• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken Hamilelik Belirtileri Üzerine Paylaşım Alanı

mrb arkadaşlar..size bi soru sorcaktım bileniniz var mı bilmiyorum ama :44: klomen tedavisi görüyorum bu 2.ayım..2 gündür kalp çarpıntısı yaşıyorum aşırı derecede..hatta tansiyon aletinin nabız ölçme kısmıyla arada ölçüyorum yüksek gerçekten..internetten araştırdım ama yaşayan var mı yani canlı örnek var mı merak ettim..hamile kalınınca kalp çarpıntısı olabiliyomuş..hamile kalan arkadaşlar sizlerde oldu mu olduysa ne zaman başladı çarpıntı..şu yüzden merak ediyorum..eğer hamilelik belirtisi değilse kalp dr una görünmem gerekcek sanırım..kalbim eriyo gibi hissediyorum arada..aslında dr a giderdim de kalp çarpıntısı gebelik belirtisi olabilir diye gitmiyorum bugünlerde..adet dönemim gelsin ondan sonra giderim olmazsa..çünkü test falan yaparlar cihaz falan yani gebelik varsa olumsuz etkilenebilir..bileniniz var mı bu durumu?

çok sağol canım ya
içimi rahatlattın valla
çünkü ben genelde gecikme yaşamam
gününde olurum regl
olmayıncada şüpheleniyorum
mide bulantım var
başkada bi belirti yok:))))
çok sağol ya

dua et canım ve poztif düşün ben hisettmiştim olacağını aralık ayı için ve çok istemiştim oldu 1 önceki ay 6 günlük bi gecikmem olmuştu ama adet olmuştum ama ralık aynı beni mutlu etti umarım sende dilediğine kavuşursun

hamilelik belirtisi arasinda sarimsi,beyazimsi seffaf akinti olurmu????
bilen varmidir??:97::97:

Son düzenleme:
arkadaşlar bazı belirtilerinizi yazıp hamilelik belirtisi olabilir mi diye sormuşsunuz..ben demin kalp çarpıntımı internette araştırırken çok güzel bi yazı buldum burayada kopyalıyorum okursunuz diye..bi gazetenin kadın sağlığı bölümünde çıkan bi yazı..
Birçok kadın hamile olduğunu hemen anlayabiliyor. Çünkü hamilelik belirtileri, istisnalar da olsa çoğu kadında aynı şekilde kendisini gösteriyor.

Hamile olup olmadığından şüphelenenler için, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr Aynur Şendemir hamilelik belirtilerini sıraladı:

“Gebeliğe ait ilk kuşkular daha adet gecikmesi olmadan başlayabilir. Gebeliğin erken belirtileri çoğunlukla bulantı, yorgunluk, artmış akıntı veya göğüslerde gerginlik hissidir. Meme başının renginde koyulaşma olur. Başka sebeplerle de adet gecikmesi olabilirse de genellikle bu bulgularla birlikte ise gebelikten şüphelenilir.

Gebelikte oluşan hissedilebilir değişikliklerin bir kısmı da baş dönmesi, hormon değişimlerine bağlı olarak artmış idrar çıkışı, aşerme veya bazı gıdalara, sigara ve alkole karşı tiksintidir. Gebeliğe ait bir diğer belirti de vücut ısısındaki değişimdir. Beklenen adet tarihine yakın vücut ısısında düşme gerçekleşmez ve yüksek kalmaya devam eder. Bazen de gebeliğe rağmen, genellikle lekelenme tarzında olan az bir kanama gözlenebilir.

Yorgunluk: Gebelik öncesine kıyasla çoğu kadın kendini daha yorgun hisseder. Bu, bir gebelik hormonu olan Progesteron’un yükselmesi nedeniyledir.

Bulantı: Genellikle erken gebelikte, özellikle 6 ile 12. haftalarda ve daha çok sabahları, bazen öğleden sonra ya da tüm gün de hissedilebilir. Sebebi ise 3. aydan sonra tekrar düşmeye başlayan gebelik hormonu olan HCG’nin kan seviyesinin yükselmesidir. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, bulantıdan şikâyetçi olan kadınların gebeliği daha nadir olarak düşükle sonuçlanıyor. Aşırı bulantı yaşayan gebelere bu bir teselli olabilir belki.

Baş dönmesi: Yorgunluk ve bulantının yanında kan basıncının ani düşmesi ile meydana gelen (Mesela ani kalkma ile) baş dönmesi de olabilir. Uykusuzluk bu şikayetleri artabilir. Dolaşımı uyarmak için hareket ve dozunda spor faydalıdır.

Aşerme: Belirli gıda veya içeceklere karşı aşerme olabilir. Bazen daha önce hiç öncelikli olmayan gıdalara karşı aşırı istek duyulabilir.

Akıntı: Gebelikteki hormon değişimlerinin bir başka etkisi de artmış akıntı olabilir. Bu durum hormonların etkisi ile vajinal bölgenin gevşemesi ve dolaşımının artmış olmasına bağlıdır. Bu vajinal akıntının renksiz veya beyaz, kokusuz ve ağrısız (Mesela cinsel ilişkide) olması kaygılanacak bir şeyin olmadığını gösterir.

Hormon Değişimlerine Bağlı Olarak Gözlenen Etkiler

Cilt: Artmış pigmentasyon ve akne oluşumu ya da mevcut aknenin artması.

Kalp ve dolaşım sistemi: Kan hacminde artma ve buna bağlı olarak kanın yoğunluğunun azalması, kalp çarpıntısı, ilk 6 ayda kan basıncında düşme, azalmış damar basıncı ve buna bağlı varis oluşumuna eğilim ve pıhtılaşma riski.

Boşaltım sistemi: Böbrekteki artmış dolaşım ve idrarda şeker yükselmesi nedeniyle idrar yolları iltihabı görülme sıklığında artma.

Sindirim sistemi: Hormonların etkisiyle midede ekşime ve kabızlık sık görülür.

Ağız boşluğu: Artmış Kalsiyum ve Flor mobilizasyonu, pH’ nın düşmesi ve buna bağlı olarak dişte çürük oluşumunda hızlanma.

Bütün bu değişimler gebeliğin varlığına dair kesin olmayan bulgulardır. Günümüzde gebeliğin teşhisi kanda gebelik testi ile beklenen adet gününe 3-4 gün kala ve ultrason görüntüleri ile adet gecikmesinden bir hafta sonra kolayca konulabilir.

Hamilelikte 4.-5. Aydan Sonra Gözlenen Kesin Belirtiler

1- Bebeğin kalp atışlarının duyulması
2- Bebeğin hareketlerinin hissedilmesi veya dışardan gözle görülmesi
3- Bebeğin kısımlarının elle muayenede ele gelmesidir.”

"ALINTI"..

dua et canım ve poztif düşün ben hisettmiştim olacağını aralık ayı için ve çok istemiştim oldu 1 önceki ay 6 günlük bi gecikmem olmuştu ama adet olmuştum ama ralık aynı beni mutlu etti umarım sende dilediğine kavuşursun

umarım canım
benimde içimde var gibi ama
genede emin olamıyorum
hatta eşime bile umutlanmamasını söyledim
sonradan üzülmesini istemiyorum

slm adet kanama şeklinde değilde leke şeklinde olması hamilelik belirtisimi sizce 4 ay önce düşük yaptım 1ay sonra normale dönmüştü herşey göğüs sızısı bide leke gb olan kanama hamilelik belirtisimidir sizce?

ben burda leke gelenlerin hamile olduğunu duymuştum
ama genede emin değilim canım
inşallah hamişsindir

arkadaşlar bazı belirtilerinizi yazıp hamilelik belirtisi olabilir mi diye sormuşsunuz..ben demin kalp çarpıntımı internette araştırırken çok güzel bi yazı buldum burayada kopyalıyorum okursunuz diye..bi gazetenin kadın sağlığı bölümünde çıkan bi yazı..
Birçok kadın hamile olduğunu hemen anlayabiliyor. Çünkü hamilelik belirtileri, istisnalar da olsa çoğu kadında aynı şekilde kendisini gösteriyor.

Hamile olup olmadığından şüphelenenler için, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr Aynur Şendemir hamilelik belirtilerini sıraladı:

“Gebeliğe ait ilk kuşkular daha adet gecikmesi olmadan başlayabilir. Gebeliğin erken belirtileri çoğunlukla bulantı, yorgunluk, artmış akıntı veya göğüslerde gerginlik hissidir. Meme başının renginde koyulaşma olur. Başka sebeplerle de adet gecikmesi olabilirse de genellikle bu bulgularla birlikte ise gebelikten şüphelenilir.

Gebelikte oluşan hissedilebilir değişikliklerin bir kısmı da baş dönmesi, hormon değişimlerine bağlı olarak artmış idrar çıkışı, aşerme veya bazı gıdalara, sigara ve alkole karşı tiksintidir. Gebeliğe ait bir diğer belirti de vücut ısısındaki değişimdir. Beklenen adet tarihine yakın vücut ısısında düşme gerçekleşmez ve yüksek kalmaya devam eder. Bazen de gebeliğe rağmen, genellikle lekelenme tarzında olan az bir kanama gözlenebilir.

Yorgunluk: Gebelik öncesine kıyasla çoğu kadın kendini daha yorgun hisseder. Bu, bir gebelik hormonu olan Progesteron’un yükselmesi nedeniyledir.

Bulantı: Genellikle erken gebelikte, özellikle 6 ile 12. haftalarda ve daha çok sabahları, bazen öğleden sonra ya da tüm gün de hissedilebilir. Sebebi ise 3. aydan sonra tekrar düşmeye başlayan gebelik hormonu olan HCG’nin kan seviyesinin yükselmesidir. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, bulantıdan şikâyetçi olan kadınların gebeliği daha nadir olarak düşükle sonuçlanıyor. Aşırı bulantı yaşayan gebelere bu bir teselli olabilir belki.

Baş dönmesi: Yorgunluk ve bulantının yanında kan basıncının ani düşmesi ile meydana gelen (Mesela ani kalkma ile) baş dönmesi de olabilir. Uykusuzluk bu şikayetleri artabilir. Dolaşımı uyarmak için hareket ve dozunda spor faydalıdır.

Aşerme: Belirli gıda veya içeceklere karşı aşerme olabilir. Bazen daha önce hiç öncelikli olmayan gıdalara karşı aşırı istek duyulabilir.

Akıntı: Gebelikteki hormon değişimlerinin bir başka etkisi de artmış akıntı olabilir. Bu durum hormonların etkisi ile vajinal bölgenin gevşemesi ve dolaşımının artmış olmasına bağlıdır. Bu vajinal akıntının renksiz veya beyaz, kokusuz ve ağrısız (Mesela cinsel ilişkide) olması kaygılanacak bir şeyin olmadığını gösterir.

Hormon Değişimlerine Bağlı Olarak Gözlenen Etkiler

Cilt: Artmış pigmentasyon ve akne oluşumu ya da mevcut aknenin artması.

Kalp ve dolaşım sistemi: Kan hacminde artma ve buna bağlı olarak kanın yoğunluğunun azalması, kalp çarpıntısı, ilk 6 ayda kan basıncında düşme, azalmış damar basıncı ve buna bağlı varis oluşumuna eğilim ve pıhtılaşma riski.

Boşaltım sistemi: Böbrekteki artmış dolaşım ve idrarda şeker yükselmesi nedeniyle idrar yolları iltihabı görülme sıklığında artma.

Sindirim sistemi: Hormonların etkisiyle midede ekşime ve kabızlık sık görülür.

Ağız boşluğu: Artmış Kalsiyum ve Flor mobilizasyonu, pH’ nın düşmesi ve buna bağlı olarak dişte çürük oluşumunda hızlanma.

Bütün bu değişimler gebeliğin varlığına dair kesin olmayan bulgulardır. Günümüzde gebeliğin teşhisi kanda gebelik testi ile beklenen adet gününe 3-4 gün kala ve ultrason görüntüleri ile adet gecikmesinden bir hafta sonra kolayca konulabilir.

Hamilelikte 4.-5. Aydan Sonra Gözlenen Kesin Belirtiler

1- Bebeğin kalp atışlarının duyulması
2- Bebeğin hareketlerinin hissedilmesi veya dışardan gözle görülmesi
3- Bebeğin kısımlarının elle muayenede ele gelmesidir.”

"ALINTI"..

teşekkürler öncelikle bende okudumda bu belirtilerin hiç biri bende yok malesef ayın 13 ünde adet bekliyorum demekki olucam ben :50:

slm adet kanama şeklinde değilde leke şeklinde olması hamilelik belirtisimi sizce 4 ay önce düşük yaptım 1ay sonra normale dönmüştü herşey göğüs sızısı bide leke gb olan kanama hamilelik belirtisimidir sizce?

canım ne desemki,o kanamanın geldiği tarihede bağlı,lekelenmen adetinin olması gereken günmü yoksa daha öncemi geldi,ama dediğin durumun birçok sebebi olabilir,iltihap yada yaradan dolayı kanama,yada hamileysen yerleşme kanaması olabilir.

teşekkürler öncelikle bende okudumda bu belirtilerin hiç biri bende yok malesef ayın 13 ünde adet bekliyorum demekki olucam ben :50:

canım tabiiki adet olabilirsin ama bence bunlarıda baz alma,hamilelik herkeste farklı oluyor,mesela ben hamileyken ne öncesi ne sonrası hiç hamile gibi olmadım,ne midem bulandı,ne başım döndü nede oram buram sızlamadı.illa belirti arama kendinde.:82:

iyi akşamlar
kızlar ben dayanamıyorum
sabah ilk idrarla deniycem bu sefer
gecikmenin üçüncü günü yani
inşallah çıkar ya

birde her hamile olanın gögüslerde ağrı olurmu ya
bende aprı yokçok hafif uçlarında var o kadar

Son düzenleme:
kızlar ben bu arada bişey duydum bileniniz yada duyanınız varmı bakalım karbonatla gebelik testi ilginç demi bende okuyunca çok şaşırdım acaba doğruluk payı varmı bunu yapan bir kadın yaşı oldukça var yani bizden yaşlı 5 çocuğunada hamile olduğunu böyle öğrenmiş hiç yanılmamış enteresan demi

evet ben biliyorum o testi annem uyguluyor. yengemlerde tuttu idrara biraz karbonat eğer idrarın köpürürse hamielik var demektir... Yengemlerde halamlarda tuttu ama bir yorum yapamıyorum banada yaptık birkere ama bu ay değil önceden yok hamile değilsin dedi gerçektende değildim ama kesin sonuç veriyorda diyemem:44:

valla güzelim arkadaşın dediği gibi o kanamanın gediği tarihe bağlı. Birde geçmiş yazılarda okumuştum bebek yerleşiyor olabilir diye bebek yerleşirken leke şeklinde kanamlar geliyormuş genelde burdaki arkadaşların hepsi ilk kez hamile kalıcak olanlar galiba o yüzden hiç birimiz bir şey diyemiyoruz ki
:44:

bu arda dün regle günümdü dün de olmadım bugün olcam mı acaba olmazzam ayın 13 ne kadar bekliycem dün nette o kudum ilişkiden 14 gün sonra idrar testinde hamilelik varsa çıkıyormuş 14 günden önce bir şey çıkmıyormş:53:

iyi akşamlar
kızlar ben dayanamıyorum
sabah ilk idrarla deniycem bu sefer
gecikmenin üçüncü günü yani
inşallah çıkar ya

birde her hamile olanın gögüslerde ağrı olurmu ya
bende aprı yokçok hafif uçlarında var o kadar

hadi akalım haberini bekliyoruz....:52:

bu sabah test yaptım canım
ikinci çizgi gölge gibi vardı yani çok dikkatli bakınca görünüyordu
hala erkenmi acaba ya
bugün gecikmenin üçüncü günü
canım merhaba ilk belirtiyi önce gögüs uçları veriyoo müthiş acıyolar bence sen git kan testi ver idrarda çıkmaz daha akıntın çokmu bide on adikkat et kasıklarınd abatma varsa bide kesin hamilesin inşallah

merhaba kızlar ben dah aevvelden bi gebelik yaşadım ama kaybettim hamile olduğumu ben döllenmeden sonraki 5 ci gün anlamıştım.kişiye göre değişiyo belirtiler.tabiki ben aşılama yoluyla hamile kalmıştım... ilk belirtiyi gögüs uçları veriyoo sonra idrar rengi adah sarı ve kokusu daha keskin oluyoo sık tuvalete çıkma olayı kasıklarda kısa süreli keskin batmalar ve bel ağrısı eşlik ediyo buna.. birde alt bölgenzi sürekli ıslak oluyo sanki adet oluyo hissine kapılıyosunuz.. iştah zaten açılıyo ellerin ve ayakların sürekli yanması oluyor birde... aklımda kalanlar bunlar inşallah herkesin gönlüen göre verir.. bende her ay kendimi dinliyorum ama adet belritileriyel aynı olduğu için her ay umutsuzca bekliyorum işte :26:

Back