• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken Hamilelik Belirtileri Üzerine Paylaşım Alanı

Merhaba... 19 Martta vajinal muayene oldum. Çocukta düşündüğümz için genel muayene olmak istedim. Muayenede yumurtamın geliştiğini ve herhangi bi sorunum olmadığını ve hatta o akşam ovulasyon testimin pozitif olduğunu gördüm o günleri değerlendirdik. Ki zaten o gün içinde testin 8 saat arayla negatife düşmeside yumurtanın çatladığını gösteriyor herneyse. Adet dönemime 5 gün kala açık kahverengi şeklinde kan desek kan değil tuhaf bir akıntı gelmeye başladı hafif kasık ağrılarıyla birlikte fakat asla çamaşırımı ıslatmıyor peçeteyle sildiğimde farkediyorum ... şuanda 1,5 gündür devam ediyor ve adetime 3 gün var ortalama. Bu lekenin sebebi ne olabilir. Hayatımda ilk kez böyle birşey yaşıyorum.
 

Göğüs Değişiklikleri​

Göğüs değişiklikleri, gebeliğin çok erken bir başka belirtisidir. Bir kadının hormon seviyeleri, gebe kaldıktan sonra hızla değişir. Değişiklikler nedeniyle, göğüsleri bir veya iki hafta sonra şişebilir, ağrır veya karıncalanabilir. Veya daha ağır veya daha dolgun veya dokunulduğunda hassas hissedebilirler. Meme uçlarının etrafındaki areola adı verilen alan da kararabilir.

Hamilelikte Göğüslerdeki Değişiklikler​

hamilelikte-goguslerdeki-degisiklikler.jpg



  • Hamilelikte göğüslerdeki değişiklikler
  • İlk üç aylık hamilelikte göğüslerdeki değişiklikler
  • İkinci üç aylık hamilelikte göğüslerdeki değişiklikler
  • Üçüncü üç aylık hamilelikte göğüslerdeki değişiklikler
  • Doğumdan sonra memelerde değişiklikler
  • Emzirme döneminde memelerde değişiklikler
  • Sütten kesildikten sonra göğüslerdeki değişiklikler

Hamilelikte göğüslerdeki değişiklikler

Hamilelikten emzirmeye ve sütten kesildikten sonra ve hamilelikte göğüslerdeki değişiklikleri açıklıyoruz. Buna ek olarak, süreç boyunca onlara bakmak için ipuçları sunuyoruz.
Hamile kaldığınız anda, vücudunuz bebeğin gelişine hazırlanmaya başlar. Ancak sadece rahimde değişiklikler meydana gelmez; memelerin anatomisi de kökten değişmeye başlar. Emzirme ve son sütten kesme sırasında gebeliğin üç trimesterinde neler olacağını öğrenmek için okumaya devam edin.

İlk üç aylık hamilelikte göğüslerdeki değişiklikler

Birçok kadın gebeliğin erken evrelerinde meme değişiklikleri yaşar. Aslında, genellikle hamile olduğunuzun ilk belirtisidir. Hormonlardaki artış ve göğüslerin yapısındaki değişiklik, meme uçlarını ve göğüsleri üç ila dört hafta arasında daha hassas ve yumuşak hale getirir. Bazı kadınlar hamilelik sırasından, doğum anına kadar göğüs ağrısı çekerler, ancak çoğu durumda bu ağrı ilk trimesterden sonra azalır.
Her kadın farklı. Göğsünüz doğumdan hemen önce çok fazla büyüyemeyebilir. Ancak, tüm hamilelik sırasında, süt tedariki sırasında, göğüslerin ne kadar büyüdüğünü merak ediyorsanız, muhtemelen hamile kalmadan öncekinden bir buçuk kat daha büyüdüğünü göreceksiniz.
Normal sutyenleriniz sıkmaya başladığında (genellikle 12 hafta kadar), hamilelik sutyeni satın alma zamanı. Çoğu kadın, en rahatın yumuşak ve nefes alabilen bir kumaşa sahip dikişsiz ve geniş kalıp modelleri olduğunu belirtiyor. Gelişmekte olan galaktoforik kanallara çivilenebilecekleri için telli olanlardan kaçınmak en iyisidir.

Doğru boyutu seçmek için kendinizi iyi ölçün. Bebeğiniz ve göğüsleriniz büyüdükçe birkaç farklı boyut kullanacağınız için hamilelik sırasında ölçümleri her iki ayda bir tekrarlayın.

İkinci üç aylık hamilelikte göğüslerdeki değişiklikler

Hamileliğin 15. haftasından az ya da çok, memelerinizin yeni süt üreten hücreleri aktive olacak ve 22 hafta civarında göğüsleriniz süt üretmeye başlayacaklar.

İkinci üç aylık dönemde meme uçlarınızın ve areolalarınızın (meme uçlarını çevreleyen cilt halkaları) büyüdüğünü ve daha koyu olduğunu fark edebilirsiniz. Areola üzerindeki küçük topaklar veya sivilceler de daha belirgin hale geliyor. Bu “Montgomery yumrular” emzirme başladığında ağrı ve enfeksiyona karşı koruyan bir nemlendirici yağ salgılar. Aslında, bilim adamları bu yağın kokusunun amniyotik sıvının kokusuna benzediğine ve yenidoğanın doğumdan sonra meme uçlarına yönlendirilmesine yardımcı olabileceğine inanıyor.

Bu doğal yağları meme uçlarından sabunla veya havluyla kurutmayın. Ilık su kullanın ve hafifçe kurulayın.

Düz veya ters meme uçlarınız varsa ve normal bir hamileliğin 32. haftasını geçtiyseniz, meme ucunu sutyen içine koyabilirsiniz. Bu eğitmenler, yenidoğanın kavramasını kolaylaştıracak meme uçlarını çıkarmanıza yardımcı olabilir. Daha fazla bilgi için bir sağlık uzmanına danışın veya ters veya düz meme uçları hakkındaki makalelerimizi okuyun.
Hamilelik sırasında meme boyutunda ani bir artış yaşarsanız, göğüsleriniz kaşıntılı hissedebilir ve çatlaklar görünebilir. Hafif bir nemlendirici kaşıntıyı hafifletebilir. Bununla birlikte, çatlakların genetik ve cilt tipi ile daha fazla ilgisi vardır. İyi haber şu ki, zamanla kaybolup daha az belirgin olacaklar.

Üçüncü üç aylık hamilelikte göğüslerdeki değişiklikler

Üçüncü üç aylık hamilelikte göğüslerdeki değişiklikler
Son üç aylık dönemde daha ağır veya ağrılı göğüsleri tekrar fark etmeye başlayabilirsiniz. Yatakta uyumak için sutyen giymek daha rahat hissetmenizi sağlayabilir.
Son tarihinizden bir ay önce bir çift emzirme sutyeni almayı unutmayın. Her kadın farklıdır, ancak meme büyüklüğünüz büyük olasılıkla hamilelikten önce giydiğiniz bedenle karşılaştırıldığında bir veya iki beden büyüklüğünde artacaktır.

Göründüğü kadar inanılmaz, sütünüz bebek doğmadan önce memelerde zaten hazırdır. Bu, meme uçlarınızın oldukça yoğun ve yapışkan olan bazı kolostrum (ilk anne sütünüz) salgılamaya başlayabileceği anlamına gelir. Bu, hamileliğin son haftalarında genellikle daha yaygın olmasına rağmen, 14 hafta sonra ortaya çıkabilir.
Önceden var olan veya gestasyonel diyabetiniz varsa, sağlık uzmanınız manuel olarak kolostrumu çıkarmanızı ve dondurmanızı önerebilir. Diyabetik annelerin bebekleri düşük kan şekeri seviyeleri (hipoglisemi) yaşama riski arttığından ve bu seviyelerin yükseltilmesine yardımcı olmak için sık beslenmeler en iyi seçenek olduğundan, kolostrumu manuel olarak sağmak faydalı olabilir. Bununla birlikte, büyük miktarlarda çıkmasını beklemeyin; muhtemelen her çekilişte sadece birkaç damla alacaksınız, ki bu normaldir.

Doğumdan sonra memelerde değişiklikler

Doğumdan iki ila dört gün sonra (sezaryen geçirmişseniz veya travmatik bir doğum geçirmişseniz, bu süre daha uzun olur), süt artışı nedeniyle göğüslerin çok daha dolgun ve daha sıkı olduğunu fark edeceksiniz.
Bu dolgunluk hissi sadece üretmeye başladığınız ekstra sütten kaynaklanmıyor: göğüsler arasında dolaşan kan miktarı da arttı ve daha fazla lenfatik sıvı da olabilir. Tüm bunlar, vücudunuzdaki düşük doğum hormonlarına (doğumdan bu yana yavaş yavaş azalan) yanıt olarak süt üreten hormonların çalışmaya başlamasından kaynaklıdır.
Bu süre zarfında göğüste rahatsızlık, hatta ağrı hissedebilirsiniz. Bu soruna tıkanıklık denir. Çok yaygındır ve genellikle birkaç gün sonra kaybolur. Bu tıkanıklık döneminde emzirmeye devam etmelisiniz. Sorun devam ederse, bir laktasyon danışmanı veya uzmanıyla konuşun.

Emzirme döneminde memelerde değişiklikler

Emzirmenin yaklaşık ilk üç ayında, büyük olasılıkla memelerin beslenmeden önce oldukça dolu olduğunu fark edeceksiniz. Bebek büyüdükçe, artık daha az süt üretmedikleri anlamına gelmese de artık bu kadar dolu olmadıklarını fark edebilirsiniz. Sadece ve talep üzerine emzirirseniz ve bebeğiniz sorunsuz büyürse, yeterli süt üreteceksiniz.
Altı aylık emzirmeden sonra göğüslerin büyüklüğünün azaltılması normaldir. Bu, daha az süt ürettiğiniz anlamına gelmiyor, ancak göğsünüzdeki bazı yağ dokusunu kaybettiğiniz anlamına gelebilir. Bebeğiniz 15 aylık olduğunda, göğüslerinizin hamile kalmadan önceki hacminde olması normaldir. Bu, emzirmeye devam edip etmemenize bakılmaksızın gerçekleşir.

Sütten kesildikten sonra göğüslerdeki değişiklikler

Emzirmeyi bıraktığınızda (üç hafta, üç ay veya üç yıl sonra yapsanız da yapmasanız da), emzirme süreci tersine döndüğü için meme değişir. Tam sütten kesildikten sonra, göğüsleriniz tipik olarak üç ay içinde hamilelik öncesi boyutuna geri döner. Bununla birlikte, tekrar hamile kalırsanız, tüm süreç tekrar başlayacaktır.

Benzer Yazılar:​

  1. Hamilelikte Memede Değişiklikler
  2. 5 Aylık Gebelikte Bebek Gelişimi ve Annedeki Değişiklikler
  3. 24 Haftalık Gebelikte Bebek Gelişimi ve Annedeki Değişiklikler
  4. 30 Haftalık Gebelikte Bebek Gelişimi ve Annedeki Değişiklikler
  5. 28 Haftalık Gebelikte Bebek Gelişimi ve Annedeki Değişiklikler
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok yeni olduğu için bende anlatayım belirtilerimi, muhtemelen sat göre 4+3deyim. Belirtilerim hafif kasık ağrım adet olacak gibi, göğüslerde dolgunluk, sıcak basması, gaz ve uyku hali bugün 2-3 defa uyudum uyandım mesela. Hafif bel ağrım da var ama çok ayakta durunca. Mide bulantım yok şimdilik, olur mu bilmiyorum ama henüz yok. (umarım olmaz 🤭)
 
Merhaba arkadaşlar benim de bata 8 gün var. Şuan sadece kasıklarda batma şeklinde ağrılarım var ayrıca kabızlık yaşıyorum. Göğüs hassasiyeti vs yok. Normalde 36,6 çıkan ateş dünden beri 36,7 çıkıyor inşallah bunlar belirtidir. 8 gün sonra sonucu yazarım inşallah ☺️☺️☺️💕
 
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım
Bende 3 aydır bebiş denemeleri yapıyorum bu ayın 30 yada 1 gibi reglim olmam lazım bugün test yaptım evde negatif çıktı ama benim yumurtlama gününden itibaren bazı belirtilerim var şu şekilde
Yumurtlama tarihinde(18 nisan) ve bi kaç gün sonrasında belim bacaklarım ve kasıklarım çok şiddetli bi şekilde ağrımaya başladı ben o ağrılara rağmen yumurtlama günü geçirmemek için değerlendirdim daha sonra kasıklarımda batmalar oldu göğüslerim normalde çok ağrırdı şimdi okadar ağrı yok ve dün ağır bir grip oldum yine kasıklarımda batmalar oluyor ama arada sırada sizce hamile olabilirmiyim test için erkenmi davrandım sizce şimdiden teşekkür ederim ☺️
 
Yeni sayfanız yeni hamileliklere vesile olsun inşallah.
Güzel paylaşımlar di
Ben bu ay emindim nerdeyse eşim de çok umutluydu adetimden bir gün önce adet oldum ama normalde 8/9 gün süren dönem 3/4 gün sürdü sürmedi bitti sonra hep kahve akıntı gelmeye devam etti 3 gün hala devam ediyor peçeteue gelecek şekilde az böyle yerleşmesi olan var mıydı yardım edin? #yerleşme
 
Merhaba arkadaşlar ben de adetime 1 hafta kala 22 nisanda kan testi oldum hiç beklemezken beta 60 çıktı. Üç gün sonra yaptırdım 414 çıktı. Hala inanamıyorum galiba hamileyim. Ama korkuyorum çok ağır kaldırdığım oldu bu süreçte. 8-10 kilo gibi
 
Merhaba arkadaşlar 🙋🏼‍♀️. Hamileliğini yeni öğrenmiş biri olarak belirtilerimden bahsetmek istiyorum. Sat 24 mart bat 19 nisan. Bir arkadaşım yakın bir zamanda bebeğini düşürünce 😞 doktor kendisine hamile kalmadan önce gelip muayene olsaydın da vücudunun eksikliklerini öğrenseydin gibi bi cümle kullanınca ben de 12 nisanda doktora gittim. Doktor alttan muayene edip herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi ve bana bir kaç ilaç verdi (egzama ile alakalı). Bunları kullandıktan sonra adetin 2-3. gününde gidip kan vermem gerektiğini söyledi tsh hcg gibi hormonlara bakacaktı. Adetimi günü gününde olan bi insanım ama bu sefer öyle olmadı😟. Adet sancısı çekiyorum lakin ortada bişi yok. Şüphelenmedim de açıkçası verdiği fitilden haplardan kaynaklı sandım. Burada okuduğum adet belirtilerinin hiçbirini de yaşamadığım için sevinmek istemedim. Dediğim gibi sadece adet sancım vardı ve ara ara göğüs uçlarım aşırı kaşınıyordu😩. Ne yerleşme kanaması gördüm ne kasıklarımda batmalar yaşadım. Demem o ki herkesi vücudu çok başka herkesin vücudu aynı tepkileri vermiyormuş. Hatta aralık anneleri grubuna benim belirtim yok yazınca bi arkadaş tiiye aldı beni 😅. Rabbim hepimize sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin.
 
Merhaba arkadaşlar 🙋🏼‍♀️. Hamileliğini yeni öğrenmiş biri olarak belirtilerimden bahsetmek istiyorum. Sat 24 mart bat 19 nisan. Bir arkadaşım yakın bir zamanda bebeğini düşürünce 😞 doktor kendisine hamile kalmadan önce gelip muayene olsaydın da vücudunun eksikliklerini öğrenseydin gibi bi cümle kullanınca ben de 12 nisanda doktora gittim. Doktor alttan muayene edip herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi ve bana bir kaç ilaç verdi (egzama ile alakalı). Bunları kullandıktan sonra adetin 2-3. gününde gidip kan vermem gerektiğini söyledi tsh hcg gibi hormonlara bakacaktı. Adetimi günü gününde olan bi insanım ama bu sefer öyle olmadı😟. Adet sancısı çekiyorum lakin ortada bişi yok. Şüphelenmedim de açıkçası verdiği fitilden haplardan kaynaklı sandım. Burada okuduğum adet belirtilerinin hiçbirini de yaşamadığım için sevinmek istemedim. Dediğim gibi sadece adet sancım vardı ve ara ara göğüs uçlarım aşırı kaşınıyordu😩. Ne yerleşme kanaması gördüm ne kasıklarımda batmalar yaşadım. Demem o ki herkesi vücudu çok başka herkesin vücudu aynı tepkileri vermiyormuş. Hatta aralık anneleri grubuna benim belirtim yok yazınca bi arkadaş tiiye aldı beni 😅. Rabbim hepimize sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin.
Canım ne zaman öğrendin peki battan kaç gün sonra?
 
Selamm ne çok paylaşım varmış :) benim de bata 6 gün kaldı. Sadece yumurtlamada 4 5 gün sonra o batma kasılma hissini yaşadım o kadar. Yumurtlama sonrası batma yaşayan var mı gebelik öğrenen..
 
Selamm ne çok paylaşım varmış :) benim de bata 6 gün kaldı. Sadece yumurtlamada 4 5 gün sonra o batma kasılma hissini yaşadım o kadar. Yumurtlama sonrası batma yaşayan var mı gebelik öğrenen..
Evet canım diğer aylardan farklı olduğunu hissediyorsun o batmanın. Ben sağ tarafımda iğne ucu batması gibi yaşadım o ay hamileydim. İnşallah senin de öyledir
 
Yaa inşallah çok teşekkür ederim. Ama o dediğim ağrıyı yumurtlamadan 4 5 gün sonra yaşadım geçti sonra. Bu durumda da olablir mii o_O
 
Benim de reglim 5 gün gecikti hiç böyle olmadı 2 tane test yaptım 1 gün arayla biri silik biri daha belli çıktı pazartesi günü hastaneye gidicem tam belli olacak kasık agrımda geldi zaman şiddetli geliyor 5 sn sürüp geçiyor normalmi inşallah hamileyimdir
IMG-20210428-WA0003.jpeg
IMG-20210429-WA0001.jpeg
 
Yarın sabah erken gebelik testi yapacağım :) bata 4 5 gün ... inşallah pozitif çıkar o zaman belirti hislerimi yazarım.. çıkmazsa da yanıltıcı olarak yazarım :sus:
 
Back