• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken Hamilelik Belirtileri

merhaba arkaşlar aranıza yeni katıldım ve sitenin kullanımını henüz çok iyi bilmiyorum lütfen kusura bakmayın. iki gün önce hamile olduğumu öğrendim 5 haftalık planlı olan bi gebelik değildi doğum kontrol hapı kullanıyordum ve 6 ayda bir ara veriyordum (hormonlarım için) bu ayda aynı yöntemi uyguladım ancak hamile olduğumu öğrendim planlamamış olsak bile eşimde bende çok mutluyuz ancak ben bu konuda yeterince bilgiye sahip değilim ve sizlerden yardım istiyorum kan testi yaptırdım ve testte hcg değirim 639 çıktı bu testi 16/09/08 tarihinde yaptırdım ve ayın 17 sinde ultrasona girdim ancak kese tam olarak görünmedi ayın 20 sinde tekrar doktora gideceğim sizce o tarihe kadar hcg oranı yeterince artacakmıdır ve görebilecekmiyiz ?

bu arada bu kadar merak etmemin nedeni kasık bölgemde ara ara çok hafif ağrılar olması bana bir rahatsızlık vermiyor ama tedirgin ediyor açıkçası o yüzden acilen doktora gittim ve ultrasonda keseyi çok hafifte olsa gördük doktorun yorumu ise (bu beni rahatlattı ancak yinede % 100 normal diyemem) dedi. dış gebelikte ağrı olabildiğini duymuştum. bilgisi olan arkadaşlar lütfen bana yanıt verin

bu arada bu kadar merak etmemin nedeni kasık bölgemde ara ara çok hafif ağrılar olması bana bir rahatsızlık vermiyor ama tedirgin ediyor açıkçası o yüzden acilen doktora gittim ve ultrasonda keseyi çok hafifte olsa gördük doktorun yorumu ise (bu beni rahatlattı ancak yinede % 100 normal diyemem) dedi. dış gebelikte ağrı olabildiğini duymuştum. bilgisi olan arkadaşlar lütfen bana yanıt verin

canım hamişsin işte ne kadar güzell :nazar: benim arakadasımında ultrasyonda görünmemişti önce doktoru zor tutundu demişti ama şimdi güzeller güzeli hamişşş :CüvCüv: sende öylesindir. takma kafana ufaklık en güzel şekilde tutunur Rabbim oonun yardımcısıdır meraklanma sen

merhaba mercury gözün aydın tebrik ederim inşallah kese tam olarak görününce rahatlarsın hamilelik belirtisi hissetmişmiydin?

merhaba arkaşlar aranıza yeni katıldım ve sitenin kullanımını henüz çok iyi bilmiyorum lütfen kusura bakmayın. iki gün önce hamile olduğumu öğrendim 5 haftalık planlı olan bi gebelik değildi doğum kontrol hapı kullanıyordum ve 6 ayda bir ara veriyordum (hormonlarım için) bu ayda aynı yöntemi uyguladım ancak hamile olduğumu öğrendim planlamamış olsak bile eşimde bende çok mutluyuz ancak ben bu konuda yeterince bilgiye sahip değilim ve sizlerden yardım istiyorum kan testi yaptırdım ve testte hcg değirim 639 çıktı bu testi 16/09/08 tarihinde yaptırdım ve ayın 17 sinde ultrasona girdim ancak kese tam olarak görünmedi ayın 20 sinde tekrar doktora gideceğim sizce o tarihe kadar hcg oranı yeterince artacakmıdır ve görebilecekmiyiz ?

tebrik ederim allah saglıkla kucagına almayı nasip etsin canım :nazar:

Kizlar slm acil cevaplarinizi bekliyorum ben iki yillik evliyim 1.5 yildir bebek istyruz olmuyo bi sürü tedavi gördm aşilama yaptim olmadi bu ay bebek istemekten vazgeçmiştim çok farkli sorunlarim vardi ama beni şüphelendiren şeyler var ara kanama gördüm çok açik pembe ve az şimdi reglime 3 gün var ikindi vakti sümüksü yapnin içinde yine pembe leke gördüm adet belirtilerim yok göğüslerim çok şişti ve başim çok ağriyo bide piskolojik midir nedir 1 haftadir iştahszm ara ara midem bulaniyo bu lekelenmelerin sebebi nedir hamileysem dünyanin en mutlu kadini olurum rabbim isteyen herkese versin cvplar için şimdiden tşkr

canım hemen test yaptır derim ben.pembe kanamalar üstüne olma olabilir bence inşallah hamilesindir.Allah hayırlı haberler almayı nasip etsin

üstüne adet olmuşsan 10 günlük süreyi felan geçmişdir zaten ama hamile olmama ihtimalini de düşünürsek Allah korusun ama bence bir doktora gidip kan testi yaptırsan ve aynı zamanda muayene olsan çok iyi olur.Allah ım tatlı bir melek nasip etsin inşallah sana

çok sağolun kizlar nasi moral verdiniz bilemezsiniz aslinda geçmeden süre kan tahlili yapmaya korkuyorum çünki hep negatif sonuç aldim

hayırlısı olsun güzelim umudunu kaybetme seni çok iyi anlıyorum benim henüz 2.ayım ve adetime 6 gün var korkular içindeyim.Ama yine de kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.Sakin olup dua edip Rabbimize sığınıcaz O evlerimizde bebek seslerini eksik etmeyecek inşallah.

mrh arkadaşlar.. benim adetime daha 2 gün olmasına rağmen gittim kan testi yaptırdım ve negatiff maalesef. 8 aydır evliyim ve hiç korunmadıkk.. sperm testi falanda yaptırmadık.. ben dra gittim ve bana hiç bi prb lemim olmadıını basit bi kist olduğunu (yumurtalığımda değil rahim arkasında) ya gebe kalıcaksın yada kontrol hapı kullancaksın dedi bende gebe kalmak istiom ama olmuoo.. üstelik psikolojik olarak her ay gebelik belirtileri yaşıom.. delirmek üzereyim.. dr um hormonlarına zarar verion stres yaparak dio ama düşünmedende olmuo işte... allah ım yaaa..

çok sağolun kizlar nasi moral verdiniz bilemezsiniz aslinda geçmeden süre kan tahlili yapmaya korkuyorum çünki hep negatif sonuç aldim

canım seninkisi üstüne görme olamaz bence çünkü adet tarihinde olurdu bu kanama ama ara kanama oldu ve pembeydi diyosun bu yerleşme kanaması olabilir.bence adetine bir gün kala kan tahlili yaptırırsan çıkar.İnşallah hamilesindir canım.:ecrin_bebek:

Tutunma kanaması; Gebeliğinizin ilk dönemlerinde çok az miktarda lekelenme veya kanama saptayabilirsiniz. Bu, döllenmeden yaklaşık 10-14 gün sonraya denk gelir. Yerleşme veya tutunma kanaması şeklinde de ifade edilir. Döllenen yumurtanın rahiminize tutunması sırasında oluşur. Normal adet kanamanıza göre daha erken, damla damla ve daha açık renkte görülür. Uzun da sürmez. Bazı kadınlar bu hafif kanamayı adet kanaması olarak düşünüp hamile olduklarının farkına bile varmazlar.

Üstüne Adet Görme Nasıl Olur?

Gebelik arzu eden veya gebe kalmadan korkan kadınlar bazen düzensiz bir adet gördüklerinde “acaba hamilemiyim ?” endişesine kapıldıkları gibi bazen de hamile olmalarına rağmen oluşan bir kanamayı normal edet, yani “period” zannedip dikkate almamaktadırlar. "Üstüne adet görme" , "üste adet görme" “üste regl olma” terimleri kadınlar arasında sıklıkla kullanılan ve hamile olmalarına rağmen adet görmeye devam etmelerini ifade eden bir terimdir. Hamilelik istemeyen bir çok kadın gördükleri düzensiz bir adet sonrası endişelenip hatta paniğe kapılıp “gebe kalma korkusu" yaşamaktadırlar.
Peki hamile kadın adet görür mü? Regl olur mu? Hayır tabii ki görmez. Bir çok kadın gebe olmalarına rağmen hamileliğe bağlı kanamaları (implantasyon –yerleşme kanaması, düşük tehlikesi kanaması, servikal enfeksiyon,yara -lezyona bağlı kanama, plasenta yerleşim durumuna bağlı kanamalar gibi..) adet olarak zannedip hamileliklerinin farkına varmamaktadırlar. Hatta bir kısmı karınlarında olan büyüme veya bebek hareketleri ile hamileliklerinin ancak farkına varabilmektedirler.
"Üstüne görme" veya "üste görme" olarak adlandırılan bu durumdaki kanamanın yapısı genellikle farklıdır. Genellikle beklenen ve olması muhtemel günde olmayıp rengi değişik (daha koyu ve siyaha yakın) ve miktarı da bir önceki adetlerine göre farklıdır, Dikkatli bir kadının genelde bu anormal kanamayı ve aradaki farkı anlamaması zordur. Bu sebeple tüm anormal ve olması gerekenden farklı kanamalarda gebelik şüphesi olabilmeli ve bir gebelik testi yapılmalıdır veya vir jinekolog tarafından muayene edilmelidir.

Tutunma kanaması; Gebeliğinizin ilk dönemlerinde çok az miktarda lekelenme veya kanama saptayabilirsiniz. Bu, döllenmeden yaklaşık 10-14 gün sonraya denk gelir. Yerleşme veya tutunma kanaması şeklinde de ifade edilir. Döllenen yumurtanın rahiminize tutunması sırasında oluşur. Normal adet kanamanıza göre daha erken, damla damla ve daha açık renkte görülür. Uzun da sürmez. Bazı kadınlar bu hafif kanamayı adet kanaması olarak düşünüp hamile olduklarının farkına bile varmazlar.

CNM YAZINI OKURKEN BİLE TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU ÇOK SAOL YA UMARIM VARDIR BUGÜNKÜ LEKEDEN SONRA KAFAYA TAKTIM DAHA ÖNCE ARA KANAMA GÖRMÜŞTÜM AMA HİÇ ÜÇ GÜN ÖNCESİNDE OLMAMİŞTI PEKİ O 15, GÜNÜ GÖRDĞM LEKE NE OLABİLİR SENCE :ecrin_bebek:

CNM YAZINI OKURKEN BİLE TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU ÇOK SAOL YA UMARIM VARDIR BUGÜNKÜ LEKEDEN SONRA KAFAYA TAKTIM DAHA ÖNCE ARA KANAMA GÖRMÜŞTÜM AMA HİÇ ÜÇ GÜN ÖNCESİNDE OLMAMİŞTI PEKİ O 15, GÜNÜ GÖRDĞM LEKE NE OLABİLİR SENCE :ecrin_bebek:

canım ilk zamanlar bu tür lekelenmeler olurmuş.hamileliğin kesinleşirse ve lekelenmeler devam ederse dr una danışırsın.gebelik esnasında lekelenmeler devam ederse tehlikenin işaretidir.bence önce kan testi yaptır adetine bir gün kala pozitifse zaten dr a gidersin lekelenmeyide sorarsın

Back
X