• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken Hamilelik Belirtileri

bu sitenin tutukluğu yüzünden gündüzleri fazla girmek istemiyorum.yavaş yavaş yaklaşıyor adetlerimiz.belirti falan var mı

sabah kalkınca yaptım ilk tuvaletimde ama tek çizgi çıktı

jasmin testi sabah kalkınca mı yapıyorsun bak buda önemli

bence erken!ama belli olmuyormuski kiminde 1 gün gecmeyle belli oluomus.kiminde 1 haftada.cumartesi günü zaten varsa kanda belli olur...hayirlisi canmmm

kizlar
Kanda ß-HCG belli bir eşik seviyesine ulaştığında idrara çıkmaya başlar ve gebeliğin ilerlemesiyle idrardaki seviye artar. İdrarla yapılan gebelik testlerinin esası bu ß-HCG'nin varlığının ya da yokluğunun saptanmasına dayanır. Çeşitli testlerin hassasiyeti arasındaki farklılıklar idrardaki seviyeyi tanıyıp tanıyamamalarına bağlıdır.

Eczanelerde ya da evlerde hazır test kitleri yardımıyla uygulanan idrarda gebelik testlerinin güvenilirliği üretici firma tarafından her ne kadar %99 olarak belirtilse de yapılan çalışmalar özellikle adet gecikmesinin 10 günden daha az olduğu durumlarda hata oranının %50'lerde olabileceğini göstermektedir ("Hata" genellikle testin hassasiyetinin düşük olması nedeniyle varolan bir gebeliği saptayamaması şeklinde olmaktadır. Ancak tam tersi de mümkündür).

Laboratuvarda uygulanan idrarda gebelik testleri ise adet gecikmesinin beşinci gününden itibaren güvenilir sonuç verebilmektedir. Bu testler daha düşük hormon seviyelerini tanıyabilen ve bu yüzden de hazır test kitlerine göre daha hassas olan testlerdir.

Adet gecikmesi bir haftayı geçtiğinde gebelik testi yapılmaksızın vajinal ultrasonla gebelik tanısı konabilir. Abdominal (karından bakılan) ultrasonla ise adet gecikmesi en az 10 gün olmalıdır.

birde test almadan yapilan bir ev testi var
sabah ac karnina plastik bir bardaga idrarinizi koyun, agzini posetle kapatip buzdolabina koyun aksama kadar orada kalsin renk berrak ise hamile degilsiniz
eger bulanik ise hamilesiniz
iki arkadas secelim hamile olan ve olmayan ikiside uygulasin farki göreceksiniz canlarim hem ucuz hemde kesin bir test

birde test almadan yapilan bir ev testi var
sabah ac karnina plastik bir bardaga idrarinizi koyun, agzini posetle kapatip buzdolabina koyun aksama kadar orada kalsin renk berrak ise hamile degilsiniz
eger bulanik ise hamilesiniz
iki arkadas secelim hamile olan ve olmayan ikiside uygulasin farki göreceksiniz canlarim hem ucuz hemde kesin bir test

cok ilgincc!!!aceba ne kadar kesinn....arkadaslarr limon testinden sonra bunuda bi deneyelimmm....:lepi::lepi:

kızlar ii geceler....
gorusmeyeılı nasılınıs
suzansan nasılsın cnm lısteyı sen dusenlıyodun ya ben eylul lıstesındeydım 25 eylul...
benım reglı benı yıne sasırtmayı basardı bu ay 4 gun once ansızın geldı yanı 21 eylul aksamı habere vermek ıstedım bu ay kısmte degılmıs....
kendnınıse cok ii bakın dualarım sızlerle....

kızlar ii geceler....
gorusmeyeılı nasılınıs
suzansan nasılsın cnm lısteyı sen dusenlıyodun ya ben eylul lıstesındeydım 25 eylul...
benım reglı benı yıne sasırtmayı basardı bu ay 4 gun once ansızın geldı yanı 21 eylul aksamı habere vermek ıstedım bu ay kısmte degılmıs....
kendnınıse cok ii bakın dualarım sızlerle....

yeni ay yeni umut canım sakın moralini bozma.ekim ayına eklememi istiyorsan tarihini yaz ekleyelim listemize.İnşallah gelecek sefere hamile kalırsın canım.

sorun bağlantıda değil güzelim herzamanki gibi sayfada sorun var yine çok yavaşladı

meraba canlarım ya net bugün delirtti valla offffffffflaelaelaelaelaebenim moralim çok bozuk ya bu ay gene tutmadı bebiş galiba normalde27sinde adet olmam gerekiyo bugün bhcg baktım sonuç yine olumsuz çıldıracam artık iyiki siz varsınız

kızlar eşimin sperm sonuçları iyi çıkmadı okadar ısrar etmeme rağmen sigarayıda bırakmıyo şaşırdım kaldım ne olur bana bir akıl verin

meraba canlarım ya net bugün delirtti valla offffffffflaelaelaelaelaebenim moralim çok bozuk ya bu ay gene tutmadı bebiş galiba normalde27sinde adet olmam gerekiyo bugün bhcg baktım sonuç yine olumsuz çıldıracam artık iyiki siz varsınız

benim bildiğim adetten bir gün önce çıkmıyor muydu kanda.belkide seninki geç döllenmedir ondan çıkmamıştır.İnşallah sana bir sürpriz olurda hamilesindir.

Back
X