullanman ayrıca eşinde beraber diyet yapsa iyi olur kilo varsa fındık tarzı kuru yemişler pekmez ve hergün muz 2 günde bir ilşki şart. Bu sayede yumurtlamayı da kaçırmassın. İnositol yumurtlamayı ve gebe kalma şansını arttıran bir vitamin şiddetle tavsiye ediyorum ben ilaçla bile zor adet olanlardandım. İnositol ve diyet ile kontrol altına aldım pkoyu. Sendromları bazen üzse de bi şekilde onunla yaşamayı öğreniyo insan ve hamile kalan da oldukca cok ..