Erken Hamilelik Belirtileri

cumartesi günü yaptirim diyodum bende zaten kızlar bu gün gene test yaptım negatif çıktı erkenmi onu yapmak için sizce

bence erken!ama belli olmuyormuski kiminde 1 gün gecmeyle belli oluomus.kiminde 1 haftada.cumartesi günü zaten varsa kanda belli olur...hayirlisi canmmm

24.09.2008 LİSTEMİZ
ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN

::::::::::::::::EYLÜL LİSTEMİZ::::::::::::::::::

kurtlular:::::::::::::::::::::::::::::::::::25 eylül
sıla_84::::::::::::::::::::::::::::::::::::26 eylül
jasmincin::::::::::::::::::::::::::::::::27 eylül
sebeyza::::::::::::::::::::::::::::::::::28 eylül
nur82::::::::::::::::::::::::::::::::::::::28 eylül
hatay1977:::::::::::::::::::::::::::::::30 eylül

::::::::::::HADİ KIZLAR HAMİŞ HABERLERİNİZİ BEKLİYORUZ:::::::::::

the_fts:::::::::::::::::::::::::::::::::::::BEKLEM EDE?????????????????????
tubacik::::::::::::::::::::::::::::::::::::14 eylül BEKLEMEDE ??????????????

::::::::::::::::EKİM LİSTEMİZ:::::::::::::::::::::::

umutsuz09:::::::::::::::::::::::::::::: 1 ekim
suzanşan ::::::::::::::::::::::::::::::: 2 ekim
ecrinDE :::::::::::::::::::::::::::::::::: 4 ekim
ganno ::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 8 ekim
serdi ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 8 ekim
leylim::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 8 ekim
gelgit:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::10 ekim
mbbb:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::10 ekim
pınar77:::::::::::::::::::::::::::::::::::::11 ekim
NHLTLG:::::::::::::::::::::::::::::::::::12 ekim
esay8235:::::::::::::::::::::::::::::::::13 ekim
arzu38::::::::::::::::::::::::::::::::::::::15 ekim
hazal_24:::::::::::::::::::::::::::::::::::15 ekim
buya ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::16 ekim
cansucLk::::::::::::::::::::::::::::::::::16 ekim
YESILDENIZ::::::::::::::::::::::::::::::17 ekim
papri::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::18 ekim
ingilizceci:::::::::::::::::::::::::::::::::::18 ekim
nevergiveup18:::::::::::::::::::::::::::::21 ekim
özgül44::::::::::::::::::::::::::::::::::::::22 ekim
zuzumurti::::::::::::::::::::::::::::::::::??????? ?????
henli:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::???? ????????

:::::GÜZEL HAMİŞLERİMİZ::::::::

::::::::::::::::::::::: hihoyyyt :::::::::::::::::::::::

max09 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :CüvCüv:
yasemink ::::::::::::::::::::::::::::::::: :CüvCüv:
ankakuşu ::::::::::::::::::::::::::::::::: :CüvCüv:
alew2187::::::::::::::::::::::::::::::::::: :CüvCüv:
feyzannn:::::::::::::::::::::::::::::::::::: :CüvCüv:
mercury_s:::::::::::::::::::::::::::::::::: :CüvCüv:
desirebel::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:CüvCüv:

ALLAH HAMİŞLERİMİZİ NAZARLARDAN KORUSUN( amin)

evet ya cidden sinir bozucu açılmıyor sayfalar bir gün iyi bir gün kötü. yok ya bende belirti ben bu ayda beklemiyorum belirti falanda olmaz pes ettim ben zaten üzülerek söylüyorum ama yok artık uğraşmıyıcam yoksa dengem bozulucak allah nasip edecek bana bir gün inşallah böyle bekledikçe bazen isyanda ediyorum ve bu beni kötü etkiliyor sadece dua edip bekliyicem bebişimi allahım bana ne zaman hayırlıysa o zaman vericek

bu sitenin tutukluğu yüzünden gündüzleri fazla girmek istemiyorum.yavaş yavaş yaklaşıyor adetlerimiz.belirti falan var mı

aslinda benim 4 ekim yani 10 gün falan var ama hic bidegisiklikk hissetmiomm kendimdee bakalimm nasil olcakk...ama ben bu ay dogru düzgünn esimi bile göremedimmkaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

aslinda benim 4 ekim yani 10 gün falan var ama hic bidegisiklikk hissetmiomm kendimdee bakalimm nasil olcakk...ama ben bu ay dogru düzgünn esimi bile göremedimmkaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

bende birkaçgündür bir takım ağrılar çekiyordum ama bugün yok.zaten hamişlik gelecek olduktan sonra düzenli ilişkiye falan bakmıyor.en ihtimal vermediğin zamanda bir bakıyorsun hamilesin İnşallah hepimizde bu ay bir sürpriz yaşanır ve hamile kalırız.:asigim:

merhaba kızlar bende aranıza katıldım.ilk kez bu ay 3-4 kez korunmadım yarında regl günüm acaba hamiş kalmışmıyımdır.çok merak ediom

Periyodik adetinizi olmadınız ve sabah bulantınız başlamış olabilir. Bunlar genellikle hamileliğin ilk belirtileridir. Adetinizin ilk olarak olmadığı şu dönemde yaklaşık 2 haftalık hamilesiniz demektir.Bulantı, kusmanın yanında tükrük salgısında artış olabilir.

• Göğüslerinizde hassasiyet, şişkinlik hissetmeğe başlarsınız.

• Rahminiz büyümeğe başlamıştır , ancak siz hissetmezsiniz.

• Kendinizi yorgun hissedebilirsiniz,uyku düzensizliği , midede hazımsızlık sık idrara gitme gibi şikayetleriniz olabilir.

• Yiyeceklere veya sadece bazılarına karşı aşırı istek duyma veya isteksizlik olabilir.

• Annede mizaç değişiklikleri olabilir.İlk 3 ay bu değişiklikler görülebilir. Zaman zaman iyi hissederken ,zaman zaman sinirli, aksi,dargın ağlamaklı davranabilirsiniz. Bu duyguları birarada ve içiçe yaşayabilir, özellikle babanın destek olması hamileliği anne açısından kolaylaştırır.

• Korku , kaygı,neşe , stres yaşayabilirsiniz.

• Yumurta ve sperm birleşmiş , döllenme oluşmuştur. Babanın spermi , bebeğin cinsiyetini belirler. Bebeğiniz embriyo denen bir hücreden gelişir, bu dönemde bir baş ve vücuda sahiptir.

• Bebek amniyotik sıvının içinde bir kesede büyür. Beyni , gözleri , ağzı, iç kulakları ve sindirim sistemi gelişmeğe başlar. Sinir sistemi, beyni, kalbi ve akciğerleri şekillenmeğe başlar. Kulakları küçücük nokta şeklindedir, gözleri ve burnu oluşmuştur. Kol ve bacakları şekillenmeye başlamıştır. Bu ayın sonunda embriyo elma çekirdeği kadar, yaklaşık 6 mm büyüklüğündedir.

• Ayrıntılı bir fiziksel muayeneniz yapılmalı, kontrolünüzde doktorunuz yapacaktır. Aile öykünüzü doktorunuza aktarmalısınız.

• Tansiyonunuz ölçülmeli ve kaydedilmesi uygun olur.

• Kan grubu , kan sayımı, kan şekeri, karaciger testleri vb. testler yapılmalıdır.

• İdrar tahlili yapılmalı.

• Pap - smear testi yapılmalı.

• Bel soğukluğu, sarılık, frengi, AIDS, klamidya, herpes gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara yönelik inceleme yaptırmalısınız.• Orak hücreli anemi ( kansızlık ) , talasemi, akdeniz anemisi ve tay-sachs hastalıklarına ilişkin testler yaptırmalısınız.

Hamileliğiniz sırasında pek çok değişiklikler olur. Bebeğiniz ve sizin sağlıklı hamileliğiniz için şunlara dikkat etmeniz uygun olacaktır.

• Bir doktorunuz olmalı. Doğum öncesi muayenelerinizde çok şey öğreneceksiniz.

• İlaç kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

• Hamileliğiniz süresince röntgen ışınlarından kaçının.

• Sigara ve alkol almaktan kaçının.

• Kafein bulunan içecekleri fazla tüketmeyin. Çok miktarda kola, kahve , çay vb içecekleri fazla içmeyin.

• Süt, balık, protein, sebze, meyve ağırlıklı dengeli beslenmeye özen gösterin.

• Neler hissettiğinizi partneriniz ile paylaşın.

• Doktor kontrolünde vitamin, folik asit ve demir ilaçları almaya başlayın.

• Bu konu ile ilgili kitaplar okuyabilirsiniz.

• Güvenli aktiviteler, özellikle yürüyüş ve yüzme dinç, enerjik olmanızı sağlayacaktır.

• Hamileliğiniz kesinleştikten sonra, varsa çocuğunuza/çocuklarınıza söyleyin.

• Kardeşlerin bu duruma uyum göstermesi kolay olmayabilir.

• Aynı heyecanı onunla paylaşmaya çalışın.

• Bebeğin kalp atışlarını ve hareketlerini dinletin.

• Bebek hakkındaki kitapları ona da okuyabilirsiniz

• Partneriniz anne adayına destek olmalı,onu cesaretlendirmelisiniz. Sağlıklı yaşam sitili , hamilelikte özellikle çok önem taşır.

• Doktor randevularına birlikte gitmeğe çalışın, özellikle ilk çocuğunuz ise eğitim kurslarına birlikte katılabilirsiniz.

• Zararlı maddelerden kaçının, sigara , alkol ve diğer maddeleri kullanmanız bebeğinize zarar verebilir. Eşiniz kullanıyorsa bırakması için yardımcı olun.

• Annenin yanında sigara içilmesine izin vermeyin.

• Nadirende olsa , baba adaylarında annenin hamilelik belirtileri görülebilir. Couvade sendromu denen bu durumda, kilo artışı, sabah bulantıları, karında düzgün kabarıklık olabilir. Ancak bu durum geçici olup, tehlikeli değildir, iyileşir.

• Hayatınızdaki bu önemli değişiklik nedeniyle çok farklı duygular yaşayabilirsiniz. Bebek hakkında ve ilişkiniz hakkında endişeleriniz olabilir.Bunları yaşamanız oldukça normaldir. Ancak sizin kişiliğinize bağlı olarak düzeyi değişebilir.

• Bu dönemde anne ve baba adayı olarak birbirinizi destekleyin. Sıkıntı ve düşüncelerinizi aileniz, yakınlarınız ve doktorunuz ile paylaşın.

bir arastirmada sizin icin ben yaptim canlarim

dedigin gibi suzansan!gecen ay bayaa ugrastimm olmadi bu ay yumurtlama falan hic takip etmedm,edemedim aslinda!!!ins bu ay hepimiz icin bi süpriz olur:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

kızlar merhaba ya bişe sorcam mesajlarınızın altında edit seçeneği görünüyomu???

bende görünmüyo ya daha sabah vardı sinir oldummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…